treba sa zamysliet nad tym ako take nieco funguje.
za prve, mas telefon vzdy pri sebe? vzdy je na takom mieste aby ta pocul dobre? ja mam na telefone zapnuteho google assistenta, takze vzdy ked poviem "ok google" tak sa ozve, nefunguje to vzdy dokonale, ked mam telefon vo vrecku tak nie vzdy zachyti moj hlas.
za druhe, rozpoznavanie hlasu a prekladanie... vsetky tieto rozpoznavace hlasu (siri, g assistant, cortana, alexa..) su cielene na anglicky hovoriacich ludi, mozno este par pouzivanejsich jazykov. s inymi jazykmi su dost problemy. ja ak ked na neho rozpravam po anglicky, nie vzdy rozozna co mu hovorim (asi mam tazky prizvuk

)
za tretie, vyhladavacie algoritmy a reklama samotna, nemozes ocakavat ze na kazde jedno slovo co ty povies ti google bude schopny ponuknut reklamu, respektive bude chciet ponuknut reklamu. nikto z nas asi poriadne netusi aky prepracovany je adsense algoritmus, ale predpokladam ze je dost inteligentny na to aby rozpoznal ze niektore slova pouzivas bezne pri konverzacii tak ti ich neponukne v reklame. rovnako asi nechce zachytavat uplne kazde slovo a potom ti kazdych 15 sekund ponukat inu reklamu podla toho co povies.
ten Hensymov priklad je uplne dokonaly, algoritmus rozpoznal slovo ktore bezne nepouzivas, nasiel k nemu relevantne vysledky, tak ponukol reklamu. ono nema zmysel aby ti google ponukal reklamu na masiarstvo, ked spomenies rezen. ale ked spomenies nieco nezvycajne, ma logiku ze sa ti bude snazit "pomoct" vo vybere.
ja mam tiez taku skusenost ze ked cez google vyhladavam bezne veci tak sa reklamy nijak nemenia, akonahle zacnem googlit nieco co som este nikdy negooglil, tak zrazu mam reklamy vsade.
no a ked si takto spojis vsetky tie faktory, zistis ze je uplne logicke ze si tie cielene reklamy vsimnes iba niekedy.