Vedomie / slobodna vola

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kntsz
Amateur
Amateur

Re: Vedomie / slobodna vola

Príspevok od používateľa kntsz »

A.
Pozor - pozor, nič sme si nepotvrdili. Aspoň ja nie.
Pripúšťam (nie som na to odborník), že každému impulzu v neuróne, je teoreticky možné priradiť nejakú informáciu o niečom. Následne je možné vytvoriť databázu impulzov aj s informáciami a teda je teoreticky možné niečo zisťovať. No a čo?
Aby si ma pochopil kam smerujem, tak tu zkopčím jeden citát o opernej skladbe, ktorý sa nápadne podobá zisťovaniu, čo ktorý impulz v neuróne znamená:
"Operná skladba a jej záznam – ak by sa dostala v budúcnosti do rúk vedcom, ktorým chýba sluch, tak by síce dokázali vylúštiť vlnové frekvencie, interferenciu ako elektromagnetický proces, ale sotva by však touto cestou porozumeli pôvodnému deju – hudbe, ktorá je v štruktúre tejto pamäti uložená a môže trvať.
To isté sa deje so systémovou usporiadanosťou súcna, v ktorom žijeme – je živá, dynamická pamäť celého evolučného procesu, teda deju , ktorý viedol k jej vzniku. Toto všetko je uchované ako pamäť stále trvajúca a stále sa dopĺňajúca, obnovovaná - replikovaná v podobe aktuálneho deja – procesu – so vzájomným pôsobením na svoje okolie – a to sa opäť ukladá do pamäti a ovplyvňuje procesy do budúcnosti.
V každom dielčom reálnom systéme sa potom odráža aj celá kozmická pamäť ako na holograme.
Takto sa vedci pokúšajú interpretovať kozmické deje, ktoré sú skryté v okolitom svete a aj v našej ľudskej pamäti a radi by tomu porozumeli. Pokiaľ však budú hľadať iba pomocou materializmu , tak nájdu iba to, čo hluchý na zázname opernej skladby." -koniec citátu.

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2018, 15:11)
B.
K otázke Nevedomia (N) je to ešte zložitejšie a naozaj sa bránim nejakému jednoduchému opisu svojimi slovami.
K tvojmu chápaniu N musím doplniť - nepohybujem sa v nadprirodzených informáciách. Duchovno robí človeka človekom a nie je nadprirodzené – je stále prítomné aj teraz keď sa rozhodujem čo napíšem a čo nie. Rád by som sem dal link na nejakú obšírnejšiu definíciu, ale čo mi vyskočilo sú zväčša kusé informácie a tie môžu zavádzať.
Minule som napísal čo N je a že vedomie je tenučkou blankou a že existuje mimo hmotu a bolo tuná skorej ako hmota.
Keď však pôjdeme do jeho členenia, tak osobné N (ON), je línia konkrétneho človeka a kolektívne N (KN), je línia celého ľudstva a naviac s informáciami už od Veľkého tresku.
Zachytil som aj názor, že ON sa začína vytvárať až narodením človeka. Nie je tomu tak. Obsahuje aj líniu predkov a do tohto ON je možné čiastočne prenikať napr. holotropným dýchaním, ale aj psychedelikom LSD, ako prof. S. Grof ešte v 60-tych rokoch preukázal. Tým je možné aj vysvetlenie niektorých - opakujem niektorých, stavov napr. zážitkov blízkych smrti, alebo aj stavy, že si človek spomenie kým bol v minulých životoch – nebol to on, je to stopa životov predkov. Medzi ON, KN a vedomím je určité prepojenie. Všetko, čo sa deje vo vedomí, sa ukladá v ON, ale aj v KN a my s tým nič neurobíme a ani o tom nevieme. Avšak ON a KN je schopné ovplyvňovať a aj meniť naše životy.
My len akoby sme cítili, že „niečo je vo vzduchu“ a zrazu (citujem) „Sa to na človeka prevalí a máme tu vojny....(psychické epidémie), ďaleko strašnejšie ako prírodné katastrofy.“
Ale to som asi zašiel priďaleko – za pomyselnú hranicu, lebo človek je schopný prijať informácie iba ak o málo prevyšujú tie, čo už má – inak ich neprijme a v horšom prípade zaútočí na informátora.
K ostatným linkom sa nevyjadrujem, lebo mi pripadajú naivné, v polohe osobného názoru – naviac dosť nefér manipulujúce, ak nepoužijem priamo výraz bez mravnosti. Musí totiž ich autor vedieť, že nehovorí úmyselne celú pravdu. Takýmito linkami s opačným názorom, by som mohol celé toto fórum zahltiť a znefunkčniť a o to nám hádam nejde.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

Mozes existenciu N, ON alebo KN podložiť?
kntsz
Amateur
Amateur

No ja asi ťažko, ale už som sem dal odkaz na Tavistocké prednášky.

Tu je link:
http://jung.sneznik.cz/tavistock_01.htm
Myslím, že hneď v prvej pojednáva o Nevedomí.

Len asi to treba otvárať mimo tohto DF, lebo mne sa to otvorilo bez chýb a tuná je to s chybami.

To je aj odpoveď pre harrison314 a aacid.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

kntsz napísal:No ja asi ťažko, ale už som sem dal odkaz na Tavistocké prednášky.

Tu je link:
http://jung.sneznik.cz/tavistock_01.htm
Myslím, že hneď v prvej pojednáva o Nevedomí.

Len asi to treba otvárať mimo tohto DF, lebo mne sa to otvorilo bez chýb a tuná je to s chybami.

To je aj odpoveď pre harrison314 a aacid.
Prebehol som si ten link, no nikde som nenasiel co to to nevdomie vlastne je hoci sa tam spomina mnohokrat. na take texty nemam zaludok.
Vedomie sa da vyvstlit emergentnymi javmi, to co sa tam nazyva ako nevedomie (nechapem preco by nieco take malo existovat pred hmotou, alebo byt od nej nejako odelene) by som dnes opisal ako richle myslenie (Myšlení rychlé a pomalé - Daniel Kahneman) alebo intuicia, ci reflexy.
kntsz
Amateur
Amateur

harrison-
chápem - v tejto oblasti (nielen u Junga) sa používa určitá terminológia a často aj bežne zaužívaný pojem ma v nej odlišný obsah.
Knihy, texty.... čo som mal ja v rukách (Tavistocké prednášky sa ešte dajú ako tak čítať) prirovnávam ako stavár k predmetu teoretická pružnosť a pevnosť, ktorú mal málo kto nervy pochopiť.
Pokúsim sa ti to teda opísať vlastnými slovami ako som to ja pochopil a začnem z pred Veľkého tresku.
Na počiatku bolo Slovo - informácia o všetkom čo bolo. Odborne to nazývajú Kozmická pamäť.
Táto informačná sústava nepotrebuje hmotný nosič. V niektorých publikáciách sa uvádza, že informácia je energia - samozrejme iná ako ju my poznáme v hmotnom svete. Dá sa to pochopiť aj tak, že čím viacej vieš o niečom ako to urobiť, tak to urobíš s menším výdajom energie. Ak teda vieš všetko ako urobiť, tak pri maxime informácií na dosiahnutie niečoho, výdaj energie konverguje k nule.
Potom môžeme kľudne pripustiť síce metaforickú, ale pravdivú informáciu z Biblie, že: "Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a Boh bol slovo." T.j. Bohom je Kozmická pamäť plná informácií o tom čo sa má stať a ako sa to má stať.
Na inom mieste sa zase dozvedám, že Boh má svoje Já a človek je stvorený (cieľovo) na jeho obraz tiež so sebauvedomením (Já). To sebauvedomenie je klúčové rozhranie, kedy sa zo zvieraťa stal človek. Sú odhady, že táto premena sa uskutočnila asi pred 4 mil. rokov. Táto premena nastala emergentným skokom t.j. nebol tam plynulý prechod ako predpokladajú evolucionisti, ale bol tam vstup nových informácií z mimo systému (z Kozmickej pamäti), ktorý tento pretržitý vývoj spôsobil. Asi už biologický vývoj teplokrvného zvieraťa bol tak pokročilý, že nastal čas sebauvedomenia.
Od tohto okamihu sa popri informačnej sústave Kolektívneho nevedomia (KN), ktoré dovtedy obsahovalo "iba" informácie z hmotnej existencie vesmíru min. od Veľkého tresku, začalo vytvárať Osobné nevedomie (ON) konkrétnej línie konkrétneho človeka.
Musíš si v tejto oblasti zvyknúť, že tak ako Kozmická pamäť, tak aj KN a ON, sú informačné sústavy schopné existovať mimo hmotu. T.j. nepotrebujú ku svojej existencii žiaden nosič - oni proste sú a sú mimo priestoročas. No a keď je niečo mimo priestor a čas, tak si treba uvedomiť, že z tohto pohľadu je tých 13,5 mld. rokov vývoja od VT NULOVÝ čas! Takže úvahy, že prečo Boh čakal až vznikne človek 13,5 mld rokov, tak On nečakal, lebo z jeho pohľadu sa všetko deje v nulovom čase.
Nič a to ani mimo priestoročas, sa nedeje bez príčiny.
Predstav si informačnú autonómnu sústavu, ktorá si seba uvedomuje. Z našej ľudskej logiky je pochopiteľné, že len holá existencia niečoho bez akejkoľvek zmeny stráca logiku. Je tam logická požiadavky vývoja - napredovania. Stvoriteľské dielo KP - Boha, ak chcelo rásť - vyvíjať sa, tak muselo byť vytvorené niečo na obraz Stvoriteľa a naviac muselo to byť autonómne - slobodné - so Slobodnou vôľou. Muselo to dostať možnosť ísť svojou ľubovoľnou cestou, ale v konečnom dôsledku relevantné bolo a je iba to, čo sa vyvíja v smere Božieho zámeru. Všetko ostatné sa viacej či menej stáva pre stvoriteľa bezcenným a ide do zatratenia. T,j, končí napr. ako zvieratá, počnúc napr. prvokmi. Zomrú a nie sú, lebo ich duchovný prínos je nulový.
Celý mechanizmus vývoja duše človeka je neustále korigovaný vlastnými "silami" a tie sú spätným reakciami osobných činov línie konkrétneho človeka - ON, a činov ľudstva ako celku (resp. jeho parciálnych kolektívov) - KN.
Preto je vytvorené ON, ktoré obsahuje všetky informácie o človeku a jeho línii vývoja a KN - ktoré obsahuje všetky informácie o všetkých ľuďoch s celou líniou vývoja. ON a KN a samozrejme aj KP - BOH existujú mimo priestoro času a sú nadradené nad priestoro čas. Ak zomrieme, tak zomiera len telo a všetko čo sme prežili a všetko čo v nás informačne existovalo a existuje bez zbytku pretrváva aj po smrti.
Pri tomto pohľade na duchovno a hlavne na jeho autonómne časti ON a KN dostáva logiku spústa dejov zo životov jednotlivcov, kolektívov a národov.....
Ak sa napr. udeje v línii jednotlivca nejaká zlá udalosť - napr. niekto vraždil, tak môžu nastať min. dve varianty: Buď vraha ešte na tomto svete stihne nešťastie ktorým si svoju vraždu odpyká - vykompenzuje, alebo zomrie skôr a potom je tam tlak z ON na potomkov, ktorých stíhajú často nepochopiteľné tragédie až dôjde k rovnováhe medzi dobrom a zlom.
To isté je aj v kolektívoch a národoch. Tam je to však podstatne zložitejšie a plné z nášho pohľadu aj nespravodlivostí. Ak napr. Nemecký národ vyprodukuje veľa zla, ktoré sa v KN samozrejme ukladá, lebo žiadna informácia sa nemôže stratiť, tak dôjde ku kompenzácii a zlo sa v podobe napr. psychickej epidémie "zosype" na ľudí späť, aby sa vykompenzovalo. Na a tam už to schytávajú aj nevinný. V malom sa to deje dnes a denne. Napr. zlo ktoré sa kumuluje v moslimskom svete sa vracia a kompenzuje na nich samotných a často nevinných.Môže to však byť v ešte menšej podobe napr. u nás. Ľudia páchajúci zlo napr. v politike, ak sú znovu volení a páchajú ďlšie zlo, tak to schytáva celý národ.... atď. Je to všetko previazané.
Ešte to zhrniem:
Kolektívne Nevedomie (KN) teda predstavuje min. všetky informácie o všetkých ľuďoch od vzniku prvého človeka so sebareflexiou, alebo až od VT a ON obsahuje iba informácie v línii konkrétneho človeka a zrejme tiež od vzniku prvého človeka so sebareflexiou. Tieto informácie KN aj ON ak už raz vznikli tak existujú mimo človeka a mimo priestoročas večne. Človek ich iba informačne dopĺňa buď dobrom alebo zlom a podľa toho čo tam prevažuje, tak také je spätné pôsobenie.

Dúfam, že si sa aspoň pobavil. :-)))
beardie
Redeemer
Redeemer

Nič z toho, čo si napísal, nemá vedecký, ale len ezotericky/náboženský základ
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Kntsz: z coho cerpas informacie?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

@kntsz:
Ak je Boh mimo casu, teda sa prenho vsteko deje sucasne, alebo v nulovom case, tak by prenho neplatila kauzalnost a teda jeho spravanie v nasom vsemire by bolo sialene bez logiky, bez pricinnosti.

Takisto nesuhlasim, ze cim viac informacii mas tak sa daju problemi vyriesit z mensou spotrebou energie, to vo vseobecnosti neplati, pozname problemi, ktore sa riesit nedaju (postov korenspondecny problem).

Tvoja teoria je rovnako dobra ako ta, ze svet tak ako ho pozname zo vstekym (spomienky, ludia, fotony v pohybe,...) bol stvoreny minuly stvrtok.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Stale viac to smeruje mimo temy, tak sa opat pokusim to vratit spat, v spominanom dokumente sa vo 4. serii viacero epizod venuje priamo ci nepriamo prave vedomiu a slobodnej voli, kedy vznika vedomie, ake vedomie mozu mat mimozemstania, roboty, tiez ci moze byt mozog hacknuty a je to zaujimave, v istej miere moze, pomocou hypnozy alebo v spanku. Na CSFD je aj kratky popis epizod, tak si mozete lahko najst suvisiace epizody.

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem - 4 seria

V novej relacii na Dvojke bola temou prave umela inteligencia, riesili tam aj to, ci moze mat robot vedomie a pod.:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13668/168842
kntsz
Amateur
Amateur

TK1991 -
Rozumná reakcia.

a. Nie pre teba - Tí druhí dvaja buď robia so mňa dementa, alebo ma nebodaj preceňujú.
Nie je to moja teória a ak je niečo na nej moje, tak moja interpretácia, ktorej som sa pôvodne a od počiatku bránil a naviac som neopomenul uviesť citujem: "Pokúsim sa ti to teda opísať vlastnými slovami ako som to ja pochopil ...". Asi som urobil chybu. Zjavne má niekto potrebu útočiť. Prečo? Nechápem..... Preto, že mňa toto nazeranie na súcno zaujalo? No a čo vás po tom....., ak nemáte nič konkrétne k obsahu tak načo reagujete?
Samozrejme pripúšťam, že keď niekto iný preštuduje materiály ako ja, tak to pochopí inak a ja nebudem mať vôbec dôvod ho za to osočovať. Naopak, budeme môcť vecne o nich diskutovať.

b. K zdrojom: Pôvodným zdrojom asi pred 5 rokmi mi bol doc. M Král, ktorý publikoval do svojej smrti myslím v minulom roku asi 7 kníh zaoberajúcich sa teóriou vied, ktorej sa venoval ešte ako prednášajúci vedeckého ateizmu v 60-tych rokoch min. storočia. Keďže bol autorom teórie riadenia štátu, ktorú so svojim kolektívom vypracoval pre vedenie ČSSR na čele s A. Dubčekom, tak sa dostal do nemilosti a keďže odmietol odvolať svoj podpis z dokumentu 2000 slov, tak bol na 20 rokov odstavený z publikovania a komunistami perzekvovaný. Po 89 tom odmietol vstúpiť do politiky a pracoval v českej akadémii vied. Zároveň začal publikovať svoje poznatky formou akceptácie aj svojich spontánnych dvoch zážitkov z Nevedomej oblasti.
Forma jeho výkladu v knihách sa vyznačuje vysokou mravnosťou a niekedy až naivnou poctivosťou, kedy odkrýva svoju osobnosť. Treba tiež spomenúť, že sa predom vzdal všetkých honorárov. Je preto príznačné, že nie všetci ho prijali.
Štruktúra jeho knižného výkladu je na úrovni náročných vysokoškolských skrípt (nezaprel sa ako pôvodne prednášajúci na VŠ) a knihy sú nečitateľné pre ľudí iba so základným vzdelaním a dovolím si napísať, že aj pre vysokoškolsky vzdelaných sú bez slovníkov a vracania sa k preštudovaným textom prakticky nepochopiteľné.

V knihách sa totiž neodvíja žiaden dej. Sú to knihy, kde faktograficky uvádza prakticky všetky relevantné vedecké poznatky od Aristotela cez Newtona, Einsteina až po súčasných vedcov, nositeľov Nobelových cien v kvantovej fyzike.
Čím sa však odlišuje od iných podobných autorov, tak je to práve fakt, že nevylučuje z poznania vedy zaoberajúce sa duchovnom ako je hlbinná a analytická psychológia. Preto sa aj v mojich príspevkoch objavujú mená ako Jung, Grof, Prigogin, ....
Všetky informácie, ktoré v knihách uvádza sú s odkazom na zdroj a autorov.
Je preto logické, že súbežne s jeho knihami sa človek začne zaujímať aj o iné zdroje - publikácie.
Tým sa celá táto oblasť stáva veľmi náročnou -o to však zaujímavejšou aj keď, ako sa mi aj na tomto DF ukazuje, že hlavne pre zarytých vyznávačov materializmu, žijúcich hlavne pre osobný prospech a prestíž, nestráviteľnou až urážlivou.
Dosť prekvapivým bolo aj pre samotného Krála, že o vedecké dokazovanie existencie Boha mnohí vysokopostavení teológovia nemajú záujem a vidia v ňom osobné ohrozenie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

V relacii Trochu inak s Adelou bol biológ Bruce Lipton a bolo to zaujimave, riesila sa tam prakticky aj slobodna vola, vedomie a podvedomie, podla neho mame 5% vedomia a 95% podvedomia ktore funguje podla programov, ktore sa do mozgu nahraju hlavne pocas prvych siedmych rokoch zivota, nasledne sa tazko menia - menit sa dokazu castym opakovanim, hypnozou a v spanku. Taktiez ten program dokaze menit geny, liecit ale aj sposobovat choroby.

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13050/170681#2164

Vlastne jeho tvrdenie podporuje mnoho reakcii v tejto teme, aj dokumenty a videa, hlavne tie prve nazory ze clovek/mozog je len zlozity pocitac, ale 5% by mohla byt istym sposobom slobodna vola a tych 95% by sa mohlo dat "preprogramovat".

To preprogramovanie mozgu sa spominalo aj v dokumente s Morganom Freemanom, kde to pomenovali ako "hacknutie" a tiez sa to dialo pri hypnoze a v spanku.
kntsz
Amateur
Amateur

Aj táto relácia, konkrétne slová Liptona, poukazuje na obrovskú zložitosť našej duchovnej existencie a na fakt, že v celom súcne našej existencie je hmota epigónom - potomkom duchovnej oblasti a to až z 95% práve tej, ktorú si nie sme schopní uvedomovať, aj keď do jej určitej časti je možné prenikať a realizovať akési korekcie.
Ak porovnávam informácie ku ktorým som sa dostal, tak sú tam v malej miere odlišnosti v terminológii a tiež v popise stavu duše dieťaťa po narodení. Liptonom spomínané programy (v terminológii hlbinnej psychológie Archetypy - schémy, predpoklady reakcií správania) sa začínajú tvoriť až v tele matky a pokračujú do cca 7-ho roku života. Avša podľa hlbinnej psychológie tvorba týchto programov - archetypov sa začala podstatne skorej a je v línii predkov dedená. Naozaj bolo zistené, že správanie sa narodeného dieťaťa vôbec nie je vedomé a dieťa si začína seba uvedomovať až po narodení a naozaj plné uvedomenie si seba nastáva cca po siedmom roku. Zmena týchto programov je naozaj možná, ale je naivné si myslieť že ich zmení človek za svojho života. Ak zmení, tak len v tej vedomej časti a napr. ak dôjde k ohrozeniu života sa vracia ku archetypálnej schéme správania, ktorá sa pozmeňuje až generáciami.
Mimochodom uzdravovanie najmä ťažkých psychických porúch, ktoré následne môžu mať aj dopad na fyzické zdravie, sa už bežne deje napr. pomocou holotropného dýchania objaveného prof. S Grofom, ktoré už mnohé poisťovne napr. aj v Amerike preplácajú ako preukázaný a fungujúci spôsob liečenia.

Už len doplním: Aj na tomto príspevku je vidno, ako ľudstvo vo svojom poznaní dlhodobo (min. 400 rokov od Newtonových zákonov či 200 od Darwinovej evolúcii) zanedbalo poznávanie a hlavne aj výučbu poznaného v oblasti duchovnej - spirituálnej.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Podvedomie cloveka je take mocne, ze dokaze opisat objekty, ktore su kilometre vzdialene, ci dokonca opisat ako budu objekty vyzerat v buducnosti (alebo v minulosti) bez toho aby clovek o tom objekte cokolvek vedome vedel. V USA existoval dokonca v minulosti specialny armadny projekt Stargate, kde sa ludia tymto zaoberali... v anglictine sa to nazyva remote viewing. Odporucam si o tom nieco precitat je to fakt zaujimave.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Markoff napísal:Podvedomie cloveka je take mocne, ze dokaze opisat objekty, ktore su kilometre vzdialene, ci dokonca opisat ako budu objekty vyzerat v buducnosti (alebo v minulosti) bez toho aby clovek o tom objekte cokolvek vedome vedel. V USA existoval dokonca v minulosti specialny armadny projekt Stargate, kde sa ludia tymto zaoberali... v anglictine sa to nazyva remote viewing. Odporucam si o tom nieco precitat je to fakt zaujimave.
Ano a vzdy sa ukazalo, ze ti ludia videli veci uplne mimo.
Markoff
Light Professional
Light Professional

harrison314 napísal:
Ano a vzdy sa ukazalo, ze ti ludia videli veci uplne mimo.
Praveze sa X krat preukazalo, ze to funguje, ale nevedia presne popisat ako... nevedia ako je mozne, ze podvedomie ma pristup k akymkolvek informaciam vo vesmire... je to nieco podobne ako vo fyzike Quantum entanglement (neviem ako sa to povie po slovensky) t.j. ze 2 vzdialene castice dokazu sami seba ovplyvnovat na velke vzdialenosti pricom podla Einsteinovej teorie relativity by to nemalo byt mozne, kedze najrychlejsie dokaze cestovat len svetlo (nazval to "Spooky action at a distance).
beardie
Redeemer
Redeemer

Takže určite nebudeš mať problém priniesť relevantnú vedeckú štúdiu, kde to bolo potvrdené, že áno...

Kvantové previazanie
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

A pre tych co chcu vediet o skumani paranormalnych schopnosti viac - Paranormální schopnosti v rukou tajných služeb
Markoff
Light Professional
Light Professional

Ja som pozeral rozhovory priamo s tymi co pracovali v Stargate projekte - Rusell Targ, Joseph McMoneagle, Lyn Buchanan. Hlavne s tým poslednym su fakt zaujimave rozhovory na youtube. CIA uz pred rokmi zverejnila dokumenty z toho projektu. Robia to uz od 70. rokov a za ten cas nazbierali obrovske mnozstvo dat. Priemerna uspesnost je cosi okolo 65-70% co sa moze zdat ako malo, ale ak by za tym bola len nahoda/tipovanie tak uspesnost by statisticky mala byt okolo 50%. Robia na tom aj renomovaní fyzici, ziadne vestice z ulice. :D

Vacsina vedeckej komunity tym samozrejme opovrhuje. Ale tym opovrhuje asi kazdy kto to nevyskusal a nevie o co ide. Tu treba pochopit, ze ide o javy za hranicou nasho chapania. Nas mozog je limitovany a filtruje len tie informacie, ktore potrebuje. To je dane evoluciou mozgu a beznych zmyslov - potrebujem vediet co sa deje tu a teraz, co mam jest aby som prezil a nie co sa deje na opacnom konci zemegule. Podvedomie ma, ale pristup k ovela vacsiemu mnozstvu informacii. Hlavny problem spociva v tom, ze je tazko rozlisit, ktora informacia pochadza z podvedomia a co su nase vlastne subjektivne myslienky a preto aj tí remote vieweri často failuju.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Markoff napísal:
Praveze sa X krat preukazalo, ze to funguje, ale nevedia presne popisat ako... nevedia ako je mozne, ze podvedomie ma pristup k akymkolvek informaciam vo vesmire... je to nieco podobne ako vo fyzike Quantum entanglement (neviem ako sa to povie po slovensky) t.j. ze 2 vzdialene castice dokazu sami seba ovplyvnovat na velke vzdialenosti pricom podla Einsteinovej teorie relativity by to nemalo byt mozne, kedze najrychlejsie dokaze cestovat len svetlo (nazval to "Spooky action at a distance).
ked ja napisem, ze viem ake boli priemierne rocne teploty na urcity miestach pred 122 tisic rokmi, ale nebudem to vediet opisat, tak ma poslu do haja. preco teda verit niecomu, co nie je niekto schopny opisat?
beardie
Redeemer
Redeemer

Markoff napísal:Vacsina vedeckej komunity tym samozrejme opovrhuje.
uvedom si už, že na tomto fóre sú vysokoskolsky vzdelani ľudia, ktorý za argument pokladajú vedecké štúdie a nie kecy...

Zatiaľ si predviedol len ezoterické blaboly, takze šup šup s niečím relevantnym
Napísať odpoveď