Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Vycucane z prstu
-
Solo_Kamen
King
Pokial to nemá nick Solo_Kamen tak to nie som jayoggy napísal: Tak ja drzim dost velky stack eth, zrx a co ja viem esteAsi tak pred 15 minutami presne to iste pisal niekto na bitmexe, nebol si to ty?
![]()
-
yoggy
Inak Cardano, Stellar a Zcash budu na Coinbase, celkom dobra prilezitost nakupit teraz, ked je to uplne dole. A napr. take Cardano sa da pekne leveragnut na bitmexe, takze da sa na tom pekne zarobit.
-
Solo_Kamen
King
vysvetlí mie niekto, prečo Bitcoin cash zvýšil svoju hodnotu o 20% za posledných 7 dní?
aj keď, ako pozerám 90 dňový graf, tak stále to je nič moc...
solo: 15.11. sa chystá fork na BitcoinCash, možno kvôli tomu
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Fork sa ide forknut? No uz len dalsi sh1tcoin nam tu chybal 
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ale tento fork nema vytvorit novu menu ale iba vylepsit BCH nie?
-
Solo_Kamen
King
s tými vylepšeniami je to tak, že každý s nimi musí súhlasiť. Myslím, že buď Bitcoin Cash alebo Bitcoin Gold vznikli tak, že sa mal vylepšiť bitcoin ale keďže niektoré skupiny ťažiarov Bitcoinu s tým nesúhlasili a vznikol konflikt, sa blockchain Bitcoinu rozdelil na dve rôzne verzie a tak de facto vznikla nová kryptomena. Následne trh rozhode, ktorá mena je lepšia a ktorá sa bude používať... ale nejakú dobu sa samozrejme môžu používať obe. Ak by sa všetci zhodli na vylepšení Bitcoinu, tak by sa to stále volalo Bitcoin.
Ak som niečo napísal nepresne, tak ma doplnte a opravte prosím
Ak som niečo napísal nepresne, tak ma doplnte a opravte prosím
Study Warns Bitcoin to Push Global Warming Above 2C Threshold by 2033
stále čakám kým kryptomeny spadnú a stále nič
ešte dokonca vznikajú nové - https://www.zive.cz/clanky/zapomente-na ... fault.aspx
stále čakám kým kryptomeny spadnú a stále nič
ešte dokonca vznikajú nové - https://www.zive.cz/clanky/zapomente-na ... fault.aspx
-
yoggy
Nieco co ma 14bln volume kazdy den len tak padne zo dna na den? Su v tom uz miliardy, to nie je nejaky kairos.
Niekedy som sa dost venoval greyhatu a do dost vela projektov som nesiel, kvoli tomu, ze nebola moznost to akokolvek bezpecne vybrat, momentalne ked uz skoro kazda stranka akceptuje bitcoin popr. ine meny, tak velmi uvazujem ze sa k tomu vratim full-time. Dokonca uz mam komplet dokumentaciu k jednemu smart contractu co chcem spravit.
Nechcem ti kazit radost ale prave financny system ma najvacsiu zasluhu na globalnom oteplovani, kedze vsetky fiaty su kryte dlhom a to nas tlaci na neustaly rast atd.
https://www.theguardian.com/global-deve ... ate-change
Ale tak co ti budem vysvetlovat
Niekedy som sa dost venoval greyhatu a do dost vela projektov som nesiel, kvoli tomu, ze nebola moznost to akokolvek bezpecne vybrat, momentalne ked uz skoro kazda stranka akceptuje bitcoin popr. ine meny, tak velmi uvazujem ze sa k tomu vratim full-time. Dokonca uz mam komplet dokumentaciu k jednemu smart contractu co chcem spravit.
Nechcem ti kazit radost ale prave financny system ma najvacsiu zasluhu na globalnom oteplovani, kedze vsetky fiaty su kryte dlhom a to nas tlaci na neustaly rast atd.
https://www.theguardian.com/global-deve ... ate-change
Ale tak co ti budem vysvetlovat
Podla mna škoda reagovať na týchto ekonomov, sa ti čudujem vobec že si davaš tu namahu. To isté ako ked počujem ako je bitcoin pyramida, ponzi a neviem čo, pritom tí ludia ani len netušia čo je vlastne aktívum, trh, market capitalizácia,... Fidelity, JP Morgan, Goldman Sachs sú určite spoločnosti ktoré sa len tak vrhnu do ponzi schémy.
Najväčší podvod v histórií ludstva je práve ten tvoj fiat, konkrétne milovaný u.s dollár krytý maximálne tak kyslíkom ktorý je v rezervách kde by mali byť iné materiály
Najväčší podvod v histórií ludstva je práve ten tvoj fiat, konkrétne milovaný u.s dollár krytý maximálne tak kyslíkom ktorý je v rezervách kde by mali byť iné materiály
ok dobre, ale elektrická spotreba Bitcoinu je 70 TWh (2x viac ako ročná spotreba celého Slovenska) a to ho využíva na platby tak max. 0,01% populácie...
a aka je elektrická/palivová spotreba pri ťažbe zlata/striebra/medi ? kolko ludí pri nej zomrelo/zomrie ? neohovoriac o tom že je to otrokárska práca. Zlatom tiež pravidelne neplatí viac ludí. Bitcoin je digitálny asset, rovnako ako zlato uchovávateľ hodnoty, s tým že jej presun je ovela rýchlejší a pohodlnejší. Bitcoin má vopred známy presný počet, zatial čo zlato nie. Čo sa stane ak sa teraz nájde obrovská zlatá bana ? Cena klesne. BTC viac nebude.
A čo sa týka platenia nemyslím že BTC sa bude niekedy využívať ako platidlo. Nato tu sú vhodnejšie kryptomeny. Možno na mikro platby bude vhodný po lighteningu ale aj platit za kávu 0.000000001btc nebude pre ludi velmi pohodlné
A čo sa týka platenia nemyslím že BTC sa bude niekedy využívať ako platidlo. Nato tu sú vhodnejšie kryptomeny. Možno na mikro platby bude vhodný po lighteningu ale aj platit za kávu 0.000000001btc nebude pre ludi velmi pohodlné
zlatom fiat krytý nie je, tak neviem prečo ho spomínaš (a je mi jedno koľko ľudí zomrie pri ťažbe, nehody sa stávaju všade)
-
yoggy
1 btc = 1 miliarda nicejukel napísal:platit za kávu 0.000000001btc
ale ta spotreba elektriny pri tazbe zlata? emisie co idu do ovzdusia? chemikalie co idu do zeme?
bitcoin podla mna tiez nikam neodide. proste je tu a tu hodnotu mat bude, ci uz ako asset alebo ako zberatelska komodita. zaujimalo by ma ale co sa stane ked sa bitcoin vytazi. kedze sa s nim neobchoduje, tazenie je viac menej jediny dovod preco byt minerom. ked sa vsetok bitcoin vytazi (daleka buducnost), z coho budu zarabat mineri ked sa nebude s bitcoinom obchodovat? a ked nebudu mineri, tak bitcoin efektivne zanikne. na co mi bude usb penazenka s 10 bitcoinami, ked nebudem mat sposob ako tie bitcoiny dat niekomu inemu (teda ak mu nedam celu penazenku). bude mat potom bitcoin stale hodnotu ako asset?
bitcoin podla mna tiez nikam neodide. proste je tu a tu hodnotu mat bude, ci uz ako asset alebo ako zberatelska komodita. zaujimalo by ma ale co sa stane ked sa bitcoin vytazi. kedze sa s nim neobchoduje, tazenie je viac menej jediny dovod preco byt minerom. ked sa vsetok bitcoin vytazi (daleka buducnost), z coho budu zarabat mineri ked sa nebude s bitcoinom obchodovat? a ked nebudu mineri, tak bitcoin efektivne zanikne. na co mi bude usb penazenka s 10 bitcoinami, ked nebudem mat sposob ako tie bitcoiny dat niekomu inemu (teda ak mu nedam celu penazenku). bude mat potom bitcoin stale hodnotu ako asset?
-
yoggy
Ked sa vytazia vsetky tak mineri nebudu dostavat odmenu vo forme novych bitcoinoch, ale budu dostavat fees. Cize ekosystem bude fungovat aj nadalej.
ja som si to trochu poplietol, to ze nikto nevyuziva bitcoin na platby, neznamena ze sa s nim neobchoduje, teda transakcie stale budu. uz mi je v tom jasno.
inak keby sa aj bitcoin zacal na platby vyuzivat, nikto nebude za kavu davat 0.00000001 BTC, ale ludovo 1 satoshi
inak keby sa aj bitcoin zacal na platby vyuzivat, nikto nebude za kavu davat 0.00000001 BTC, ale ludovo 1 satoshi
aacid: Bitcoin Mining is more Polluting than Gold Mining
a stále nechápem súvislosť medzi zlatom a BTC
a stále nechápem súvislosť medzi zlatom a BTC
-
yoggy
Treba si ale uvedomit, ze sme len na zaciatku, tazba zlata uz dost pokrocila