Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
jjhacker
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja vam na to poviem len tolko (moj nazor): Aj dnes aj v minulosti bolo a aj je nabozenstvo forma ovladania. Je zdroj vsetkych konfliktov, aj ked samotne nabozenstvo vojnu odmieta. Vsetky maju jedneho Boha ktory vsetko riadi, je neomylny atd. Vsetky ideologie a nabozenstva su v principe rovnake - presadit sa. Presadit niekoho nazor a vymysly... Preco? Ludska slabost... A preto: verte v co chcete, len sa nedavajte do nejakych spolkov, lebo budete vyuzivani... Tot vsetko a mozeme ma bicovat 
-
panter2005
Light Star
Je zdrojom konfliktov pretoze su na svete stale ludia ktory chcu svoju vieru a svoj nazor presadit za kazdu cenu - aj za cenu smrti. Nie vsetci maju jedneho Boha. Nie vsetky nabozenstva uznavaju Boha ktory riadi. Nie vsetky nabozenstva tvrdia ze je neomylny... Ale vecsina nabozenstiev ma jednu myslienku: Uspokojit tuzbu cloveka poznat to co sa neda poznat ci dokazat empiricky... Niektore nabozenstva vojnu neodmietaju... nikoho nepresviecam ze to alebo to nabozenstvo je to "spravne" je to tvoja vec... AK chces kludne Ti to podlozim faktamy. Nikomu neberiem jeho nazor - ak je objektivny a stoji na faktoch ...jjhacker napísal:Ja vam na to poviem len tolko (moj nazor): Aj dnes aj v minulosti bolo a aj je nabozenstvo forma ovladania. Je zdroj vsetkych konfliktov, aj ked samotne nabozenstvo vojnu odmieta. Vsetky maju jedneho Boha ktory vsetko riadi, je neomylny atd. Vsetky ideologie a nabozenstva su v principe rovnake - presadit sa. Presadit niekoho nazor a vymysly... Preco? Ludska slabost... A preto: verte v co chcete, len sa nedavajte do nejakych spolkov, lebo budete vyuzivani... Tot vsetko a mozeme ma bicovat
-
fuCKYou
Medium Professional
Suhlasim s tebou a daj sem tie fakty nech je tu rusno. inak co som si vsimol ze Islam a krestanstvo su tak podobne a rak rozdielne nabozenstva lebo maju podobnu minulost ale jedny nevedia presvedcit druhych kto je lepsi alebo nevedia sa navzajom pochopit.panter2005 napísal:Je zdrojom konfliktov pretoze su na svete stale ludia ktory chcu svoju vieru a svoj nazor presadit za kazdu cenu - aj za cenu smrti. Nie vsetci maju jedneho Boha. Nie vsetky nabozenstva uznavaju Boha ktory riadi. Nie vsetky nabozenstva tvrdia ze je neomylny... Ale vecsina nabozenstiev ma jednu myslienku: Uspokojit tuzbu cloveka poznat to co sa neda poznat ci dokazat empiricky... Niektore nabozenstva vojnu neodmietaju... nikoho nepresviecam ze to alebo to nabozenstvo je to "spravne" je to tvoja vec... AK chces kludne Ti to podlozim faktamy. Nikomu neberiem jeho nazor - ak je objektivny a stoji na faktoch ...
-
panter2005
Light Star
Az take podobne nie su, krestanstvo je starsie a vychadza z este starsieho nabozenstva - zidovstva. Na rozdiel od moslimov sa krestansky predstavitelia - papezi a patriarchovia ospravedlnili za vsetky excesy ktore popachali krestania a maju majoritny podiel na ekumenickom hnuti ktore zacal jeden z papezov. Smola vsak je ze z Islamom sa jednoducho nikdy (podla mna) nebude dat viest normalna rec, pretoze dost odporuje uceniu krestanstva a moralnym a demokratickym zasadam. Neviem nevermind, ale co to tak sledujem tak nikde nevidim zeby krestania prenasledovali moslimov pre ich vieru... ak tak je to politika a nie nabozenstvo. Zijem kde zijem a vidim v uradoch moslimov, zidov, krestanov a aj napriek terorizmu ziaden krestan ci zid neboci od moslimov len preto ze su ineho vierovyznania a maju povest aku maju... Skus vsak ist s krizikom na krku do nejakeho moslimskeho statu... kupim ti veniec...na tvoju cest a pamiatku... takze tak to je s tym pochopenim... Ked si tak pozries historiu islamu a jeho vznik tak zistis ze ta nema co ocarit... tazko tomu uverit a nieto sa este riadit podla niecoho co je postavene na hlavu...nevermind napísal:Suhlasim s tebou a daj sem tie fakty nech je tu rusno. inak co som si vsimol ze Islam a krestanstvo su tak podobne a rak rozdielne nabozenstva lebo maju podobnu minulost ale jedny nevedia presvedcit druhych kto je lepsi alebo nevedia sa navzajom pochopit.
-
Molo
Light Star
Preco mu vravis ze je nevzdelanec? Pretoze povedal ze boh vymodeloval cloveka z hliny? Nemiusia vsetci poznat tu trapnu rozpravku tak ako ty. Nepovedal by som ze je nevzdelanec, skor by som povedal ze to ma v hlave v poriadku.mastermind napísal:ach ubohy nevzdelanec. kto povedal ze boh vymodeloval clovek z hliny? stavim sa ze bibliu si ani necital ale hras sa tu na exegeta. l
-
panter2005
Light Star
Suhlasim s mastermindom.Molo napísal:Preco mu vravis ze je nevzdelanec? Pretoze povedal ze boh vymodeloval cloveka z hliny? Nemiusia vsetci poznat tu trapnu rozpravku tak ako ty. Nepovedal by som ze je nevzdelanec, skor by som povedal ze to ma v hlave v poriadku.
-
Molo
Light Star
Niesom veriaci preto lebo to je len vyplod fantazie nejakeho nevzdelancapanter2005 napísal:Suhlasim s mastermindom.Je nevzdelanec. Rozprava o niecom co ani necital ani o tom nic nevie a chce "mat" o tom svoj nazor... no dakujem pekne, to sme sa dozili generacie... V poriadku, nie si veriaci, OK odhlasuj si, napis rozumny dovod preco nie si veriaci a budeme diskutovat... teda ked to bude mat uroven...
Ved sa trosku zamysli nad tym ved to je uplne nerealne.
Ja proti veriacim nic nemam len proste nedokazem pochopit ze v dnesnej dobe tomu ludia este veria.
-
mastermind
VIP
vravim mu nevzdelanec preto pretoze to nepozna a kritizuje to. ja o sebe neviem povedat ci som alebo nie som veriaci, ale aj napriek tomu nemam rad ked niekto kritizuje nabozenstvo bez toho aby o nom mal aspon zakladne informacie.Molo napísal:Preco mu vravis ze je nevzdelanec? Pretoze povedal ze boh vymodeloval cloveka z hliny? Nemiusia vsetci poznat tu trapnu rozpravku tak ako ty. Nepovedal by som ze je nevzdelanec, skor by som povedal ze to ma v hlave v poriadku.
bibliu nemozes citat ako encyklopediu. je to kniha plna symbolov a prirovnani.Molo napísal:Niesom veriaci preto lebo to je len vyplod fantazie nejakeho nevzdelanca
Ja proti veriacim nic nemam len proste nedokazem pochopit ze v dnesnej dobe tomu ludia este veria.
-
panter2005
Light Star
AHA... a dnesna doba je nejak vynimocna od tej aka bola pred trebars 2000 rokmi? Ludia su stale taky aky boli... aj vtedy bola "ista" veda... a poviem Ti, ked som cital stary zakon na tu dobu tam mali ovela lepsi poriadok ako ludia dnes... tak kde je ten tvoj pokrok... ta tvoja doba...Molo napísal:Niesom veriaci preto lebo to je len vyplod fantazie nejakeho nevzdelanca![]()
-
panter2005
Light Star
raz sa to dozvies a uz len na tebe zalezi ci budes milo alebo nemilo prekvapeny...Les napísal:Priznavam sa ako ateista, ze Biblia je jedna z najfascinujucejsich knih, ake som kedy cital. Zaujala ma natolko, ze si z nej este niekedy kde to precitam, zalistujem v nej. Co by som dal za to, keby som vedel bez pochyb na 100%, ci boh naozaj existuje alebo nie...
Ak toto vravis, tiez si nevzdelanec... (co sa viery a krestanstva tyka) Zrejme si si od nikoho nenechaval vysvetlovat svate pismo, zrejme si si neprecital a nikdy si sa nezamyslal nad bibliou a tak to teraz vyzera... Tu nejde o rozpravkovy styl akym je to pisane, tu ide o skryty zmysel...Molo napísal:Preco mu vravis ze je nevzdelanec? Pretoze povedal ze boh vymodeloval cloveka z hliny? Nemiusia vsetci poznat tu trapnu rozpravku tak ako ty. Nepovedal by som ze je nevzdelanec, skor by som povedal ze to ma v hlave v poriadku.
Zalezi na tom, co povazujes za rozumny dovod, lebo sa mi zda, ze nic co protireci viere v boha nepovazujes za rozumny dovod...panter2005 napísal:Suhlasim s mastermindom.Je nevzdelanec. Rozprava o niecom co ani necital ani o tom nic nevie a chce "mat" o tom svoj nazor... no dakujem pekne, to sme sa dozili generacie... V poriadku, nie si veriaci, OK odhlasuj si, napis rozumny dovod preco nie si veriaci a budeme diskutovat... teda ked to bude mat uroven...
-
panter2005
Light Star
Ani by som nepovedal... u mna rozumny dovod je nieco o com som presvedceny a co je skutocne pravda, o com som nielen pocul ale aj zazil a pod... Ale take dovody ako napisal ten ... catlover ci co je alebo jeden dotycny na inom fore ze nema rad krestanov lebo mu znicili rim a pamiatky... Kludne verte comu chcete to mi je fuk ale akonahle sa to dotyka mojho vierovyznania a nie je pravda co hovorite tak reagovat musim... Takze kludne si vozgrik moze verit v macky, nas heker v sum listia stromov a tak... to bola metagogaRetsko napísal:Zalezi na tom, co povazujes za rozumny dovod, lebo sa mi zda, ze nic co protireci viere v boha nepovazujes za rozumny dovod...
-
Seymour
Medium Star
kedze ta mam v ingore liste, az teraz som si vsimol co za blbosti sem pises... aj tak som vobec o nic neprisiel...panter2005 napísal:Ani by som nepovedal... u mna rozumny dovod je nieco o com som presvedceny a co je skutocne pravda, o com som nielen pocul ale aj zazil a pod... Ale take dovody ako napisal ten ... catlover ci co je alebo jeden dotycny na inom fore ze nema rad krestanov lebo mu znicili rim a pamiatky... Kludne verte comu chcete to mi je fuk ale akonahle sa to dotyka mojho vierovyznania a nie je pravda co hovorite tak reagovat musim... Takze kludne si vozgrik moze verit v macky, nas heker v sum listia stromov a tak... to bola metagoga
ty si totalny nabozensky fanatik!!!! Len tak nahodou, nemas nieco s polocne s tymto tu
Rozumny dovod... si akoze myslis, ze tu je nejaky 2000 rocny deges, co vsetko stvoril a na vsetko dozera??? Preber sa uz konecne zo sna!!! a pozri sa co nabozenstvo s "bohom" sposobilo!!! Stale su niekde vojny len a len kvoli nabozenstvu. V Europe sa 2000 rokov nerobilo nic ine, len sa stavali kostoly, upalovali "carodejnice" a zabijali neveriaci. Vsetko co cirkev nedokazala vysvetlit bolo nieco od satana a muselo sa to nicit (napr. aj taky skorpion, kedze je nocny tvor). Si myslis, ze kebyze nejaky ten "boh" je, dovolil by to???
Do kosotolov chodilo a stale chodi vela obeti trapneho vyplodu chorej mysle. Ved ako inak sa da ovladat velka masa ludi, nez im nahovorit ze je nejaky "boh" ktory ich strazi a pod....
to do 21.sotorocia vobec nepatri... mame obdobie vedy a techniky, obdobie temneho stredoveku, ked neveriaci musel byt odstraneny, je podla mna uz davno prec...
-
Molo
Light Star
Za to ze som nevzdelanec (co sa viery a krestanstva tyka) sa nehanbim, neopak skor som na to hrdy, lebo do mna take blbosti ked som bol maly nedostali. Co si myslis ze biblia je preco tak pisana? Asi preto aby vsetkych ludi na to namotali.Retsko napísal:Ak toto vravis, tiez si nevzdelanec... (co sa viery a krestanstva tyka) Zrejme si si od nikoho nenechaval vysvetlovat svate pismo, zrejme si si neprecital a nikdy si sa nezamyslal nad bibliou a tak to teraz vyzera... Tu nejde o rozpravkovy styl akym je to pisane, tu ide o skryty zmysel...
Nad bibliou som sa nezamyslal lebo som ju necital, necitam a nikdy ju citat nebudem. Mna na to nikdo nenamota.
-
Molo
Light Star
To myslis vazne alebo si robis srandu? Ucil si sa dakedy dejepis?panter2005 napísal:AHA... a dnesna doba je nejak vynimocna od tej aka bola pred trebars 2000 rokmi? Ludia su stale taky aky boli... aj vtedy bola "ista" veda... a poviem Ti, ked som cital stary zakon na tu dobu tam mali ovela lepsi poriadok ako ludia dnes... tak kde je ten tvoj pokrok... ta tvoja doba...
-
Molo
Light Star
Upne zo vsetkym suhlasim. A je to cista pravda.Catlover napísal:kedze ta mam v ingore liste, az teraz som si vsimol co za blbosti sem pises... aj tak som vobec o nic neprisiel...
ty si totalny nabozensky fanatik!!!! Len tak nahodou, nemas nieco s polocne s tymto tuhttp://eden-x.cz/topic_files/info/grano/join_us.mp3 ?
Rozumny dovod... si akoze myslis, ze tu je nejaky 2000 rocny deges, co vsetko stvoril a na vsetko dozera??? Preber sa uz konecne zo sna!!! a pozri sa co nabozenstvo s "bohom" sposobilo!!! Stale su niekde vojny len a len kvoli nabozenstvu. V Europe sa 2000 rokov nerobilo nic ine, len sa stavali kostoly, upalovali "carodejnice" a zabijali neveriaci. Vsetko co cirkev nedokazala vysvetlit bolo nieco od satana a muselo sa to nicit (napr. aj taky skorpion, kedze je nocny tvor). Si myslis, ze kebyze nejaky ten "boh" je, dovolil by to???
Do kosotolov chodilo a stale chodi vela obeti trapneho vyplodu chorej mysle. Ved ako inak sa da ovladat velka masa ludi, nez im nahovorit ze je nejaky "boh" ktory ich strazi a pod....
to do 21.sotorocia vobec nepatri... mame obdobie vedy a techniky, obdobie temneho stredoveku, ked neveriaci musel byt odstraneny, je podla mna uz davno prec...