NFC
Re: NFC
A čo ti bráni?
http://www.fony.sk/clanky/13823-poradna ... -slovensku
http://www.fony.sk/clanky/13823-poradna ... -slovensku
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nemate niekto skusenost s pouzivanim G-Pay na slovensku cez smartwatch?
Prave prvy bod ma dost odradza, a nechcem investovat do nejakych smartwatch s NFC a potom to na Slovensku nebude fungovat. Mysli sa tym ze google ucet musi byt z jednej z tych krajin alebo ze platba hodinkami funguje iba na POS terminaloch v tych krajinach?
Dik
Kód: Vybrať všetko
To use Google Pay on your watch, you need to:
- Be in the US, UK, Italy, Spain, Australia, Canada, Poland, Russia, or Germany.
- Use a supported watch. Google Pay is already installed on supported watches. To see if your device is supported, check the list of apps on your watch.
- Use a supported card.Dik
-
chlapec10
Addict
pouzijem aj pouzivam, ale s hodinkami to je este jednoduchsie... ale skor mi islo to aby sa mi nestalo ze si kupim hodinky s tou funkciou, ale nakoniec bude pre mne nepouzitelna...hojko napísal:Mna by skor zaujimalo, ze preco nepouzijes NFC v mobile, ci chces povedat, ze mobil nemas pri sebe ked ides do obchodu, ale mas len hodinky???
Ahojte.
Budem potrebovať nastaviť cca 100nfc tagov.
Po načítaní otvorí mnou zadanú URL adresu.
To je jednoduché.
Problém ale je, že v niektorých prípadoch budem musieť tú adresu zmeniť.
Moje doterajšie riešenie cez appku v mobile vyžaduje fyzický prístup k tagu, aby ho načítal a až potom viem upraviť čo treba.
Čo by som mohol použiť, aby som sa vyhol fyzickému prístupu k tagu?
Ďakujem
Budem potrebovať nastaviť cca 100nfc tagov.
Po načítaní otvorí mnou zadanú URL adresu.
To je jednoduché.
Problém ale je, že v niektorých prípadoch budem musieť tú adresu zmeniť.
Moje doterajšie riešenie cez appku v mobile vyžaduje fyzický prístup k tagu, aby ho načítal a až potom viem upraviť čo treba.
Čo by som mohol použiť, aby som sa vyhol fyzickému prístupu k tagu?
Ďakujem
No, najdi tag, ktory ma bateriu, esim, alebo pripojenie na wifi(ak tam je), pristup k serveru a bude ti pravidelne kontrolovat, ze ci sa tam nieco nezmenilo, nie?
Alebo tam nastav nejaku default short adresu, ktoru ty budes moct menit v priebehu casu.
to je asi najlepsie riesenie, vsetky nastavit na rovnaku adresu akurat kazdy bude mat iny parameter aby sa dali identifikovat a potom uz na tom webe bude redirectovat ako chces.
tag s baterkou asi neni uplne dobre, to by sa rychlo vybilo.
tag s baterkou asi neni uplne dobre, to by sa rychlo vybilo.
-
94jakub
Guru wannabe
Potom asi nepotrebuješ pasívny NFC tag kde len niečo nahráš. Ale niečo trochu chytrejšie.
Ak chcete tú adresu meniť podľa nejakých daných pravidiel "offline", tak stačí aby tam bol hocaký programovateľný čip. Ak sa tá adresa musí meniť na základe nejakého vonkajšieho vstupu, tak už to budeš musieť pripojiť do internetu.
Fungovať aj na baterku to môže, dokonca aj celkom dlho. Len záleží ako často chceš meniť tie adresy a teda či to musí byť pripojené na internet.
Ak chcete tú adresu meniť podľa nejakých daných pravidiel "offline", tak stačí aby tam bol hocaký programovateľný čip. Ak sa tá adresa musí meniť na základe nejakého vonkajšieho vstupu, tak už to budeš musieť pripojiť do internetu.
Fungovať aj na baterku to môže, dokonca aj celkom dlho. Len záleží ako často chceš meniť tie adresy a teda či to musí byť pripojené na internet.
Ďakujem chalani.
Tie redirecty sú fajn.
Teraz keď čítam "ktore sa aktivuje ked k nemu prides s aktivnym NFC, teda napriklad s mobilom, ktory vie citat a zapisovat."
Zapisovať teda znamená, že by mi to vedel hocikto zmeniť, keby chcel robiť zlotu.
To sa dá nejako ošetriť?
Ďakujem
Tie redirecty sú fajn.
Teraz keď čítam "ktore sa aktivuje ked k nemu prides s aktivnym NFC, teda napriklad s mobilom, ktory vie citat a zapisovat."
Zapisovať teda znamená, že by mi to vedel hocikto zmeniť, keby chcel robiť zlotu.
To sa dá nejako ošetriť?
Ďakujem
Nastuduj si nieco v Googli o NFC, aby si pochopil principu. NFC moze byt odomknute a zamknute. Samozrejme v takom obchode su tie tagy zamknute, aby si ho mobilom alebo citackou nemohol nacitat a upravit si tam cenu. Ale tam sa skor pouzivaju RFID cipy. NFC tagy v klucenke na odomknutie vchodovych dveri do bytovky su zamknute, aby sa nedali kopirovat a novy cip ti da napriklad spravca.
Tu je to tak strucne zhrnute - https://www.nfcmix.com/sk/clanky/30-kodovanie-tagov
Tu je to tak strucne zhrnute - https://www.nfcmix.com/sk/clanky/30-kodovanie-tagov
Ďakujem, idem si to prečítať.heker napísal: 07 sep 2024, 0:01 Nastuduj si nieco v Googli o NFC, aby si pochopil principu. NFC moze byt odomknute a zamknute. Samozrejme v takom obchode su tie tagy zamknute, aby si ho mobilom alebo citackou nemohol nacitat a upravit si tam cenu. Ale tam sa skor pouzivaju RFID cipy. NFC tagy v klucenke na odomknutie vchodovych dveri do bytovky su zamknute, aby sa nedali kopirovat a novy cip ti da napriklad spravca.
To sú len také nálepky, čo mám ešte dávnejšie z číny kúpené.
Netuším o ňom nič - iba, že funguje