dovolenka v januari 2019 na 30 dni

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

dovolenka v januari 2019 na 30 dni

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Ahojte,
rozmyslam nad mesacnou (resp. 3 - 4 tyzdne) dovolenkou v januari 2019.
Kde by ste mi odporucili ist na taketo dlhsie obdobie?
Dakujem. :smt033
Paťko
King
King

Re: dovolenka v januari 2019 na 30 dni

Príspevok od používateľa Paťko »

V zime niekde do tepla. Austrália alebo nejaké tropické ostrovy.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a v praci ta pustia na nepretrzitu 30 dnovu dovolenku? ja som to riesil pred rokom a nechceli, ohanali sa nejakym zakonom ktory dovoluje ma nepustit na taku dlhu dovolenku ak to ovplyvni chod firmy ci co :D
ale ak by ma pustili tak urcite do tepla a prejst nejake krajiny, chvilu zostat a potom sa presunut inde, za mesiac vies pozriet kus sveta, nemusis to prelezat
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Zalezi podla rozpoctu, ja by som isiel Kambodza-Bali, co je velmi wallet friendly. Zatial co taka Australia ani velmi nie, to chod rovno do Monaca :D

CheZteR napísal:a v praci ta pustia na nepretrzitu 30 dnovu dovolenku? ja som to riesil pred rokom a nechceli, ohanali sa nejakym zakonom ktory dovoluje ma nepustit na taku dlhu dovolenku ak to ovplyvni chod firmy ci co :D
ale ak by ma pustili tak urcite do tepla a prejst nejake krajiny, chvilu zostat a potom sa presunut inde, za mesiac vies pozriet kus sveta, nemusis to prelezat
Ked das vypoved na stol, tak ta pustia :D (a mozes rovno ist robit do pozicovne surfov na Bali :D )
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite Azia, vzhladom k pocasiu a cenam. Bol som v Thajsku, bol som aj v Australii, takze cenovo by som to zhodnotil tak, ze kym v Thajsku das za veceru 4 eura, v Australii das za veceru 30 eur. Poznam nejedneho cloveka co bol na Bali, ale nikomu sa nepacilo, teda pokial nejdes do spickoveho hotelove komplexu.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

CheZteR napísal:a v praci ta pustia na nepretrzitu 30 dnovu dovolenku?
zmena prace :smt033

//autoeditácia príspevku (29 Okt 2018, 13:23)
ano, hladam dake wallet-friendly miesta, viacmenej ste mi potvrdili, to, co som aj chcel pocut :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

potom chod na 6 mesacnu dovolenku!
u nas teraz par mladych chalanov odchadza, maju narok na 3-6 mesiacov nepracovania a oni sa hned hrnu do dalsej prace... ta podpora je celkom slusna pokial nemas rodinu a zavazky, treba si to uzit!
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

tiez odporucam dakde na vychod, bol som tento rok na prelome januara/februara v Kambodzi a super vsetko, teraz zas v januari sa tiez dakde chystam, asi Filipiny alebo niekde tam :)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Zalezi co chces robit. Napr. ja osobne by som v rezorte nevydrzal viac ako nejake 4 dni. Preto posledne roky chodievam na viacero miest. Ak plaze, tak napriklad Thajsko ci Vietnam. V Kambodzi som bol pozriet chramy. Z "civilizovanejsich" krajin, no pritom stale wallet-friendly sa mi pozdava Malajzia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Boccaccio: Potom Thajsko, Vietnam, Kambodza, mozno kupit nejaku letenku odtial na Bali a ist pozriet na par dni. Zalezi od predstavy co chces vidiet, co chces zazit alebo ci si chces len oddychnut.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

hojko napísal:Poznam nejedneho cloveka co bol na Bali, ale nikomu sa nepacilo, teda pokial nejdes do spickoveho hotelove komplexu.
sranda a co konkretne sa im tam tak nepacilo? ja poznam zopar ludi, co tam boli tiez, ale pochvalovali si.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

aacid napísal:potom chod na 6 mesacnu dovolenku!
u nas teraz par mladych chalanov odchadza, maju narok na 3-6 mesiacov nepracovania a oni sa hned hrnu do dalsej prace... ta podpora je celkom slusna pokial nemas rodinu a zavazky, treba si to uzit!
ale to sa musis predsa v pravidelnych intervaloch ukazat na urade prace...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

po troch mesiacoch mozes poziadat o jednorazove vyplatenie davky, vtedy ta z uradu vyradia a uz voci nim nemas ziadne povinnosti a tri mesiace dopredu zaplatene :D ale tie prve tri su urcite problem, tiez neviem jak to ludia robia.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Keď ale požiadaš o predčasné jednorazové vyplatenie nedostaneš plnú sumu, ale len nejakú časť, tuším by to malo byť iba 50-60%...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

M142: Nebol som na Bali, takze viem len to co hovorili oni. Tak trebars kriminalita v uliciach, kde okradaju turistov, zla cestna infrastruktura, ludia, znecistenie. Ludia su v jednej casti ok, usmievaju sa, na druhu stranu citit chudobu a neochotu. Porovnavali to s Vietnamom a Thajskom, kde je to o dost lepsie. Ja by som za seba napisal porovnanie Thajska a Sri Lanky. Tak Thajsko vsetko ok - relativne dobre cesty, usmievajuci sa a priatelski ludia. Sri Lanka uplny opak, ludia rozmyslaju na co by ta oklamali o peniaze - od ubytovania, taxikov, restauracii a podobne.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

ja mam so Sri Lankou opacne skusenosti
ubytovania (hostely aj hotel) super, restauracie super (odporucil nam ich nas vodic tak mozno preto?), busy, vlaky v pohode, v tuk-tukoch si uz pytali dost ale obcas sa dalo dohodnut, taxikom sme nesli
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Spixy: Poznam dvoch ludi nezavisle od seba, obom sa Sri Lanka pacila. Ale ked to porovnam s Thajskom v ktorom som bol 3x, pricom dokopy to bolo 55 dni, tak mam z coho vychadzat. Na Sri Lanke mi vadili cesty, spina, lenivost ludi. Ubytovanie bolo niekde fajn, najma tam kde robil sam na seba majitel, tam sme mu nechali aj slusny tringelt a dali ochutnat domaci alkohol zo Slovenska, na oplatku doniesol nieco tradicne zo Sri Lanky. Ubytovanie v letovisku tiez pohoda, bolo ciste, nebolo co vytknut, ale je to letovisko a slabou kvalitou by neuputali cudzincov. Velmi zlu skusenost mam s ubytovanim pri parku Udawalawe, kde sice na Bookingu boli krasne fotky, ale uz recenzie boli rozporuplne. Najskor sme mali mravce v kupelke, na otazku kde sa berie hmyz nam odpovedali, ze nemame svietit na izbe, plesen v kupelke (bola v kazdej izbe co sme pozerali), jedlo otrasne, svaby pod stolom pri jedeni, vypadky elektriky. Tuk tuky klasika, tam nie je co vytknut, pre cudzincov je to velka zabava. Pokial ide o restauracie a kaviarne, tak velka bieda, mizerna kvalita, pre mna nula bodov - od hygieny, cez ponuku, az po obsluhu. Mali sme moznost pri chodeni na plaz vidiet do kuchyne, ten neporiadok a spina stal za to, hoci restika vyzerala krasne, ani raz sme tam nejedli. Chodili sme do roznych restauracii v Mirisse, aj ked sme boli 1 stol v celom podniku pocas obeda a bolo tam 5 casnikov, ani jeden neprisiel, az kym sme ich nezavolali. Jedalne listky spinave, osuchane, jedla typu fastfoody (sendvice s hranolkami, nejake tortily), klasicka cinska kuchyna pre ludi z Azie a potom taky roznorody mix masa ci morskych plodov, ale nic takeho tradicneho nebolo. Tebe sa Spixy mozno pacilo, ale ked to porovnam s tym Thajskom, tak su kvalitou sluzieb daleko, daleko za nimi.

Pokial clovek hlada nieco exotickejsie, chce menej ludi, tulat sa po prirode, tak okej, moze si zvolit Sri Lanku, presuvat sa tuk tukmi alebo taxikmi. Pokial chce clovek urcitu kvalitu a ma rad dobre jedlo, tak rozhodne zvoli Thajsko. A nemusia to byt letoviska ako je Phuket, Pattaya, Krabi ci Koh Samui. Ist sa da ist aj tam, kde nie je az tolko ludi - Koh Lanta, Ko Chang. Pripadne porozmyslat este nad Filipinami.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

tak áno, ale zase nemožeš od chudobnej krajiny 10 rokov po vojne čakať že tam bude ako v Európe
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je dovod preco radim, aby si zvolil inu destinaciu ako je Sri Lanka (a inu ako Bali).

Pridavam este recenziu hotela v Udawalawe: https://www.booking.com/hotel/lk/walawa ... ts.sk.html
Recenzia je v prilohe, je to moja recenzia. Hoci ma hotel velmi slusne hodnotenie 8,2, tak ked si clovek pozriet recenzie, tak najde vela pochvalnych, ale aj vela kritickych. Rovnake staznosti ako ja - spinave izby, plesen v kupelkach, zly personal atd... V recenzii mi chyba este to, ako nam slubili cenu za safari a realita bola uplne ina - tuto skusenost tam dala aj nejaka Ceska, cize to bude ich trik, kde slubia vopred lacne safari, ale nezahrnu vsetky ceny do toho.
Prílohy
book.png
user27
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa user27 »

dobra tema,

Ja som bol minuly rok na 30 dni trekovat v Nepale - "wallet friendly" oznacenie to splna a je to uplne super reset od kazdodenneho zhonu.

Otazka volna, minuly rok som bol v situacii, ze ak by som to volno nedostal tak podavam vypoved.

Co bolo vyssie spominane- davka v nezamestnanosti, tak o tomto by som si rad precital viac. Pri terajsom plate by som v podstate mal narok na plnu davku. Viete niekto poradit ako to je s byrokraciou ? treba kazdy mesiac chodit osobne na urad ? zhanat peciatky, popripade ine hluposti ?

Pride mi to tak, ze ak to teraz nevyuzijem (6 mesiacov volna, slobodny,) tak to budem neskor lutovat. Treba nieco z tohoto socialneho sysemu, kam uz dlhsie prispievam, nieco vytiahnut :D
Napísať odpoveď