Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:Tých kandidátov na "vyhadzov" je, samozrejme, viac, aj z radov SMERu. Len som zvedavý, či potom odstúpia. Ak Danko zmizne, čo dúfam, že áno, tak ak sa napr. potvrdí plagiát Matoviča.. zmizne aj on? Mal by, nie?

Áno, viem, že profesúra sa nezískava "prácou," nie je to malý ani veľký doktorát = veď práve o to ide. Že sú pochybnosti o jej profesúre som čítal už dávno pradávno. Ale uznávam to, že na Slovensku sú aj v tomto smere také nízke štandardy, že Radičová v tomto smere nie je žiadna výnimka. Je známe, že profesúry a docentúry sa tu doslova vyrábajú, aby mal kto garantovať tie nespočetné odbory na rôznych pseudoškolách.

Skôr pôjde o tých aktívnych politikov. Ako som napísal, som zvedavý. Dúfam, že zmiznú všetci, čo takto sprosto získali titul.
Ano, ak sa potvrdi taky markantny podvod ako u Danka, mal by odstupit aj Matovic. Napriek tajomnym naznakom Blahu a bludom z konspiracnych webov ale verejnost nema ziadnu informaciu o takychto vadach v pracach opozicnych politikov. Mozu sa pokojne vsetci laviciari na Slovensku aktivizovat a tie prace poprechadzat.

Mozes byt konkretnejsi v com je problem s Radicovej profesurou? Lebo zacinas zniet ako bludweby, co siria nicim nepodlozene domnienky a drby.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aj Hospodárske noviny sú bludweb? Nezačni znieť ako svedok libhovov.

Ako som napísal, o Radičovej som to čítal už dávno = išlo o info v zmysle, že v obore ju nikto nepozná, nemá za sebou žiadne významné publikácie atď. a profesúru ako takú získali v dobe aktívneho politického života.

Predsa len, profesor je najvyššia vedecko-pedagogická hodnosť. To je jedna strana, druhá je tá realita Slovenska, kde, ako už bolo aj viackrát spomenuté, sa profesori často vyrábajú kvôli garancii.

Ja čo poznám profesorov v rámci môjho štúdia a odboru, tak išlo o nespochybniteľné autority a špičky. Napr. taký Roman Holec.

Teraz som si spravil taký rýchly test, že do martinusu som vložil heslo Roman Holec a Iveta Radičová. Sranda. :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Sranda. Lebo prof. Radicova vstupila do politiky v rovnakom roku ako ju Ičo menoval profesorkou. a uprimne, lepsia sa beznemu cloveku citaju od prof. Holeca Coburgovci na Slovensku ako jej Procesy sociálnej inklúzie a exklúzie.
https://www.scribd.com/document/3331631 ... i%C4%8Dova
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ďalší problém je ten, že naše školstvo proste nie je prepojené s praxou. To, že tím ľudí okolo nejakého profesora zároveň rieši niečo, čo je užitočné pre univerzitu, štát alebo ľudí (napr. pracuje na vývoji nejakého nového materiálu a pod.) je skôr vzácnosť, ako bežná prax. Takže potom máme na univerzitách veľa úžasných akademikov, ktorí sú totálne neužitoční pre prax. Príkladom by mohla byť profesorka psychológie Plichtová, ktorá nikdy nerobila psychológiu. Zaoberá sa filozofickými smermi, ktoré ovplyvnili kvalitatívnu psychológiu, analýzou textu, diskrimináciou, rôznymi minoritnými témami a pod., ale nikdy v živote záverom jej práce nebolo niečo, čo by mohli psychológovia reálne použiť v praxi pri výkone svojho povolania. Neznášajú ju študenti aj vyučujúci, ale keďže má definitívu v podobe profesúry, tak ju z univerzity nemôžu vyhodiť za to, že je na hovno profesorka a pedagogička. Opačným príkladom je prof. Heretik, ktorý je všeobecne známy verejnosti. Okrem toho, že je výborný pedagóg a dosiahol maximum v akademickej sfére, tak je odborník aj mimo univerzity - po celý čas má klinickú prax a prijíma ďalších klientov, okrem toho svoje akademické vzdelanie vie prepojiť s praxou - zaoberá sa agresivitou a v praxi pôsobí ako súdny znalec, jeho doktorandi väčšinou pracujú na témach, ktoré majú v niečom zlepšiť každodennú prácu klinického psychológa (vyvíjajú nové testy, príručky, normujú testy na aktuálnu slovenskú populáciu a pod.). A do tretice tu máme ľudí, ktorí sú obrovské kapacity vo svojom odbore, ale keďže nepôsobia v akademickej sfére, tak podľa našich platných zákonov niekto, kto má "len" Mgr. nemôže byť garantom programu alebo časti študíjneho programu, aj keď je často schopnejší ako niekto s XY titulmi pred a za menom.
eMPiko
Addict
Addict

Hladanie mien v martinuse je nejaka scientometricka metodika v humanitnych vedach? To som nevedel, zapamatam si.

Podla mna pojem profesora definujes nespravne. Na ziskanie titulu profesor maju skoly jasne definovane kriteria (aj ked neviem na akej skole ziskala prof. Radicova) a tie kriteria nie su spravidla az take nedosiahnutelne - ide o urcity pocet publikacii (to je ta vedecka cast) a nejake oducene roky, odvedeni studenti (to je ta pedagogicka cast). V podstate su nastavene tak, ze ich dokaze splnit kazdy, kto skolstvu je ochotny obetovat niekolko desatroci svojho zivota. Clovek, co tieto kriteria dokaze naplnit sa automaticky povazuje za sposobileho na profesuru, aj ked v oblasti mozno az taky znamy nie je. Pokial viem, tak subjektivne kriteria typu, kto koho v oblasti pozna, sa pri udelovani titulu profesor do uvahy neberu. Na porovnanie v zahranici profesor castokrat nie je dokonca ani titul, ale iba pozicia, ktoru vysoke skoly obsadzuju na zaklade vyberoveho konania. Kratky Google Search mi napovedal, ze Radicova ma publikacii dost - naratal som v jej zozname vyse 80 A-cok, cize nebude ani v publikovani svojich vedeckych vysledkov az taka marna. Pedagogicku cinnost sa jej za tie roky asi tiez naplnit podarilo.
hughito
Redeemer
Redeemer

A do tretice tu máme ľudí, ktorí sú obrovské kapacity vo svojom odbore, ale keďže nepôsobia v akademickej sfére, tak podľa našich platných zákonov niekto, kto má "len" Mgr. nemôže byť garantom programu alebo časti študíjneho programu, aj keď je často schopnejší ako niekto s XY titulmi pred a za menom.
Tu by som ešte doplnil, že mnohé kapacity nemajú docentúry a profesúry, lebo nepôsobia ako pedagógovia, ale sú niekde na SAV-ke a venujú sa výhradne vedeckej činnosti. Tí najlepší z najlepších dosiahnu niekde výrazne po 50 titul DrSc, čo je vrchol.
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:Tu by som ešte doplnil, že mnohé kapacity nemajú docentúry a profesúry, lebo nepôsobia ako pedagógovia, ale sú niekde na SAV-ke a venujú sa výhradne vedeckej činnosti. Tí najlepší z najlepších dosiahnu niekde výrazne po 50 titul DrSc, čo je vrchol.
Vsak ale to je uplne logicke, lebo docent aj profesor su pedagogicke tituly. Pre vyskumnika a vedca je vsade vo svete top titul PhD a dalej nic okrem citacii nepotrebujes.
hughito
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal:Hladanie mien v martinuse je nejaka scientometricka metodika v humanitnych vedach? To som nevedel, zapamatam si.

Podla mna pojem profesora definujes nespravne. Na ziskanie titulu profesor maju skoly jasne definovane kriteria (aj ked neviem na akej skole ziskala prof. Radicova) a tie kriteria nie su spravidla az take nedosiahnutelne - ide o urcity pocet publikacii (to je ta vedecka cast) a nejake oducene roky, odvedeni studenti (to je ta pedagogicka cast). V podstate su nastavene tak, ze ich dokaze splnit kazdy, kto skolstvu je ochotny obetovat niekolko desatroci svojho zivota. Clovek, co tieto kriteria dokaze naplnit sa automaticky povazuje za sposobileho na profesuru, aj ked v oblasti mozno az taky znamy nie je. Pokial viem, tak subjektivne kriteria typu, kto koho v oblasti pozna, sa pri udelovani titulu profesor do uvahy neberu. Na porovnanie v zahranici profesor castokrat nie je dokonca ani titul, ale iba pozicia, ktoru vysoke skoly obsadzuju na zaklade vyberoveho konania. Kratky Google Search mi napovedal, ze Radicova ma publikacii dost - naratal som v jej zozname vyse 80 A-cok, cize nebude ani v publikovani svojich vedeckych vysledkov az taka marna. Pedagogicku cinnost sa jej za tie roky asi tiez naplnit podarilo.
Hladanie mien v martinuse je nejaka scientometricka metodika v humanitnych vedach? To som nevedel, zapamatam si.
A kde som napísal, že je to scientometrická metodika v humanitných vedách?

So zbytkom nie v čom rozporovať, ja som už v prvom príspevku k tejto téme napísal, že v prvom rade pôjde o ľudí aktívnych v politike a rovnako to stave slovenského školstva. Ale baví ma, že tu napr. tak vehementne neobhajuješ Blahu, keď tu kde kto napíše, že je to to či ono a jeho produkcia stojí za to či ono (vlastne aj ty si pôvodcom). Avšak už som si zvykol, že ľudia majú svoje idoly a hrdinov či hrdinky, a tam sa nepripúšťa nič. ;) Preto som spomínal toho jehovu, vieš.
eMPiko
Addict
Addict

Mne je pravdupovediac Radicova ukradnuta, ja sa na to pozeram z hladiska vyskumnika. Neviem o tom, ze by tu niekto spochybnoval Blahov titul. Co ale spochybnujem je Blahova akademicka etika. Clovek, co o sebe prehlasuje ze je akademik nemoze obhajovat opajcovanie 20 stran z ucebnice Ctrl+C Ctrl+V. Pokial to robi, nie je to vyskumnik, je to dement. Ja som sa doteraz o jeho akademickej kariere nevyjadril ani slovkom, ale po takomto vyjadreni sa musi kazdy clovek posobiaci vo vede chytit za hlavu a povedat si: "Takehoto ko*ota teda nie".

Pokojne tu mozes dat na porovnanie nejake podobne toxicke Radicovej vyjadrenia, rad sa vyjadrim aj k nim, ak sa ti podari ich najst.
jackb
Redeemer
Redeemer

pri doktoratoch by sa mal davat zvyseny pozor na to, ako je nadobudnuta publikacna cinnost. ci dokotrandka alebo doktorand nezaplnaju svoj akademicky zivotopis pisanim pred budweby, alebo vedenim roznych pokutnych FB stranok ci blogov.

ano, ludia maju hrdinky a hrdinov. niekto nie je schopny pripustit ze Chmelar je tiez plagiator a opakovany volebny podvodnik a ze Blaha je idiot, niekto len da zoznam prac profesorky.
prva premierka Slovenska je hrdnikou. o to vacsou, lebo z lavicovych stran sa o najvyssie ustavne funkcie ziadna zena nepokusala a nemam vedomost, ze by sa to dakej pocas historie ludstva vobec podarilo. dokonca ani na stranickej urovni. takze tak vyzera emancipacia, za ktoru vraj mozu cisto komunisit, v praxi. lavicove kandidatky na urad prezidenta a premierky 0, pravicove 1. se stim smiř.
hughito
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal:Mne je pravdupovediac Radicova ukradnuta, ja sa na to pozeram z hladiska vyskumnika. Neviem o tom, ze by tu niekto spochybnoval Blahov titul. Co ale spochybnujem je Blahova akademicka etika. Clovek, co o sebe prehlasuje ze je akademik nemoze obhajovat opajcovanie 20 stran z ucebnice Ctrl+C Ctrl+V. Pokial to robi, nie je to vyskumnik, je to dement. Ja som sa doteraz o jeho akademickej kariere nevyjadril ani slovkom, ale po takomto vyjadreni sa musi kazdy clovek posobiaci vo vede chytit za hlavu a povedat si: "Takehoto ko*ota teda nie".

Pokojne tu mozes dat na porovnanie nejake podobne toxicke Radicovej vyjadrenia, rad sa vyjadrim aj k nim, ak sa ti podari ich najst.
Akúkoľvek obhajobu Dankovej prasárne ja osobne samozrejme neuznávam.

Blahove prejavy treba samozrejme chápať aj v kontexte politiky: SNS je v koalícii so SMERom.
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:Blahove prejavy treba samozrejme chápať aj v kontexte politiky: SNS je v koalícii so SMERom.
Ja jeho prejavy chapem a chapem aj jeho motivacie. Ako vedca a akademika ho ale taketo prejavy totalne diskvalifikuju. Presne kvoli ludom ako Blaha ludia zo Slovenska utekaju, ak chcu dostat slusne (nie len kvalitou ale aj pristupom) vzdelanie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Inac je niekde zverejnena Dankova praca aj s oznacenim co je s kade skopirovane?
eMPiko
Addict
Addict

Dankovu pracu je zakazane fotit alebo kopirovat. V N-ku ju ale porovnali s pracou toho druheho typka z UMB a zistili ze su totozne. Nad tou urobili kontrolu a zistili ze:
Vlastný text autora chýba v Pisákovej verzii po skopírovanom začiatku aj na nasledujúcich 25 stranách, tie pochádzajú z dvoch kníh. Zhruba trinásť strán vzal zo Základov správneho práva hmotného od bývalej ministerky spravodlivosti za HZDS Kataríny Tóthovej a zvyšok odkopíroval od Petra Škultétyho, ktorý napísal publikáciu Správne právo hmotné.

Ďalších jedenásť strán v podstate vcelku prevzal z knihy Moderná verejná správa od Michala Gašpara. Uprostred ich iba predelil 9-stranovou vsuvkou, kam vložil kompletne prevzatú stať z kapitoly od Petra Škultétyho v knihe Optimalizácia uplatnenia verejnej moci v miestnych podmienkach.

Zvyšok práce je odpísaný opäť od Tóthovej, štyri strany knižky použil do svojej práce štýlom Ctrl C + Ctrl V. Rovnako si dvoma stranami ešte vypomohol zo Škultétyho knihy o správnom práve.
Na ukazku porovnanie dvoch stran, praca vs ucebnica: https://a-static.projektn.sk/2018/11/pr ... 00x763.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: Ja jeho prejavy chapem a chapem aj jeho motivacie. Ako vedca a akademika ho ale taketo prejavy totalne diskvalifikuju. Presne kvoli ludom ako Blaha ludia zo Slovenska utekaju, ak chcu dostat slusne (nie len kvalitou ale aj pristupom) vzdelanie.
To potom každého vedca/vedkyňu aktívneho v politike...to sú tie úskalia. Vždy sa niečo nájde.

Ale zaujímala by ma presná citácia tej obhajoby Danka. Lebo ja som jeden status čítal a tam som nejakú extra obhajobu nevidel - akurát taktiku ačohentizmu.
eMPiko
Addict
Addict

Realita: chalan využil málo kníh a zle odcitoval. Stávalo sa. Dôjsť na to mal školiteľ či oponent. Ale bez elektronickej kontroly by musel byť robot, aby to dokázal.

Výsledok: ak je práca poskladaná z piatich zdrojov, tak je zjavne slabá. Ale študent nepáchal podvod - to nebola žiadna úmyselná banková lúpež. Napísal zlú prácu, zle odcitoval, využil málo literatúry a zle to vyskladal... A prešiel. Tak ako mnohí iní.

Obviňovať teraz všetkých naokolo a ukazovať prstom, to je iba trápny morálny gýč. A nikto by sa k nemu neznížil, keby nešlo o Danka. Prepáčte, ale mne to príde hlúpe a neférové.

Danko nepatrí do mojej strany a môže mi to byť jedno. Ale nepáči sa mi, keď niekoho lynčujú. A pri iných privierajú očká.

Danko nie je vedecký pracovník, kde by mala byť nulová tolerancia. Prax ho už preverila, pracoval ako advokát a uživil sa. Ako študent musel prejsť mnohými skúškami, aby ukončil školu, čiže je drzé, ak nejaká maturantka hodnotí jeho akademické výkony.
Na dogrcanie. Skus sa spytat Holeca, ci s tymto postojom on suhlasi.

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2018, 15:42)
Dnes este na dokreslenie stavu spolocenskych vied na Slovensku vyjadrenie dalsieho akademickeho lumena sucasnej vladu Hrnka. Zaujimave, ze razantne sa proti diplomovym podvodom dokazali postavit technicke smery: STU, FMFI, PriFUK, zatial co humanitne to skor obhajuju. Komicke je to najma ako rozpor voci tvrdeniam zastancov spolocenskych vied, ze ich treba studovat, aby sme mali ako spolocnost spravne nastaveny kompas...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak s týmto postojom nesúhlasím ani ja, ani sa netreba pýtať Holeca. :)

Súhlas, je to na dogrcanie. Čítal som iný status, lebo však Blaha dáva denne aj dva. Určite nesúhlasím s tým, že išlo o Dankovu "chybu" či nevedomosť a zlé citovanie... čistá blbosť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Stále nerozumiem tomu, prečo keď sudca vie, že na najbližšom pojednávaní vynesie finálny odsudzujúci verdikt, tak pár dní predtým nedá echo polícii, aby mu tú osobu polícia predviedla na záverečné pojednávanie. Štefanova by rovno po súde brala eskorta do Leopoldova a dnes už mohol byť pekne zabývaný. Republike spôsobil škodu za niekoľko miliónov a aj po odsúdení ďalej škodí, lebo všetci financujeme policajtov, ktorý ho hľadajú.
https://www.aktuality.sk/clanok/643011/ ... gn=HP-new2
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

lebo je to poprve, ale nechcu, aby to bolelo

ina vec ma dnes zaujala - kto si prvy najde stranu starostu a poslancov v obci Zlate Klasy, dostane odomna rasistickeho bludistaka
jackb
Redeemer
Redeemer

https://www.aktuality.sk/clanok/643012/ ... na-lalisa/

spomina sa tam jedna skvela vec: limuzinu, ktoru mal Hari pridelenu pouzivala jeho rodina na sukromne ucely. o to vtipnejsie su jeho kultisti, ktori blabocu nieco o prezidentovom lietani za rodinou :)
Napísať odpoveď