Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
FANTOM092
Light Star
Light Star

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa FANTOM092 »

Ahojte, chcel by som kúpiť herný notebook maximálne do 900 eur, ktorý by zvládal aj dnešné najnovšie hry aj keď nemusia bežať na maximálnych detailoch. Ktorý herný notebook by ste mi odporúčali v danej cenovej relácii? Mne sa osobne po dizajnovej stránke páči nový model od Lenova len neviem či sa oplatí. https://datacomp.sk/lenovo-legion-y530- ... 72315.html
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

FANTOM092: Moze byt. Ale daj si pozior, lebo to ma len 128GB SSD a nic viac, takze ked ti napriklad 40GB vezme Windows, 20GB ine programy, tak ti ostane okolo 60GB na hry, co moze byt na jednu hru typu GTA, Battlefield a podobne. Odporucam priplatit a vziat model v kombinacii SSD+HDD:
https://www.alza.sk/lenovo-legion-y530- ... 12.htm?o=3
https://www.lenovo-shop.sk/lenovo-legio ... 81fv00ntck
FANTOM092
Light Star
Light Star

No ale pri tomto notebooku sú len 3 možnosti: HDD 1000 GB, HDD 1000 GB + SSD 128 GB, HDD 2000 GB + SSD 256 GB ale to už je veľmi vyskoká cena. Keby, že kúpim tu verziu 1000 GB + 128 GB tak v budúcnosti by sa dalo vymeniť SSD s väčšou kapacitou alebo keby som si kúpil verziu len s HDD 1000 GB je v tom notebooku voľný slot pre SSD? A ešte by som sa chcel spýtať, či nie je lepšie kúpiť notebook s GTX 1050 Ti napríklad tento Acer Nitro 5
https://predatorshop.sk/acer-predator-v ... -Q3LEC-001 aj keď pri tomto notebooku má odrádza dizajn príde mi taký detský. Myslíš, že ten Acer Nitro 5 je oveľa výkonnejši ako spomínaný nový model od Lenova?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vzdy ten model bude mat slot pre SSD, nech kupis akukolvek verziu. Rozdiel medzi notebookovymi kartami 1050 a 1050Ti je dost maly.
FANTOM092
Light Star
Light Star

Pritom cenový rozdiel je dosť vysoký. Takže sa neoplatí priplácať za grafickú kartu GTX 1050 Ti hej?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pozri si benchmarky, ten rozdiel je 10, 20, niekde aj 40 percent - https://www.notebookcheck.net/GeForce-G ... 598.0.html Vyrazny rozdiel by bol prechod na 1060, ale to by si musel priplatit 100 az 150 eur.
FANTOM092
Light Star
Light Star

Len neviem akú značku vybrať či Lenovo, Acer, Asus, Dell, HP Omen alebo MSI. Všetci výrobcovia majú veľmi podobné konfigurácie s grafickou kartou GTX 1050 a nelíšia sa ani veľmi v cene.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Treba brat hlavne taky, ktory ma IPS displej. Potom treba pozriet SSD disk a jeho kapacitu, ramku, aku ma bateriu, panty atd... V tej cene bude vsetko viacmenej podobne, Dell bude mat lepsiu zaruku ako ostatne (next business day), Lenovo moze mat predlzenu na 3 roky, Acer niekde daval 3+2 roky zaruku a HP Omen bude zrejme uz mimo rozpoctu.
FANTOM092
Light Star
Light Star

Ja rozmýšľam, či nekúpiť tento HP Omen 15 (2018) https://www.hej.sk/notebook-hp-omen-15- ... cm-cierny/ a v budúcnosti by som upgradoval RAM pamäť na 16 GB a možno dokúpil SSD disk, keďže HP OMEN je navrhnutý pre jednoduchý upgrade diskov alebo pamäte RAM. V budúcnosti keby som náhodou kúpil SSD disk tak sa bude dať presunúť operačný systém Windows 10 s HDD na SSD? A taktiež som si všimol pri tomto notebooku, že v niektorých e-shopov má grafickú kartu Nvidia GTX 1050 Max-Q. Je nejaký rozdiel medzi GTX 1050 Max-Q a klasickou GTX 1050?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, ze sa bude dat presunut system. Rozdiel medzi Max-Q a normalnu GTX 1050 si vies vygooglit aj sam.
eswe
Novice
Novice

Príspevok od používateľa eswe »

Zdravím páni, rozhodol som sa, že si po 8rokoch kupim notebook a potreboval by som poradiť s výberom

Rozpočet: Max 20,000 czk/ 800€

Viem že herné noťasi sú drahé a práve preto by som sa im chcel vyhnúť no občas by som si rád zahral, prevážne keby zvladol tieto hry: cs:go,dota 2,starcraft 2,Skyrim,battlefield 1 (2016), gta5?, Dying Light, farcry 3, assassins creed 3

Čo sa týka technických špecifikáci , predstavujem si to nejak takto:
SSD 256gb + 1 TB
kaby lake ?
integrovana grafika ?
8gb ram
15" display
Windows 10

Ten procesor popravde netúšim aky je postačujúci v tej cenovej reláci ale často som sa tu stretával s Kaby Lake ale neni to podmienkou , a ohľadom grafiky som si neni istý či integrovaná grafika zvládne všetky vymenované hry, no niektore nie sú podmienkou napr gta5, battlefield 1.

tnx
FANTOM092
Light Star
Light Star

Ak by som navýšil rozpočet do 1100 eur a požadoval už grafickú kartu Nvidia GTX 1060, minimálne 120 Hz monitor a najlepšie už s podporou G-Sync. Aký herný nontebook by ste v tomto prípade odporúčali?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

FANTOM092
Light Star
Light Star

Presne ten Omen sa mi tiež najviac pozdáva. A ináč ten Asus ROG a Dell majú asi 60 Hz monitory že?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nefunguje ti internet, ze si nedokazes pozriet parametre a web vyrobcu??? Minimum notebookov ma 120Hz a popravde je to uplne zbytocne.
FANTOM092
Light Star
Light Star

Prečo by to bola zbytočnosť? Podľa mňa je to veľmi dôžité, či už z hľadiska zdravotného alebo herného.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V prvom rade pri LCD je to uplne ine ako pri starych CRT displejoch. Alebo mi to vysvetlis teda, ze preco je to zo zdravotneho hladiska velmi dolezite??? Rad sa necham poucit. Ked sa chces hrat, kup si herny PC a k tomu 144Hz monitor.
FANTOM092
Light Star
Light Star

Ja sa s Tebou nechcem hádať len chcem vybrať čo najlepší notebook v danej cenovej relácií, tak hádam by výrobcovia do nových modelov nedávali zbytočne monitori s vyšším Hz, keď to nemá zmysel.

"Obnovovacia frekvencia určuje to, ako často je monitor schopný prekresliť kompletnú obrazovku. Štandardom je 60 Hz, čo je pri LCD monitoroch (na rozdiel od starých CRT) dostatočne šetrné na oči, pretože displej po zobrazení snímky nezhasne okamžite. Frekvencia 60 Hz značí, že k prekresleniu obrazu dôjde 60-krát za sekundu. Čím vyššia frekvencia je, tým je obraz plynulejší. Tento efekt dobre zbadáte na každom monitore pri videu, ktoré má 25 či 30 snímok za sekundu a porovnáte ho s videom, čo má 60 snímok za sekundu. To druhé bude výrazne plynulejšie a prirodzenejšie. Rozdiel sa extrémne prejaví najmä pri rýchlom pohybe kamery, alebo pri rýchlom pohybe zachytávaných objektov. Tieto vlastnosti obrazu viedli k tomu, že pri herných monitoroch sa začali používať vyššie frekvencie v podobe 120 či 144 Hz. Na rozdiel od videa, ktoré má stabilnú snímkovú frekvenciu, totiž grafická karta môže generovať v rámci hier aj výrazne viac ako 60 snímok za sekundu a obraz tak ďalej robiť plynulejším. Ak plánujete používať monitor hlavne na hry, vysoká frekvencia bude pre vás lákavým parametrom (tieto monitory sa pohybujú vo vyšších cenách)."
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To co si prekopiroval z touchit.sk je sice pekne. Ale LCD a CRT je uplne ina technologia, navyse je to uvedene aj v tom co si sem dal. Takze sa opat pytam, ze ako velmi dolezita je obnovovacia frekvencia pri LCD??? Okrem toho, ked ma video 30 alebo 60 fps, tak ten rozdiel je viditelny na prvy pohlad a to neuveris, ale aj na obycajnom LCD, ktore ma 60 Hz. Problem bude pri notebooku za 1100 eur dostat sa cez 60 fps, v takom GTA 5, Far Cry 3 a podobne, takze tam nejaky 120 Hz panel absolutne nepotrebujes. A vlastne si myslim, ze ho nepotrebujes vobec, len si moc rozmaznany tym co si sa niekde na internete docital. Zvys rozpocet na 2000 eur, kup si notebook s GTX 1070m a potom ma vyznam riesit 120 Hz panel.
Napísať odpoveď