Strana SaS

Diskusie na politické témy...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: SaS - Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa Cesar »

Sulík mal byť viac diplomatickejší po tom, ako ho Fico vyhlásil za nepriateľa dôchodcov? :lol: Alebo, že závidí obedy zdarma pri tom, čo on zarába 20 tisíc eur mesačne? To boli tie férové a diplomatické vyhlásenia od Fica?

Sulík na neho nebol o nič tvrdší ako Fico naňho a že prvý krát zo seba nenechal spraviť blbca? Dobre spravil.

Keď chce získať tak musí byť tvrdý a tvrdší, tak, že bude diplomaticky robiť fackovacieho panáka pre Fica v priamom prenose veľa toho nezíska. Bolo vidno, že Fico čakal štandardného Sulíka, ktorý bol pre neho vždy pohodlným diskutérom a teraz ho zaskočil tým, že bolo o dosť tvrdší ako doteraz, bol to správny krok.

Mimochodom existuje aj archív RTVS:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13004/169837
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

eMPiko napísal:No bude to mat tazke, trafit ten spravny styl diskusie, aby bol na Slovensku uspokojeny aj najnarocnejsi morálny semafor
Fixed it for you :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Cesar napísal:Klamstvo je smiešne obvinenie vzhľadom na to, že Ficovláda vznikla na základe volebného podvodu, kde 2 zo 4 strán robili opak toho čo deň pred voľbami sľubovali a potom aj jedného totálne zničili, prevzali poslancov a miesta vo vláde a predsedu jeden strany aj vyhodili (Procházka).

Celá Ficovláda je nelegitímna už dávno tam nemajú čo hľadať, v normálnej demokracii už by boli dávno voľby. Oni sa tam držia ako pijavice a vysmievajú sa ľuďom, no raz ich ten smiech prejde.

Ficova vláda je vládou korupcie, mafie a drží ich po kope len chuť napĺňať si vrecká.
Úplná blbosť. Vznikla vláda s dôverou? Vznikla. Tam to končí. Všetko ostatné sú rozprávky, na tom politický systém nestojí.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

hughito napísal:Úplná blbosť. Vznikla vláda s dôverou? Vznikla. Tam to končí. Všetko ostatné sú rozprávky, na tom politický systém nestojí.
Ja som si nevšimol, že by si po tých vážnych politických turbulentných krokoch vypýtali od ľudí potvrdenie mandátu v referende alebo v predčasných voľbách. Pretože tak sa to robí v skutočných demokratických krajinách.

To, že si kúpení poslanci, prezliekači kabátov a poslanci, ktorí ihneď pár dní po voľbách porušili svoje predvolebné sľuby, zahlasovali za vyslovenie dôvery vláde neznamená, že táto vláda má dôveru ľudí. Keď si strana vystavia celú predvolebnú kampaň na tom, že nejde do vlády so SMERom a pár dni po voľbách urobí presný opak, tak by všetci poslanci za tú stranu mali stratiť mandát a mali by byť súdení za podvod. Rovnako by mali prísť o mandát všetci zo strany, ktorá sa krátko po voľbách rozpadla.

A následne, keby nebolo možné utvoriť koalíciu, tak by sa pripravili nové voľby.
hughito
Redeemer
Redeemer

Len varíš vodu, systém parlamentnej demokracie nefunguje tak, ako vaše mokré sny. Vládu neschvaľuje žiadne referendum, legitimitu získava väčšinou v parlamente.
Keď si strana vystavia celú predvolebnú kampaň na tom, že nejde do vlády so SMERom a pár dni po voľbách urobí presný opak, tak by všetci poslanci za tú stranu mali stratiť mandát a mali by byť súdení za podvod.
Ďalší mokrý sen. Predstavy úplne odtrhnuté od reality, akože imponuje to voličom Matoviča a pod., ale skrátka je to blbosť.

Nejde o to, že by som si ho zastával, práve naopak, ale držme sa reality - a keď tak, kritizujme a volajme po zmene systému, nie vlády. Ale to vy nerobíte. Keby toto isté robila pravica (čo aj robila, vrátane toho kupovania poslancov), tak by ste boli tichučko a druhá strana by vykrikovala. Čiže je to absurdné.

Politika nie je o voličoch, ale v súčasnom stave o získania politickej moci, ktorá vie výrazne sekundovať moci ekonomickej, stojacej v pozadí. Tak funguje kapitalizmus.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ephramko napísal:Ja som si nevšimol, že by si po tých vážnych politických turbulentných krokoch vypýtali od ľudí potvrdenie mandátu v referende alebo v predčasných voľbách. Pretože tak sa to robí v skutočných demokratických krajinách.
Súhlasím s hughitom, ústava hovorí jasne, ak parlament potvrdí väčšinu, vláda vznikne

Ak to ľuďom vadí, budú protestovať, nezdá sa mi ale, že by boli nejaké výrazné protesty po poskladani zlepenca
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Cesar napísal:Mimochodom existuje aj archív RTVS:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13004/169837
Tak som si to vypocul cele. Vyrazne lepsie ako zostrih. Fico isiel na emocie a dost neodpovedal na otazky. To mohol Sulik vyuzit a dost!
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

bez komentara

futbalista
hughito
Redeemer
Redeemer

Tuto pán odborník tiež veľká kvalita. Až sa človeku podlamujú kolená z toľkej erudície našich zákonodárnych zastupiteľov.
Prílohy
46837553_2189555341293017_1131221397092171776_n.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ale aspon ju robil sam..
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Inak hughito ty tieto obrazky so Sulikom sam vyrabas, alebo to mas z nejakej stranky?
beardie
Redeemer
Redeemer

Najkratšia dizertacka mala nejaké 4 strany, pozostávala z úvodnej strany, strany obsahujúcej abstrakt, bibliografiu (8 zdrojov), tretia strana nejaké vzorce a štvrtá záver

John Nash (A beautiful mind) napísal pracu na 26 strán len s 2 zdrojmi

Možno aj Sulik je génius, len mu nerozumieme :)

P.S.: doporučil by som prečítať si ju, možno dá množstvo zdrojov zmysel potom ;-)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja si bez precitania Sulikovej zaverecnej prace myslim, ze tu je problem s tym, ze sa nutnost hromadit zdroje lisi od vedneho odboru.
kym humanitne vedy (asi) musia mat stovky zdrojov a prakticky je praca kompilat, potom su to vedy prirodne ci ekonomicke kde clovek moze pracovat s vlastnym vyskumom, svojimi napadmi, rozoberat na desiatky stran vysledky grafov, tabuliek ci map.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

pšššt, nechajte ho v tom, že čím viac zdrojov tým lepšia práca... ;-)
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

jackb napísal:ja si bez precitania Sulikovej zaverecnej prace myslim, ze tu je problem s tym, ze sa nutnost hromadit zdroje lisi od vedneho odboru.
kym humanitne vedy (asi) musia mat stovky zdrojov a prakticky je praca kompilat, potom su to vedy prirodne ci ekonomicke kde clovek moze pracovat s vlastnym vyskumom, svojimi napadmi, rozoberat na desiatky stran vysledky grafov, tabuliek ci map.
ved sulik v rozhovore povedal, že na politiku netreba byť odborník.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ma pravdu, politik ma byt dobrý manažér, ktorý za vie obklopit odborníkmi
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

dúfam, že hughito zverejní svoju diplomovú prácu aj tu na hojku, nech môžeme posúdiť jeho odbornosť a kvalitu aj my. A či to tiež nebude len "strašná hanba" a "paškvil ktorý určite nemal prejsť cez komisiu". Dúfam, že autor obrázku a aj jeho šíriteľ tú prácu aj čítali a nehodnotia len tak z brucha.

btw hlava Sulíka už je namaľovaná na dne tvojej toalety? :smt006
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

jackb napísal:ja si bez precitania Sulikovej zaverecnej prace myslim, ze tu je problem s tym, ze sa nutnost hromadit zdroje lisi od vedneho odboru.
v podstate ano, aj ked nemusi ist nevyhnutne vzdy o kompilat (aj v humanitnych vedach mas moznost pracovat s datami a vlastnym vyskumom). vseobecne plati kvalita > kvantita

na prvy pohlad mi pocet sulikovych zdrojov tiez prisiel podozrivo nizky, no ak su tie zdroje dostatocne kvalitne a adekvatne pre jeho predmet studia, tak v tom nevidim problem
hughito
Redeemer
Redeemer

Som rád, že sa ozvali Svedkovia, a hneď toľkí. Vždy poteší.

Rišo si môže s Andym podať ruku. Ide o také kapacity, ktoré vlastne kolonku použitá literatúra ani nepotrebujú.

Dnes som sa dozvedel jeden príklad. Nejaký filozof odovzdal magisterskú prácu bez jediného použitého zdroja. Žiaľ, bol vykopnutý zo štúdia, jeho genialita a filozofický traktát neuznané.

A že práce z humanitných vied sú vždy kompilát? Takú blbosť som už dlho nečítal.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ako ste sa nechali zbytocne vyprovokovat :D ale inac najlepsiu odpoved dal DEVZYO1G, neviem co je v tej praci, ale urcite treba hladiet na obsah, ak je kvalitny, tak staci aj menej zdrojov. moja praca mala tiez cca podobne a ani prinajmensom si nemyslim, ze by to bol paskvil, ktory nemal prejst :D kazdopadne namiesto takychto demagogickych obrazkov treba naozaj ohodnotit kvalitu prace a ak bude zla, tak nech ho kludne napadaju.
Napísať odpoveď