Fallout 76

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
ja_som
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Fallout 76

Príspevok od používateľa ja_som »

Ahojte,
chystáte sa na nový multiplayerový Fallout? Čo naň hovoríte?

Po zhliadnutí prvých "recenzií" z konzolovej verzii som si nebol veľmi istý, či to kúpim, ale kúpil som kľúč k beta verzii za cca 1,3€ a po odohraní asi 8 hodín na PC som ju nakoniec predobjednal :)
Je to v podstate novší Fallout 4 v novom prostredí, síce bez "Žeryka", Piper, Nicka a spol., ale s ďalšími hráčmi a slušnou kopou misií na (zatiaľ) niekoľko desiatok hodín.

Celkom som si to užil aj sám, ale vyzerá, že väčšia zábava je to v coope.

Ak by niekto teda hľadal parťáka, tak dajte vedieť ;)
icefiresr
Addict
Addict

Re: Fallout 76

Príspevok od používateľa icefiresr »

No vzhladom na to co som cital (bugy s betou, stary engine, no modding, atd.), tak som presvedceny neni. Navyse to ani nie je na Steam-e, kedze Bethesda chce uzatvorit hracov do ich ekosystemu (aj kvoli predaju modov), cize za mna je to zatial nie. Inak aky benefit mas, ze si to predobjednal? Preco nepockat na prve recenzie?
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Už sú dostupné prvé mody na nexusmods, zatiaľ nič extra, ale hra ešte nie je oficiálne von a komunita sa už rozbieha.
Bugy v bete sú, to je jasné, tie budú aj vo finálnej verzii, to do Falloutu patrí :D
To, že nie je na Steame ma trochu mrzí, mám rád hry pokope. Ale nie je to až také veľké mínus, keďže mám aj Origin a Uplay, tak prečo nie aj Behesda net :)
Benefity, okrem pár darčekov z eshopu, nie sú žiadne. Predobjednal som to až po odohraní cca 8 hodín v bete, takže už recenzie nepotrebujem ;)
icefiresr
Addict
Addict

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som tiez dost skepticky, vacsina ohlasov je negativna a podla gameplay videi s nimi suhlasim. Pockam si na recenzie finalnej hry a potom sa rozhodnem. Bohuzial engine bol na hranici moznosti pri vydani Fallout 4 (rok 2015) a teraz jednoznacne nedosahuje kvalit konkurencie. Zachranit by to mohli este optimalizaciou a pridanim ray-tracingu, ale to sa asi nestane.
Ake su tam questy? Zatial som videl iba veci na styl - chod tam, zabi nieco, vypocuj si holotape, najdi dalsi holotape, atd. Vsetko bolo take neosobne, nie ako v predchadzajucich dieloch ked si mohol pomahat konkretnym ludom.
//edit: VATS je tiez zly a nesedi k Falloutu, vzdy sa mi pacilo triafat presne na dialku so spomalenym casom a real time strelba bola len nudzovka. Vychadza to z prvych dielov, ktore boli turn-based RPG.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Presne. Este sa to dalo tolerovat v roku 2015, aj ked si predstavim ze v tom istom roku vyslo GTA V... Je to skoda, ale za mna je to skip, presne to co som ocakaval od Bethesdy.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Váčšina questov je založená na tom, ako si písal, hľadanie informácií, čistení, ...
Ale v podstate väčina podobných hier s otvorným svetom má misie, ktoré sú dookola rovnaké s malou obmenou. Napr. séria Far Cry.
Engine je posledná vec, ktorá ma na hre zaujíma :) pokiaľ vyzerá dobre a hrá sa dobre, tak je mi to fuk.
Myslím, že záleží aj na streamerovi/YouTuberovi, ktorého sleduješ, ako sa on stavia k hre a ako ho "poznáš".
Napr. video, ktoré je vyššie je hrôza, toho YouTubera nepoznám, neviem aký je jeho zmysel pre humor, aké má rád hry, aká je jeho tvorba, atď. A podľa neho by som si hru pravdepodobne tiež nekúpil.
Zo začiatku sa ani mne Fallout 76 nepozdával podľa videí. Väčšina, ktorá bola na nejakej predvádzačke Bethesdy nebola spokojná s tým, že musia hrať iba na Xboxe, aj keď sú PC hráči, a v 4K. Bolela ma z tých videí hlava, 5-20FPS je bieda, nerobí to dobrý dojem, také predvádzanie hry.
Hru sa nesnažím vychváliť do nebies, je to niečo iné ako 4ka, je to každom, či sa mu páci alebo nie. Ale najlepšie je si sám zahrať a na základe toho sa rozhodnúť. Ja som kúpil beta kľúč za smiešnu sumu a hra sa mi zapáčila. Mám odohraných asi cez 10 hodín, "málo" hlavne preto, že testy prebiehajú dosť neskoro vo večerných hodinách. Ešte budú tento týždeň dva testy, asi nahrám ešte tak 4 hodiny.

Sledujem Shrouda, ktorý si hru užíva a potom aj hra vyzerá zábavnejšie (aspoň v neskorších hodinách, keď sa už dostane na vyššiu úroveň)...

Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Engine by mala byt prva vec, co ta v MP hre zaujima: https://www.reddit.com/r/pcgaming/comme ... side_file/
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ak narážaš na to, že "hacker môže zistiť o tebe informácie, pretože Bethesda používa nechránené pripojenie", tak je tam komentár, ktorý odkazuje sem
https://www.reddit.com/r/fo76/comments/ ... rypt_data/

Ak na možnosť používania cheatov, tak to ma (zatiaľ) nezaujíma.

Do týchto vecí sa nerozumiem, takže či má pravdu strana, ktorá tvrdí, že moje informácie sú "voľne dostupné" (bez nejakých dôkazov, ako je písané v komentároch) alebo druhá strana (ktorá pridala aj nejaké tie dôkazy) neviem posúdiť. Ale myslím, že by taká veľká firma len tak nevypustila do sveta "nástroj" na získavanie osobných informácií. Určite to majú nejak ochránené.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Cheaty v takejto forme mozu byt skodlive aj pre teba. Ak ti nejde o PVP tak je to OK, ale cheater ta bude moct napriklad teleportovat na ine miesto alebo inak ovplyvnovat tvoje questy.
Dnes som mal moznost skusit betu (vdaka ja_som) a dojmy su stale rozporuplne. Zatial vnimam hru lepsie ako predtym, ale stale to nie je na pre-order. Pre mna by bola idealna cena za hru v tomto stave tak 20-25 €.
Dojmy:
- defaultne bolo zapnute borderless window, vysledok: 30-40 fps na GTX 1080Ti v 1440p. Po zmene modu na fullscreen uz hra drzi 60 fps viacmenej stale, ale obcas v lese to klesne k 50. Viac ako 60 to nedava asi kvoli obmedzeniu engine, pretoze mam 75 Hz monitor a viac fps to neda ani po znizeni detailov
- ako single player ma to pocas prvych 2 hodin az tak nebavilo, mapa je bez NPC prazdna. Stretaval som iba ghoulov a robotov. Este pri vaulte som stretol aj nejakych hracov, ale par minut chodze dalej a uz som nevidel nikoho. V tomto boli jednoznacne lepsie predchadzajuce diely.
- pribeh si nedovolim hodnotit, no uvod bol rozpacity, vsetko bolo "automatizovane", treba len vyjst z vaultu a ist hladat holotape od spravkyne vaultu.
- tento dojem z prazdnej pustatiny plnej mutantov by bol mozno fajn, keby som nepoznal predchadzajuce diely, ale ked viem, ze s ludmi to funguje lepsie, tak sa na to tazko zvyka
- crafting je rovnaky ako vo Fallout 4, system perkov (karticky) sa mi zda trochu neprehladny, ale to bude len vec zvyku
Zaver:
Za plnu cenu to podla mna nestoji, za tych 20-25 € to moze byt dobra zabava, ale jednoznacne treba nejakych stabilnych spoluhracov. Mapa sa tvari zaujimavo, no behat tam sam je tak trochu nuda. V dvojici-trojici by to bolo idealne. No tazko budem niekoho presviedcat, aby si to kupil za plnu cenu ked o tom sam nie som presvedceny.
icefiresr
Addict
Addict

No editovat cez Wireshark HP, placement, dmg output, smejem sa. Toto bude griefing fest pocas releasu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tyzden po vydani je v PGS za polovicu: https://www.progamingshop.sk/fallout-76 ... H4IvRm40F4
To o mnohom vypoveda :)

//edit: dokonca vsetko nasvedcuje tomu, ze na PC je mozne dostat aj refund:
https://comicbook.com/gaming/2018/11/22 ... out-76-pc/
“I was able to get a refund for my copy of Fallout 76, this is after 24 hours total playtime. All I said was I wasn’t happy with the bugs and poor performance and they approved it pretty quickly. Just letting people know.”
Napísať odpoveď