Historiu aj vytvaraju vitazi! A Francuzsko (a VB) neboli znicene vojnou koli tomu, aby posilnovali vybojne Nemecko...
Ceski Nemci chceli podobne pravo na sebaurcenie ako cesi:
Vyhlásili 4 provincie:
30.10.1918 - Deutschböhmen (sev. Čechy)
30.10.1918 - Sudetenland (sev. Morava)<
3.12.1918 - Deutschsüdmähren (již. Morava)
3.12.1918 - Böhmerwaldgau (již. Čechy)
Všechny provincie svolaly sněmy, vznikla provizorní vláda v čele s L. vona Auenem a na základě práva na sebeurčení se rozhodli o svém připojení k Rakouské republice.
Tam nejde len o sudety, mali smolu, aj koli tomu, ze CS legie bojovali na strane vitazov a Nemci boli na strane porazenych. Ceski Nemci uz mali svoj matersky stat - Nemecko alebo Rakusko, Cesi a Slovaci nemali ziadny. Nemci mohli predat majetok a slobodne sa vystahovat, ak chceli do fáterlandu, ale bez uzemia, ktore patrilo CSR, nikto ich tam predsa nedrzal a nikto ich nikde ani neodsuval, ako po 2 sv vojne. Inak cital som niekde, ze Masaryk im navrhoval svajciarsky model - konfederaciu, oni ho odmietli.
Pozri sa na Karpatskych Nemcov na Slovensku (z ktorych 2/3 sa Benesove dekrety tiez dotykali) - ako spokojne si tam zo Slovakmi 800 rokov nazivali, mali svojich richtarov a vzajomne sa obohacovali - nikdy nemali medzi sebou problemy.
A až začlenenie Slovenska do Československa v roku 1918 prinieslo karpatským Nemcom - rovnako ako sudetskym a ďalším národnostným menšinám - právo na vlastné školy, spolky a tlač. (Koncom 30-tych rokov na tom boli sudetaci co sa tyka slobody a demokracie omnoho lepsie ako ich sukmenovci nielen v inych krajinach, ale aj v Nemecku a Rakusku. Vydavali napr. kopec periodik, ktore sa vo velkych objemoch pasovali do Nemecka ci Rakuska, pretoze v risi nemal nezavisly vydavatel sancu nieco publikovat. Nikto im neupieral, ze su nemci, nikto im nebral ich jazyk ani kulturu, ako sa to dialo v Tyrolsku, Alsasku alebo Lotrinsku) mohli slobodne mysliet a podnikat (v ramci platnych R-U zakonov), mali 22 percentne zastupenie v parlamente. Do CSR utekali pred mnichovom aj demokraticky zmyslajuci nemci a zidia - CSR bola jediny stredoeuropsky stat, ktory ich prijimal. Tak o akej nedemokratickej CSR a brutalnom utlaku sme sa tu bavili?
Prave naopak hranice z Mnichova neboli spravodlive. Boli ponizujuce a znicili CSR, jeho demokraciu a museli ohnut chrbat pred "panmi" z nacistickeho Nemecka. V tomto pripade predsa neslo o udrzanie nadvlady nad 3,5 milionnmi etnickych Nemcov, ale o ceskoslovenske statne uzemie - mesta, dediny, tovarne, ktore sa vybudovali , polia, lesy, hranicne opevnenia
Winston Churchill prehlasil: "Vyclenit toto nemecky hovoriace obyvatelstvo by znamenalo hlboko alebo mozno osudovo oslabit novy stat"
Taženie na vychod mal primarne svoje ideologické dôvody vo podobe komunistickej moci v Rusku.
Aky to malo mat vyznam? Komunizmus by sa bez Hitlera nikdy nepretlacil do Europy, a mozno ani do Ciny, Kambodze, Severnej Korei atd., ale do civilizovanej Europy urcite nie. Ak to mal byt hlavny dovod tazenia, tak bol kontraproduktivny a nikto o to nestal. A ak mal aj Stalin nejaky plan na svetovladu a vojenske vyboje, tak malo sa Nemecko spojit s ostatnymi mocnostami a bojovat proti nemu spolocnymi silami, nie parcelovat si so Stalinom Polsko a napadat ich ci?
Ano poznam túto komunisticku propagandu
Historiu pišu viťazi a ty to žereš aj s navijakom...
Bol som v Norimbergu, v dokumentacnom centre, maju tam zdokumentovany cely priebeh nacizmu, dobove dokumenty, pisomne spravy z frontu, mas svedectva, cital som tam napr. spravu pisanu od SS mana sluziaceho v Einsatzgruppe, ktora mi utkvela, nepamätam si presne znenie, ale, v tom zmysle, ze cigani kricia, placu, trhaju sa, ked ich zabijaju a ked zabijaju zidov, tak to prebieha viacmenej pokojne a podobne veci.
Bol som v Osviecime, videl som plynove komory a krematoria na vlastne oci. Nemci neboli jedini, kto v historii robil zverstva, ale naco to tutlat? Oni sami sa vysporiadali s historiou celkom dobre ... aj dnes ked citas istu Rakusku tlac, tak mas dojem, ze 80 percent CS Nemcov bolo vlastne antifasistov a skryvali Masarykovu bustu v pivnici ... Treba sa k historii postavit celom, inak sa bude opakovat.
Načo je potom dobrá tato debata? Aby si si tu mlel dokola svoje a dvihal ego?
Proste debata ... naco by mala byt dobra? Aby som zacal citat revizionisticku literaturu tretej rise?