Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Za 25 kupis uz aj Leona s 2.0 TSI pokial ti ide primarne o vykon. Pokial nie, tak Golf s 1.5 TSI bude asi komfortnejsi. Ak by si chcel strednu triedu, tak Insignia, ale jedine v zaklade.
Na tento typ áut je už tento rozpočet nepostačujúci a už vôbec nie, ak tam chce nejakú normálnu výbavu. (Napr. Mazda 6 začína na 26k.; avensis 23k)Pilifo napísal:Ja by som išiel do niečoho typu Toyota Avensis, Opel Insignia, Volvo V40, Mazda 6, Ford Mondeo, VW Passat. Zoradené podľa mojich preferencií
Skôr teda pozerať po Mazde 3, Aurise/Corolle, Astre a pod.
Budúci rok má prísť nová Corolla a má mať celkom slušný hybridný agregát a ani na pohľad nevyzerá zle. Hlavne combi vyzerá zaujímavo
Nešpecifikoval, či mu stačí základná výbava alebo vyžaduje niečo viac. To, že tam má byť nejaká výbava je vágny popis.
Navyše ešte k tomu treba pridať fakt, že ak si dostatočne asertívny, vždy si vieš vybaviť zľavu, resp. za cenníkovú cenu dostať výbavu navyše zdarma.
Navyše ešte k tomu treba pridať fakt, že ak si dostatočne asertívny, vždy si vieš vybaviť zľavu, resp. za cenníkovú cenu dostať výbavu navyše zdarma.
-
Dreamcatcher1
Novice
A co hovorite na novu hondu civic 1.5?
Civic by som tiež zahrnul do výberu, ak ti vyhovuje aj trochu menšie auto. Za 25 000€ máš fullovicu s najvýkonnejším motorom.
Každopádne určite by som si na tvojom mieste rezervoval zopár skúšobných jázd u rôznych dealerov, aby si zistil, ktoré auto ti vyhovuje najviac.
Každopádne určite by som si na tvojom mieste rezervoval zopár skúšobných jázd u rôznych dealerov, aby si zistil, ktoré auto ti vyhovuje najviac.
-
starysomar
Hardcore addict
Dovolím si odcitovať názor pána, ktorý nielen autám skutočne rozumie:
"Všechno jsou to dneska smradlavý plastový interiéry, výbava vypadá jako tretky z aliexpressu, u korejců zmatečně řadící automaty, přeposilované gumové řízení bez jakékoli zpětné vazby, přeposilovaný pedál brzd, který na prvním půl centimetru brzdí naplno a pak už to nedělá nic (s tím se musí suprově brzdit na kluzkým povrchu), adaptivní tempomat, který dává dojem, že s autem jede naprostý imbecil bez trochy citu a vztahu k řízení...
Jojo, všechen tenhle negativismus ve mně zanechala jedna cesta úplně novým Tucsonem. Raději bych skočil z mostu, než za něco takového vyhodit 25 000 €."
Zdroj: Repromania.net - rubrika Autá a všeličo okolo
Nedal by som to sem, keby som nemal známeho výborného dlhoročného automechanika, ktorý keď som mu to prečítal sa minútu smial a potom povedal iba "Presne".
"Všechno jsou to dneska smradlavý plastový interiéry, výbava vypadá jako tretky z aliexpressu, u korejců zmatečně řadící automaty, přeposilované gumové řízení bez jakékoli zpětné vazby, přeposilovaný pedál brzd, který na prvním půl centimetru brzdí naplno a pak už to nedělá nic (s tím se musí suprově brzdit na kluzkým povrchu), adaptivní tempomat, který dává dojem, že s autem jede naprostý imbecil bez trochy citu a vztahu k řízení...
Jojo, všechen tenhle negativismus ve mně zanechala jedna cesta úplně novým Tucsonem. Raději bych skočil z mostu, než za něco takového vyhodit 25 000 €."
Zdroj: Repromania.net - rubrika Autá a všeličo okolo
Nedal by som to sem, keby som nemal známeho výborného dlhoročného automechanika, ktorý keď som mu to prečítal sa minútu smial a potom povedal iba "Presne".
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ako vieš, že autám rozumie ?
Zasa si nám prišiel zvestovať, že najlepšie autá na svete sú starý mercedes tvojho mechanika a fiat jeho ženy? A že v aute sú veci ako klimatiazacia, elektricke okna, posilňovač riadenia, a podobne zbytočnosti?
Ono je lahke povedat ze vsetko je na hovno, takze je povedatcoje dobre...
co tym chcel ten expertna auta povedat? Ze si ludia maju prestat kupovat nove auta a radsej restaurovat 20 rocbe vraky alebo co?
To je ako ked stare babky vyplakavaju ze kedysi rozky stali 3 haliere, je to sice pravda, ale kedze nemam stroj casu, tak co s tym mam robit, nekupovat rozky?
co tym chcel ten expertna auta povedat? Ze si ludia maju prestat kupovat nove auta a radsej restaurovat 20 rocbe vraky alebo co?
To je ako ked stare babky vyplakavaju ze kedysi rozky stali 3 haliere, je to sice pravda, ale kedze nemam stroj casu, tak co s tym mam robit, nekupovat rozky?
Poradite nejake auto pre zenu, automat, na dochadzanie okolo 30km (60% dialnica, 40% mesto) nie starsie ako 4 roky, najlepsie asi benzin? Cena okolo 10k. Na inzeratoch som nasiel zopar Peugeotov 208 (bud benzin alebo diesel, najazdy od 50-70000km). Ma s nimi niekto skusenost v kombinacii s automatom? Pripadne co sa oplati, rozpocet sa da zvysit ak sa to vyslovene oplati. Vdaka.
-
Mrk
Professional
Nazdar,
plánujem kúpiť tretie auto do domácnosti, takého pracanta/winterwagen.
Pozeram sa po 1tkových octaviach combi alebo golfoch IV variant.
Viacmenej som rozhodnutý pre tieto dva modely a to s 1.9TDI 81kw s rotačkou.
Google mám zhruba prelezený, ale tak viac hláv viac rozumu.
Poprosil by som nejaké tipy, čo pozerať a skúšať pri tomto motore.
Vopred veľká vďaka
Vopred veľká vďaka
Niekedy sa človek pri najlepšej snahe kúpiť dobré auto z druhej ruky aj tak popáli. Otec kúpoval auto so známym aj s automechanikom, ktorý ho priamo na mieste pozrel. Zvládlo jednu cestu domov, cca 200 km a potom sa u neho začali objavovať poruchy. možno si pred jeho kúpou treba dopriať dlhšie jazdenie a až potom zistíte skutočnú predstavu o stave auta.Lenže toto asi nikto nedovolí.
No to je riziko jazdenky. Má to svoje výhody a nevýhody.
Pokiaľ chceš záruku, tak musíš kúpiť funglovku alebo max. pár ročné auto ešte v záruke za 2 - 3-násobnú cenu jazdenky.
Každopádne čo to boli za poruchy, ktoré nezistil ani mechanik pri obhliadke?
Pokiaľ chceš záruku, tak musíš kúpiť funglovku alebo max. pár ročné auto ešte v záruke za 2 - 3-násobnú cenu jazdenky.
Každopádne čo to boli za poruchy, ktoré nezistil ani mechanik pri obhliadke?
-
guess.whoo
Redeemer
no napriklad nezistis, ci mas zle tesnenie pod hlavou resp. ci je ok hlava motora
No to je jasné, že nezistíš, ale nie je to neriešiteľný problém. Pri kúpe jazdenky treba počítať s nejakým prvotným servisom.
-
Kibo
Hardcore addict
Zrovna tieto 2 modely sú vcelku držiaky, pri 1 Octe by som dal pozor na koróziu a stav brzdových kotúčov, ľúbili sa vlniť. Ak uvažuješ o rotačke, tak si treba dobre odsledovať teplé štarty, stav prednej nápravy a hlavne hlučnosť prevodovky/spojky. Inak skôr tie klasické veci kontrolovať.Mrk napísal:Nazdar,
Vopred veľká vďaka
Stačí otvoriť viečko nalievacieho hrdla pre motorový olej a čo-to Ti to napovie, samozrejme nie vždy. Ale keď tam bude pena, tak ruky preč....guess.whoo napísal:no napriklad nezistis, ci mas zle tesnenie pod hlavou resp. ci je ok hlava motora
-
Grim
Darca
Ale to sa dá poutierať.
ideme kupovat nove auto, kedze mame dobre kontakty vo forde, vyber sme vobec neriesili a automaticky sme boli rozhodnuti pre mondeo. 1.5 ecoboost, combi. maju specialnu ponuku mondeo manager, s fakt dobrou vybavou. cena je 30 tisic, ale verili sme ze sa dostaneme na 25 tisic, co je nas strop.
kedze nastali nejake udalosti a vyzera to tak ze ziadne specialne zlavy mat uz nebudeme ani na servis v buducnosti, tak sa zacinam obzerat po autach.
takze pre zhrnutie:
cena do 25 tisic
kombi (mozno nejake SUV by sa dalo, ale urcite nie auta typu C-Max, to sa zene nepaci)
vacsie auto porovnatelne s mondeom (aktualne mame focus a menime hlavne kvoli priestoru)
90% casu sme v meste, takze preferujeme benzin
co som zbezne pozeral, tak mazda 6 ma velmi peknu vybavu a ak by dali nejaku zlavu, tak aj v nasom budgete
oktavia mi pride ze ma velmi dobru vybavu v tej cene
passat variant je uz drahsi ale tam mame zase zamestnanecku zlavu 10%
kolega ma presviedcal ze opel vie na predajni kludne ponuknut aj 20% dole z cennikovej ceny, mate niekto podobne skusenosti?
kedze nastali nejake udalosti a vyzera to tak ze ziadne specialne zlavy mat uz nebudeme ani na servis v buducnosti, tak sa zacinam obzerat po autach.
takze pre zhrnutie:
cena do 25 tisic
kombi (mozno nejake SUV by sa dalo, ale urcite nie auta typu C-Max, to sa zene nepaci)
vacsie auto porovnatelne s mondeom (aktualne mame focus a menime hlavne kvoli priestoru)
90% casu sme v meste, takze preferujeme benzin
co som zbezne pozeral, tak mazda 6 ma velmi peknu vybavu a ak by dali nejaku zlavu, tak aj v nasom budgete
oktavia mi pride ze ma velmi dobru vybavu v tej cene
passat variant je uz drahsi ale tam mame zase zamestnanecku zlavu 10%
kolega ma presviedcal ze opel vie na predajni kludne ponuknut aj 20% dole z cennikovej ceny, mate niekto podobne skusenosti?
-
nejakymarko
Addict
Skusenosti nemam, ale insignia st mi z tohto vyberu reze asi najviac. Sam momentalne jazdim passat b7 a je to take nemastne neslane presuvadlo, insignia mi pride "zabavnejsia"
-
guess.whoo
Redeemer
takmer vsetci dealeri vedia ponuknut nejaku zlavu na predajni z cennikovej ceny (alebo zimne kolesa zadarmo)
ak mas cas chod sa v nich povozit a vyber si podla pocitu..mondeo a mazda su najlepsie odhlucnene, passat ponukne najviac priestoru ale s nim sa asi nezmestis do rozpoctu
so vsetkymi sa ale tazko dostanes na 25k. najdrahsi je passat. mazda,mondeo a insignia su na tom zhruba rovnako no zacinaju v zakladnej vybave na 24-25.
nerozmyslal si radsej nad nejakym 1-2 rocnym autom? tam najdes podobne kusky
https://www.autobazar.eu/mazda-6-wagon- ... 67099.html
https://www.aaaauto.sk/sk/car.html?aaai ... sk&bsw=100
inzeraty len pre predstavu
a bonus:
https://www.autobazar.eu/mercedes-cla-0-id11745948.html
ak mas cas chod sa v nich povozit a vyber si podla pocitu..mondeo a mazda su najlepsie odhlucnene, passat ponukne najviac priestoru ale s nim sa asi nezmestis do rozpoctu
so vsetkymi sa ale tazko dostanes na 25k. najdrahsi je passat. mazda,mondeo a insignia su na tom zhruba rovnako no zacinaju v zakladnej vybave na 24-25.
nerozmyslal si radsej nad nejakym 1-2 rocnym autom? tam najdes podobne kusky
https://www.autobazar.eu/mazda-6-wagon- ... 67099.html
https://www.aaaauto.sk/sk/car.html?aaai ... sk&bsw=100
inzeraty len pre predstavu
a bonus:
https://www.autobazar.eu/mercedes-cla-0-id11745948.html