Práčka - do 300EUR
-
zdravotnik
Light Professional
Práčka - do 300EUR
Ahojte,
maminu pomaly opúšťa práčka AEG, tak hľadá náhradu okolo tých 300EUR. Nejaké extra požiadavky nemá, avšak potešil by odložený štart, display a prípadná lepšia ochrana pred koróziou. Doteraz mala spredu plnenú, s ktorou bola spokojná.
Čo som predbežne pozeral, tak zaujala Bosch WAB24262BY a dokúpiť 5 ročnú záruku alebo rovnako Philco PLDS 1263 Crown
Neviete náhodou rozdiel medz Philco PLDS a PLDSA?
Za tipy/rady vopred ďakujem
maminu pomaly opúšťa práčka AEG, tak hľadá náhradu okolo tých 300EUR. Nejaké extra požiadavky nemá, avšak potešil by odložený štart, display a prípadná lepšia ochrana pred koróziou. Doteraz mala spredu plnenú, s ktorou bola spokojná.
Čo som predbežne pozeral, tak zaujala Bosch WAB24262BY a dokúpiť 5 ročnú záruku alebo rovnako Philco PLDS 1263 Crown
Za tipy/rady vopred ďakujem
Re: Práčka - do 300EUR
Ja len, že najdôležitejší parameter je veľkosť bubna na prádlo, od toho by sa mal odvíjať tvoj výber. Ak ste mali doteraz 6kg a máš pocit resp. objektívne periete veľa, zváž 8kg bubon. V konečnom dôsledku sa ti cenový rozdiel na "pár praniach" vráti.
to philco je čínsky šhit, ruky preč, nevieš si predstaviť koľko je na to reklamácií
skus si pozrieť Whirlpool FWSG71283W EU, Bosch WAN24160BY, AEG L73060SLCS, Electrolux PerfectCare 700 EW6F528SC
skus si pozrieť Whirlpool FWSG71283W EU, Bosch WAN24160BY, AEG L73060SLCS, Electrolux PerfectCare 700 EW6F528SC
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tú Bosch WAB24262BY mám asi 3 roky a zatiaľ sa javí, že všetko OK. Nekoroduje, nesmrdí.
Upozorňujem ale, že je svinsky ťažká a rozmerná, do stiesnených priestorov nevhodná.
Upozorňujem ale, že je svinsky ťažká a rozmerná, do stiesnených priestorov nevhodná.
-
Ryan Giggs
VIP
O nic viac ako na ine. Nie je to o nic vacsi cinsky shit ako ostatne pracky do 300€. Hlavne, ma na to predlzenu zaruku, keby sa to kazilo tak ako tvrdis, tak na to vyrobca nikdy neda dlhsiu zaruku.CheZteR napísal:to philco je čínsky šhit, ruky preč, nevieš si predstaviť koľko je na to reklamácií
Ich stranku si pozrel?zdravotnik napísal:
https://www.philco.sk/compare?from=8&c=1593,4680
Priplacat za zaruku nejakemu obchodu je sprostost. To si radsej tu sumu za zaruku prihod k rozpoctu a kup nejaku trosku drahsiu, ktora uz ma invertor. Tam mas na motor standardne 10 rokov zaruky.
je to väčší čínsky šhit 
máš skúsenosť?
vyrobca na to dava dlhšiu záruku lebo mu chodi kontajner nahradnych dielov z číny zadarmo a nechci vediet nakupne ceny, nie vyrobne, nakupne...
máš skúsenosť?
vyrobca na to dava dlhšiu záruku lebo mu chodi kontajner nahradnych dielov z číny zadarmo a nechci vediet nakupne ceny, nie vyrobne, nakupne...
-
Ryan Giggs
VIP
Viem o par ludoch co to maju. Kazdemu funguje. Ani po forach nevidim masove staznosti. Mas ty nejaku relevantnu statistiku?
Ano, chodia im stovky kontajnerov s dielami zadarmo. A inych vyrobcov stoja tazke prachy. Vacsiu blbost si si fakt nemohol vymysliet.
Tak pre tvoju informaciu, Philco je len nalepka, su to presne take iste vyrobky ako Electrolux, AEG, Zanussi..., kedze Philco je jedna z obchodnych znaciek Electroluxu. Su to rovnake vyrobky len v inom obale. Ak ti nieco vravi OEM.
Ano, chodia im stovky kontajnerov s dielami zadarmo. A inych vyrobcov stoja tazke prachy. Vacsiu blbost si si fakt nemohol vymysliet.
Tak pre tvoju informaciu, Philco je len nalepka, su to presne take iste vyrobky ako Electrolux, AEG, Zanussi..., kedze Philco je jedna z obchodnych znaciek Electroluxu. Su to rovnake vyrobky len v inom obale. Ak ti nieco vravi OEM.
takze si si precital wikipediu k comu ti gratulujem
by the way, philco ma od elux group riadne daleko, dokonca nie je ani len kontrolovana eluxom, ale dovozcom z ciny - fastom
cize, nemas osobnu skusenost, je tak?
by the way, philco ma od elux group riadne daleko, dokonca nie je ani len kontrolovana eluxom, ale dovozcom z ciny - fastom
cize, nemas osobnu skusenost, je tak?
-
Ryan Giggs
VIP
Čo to ma spoločne s wikipediou, to som teda nepobral.
Fast je oficialny dovozca a oficialne zastupenie v SR. A čo ma byť? Rovnako ako su ofiko dovozcom Casia, Secca a X dalsich znaciek. Aj tu vedľa je predajňa Opel a s Oplom nema nič spoločne. Tak su to auta z Činy čo?
Franšiza ti očividne asi tiež nič nehovori.
Philco sa vyrabaju v poľskej tovarni Electroluxu. Takže nie, nemaju nič spoločne.
A to ti uz ani nepisem, kde sa vyrabaju take rury Philco. To uz by si nepobral vobec.
Vyššie pišem, že ja s tym neperiem, ale poznam viacero ľudi čo to maju. Aj tak nerozumiem čo konkretne by mala dokazať osobna skusenosť?
Fast je oficialny dovozca a oficialne zastupenie v SR. A čo ma byť? Rovnako ako su ofiko dovozcom Casia, Secca a X dalsich znaciek. Aj tu vedľa je predajňa Opel a s Oplom nema nič spoločne. Tak su to auta z Činy čo?
Philco sa vyrabaju v poľskej tovarni Electroluxu. Takže nie, nemaju nič spoločne.
A to ti uz ani nepisem, kde sa vyrabaju take rury Philco. To uz by si nepobral vobec.
Vyššie pišem, že ja s tym neperiem, ale poznam viacero ľudi čo to maju. Aj tak nerozumiem čo konkretne by mala dokazať osobna skusenosť?
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zneuzijem tuto temu, ma nejaky vyznam parna pracka? vsade nachadzam len "reklamne" recenzie.
ak si alergik tak urcite, ak nie si a ani neplanujes byt
tak vyznam to nema
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Využijem trocha túto tému. Rodičom dosluhuje práčka a budu nútení sa poobzerať po niečom novom. Momentálne majú - https://www.obchody24.cz/pracka-indesit ... 0aVSk-XZSo Viete mi poradiť niečo do max. 300? 
https://www.mall.sk/pracky-predne-plnenie/lg-f72j5hy3w
ovela lepsia volba ako tento shit
ovela lepsia volba ako tento shit
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Presne túto som obzeral na alze. Dík za tip 
Zdravím, tiež hľadám novú práčku. Ideálne okolo 300€, max 350€. Rozhodujem som sa medzi týmito dvoma. Oplatí sa niektorá z nich, alebo máte nejaký lepší tip? Ďakujem
https://www.alza.sk/lg-f72j5qn3w-d5001567.htm
https://www.alza.sk/samsung-ww70j5446dw ... 21.htm?o=1
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2019, 13:59)
Nikto?
https://www.alza.sk/lg-f72j5qn3w-d5001567.htm
https://www.alza.sk/samsung-ww70j5446dw ... 21.htm?o=1
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2019, 13:59)
Nikto?
asi ecobubble od samsungu, v podstate je to to iste
-
Ryan Giggs
VIP
Skor zalezi co od toho chces (funkcie, paru, rozmery...). LG je na tej alze lacnejsia, ak ti vyhovuje co ponuka, vela dovodov na doplatok za Samsung nie je.
androidak - tazko radit ked mas jedinu podmienku, cenu a ani ta nie je celkom jasna, napr. ta LG ma moznost pridania bielizne pocas prania, nejake rozdiely vo funkciach tam su, ale to si musis ty zvazit co potrebujes viac.
Mozes si ich dat do porovnania, takto som zistil ze Samsung ma nizsiu spotrebu elektriny aj vody a tiez ma vyssie otacky odstredovania, malo by teda byt vsetko suchsie, tak mozno sa oplati priplatit.
Urcite by som zistoval ako je to s tou 10-rocnou zarukou, dokonca Samsung ma okrem zaruky na motor 10 rokov aj toto:
"Certifikát o životnosti 20 rokov vydaný testovacou a certifikačnou asociáciou Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE)"
Vyzera to dobre, ale ak su tie loziska nekvalitne a bubon je vazne tak zavareny ze nejde vymenit, tak to bude mozno zbytocne, skoda ze to zrejme nejde zistit, ci ma loziska nerezove alebo nie.
Inak nekupuj pracku s vyssim objemom aky potrebujes, lebo poloprazdna by sa nemala pouzivat, kvoli nerovnomernemu rozlozeniu a vibraciam.
Niektore pracky neprijemne piskaju, ale pri tychto to v recenziach nie je, tak by to malo byt OK, to je uzitocne si zistit, lebo vyreklamovat sa to zrejme neda.
Este raz pridavam svoju reakciu v inej teme:
post2298800.html#p2298800
Mozes si ich dat do porovnania, takto som zistil ze Samsung ma nizsiu spotrebu elektriny aj vody a tiez ma vyssie otacky odstredovania, malo by teda byt vsetko suchsie, tak mozno sa oplati priplatit.
Urcite by som zistoval ako je to s tou 10-rocnou zarukou, dokonca Samsung ma okrem zaruky na motor 10 rokov aj toto:
"Certifikát o životnosti 20 rokov vydaný testovacou a certifikačnou asociáciou Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE)"
Vyzera to dobre, ale ak su tie loziska nekvalitne a bubon je vazne tak zavareny ze nejde vymenit, tak to bude mozno zbytocne, skoda ze to zrejme nejde zistit, ci ma loziska nerezove alebo nie.
Inak nekupuj pracku s vyssim objemom aky potrebujes, lebo poloprazdna by sa nemala pouzivat, kvoli nerovnomernemu rozlozeniu a vibraciam.
Niektore pracky neprijemne piskaju, ale pri tychto to v recenziach nie je, tak by to malo byt OK, to je uzitocne si zistit, lebo vyreklamovat sa to zrejme neda.
Este raz pridavam svoju reakciu v inej teme:
post2298800.html#p2298800
-
Ryan Giggs
VIP
Hodnoty spotreby vody a elektriny nie su uplne vypovedajuce v zmysle porovnania modelov rôznych značiek. A tie rozdiely v otačkach, to sotva realne pocitiš rozdiel.
Ani ten certifikat nema vypovednu hodnotu.
Ani ten certifikat nema vypovednu hodnotu.