čo tak sa na to celé debilné prerozdelovanie peňazí niekoho iného konečne vykašľať? A nechať ľudí tvoriacich hodnoty aspoň chvílu na pokoji? čo takto nenútiť ich financovať zo stále nových daní ďalšie nezmyselné opatrenia, ktoré vyzerajú pekne len na papieri?M142 napísal: ale tak bud mozeme tie peniaze pouzit efektivne alebo nie. co tak priniest penazny prispevok pre stravne pre decka? a rodicia sa uz mozu rozhodnut, ci ich daju na skolsky obed alebo za to nakupia suroviny a navaria to doma.
Strana SaS
-
Solo_Kamen
King
Re: SaS - Strana Richarda Sulíka
Tými ľuďmi tvoriacimi hodnotami určite myslíš aj tie státisíce ľudí, ktorí stoja za pásom alebo sedia pred obrazovkou počítača, že?
urcite vyrobia vacsie hodnoty ako sbskar s dvomi vysokymi skolami
K inej téme, aby ste nekričali, že SaS len kritizujem, tak teraz kvitujem, že aj napriek svojim postojom v otázkach migrácie, nezastáva už totálne zverský postoj a nie je proti tomu, aby sa hypoteticky prijalo 50 sýrskych sirôt. Taký Kollár je proti. Ako inak. Babišove vyjadrenia sú známe tiež.
Tie školy mu do života aj tak nič nedali, takže nič iné ako sbs či mekáč mu aj tak neostávabeardie napísal:urcite vyrobia vacsie hodnoty ako sbskar s dvomi vysokymi skolami
Tak tento skvost z dnešného rána mi ušiel.
Koniec opozičnej idylky? Sulík prirovnal Matoviča k Ficovi. Jeho EQ sa blíži k nule, kontruje šéf OĽaNO
https://slovensko.hnonline.sk/1817966-k ... -sef-olano
Už sa teším na ich vládu.
Matovič:
Koniec opozičnej idylky? Sulík prirovnal Matoviča k Ficovi. Jeho EQ sa blíži k nule, kontruje šéf OĽaNO
https://slovensko.hnonline.sk/1817966-k ... -sef-olano
Už sa teším na ich vládu.
Matovič:
ps2. Rišo, prepáč, ale musel som reagovať, lebo ma naozaj nebaví len mlčať, keď Ty priam systematicky buduješ medzi ľuďmi obraz, že keď bude vládnuť SaSka, tak:
- zrušíte deťom a dôchodcom vlaky zadarmo,
- zrušíte deťom obedy zadarmo,
- zrušíte dôchodcom vianočné dôchodky,
- zrušíte policajtom výsluhové dôchodky,
- zavediete školné na vysokých školách,
- zvýšite platy poslancov o 1300 eur
- prinútite pekárov piecť teplé rožky v nedeľné ráno
no nezabudaj, ze momentalne je vo vlade niekto, kto si robil billboardovu kampan na tom, ze ide zrusit vladu cloveka, s ktorym tam teraz sedi 
Béla má nakradnuté, možno už ani moc neráta s tým, že Most bude mať 5%. Vyzerá to tak, že nie. Nevadí. Ja si ako blbec pripadať nemusím. Most zvykli voliť aj osvietení pravičiari a o Bélovi rozprávať, aký je to super prívetivý sympaťák.. 
Neviem co tym myslis, pravicove media pravidelne prinasaju spravy o tom, ake zle platy su vo verejnej sprave a konkretne aj skolstve. To, ze statni zamestnanci zarabaju pod minimalku napriklad riesili aj Sulik ci Mihal. Jedalne su schopne zabezpecit jedlo pre tolko ziakov, kolko si to jedlo naozaj pyta. Prirodzene nikdy nenastane stav, ze sa 100% ziakov bude chciet stravovat v skole, ci uz kvoli tomu, ze ich rodicia su doma a navaria im radsej tam, kvoli rozlicnym dietam, kvoli rozlicnym obmedzeniam v rozvrhu a pod.hughito napísal:A prečo pravicové médiá neriešia napr. to, ako je možné, že niektoré jedálne ani nedokážu zabezpečiť jedlo pre žiakov? Len sa to zase využívať na kritiku. Detto nízke mzdy kuchárok objavili až teraz, inak to neriešili. Pokrytectvo.
Kazdopadne neviem co to je zasa za slamene panaky. To musia media dokolecka opakovat kazdy problem, co v nasom state existuje, a je ich teda pozehnane, inak nemozu bozskeho Robka kritizovat? Tie problemy s tymto genialnym napadom su tu nezavisle na tom, co pisu alebo nepisu media.
Je úplne reálne, že po ficovych "mimoriadnych opatreniach" alias predvolebnej kampani za peniaze daňových poplatníkov, prekročí zadĺženie republiky 55% a začne platiť ústavný zákon o dlhovej brzde. Potom sa aspoň Sulík s Matovičom nebudú musieť hádať, lebo platy budú mať zmrazené zo zákona.
moje boldomhughito napísal:- zrušíte deťom a dôchodcom vlaky zadarmo - staci vratit na povodne zlavy, cim sa odstrani plytvanie
- zrušíte deťom obedy zadarmo - samozrejme, okamzite ako to bude mozne
- zrušíte dôchodcom vianočné dôchodky - dochodky sa maju zvysovat pravidelne podla vykonu ekonomiky, nie jednorazovo nesystemovo
- zrušíte policajtom výsluhové dôchodky - pre tych, co sedia v kancli, samozrejme a okamzite
- zavediete školné na vysokých školách - minimalne symbolicky poplatok by neuskodil
- zvýšite platy poslancov o 1300 eur - pri nedeficitnom rozpocte pokojne
- prinútite pekárov piecť teplé rožky v nedeľné ráno - SaSanka navrhovala vyrazne zvysit priplatky, ktore by pomohli trhu urcit, co je vyhodne, ja som za
Sulikovym cielom je co najviac zvysit prijem jednotlivcov a rodin, aby si ludia sami vedeli rozhodnut, do coho budu investovat a do coho nie
lavicove 'stat sa postara' je najhorsia moznost
Pravicové média a politici z toho robia agendu len v tom zmysle, že majú muníciu pre pálenie do SMERu/koalície. Ich ideové nastavenie to inak nerieši, nezaujíma ich to. Píšeš, že Sulík a Mihál riešili nejakých ľudí, čo zarábali pod úrovňou minimálnej mzdy. WTF. Veď oni ju chceli zrušiť. A stále chcú, minimálne Sulík (Mihál sa trochu upokojil, vystúpenia zo SaS mu prospelo).eMPiko napísal: Neviem co tym myslis, pravicove media pravidelne prinasaju spravy o tom, ake zle platy su vo verejnej sprave a konkretne aj skolstve. To, ze statni zamestnanci zarabaju pod minimalku napriklad riesili aj Sulik ci Mihal. Jedalne su schopne zabezpecit jedlo pre tolko ziakov, kolko si to jedlo naozaj pyta. Prirodzene nikdy nenastane stav, ze sa 100% ziakov bude chciet stravovat v skole, ci uz kvoli tomu, ze ich rodicia su doma a navaria im radsej tam, kvoli rozlicnym dietam, kvoli rozlicnym obmedzeniam v rozvrhu a pod.
Kazdopadne neviem co to je zasa za slamene panaky. To musia media dokolecka opakovat kazdy problem, co v nasom state existuje, a je ich teda pozehnane, inak nemozu bozskeho Robka kritizovat? Tie problemy s tymto genialnym napadom su tu nezavisle na tom, co pisu alebo nepisu media.
Geniálny nápad? Je to klasické sociálne opatrenie, kedysi zavedené už 1906 vo VB liberálmi, dnes to funguje vo viacerých štátoch na severe, ale aj v Estónsku a Indii (podľa wiki).
A toto je mimochodom ten aspekt, o ktorom vraj psychológ ephramko netušil:
Kód: Vybrať všetko
When they are not provided to all students, free school meals can stigmatize children who do receive them. Studies have shown that many children entitled to free meals do not take them, and those who do may suffer negative consequences. Additionally, not all children who could benefit from free or reduced-price lunch qualify for it. Organizations such as the Child Poverty Action Group have called for school meals to be provided free of charge for all pupils to address these issues. In the United States, Share Our Strength has funded free-school-meal-to-all pilot programs in some school districts.
Ale nie, Sulík, čo má zadarmo všetko, tu z toho spravil tému roka a prihlúplé médiá sa na tom priživujú, lebo Fico.
Na pripomienku aj článok od Kusej.
https://nazory.pravda.sk/analyzy-a-post ... ve-dejiny/
Ad školné - ako by si potom mohol niekto dovoliť chodiť na 2 nenáročné vysoké školy a potom robiť mimo obor, keďže vzdelanie zo školy nemá uplatnenie? 
za druhu snad platil. aspon take podmienky boli pred 10 rokmi. platili aj ludia, ktori uz zacali akademicky rok niekde inde a potom prestupili inde do prveho rocnika
Ešte raz, to tvojim hlavným argumentom za obedy "zadarmo" pre totálne všetky deti je to, že chceš zabrániť šikane? To vážne? Ideme vyhodiť stovky miliónov eur ročne kvôli tomu, aby sa nejaké deti neposmievali iným deťom?
1. Ak si zo sociálne slabšej rodiny, tak to sa v škole neprejaví len tak, že ti možno rodičia nedajú prachy na obed. Prejaví sa to aj tak, že nemáš kopu ďalších vecí, prejaví sa to aj v tom, aký život vedieš v čase po škole a pod. Deti veľmi dobre vedie, kto je z akých pomerov. Keď niektoré deti chcú šikanovať, tak proste budú šikanovať a je úplne totálne jedno, či celá škola bude zrať pomyje "zadarmo". Dôvod na šikanu detí zo zlých sociálnych pomerov sa nájde vždy.
2. Systém sa dá nastaviť aj tak, aby údaje o tom, komu platia obedy rodičia a komu platí obed štát, mala iba vybraná skupinka ľudí na škole - vedúca jedálne, riaditeľ školy. Prípadne sa dá školu obísť úplne - sociálne slabé rodiny dostávajú balíčky potravín alebo poukazy, za ktoré môžu deťom nakúpiť jedlo.
3. Šikane sa dá zabrániť aj tak, že investujem nejaký objem peňazí na podporu preventívnych programov (a platy odborníkov). Špeciálne ficova vláda je doslova expertom na vyháňanie odborníkov do súkromného sektoru alebo do zahraničia.
Nehovoriac o tých tonách jedla, ktoré skončia na skládke. A to všetko sú naše peniaze. Milióny, ktoré sa dali použiť inde, skončia rovno na skládkach.
kur*a, ja navrhujem sociálne opatrenie - štátom hradené iphony zadarmo pre každé jedno dieťa bez rozdielu. Keď budú mať všetky deti iphony, tak deti zo sociálne slabých rodín nebudú v škole šikanované. A samozrejme, nárok na iphone zadarmo od štátu budú mať aj deti, ktoré už iphone majú od rodičov.

1. Ak si zo sociálne slabšej rodiny, tak to sa v škole neprejaví len tak, že ti možno rodičia nedajú prachy na obed. Prejaví sa to aj tak, že nemáš kopu ďalších vecí, prejaví sa to aj v tom, aký život vedieš v čase po škole a pod. Deti veľmi dobre vedie, kto je z akých pomerov. Keď niektoré deti chcú šikanovať, tak proste budú šikanovať a je úplne totálne jedno, či celá škola bude zrať pomyje "zadarmo". Dôvod na šikanu detí zo zlých sociálnych pomerov sa nájde vždy.
2. Systém sa dá nastaviť aj tak, aby údaje o tom, komu platia obedy rodičia a komu platí obed štát, mala iba vybraná skupinka ľudí na škole - vedúca jedálne, riaditeľ školy. Prípadne sa dá školu obísť úplne - sociálne slabé rodiny dostávajú balíčky potravín alebo poukazy, za ktoré môžu deťom nakúpiť jedlo.
3. Šikane sa dá zabrániť aj tak, že investujem nejaký objem peňazí na podporu preventívnych programov (a platy odborníkov). Špeciálne ficova vláda je doslova expertom na vyháňanie odborníkov do súkromného sektoru alebo do zahraničia.
Nehovoriac o tých tonách jedla, ktoré skončia na skládke. A to všetko sú naše peniaze. Milióny, ktoré sa dali použiť inde, skončia rovno na skládkach.
kur*a, ja navrhujem sociálne opatrenie - štátom hradené iphony zadarmo pre každé jedno dieťa bez rozdielu. Keď budú mať všetky deti iphony, tak deti zo sociálne slabých rodín nebudú v škole šikanované. A samozrejme, nárok na iphone zadarmo od štátu budú mať aj deti, ktoré už iphone majú od rodičov.
To si dal zle prirovnanie. Lepsie je to s napr Samsung Galaxi J3. Ti socialne slabsi sa potesia a ty co uz maju iPhony ho smaria rovno do kosa 
Ale to je fantastické sociálne opatrenie! Iphone pre každé dieťa znamená čo? No predsa viac peňazí v peňaženke rodiča!
Ja navrhujem tieto sociálne opatrenia rozšíriť aj o tv zadarmo a auto do rodiny zadarmo.
A elektrinu aj plyn zadarmo. A aj chleba s rohlíky.
Ja navrhujem tieto sociálne opatrenia rozšíriť aj o tv zadarmo a auto do rodiny zadarmo.
A elektrinu aj plyn zadarmo. A aj chleba s rohlíky.
ephramko: To je jeden z argumentov pre to, prečo pre všetkých a prečo nie len pre niekoho. Je to aj jednoduchšie, neprináša to byrokraciu navrch, ktorá by inak musela zase riešiť prečo tomu áno a hentomu nie (a odbúra to súčasnú v tomto smere).
Obedy zadarmo nie sú opatrením proti šikane, čiže zbytočne odbáčaš od témy.
Obedy zadarmo nie sú opatrením proti šikane, čiže zbytočne odbáčaš od témy.
To len strieľaš od pásu, ale je sranda, ako som už spomínal vyššie, že pravičiarom, pokiaľ ide o Fica, začnú vadiť aj veci, na ktoré dovtedy kašlali. Keď sme tu na hojku riešili plytvanie jedlom ako systémový dôsledok kapitalizmu, mlčal si. Teraz tu vykrikuješ o tonách, akože argument proti opatreniu. To, že niektoré decká toho moc nepojedia alebo že im niečo nechutí, nie je žiadny argument proti obedom zadarmo, skôr naopak. Hovorí sa aj o tom, že vzhľadom na katastrofálne stravovacie návyky je to jedlo v škole ešte pozitívne.Nehovoriac o tých tonách jedla, ktoré skončia na skládke. A to všetko sú naše peniaze. Milióny, ktoré sa dali použiť inde, skončia rovno na skládkach.
To sú zase tie vaše posrané opozičné nápady, ako všetko ľuďom zoškrtáte a potom to rozkradnete. Ale nám sa ekonomicky darí!!! A kedy, keď nie teraz, by sa mal štát postarať o deti. Táto republika má na to, aby všetky deti mali najnovší iphone zadarmo. Lebo ja som Robo Fico, bývalý predseda vlády, buchol som po stole a tak to proste bude. Budeme bojovať so šikanou!!! A deti sa aspoň budú mať na čom hrať, keď pôjdu do/zo školy vlakom zadarmo (50 ročnou súpravou požičanou za pár miliónov z ČR), ktorý začne horieť alebo doje*** trakčné vedenie (ktoré je ešte staršie, ako ten vlak).
A my nekončíme, práve naopak. Strana SMER budúci rok bude pokračovať vo zvyšovaní životnej úrovne ľudí. Lebo máme na to! Chystáme ďalší sociálny balíček - kur*a zadarmo každému chlapovi v tejto krajine. Lebo viete čo? kur*y zadarmo znamenajú viac peňazí v peňaženkách ľudí. Pilotny projekt - kur*a zadarmo - som skúšal osobne na Úrade vlády a všetci boli spokojní, aj ja, aj Trošková... Dokonca môžu mať všetci chlapi v tejto krajine tú istú ku*vu, síce to nejaký čas potrvá, ale nakoniec bude spokojnosť zaručená a hlavne sa nikto nikomu nebude môcť posmievať, takže budeme bojovať aj so šikanou!
A my nekončíme, práve naopak. Strana SMER budúci rok bude pokračovať vo zvyšovaní životnej úrovne ľudí. Lebo máme na to! Chystáme ďalší sociálny balíček - kur*a zadarmo každému chlapovi v tejto krajine. Lebo viete čo? kur*y zadarmo znamenajú viac peňazí v peňaženkách ľudí. Pilotny projekt - kur*a zadarmo - som skúšal osobne na Úrade vlády a všetci boli spokojní, aj ja, aj Trošková... Dokonca môžu mať všetci chlapi v tejto krajine tú istú ku*vu, síce to nejaký čas potrvá, ale nakoniec bude spokojnosť zaručená a hlavne sa nikto nikomu nebude môcť posmievať, takže budeme bojovať aj so šikanou!
No už si sa úplne opustil.