Netflix

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Netflix

Príspevok od používateľa guess.whoo »

beriete to tak povediac "as granted"
vobec nemuseli ist na slovensko, vynosy z nasej krajiny su prdom vo vetre pre Netflix. Kto si sluzbu zaplati tak vie do coho ide, nemate tam ziadnu zmluvu, mozete to kedykolvek zrusit aj po mesacnom triale.
ak sa vam nepaci tak si film kupte alebo stiahnite s titulkami...tato debata tu o titulkoch a lokalizacii sa tiahne snad od zaciatku a k nicomu nevedie
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja by som prave chcel aby aj ine streamovacie sluzby si zobrali priklad a isli na mensie trhy kludne takto obmedzene. radsej budem mat obmedzeny netflix ako ziadny. strasne by som tu chcel shudder.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Kľudne nech tu pôsobí xy služieb, s tým snáď nikto problém nemá. Viem aké sú podmienky, buď kúpim alebo nekúpim.

Problém je s tým, keď sa hrám na lokalizáciu a robím to zle. Počas free mesiaca si pozriem jednu sériu seriálu, páči sa mi, tak si predplatím ďalší mesiac a zrazu zistím, že sk titulky sú iba na prvú sériu a ďalšie štyri série sk titulky nemajú. Chcem aspoň české, tie si ale dať nemôžem, na výber mám maďarské, poľské, ukrajinské....wtf?

Vidím tu obrovský priestor pre tvorcov titulkov, ktorí robili titulky pre rôzne filmy a seriály, mohli by tie titulky robiť pre netflix a boli by prístupné cez nejaký plugin za extra poplatok, ktorý by celý šiel danému autorovi.

Netflix by tak mal viac platiacich zákazníkov bez investícií, zákazníci lokalizovaný obsah a študenti by mali zaujímavú brigádu :).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Za nieco take nemozes brat peniaze. Uz teraz sa diskutuje o tom, ze tvorba titulkov je porusenim alebo navadzanim na porusovanie autorskeho zakona. Netflix ma vlastnych tvorcov titulkov a nieco taketo by asi skor ci neskor zacali blokovat.
Pred par rokmi ponukali prekladatelom moznost absolvovat vstupny test. Po jeho uspesnom absolvovani by prekladatel mal dostat ponuku na preklad titulkov pre Netflix. Ja som ho skusal a neviem kto ho vytvaral, no prisiel mi dost nestastny. Narocnost bola vysoka, co je OK, ale pri niekolkych otazkach boli podla mna uplne legitimne spravne 2 odpovede a vybrat sa dala iba jedna. Potom tam bol este skusobny preklad useku z nejakeho serialu, ale na ten sa nebral ohlad, ked clovek nespravil prvy test. Co bol aj moj pripad :D
Robil som profesionalne prekladatelstvo z anglictiny niekolko rokov, doteraz sa s anglictinou stretavam denne v praci aj vo volnom case a aj tak som ten test nespravil. Ktovie kolko je dalsich takych prekladatelov. A podla urovne titulkov na titulky.com ich podla mna bude vela, pretoze si casto vsimam vela chyb, doslovnych prekladov a zle prelozenych fraz. Ti ludia by v teste Netflixu nemali sancu. Ocividne chcel Netflix co najkvalitnejsie titulky, no pri tom ako bol nastaveny ten test sa mohlo pokojne stat, ze nenasli dost prekladatelov na dlhodobu produkciu.
baldorex
Addict
Addict

Myslel som to ako súčasť netflixu, taký minimarket s titulkami. Vlastný titulkovači ich niečo stáli a evidentne sa im to neoplatilo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to je utopia. ked sa im neoplati investovat do tvorby tituliek, myslis ze tvorba "minimarketu" s nejakym platobnym systemom by sa im oplatila?
baldorex
Addict
Addict

Programátorov majú, urobili by to globálne pre celý svet, nevidím v tom problém.
Keď niečo podobné môže fungovať pre android aplikácie, že ľudia väčšinou zadarmo prekladajú aplikácie, prečo by to nešlo pri titulkoch...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Akože áno, kto si kupuje Netflix, tak vie do čoho ide a čo môže čakať a keď sa ti nepáči nemusíš platiť. S tým súhlasím.
Nesúhlasím s tým, že platím rovnakú sumu ako krajiny, ktoré majú 10-násobne viac obsahu. Nemám v mojej krajine žiadnu podporu.
Lokalizácia neexistuje. To všetko mi hovorí len jedno - Netflix na mňa ako slovenského zákazníka prdí z vysoka.

A teraz tá druhá vec. V USA je trh už saturovaný, kto chcel Netflix tak ho už má. Ak chcú rásť musia sa zamerať na nové trhy, resp na ich rast. Neviem, či Slovensko je až taký bezvýznamný trh, predsa len oproti mnohým mnohým krajinám sa máme kráľovsky aj mzdy sú vysoké. Pri priemernej mzde 900€ máš obrovskú kúpyschopnosť na službu, ktorá stojí middle pack - ja neviem koľko , 7eur? - plus internetové pokrytie je absolútna svetová trieda. Slovensko by dokázali pokryť ľavou zadnou, zlicencovaním CZ tituliek. Nie sú ochotní ani to.

Takže nerozumiem tej odovzdanej mentalite, že kašlem na to, ja rozumiem a všetko je super a keď nechceš, tak neplať. Netflix nám dáva sračky, prdí na nás a keby ma to nestálo 3€ mesačne, tak moje peniaze nevidí. A to práve na úkor HBO GO, ktorým platím plnú sumu a rád.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to nie je odovzdana mentalita, to je proste realizmus. netflix mi ponuka obsah ktory chcem za smiesne peniaze. tooh obsahu je tam (pre mna) ovela viac nez som schopny skonzumovat.

porovnavat sa s inymi krajinami je totalna kravina, nema to ziadny zmysel. ine krajiny funguju inak. ked som bol v anglicku tak tak tam mali 10 krat vacsi vyber TV stanic ako mame my tu. a cena nebola 10 krat vyssia urcite. znamena to ze mam teraz zrusit doma telku uplne lebo v anglicku je to lepsie? co z toho ze tam je to lepsie ked ja som na slovensku?

hlavne tu hromada ludi ktora o tom nevie nic dookola riesi to ako by netflix mohol to, mohol by tamto... ja proste verim tomu ze netflix vie asi lepsie co moze co nemoze a co sa mu oplati/neoplati ako ja alebo ty alebo ktokolvek iny.
a pokial si skalopevne presvedceny ze ty by si to bol schopny spravit lepsie ako to robi netflix, v sucasnosti ti v tom nic nebrani, hlavne v mensich krajinach ako je napriklad slovensko je dost prazdny trh streamovacich sluzieb. tak sup sup do toho. pokial to budes robit dobre, ja si ta urcite predplatim.

ale inak sa tu budeme dookola rozpravat o tom istom. niekto tu pisal ze spravit peticiu, to je asi rozumnejsie. ja by som kludne podpisal aj ked si nemyslim ze to nieco zmeni.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ja byt netflix, tak o slovensko ani nezakopnem. Kedze na to aby som tu mal neaky podiel, tak musi investovat do titulkov alebo do dabingu. Co sa im ale vobec neoplati a ked vidim na okoli, ze je im dat vela "posranych" 10euro. Ale ked maju platit kabel, tak je to v pohode. Tak preco by som isiel do takej krajiny? Tvarime sa ze sme Svajciarsko, ale zmyslanim sme Tadzikistan.

Inak ked to pozerate na laptope/pc, tak si tam viete dat titulky. :roll:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

yoggy napísal: Inak ked to pozerate na laptope/pc, tak si tam viete dat titulky. :roll:
Kto v roku 2018 pozerá filmy na laptope?
baldorex
Addict
Addict

Mám v okolí dosť ľudí čo by to chceli a platili, no chýba lokalizácia... Dobre to napísal muffi.

Ty sa na sk trh môžeš kľudne vysrať, netflix potrebuje expandovať a vo vlastnom záujme by sa mal zaujímať aj o menšie trhy. Cesta lokalizácie by mohla byť v štýle ako som písal hore, ich by to nestálo nič.
Že keď sa chce tak sa dá všetko nám ukazuje HBO že...

Netflix aktuálne neplatím, pre mňa samého sa mi neplatí nakoľko mám teraz málo času a vedel by som si pozrieť tak jeden diel seriálu do mesiaca. TV program nepozerám.

Sedlačina pozerania filmov na PC či notebooku frčala snáď 10 rokov dozadu, to ešte niekto robí? :)
yoggy

begbeee napísal:Kto v roku 2018 pozerá filmy na laptope?
S frajerkou pozerate na 5" telefone? :roll: Alebo nebodaj jeden z vas drzi tablet? :)

//autoeditácia príspevku (14 Nov 2018, 12:29)
baldorex napísal:Mám v okolí dosť ľudí čo by to chceli a platili, no chýba lokalizácia... Dobre to napísal muffi.

Ty sa na sk trh môžeš kľudne vysrať, netflix potrebuje expandovať a vo vlastnom záujme by sa mal zaujímať aj o menšie trhy. Cesta lokalizácie by mohla byť v štýle ako som písal hore, ich by to nestálo nič.
Že keď sa chce tak sa dá všetko nám ukazuje HBO že...

Netflix aktuálne neplatím, pre mňa samého sa mi neplatí nakoľko mám teraz málo času a vedel by som si pozrieť tak jeden diel seriálu do mesiaca. TV program nepozerám.

Sedlačina pozerania filmov na PC či notebooku frčala snáď 10 rokov dozadu, to ešte niekto robí? :)
Netflix potrebuje expandovat, ale Slovensko pre nu nie je zaujimave. Vid dabing pre poliakov atd.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Kiezby existovali SmartTV na ktorych je preloadnuta Netflix aplikacia. Oh wait.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

baldorex napísal:Že keď sa chce tak sa dá všetko nám ukazuje HBO že...
ale to je nieco uplne ine. hbo nezije zo streamovania. to ma len ako vedlajsi produkt. keby hbo nemalo svoje premiove filmove stanice u kazdeho operatora tak sa na streamovanie na CZ/SK trhu vykasle uplne rovnako ako netflix.

a k pozeraniu na notebooku... chlapci zase ziju v bubline "ak to nerobim ja, urcite to nerobi nikto iny na svete"... poznam vela ludi ktori proste doma telku nemaju na co. aby si raz za cas pozreli film alebo serial? hlavne ak si sam, zijes v podnajme, potrebujes peniaze minat inde, na co ti je dedikovane zariadenie na konzumaciu obsahu, ked na 100% mas minimalne jedno az tri uz doma. kazdy ma dnes telefon a notebook alebo tablet. ze bude trochu mensia obrazovka? a co. big bang theory bude stale rovnako trapny serial na 60 palcovej telke ako na 5 palcovom telefone.

ja odkedy mam vlastny notebook (nemal som, nepotreboval som, mam desktop, mame obyvackovy tablet), tak veru pozeravam aj na nom. je to flexibilnejsie. vecer som s dietatom v jeho izbe ked zaspava, pozeram na notebooku. potom sice prejdem do obyvacky ale uz sa mi nechce prepinat to na telku, tak dopozeram na notebooku. alebo idem do kuchyne poupratovat, sluchadla na usiach a notebook na stole.
samozrejme ked si chcem film vychutnat, tak si ho pozriem na velkej telke.
baldorex
Addict
Addict

Globálne firmy vítajú každé percento vyšších tržieb. Nepotrebujem dabing ako majú poliaci, stačí možnosť pridať amatérske titulky... To by im výrazne pomohlo prakticky bez nákladov. Ale o tomto končím debatu keďže nikam nevedie.

A svoju bublinu si daj vieš kde :). Na notebooku či Pc som filmy samozrejme pozeral, takže veľmi dobre viem o čom to je a naozaj to nie je luxus :), nebudem sa vracať 10 rokov dozadu. Pozerám na tv keďže si chcem vychutnať obraz aj zvuk.
Samozrejme nie je problém pozerať núdzovo na tablete keď sa cestuje atď, ale to nie je štandard, rovnako ako ten notebook.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

yoggy napísal:
S frajerkou pozerate na 5" telefone? :roll: Alebo nebodaj jeden z vas drzi tablet? :)
S manželkou pozerám na ppči veľkej 4K telke. Možno tu niekde začína ten rozdiel vo vnímaní, čo ja očakávam za svoje peniaze a čo ty.
yoggy

Wtf. Vsak ked ti vadi ze tam nie su titulky, tak nemaj netflix. Mne je to maximalne jedno ako a s kym pozeras netflix. :)

Teraz sa akoze chvalis? 4k je momentalne taka lacna, ze aj cigani na osade to maju s DIGI. Ano kupim si telku, ktora mi do zivota nic neda, wau. Tou poslednou vetou si chcel povedat, ze si lahostajny k peniazom? :smt006
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

baldorex napísal:Globálne firmy vítajú každé percento vyšších tržieb. Nepotrebujem dabing ako majú poliaci, stačí možnosť pridať amatérske titulky... To by im výrazne pomohlo prakticky bez nákladov. Ale o tomto končím debatu keďže nikam nevedie.

A svoju bublinu si daj vieš kde :). Na notebooku či Pc som filmy samozrejme pozeral, takže veľmi dobre viem o čom to je a naozaj to nie je luxus :), nebudem sa vracať 10 rokov dozadu. Pozerám na tv keďže si chcem vychutnať obraz aj zvuk.
Samozrejme nie je problém pozerať núdzovo na tablete keď sa cestuje atď, ale to nie je štandard, rovnako ako ten notebook.
jasne ze debata nikam nevedie ked pises dookola to iste. si si ozaj isty ze ty vies lepsie ako zvysit trzby nadnarodnej korporacie a ako tym ludi specialne platenych za zvysovanie trzieb v nadnarodnej korporacii?

a ja vobec nehovorim ze sa mas vracat 10 rokov dozadu, ale mohol by si pochopit ze existuju ludia ktori su teraz tam kde si bol ty 10 rokov dozadu. luxus to urcite nie je, ale luxus je luxus preto lebo to nie je pre kazdeho ale pre mensinu.
baldorex
Addict
Addict

aacid napísal:si si ozaj isty ze ty vies lepsie ako zvysit trzby nadnarodnej korporacie a ako tym ludi specialne platenych za zvysovanie trzieb v nadnarodnej korporacii?
Ešte skúsim jeden príspevok aj keď viem že si beznádejný prípad :).

Do netflixu sa u nás hrnie minimum ľudí (okrem mladých, ktorým jazyk nerobí problém) keďže chýba lokalizácia. Im sa to robiť neoplatí... Ale prichádzajú o peniaze, lebo ľudia sú ochotní platiť, len za to musia niečo dostať.
Ak by bola možnosť amatérskej lokalizácie, viac ľudí by si ten netflix dalo, mali byť vyššie tržby. Síce len o malý kúsok, ale boli by vyššie, čísla sú čísla.

Či mi chceš v tomto oponovať?
Napísať odpoveď