Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa mLuks »

jáj, tak ja ti poviem, že na kopanie do Kisku a Sulíka sú tu takí, ako ty. Tak načo budem liať vodu do rybníka? :) ...si ako Fico, nájdeš si nepriateľa a potom do neho búšiš a búšiš, tebe nevadia tie peniaze, ktoré sa na to lietanie minuli, lebo tie sa míňajú aj teraz, teba vadí to , že Kiska lietal, keby Fico/Blaha/Pele/Kali lietal tak si ticho.

Máš nejaký dôkaz o tom, že je to len rozprávočka? alebo je to len tvoj konštrukt plodiaci z nenávisti voči Kiskovi?

Rovnako ako ty prepáčiš svojej modle, súdruhovi Blahovi, (od ktorého máš načítanej kopec literatúry) že si zahlasoval za rozmrazenie platov poslancov, zatiaľ čo vo vedľajšej téme sa nad tým rozčuľuješ a zdieľaš članky pracujúcej chudoby... aj ja prepáčim Kiskovi, keby niekoho zabil :) ...(z mojej strany just joke, ale z tvojej realita)

A Kiska fanboy nie som, len ma baví ti ukazovať aké dvojaké metre používaš, keď ty vyčítaš druhým, že ich používajú :)
len ti to skopírujem aby si videl
jackb napísal:to o pilotoch pisala Pravda, ktora je pre teba jediny ferovy dennik. tam sa pisalo aj koho letka Ministerstva vnutra bezne vozi a preco prave pre tych ludi potrebuju mat piloti nalietane. tvojimi vlastnymi slovami: "pisal som to tu, tak si najdi".
:mic_dropped:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ja vnimam Kisku ako prezidenta pozitivne. Ale to nic nemeni na tom, ze spravodlivost ma platit pre vsetkych rovnako. Nepozname samozrejme skutocne zakulisie celej afery s pozemkami, ale z toho co vieme vychadza, ze ide o podozrivy pripad a sud by ho mal dokladne presetrit.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Z rozhovoru s kandidatom Harabinom:
Otázka: Viete, že majú (žiadatelia o azyl) na Slovensku zhruba 40 centov na deň?

Odpoveď: Tak to asi vďaka tomu, že som na to upozornil. Výborne. Lebo inak by dostávali osemsto.
Túto sumu dostávajú už dlhšie a nie preto, že ste na to upozornili.
...
To už je jedno, koľko dostávajú. Hovorím o dohode na úrovni Európskej únie. Mňa tento problém irituje preto, lebo je to organizovaná zločinecká skupina, ktorá cez miliardu eur organizuje tieto plavby, ich vývoz a výmenu kresťanského obyvateľstva za migrantsko-moslimské. Ide o zničenie stredoeurópskej kultúry, našich hodnôt, rodiny, kresťanstva a štátnosti.
...
Sú tu organizované bandy, veď sa pozrite, čo sa deje v západnej Európe. V Paríži nemôžete ani vyjsť na ulicu. A tento príliv hrozí aj tu.
...
Tiež hovoríte o tom, že Slovensko platí do Európskej únie viac, ako z nej dostáva. Z čoho vychádzate?

Vychádzal som zo štúdie jedného Francúza, na internete som to čítal.

Môžete to trošku spresniť?

Neviem ho teraz narýchlo zacitovať.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

S tym diskusnym stylom by sa celkom hodil aj sem na forum do niektorych tem :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ale keď žaluje štát, to už zrazu vie odôvodniť profesionálnymi argumentmi. :mrgreen:
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

I Trump je oproti nemu nový John F. Kennedy :D , ale sa dosmejeme keď tento demagóg bude prezident..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Z Demkovej a Danka si robia prdel aj v Cesku

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

mLuks napísal:jáj, tak ja ti poviem, že na kopanie do Kisku a Sulíka sú tu takí, ako ty. Tak načo budem liať vodu do rybníka? :) ...si ako Fico, nájdeš si nepriateľa a potom do neho búšiš a búšiš, tebe nevadia tie peniaze, ktoré sa na to lietanie minuli, lebo tie sa míňajú aj teraz, teba vadí to , že Kiska lietal, keby Fico/Blaha/Pele/Kali lietal tak si ticho.

Máš nejaký dôkaz o tom, že je to len rozprávočka? alebo je to len tvoj konštrukt plodiaci z nenávisti voči Kiskovi?

Rovnako ako ty prepáčiš svojej modle, súdruhovi Blahovi, (od ktorého máš načítanej kopec literatúry) že si zahlasoval za rozmrazenie platov poslancov, zatiaľ čo vo vedľajšej téme sa nad tým rozčuľuješ a zdieľaš članky pracujúcej chudoby... aj ja prepáčim Kiskovi, keby niekoho zabil :) ...(z mojej strany just joke, ale z tvojej realita)

A Kiska fanboy nie som, len ma baví ti ukazovať aké dvojaké metre používaš, keď ty vyčítaš druhým, že ich používajú :)
len ti to skopírujem aby si videl
Pozri: ja som tu prakticky sám, "vás" je tu viacero, čiže tvoja obrátená analógia nesedí.

Ohľadom toho, čo by mi vadilo a nevadilo už vyslovene klameš, lebo na také tvrdenie nemáš žiadne dôkazy. Možno keby si sem nenabol len raz za čas, keď potrebuješ ochrániť Kisku alebo Sulíka, tak by si našiel x kritických príspevkoch z mojej strany na tebou spomenuté osoby.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Inak a co ti vlastne vadi na Kiskovi ako prezidentovi, odhliadnuc od jeho "skandalov"? Podla mna je to taky standardny reprezentativny cinitel. Nema ziadne vyhranene nazory, okrem LSNS sa voci nikomu ideologicky nevyhranuje. Jediny vyrazny prvok v jeho politike je poukazovanie na korupciu Smeru a prepojenia na organizovany zlocin, to je to co ti na nom vadi?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

no to vies-je uspesny podnikatel a to ultralavica nikdy nevie predychat..
jackb
Redeemer
Redeemer

Kisku by mala "pracujuca chudoba" velebit, lebo v '90 manualne pracoval na benzinke, v McDonads ci na stavbach. to je diametralne odlisne od roznych Balhov, ktori sice maju plne trojite brady prace, no najblizsie k nej boli ked videli archivne kusky denniku Praca.
hughito
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal:Inak a co ti vlastne vadi na Kiskovi ako prezidentovi, odhliadnuc od jeho "skandalov"? Podla mna je to taky standardny reprezentativny cinitel. Nema ziadne vyhranene nazory, okrem LSNS sa voci nikomu ideologicky nevyhranuje. Jediny vyrazny prvok v jeho politike je poukazovanie na korupciu Smeru a prepojenia na organizovany zlocin, to je to co ti na nom vadi?
Veď v istom zmysle aj súhlasím, ja som napísal, že Kisku by vôbec nebolo treba riešiť, pokiaľ by sa tak umelo nevytáral jeho kult osobnosti.

Pozitívne veci na ňom som spomenul. Negatívne veci, kauzy, sme riešili. Ďalej môžeme riešiť jeho silu ako prezidenta, proste aká je to osobnosť, aký je to politik. No a to máš pravdu, že tu je to slabé. Dokonca som zachytil info o tom, ale nemal časom si to overovať, že nebol pozvaný v krajinách ako USA, Rusko, Čina, VB atď. Máte o tomto niekto vedomosť?

Vadí mi aj ten nadštandardný vzťah s Petrom. To, že kritizuje Rusko, fajn. Tam je za čo. Ale Ukrajina teda žiadna sláva, tam sa dejú tiež iné veci.

edit: Tak v USA aj v VB bol, čiže išlo o dezinformácie. V Čine a Rusku zrejme nie, ale tam sú dôvody očividnejšie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Naproti tomu Zeman bol v Číne aj v Rusku. Robilo sa z toho veľké haló, že aký je Zeman úžasný. A pritom výsledok bol nulový. Človek z čínskej strany, ktorý mal riadiť tie miliardové čínske investície v ČR, je záhadne nezvestný. Pravdepodobne z neho Čínania vyrobili už nejaké modely do human body show. A z návštevy Ruska vyšla ziskovo asi len Becherovka, lebo celá delegácia mala "virózu" už na ceste do Moskvy...

A najlepšie bolo, ako sa Zeman chválil, že bude prvá zahraničná návšteva vo Washingtone po zvolení Trumpa. Pričom Američania o ničom netušili. Do dnes sa ho ľudia z ČTčky prakticky pri každej príložitosti len tak medzi rečou opýtajú aj na to, že ako to vyzerá s tou návštevou u Trumpa. Aj preto tak miluje ČTčku. :lol:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

hughito napísal:Pozri: ja som tu prakticky sám, "vás" je tu viacero, čiže tvoja obrátená analógia nesedí.
ja za to nemôžem, že tvoj rybník je menší :wink:
hughito napísal:Ohľadom toho, čo by mi vadilo a nevadilo už vyslovene klameš, lebo na také tvrdenie nemáš žiadne dôkazy.
A ty máš aké dôkazy o tom, že to o odporúčaní lietať Kalim je len rozprávočka a trápne vysvetlenie PR kancelárie prezidenta? Nemáš žiadne, takže rovnako len vyslovene klameš a zavádzaš. Dvojaký meter, ty klamať, zavádzať, vymýšľať môžeš, iní nie.
hughito napísal:Možno keby si sem nenabol len raz za čas, keď potrebuješ ochrániť Kisku alebo Sulíka, tak by si našiel x kritických príspevkoch z mojej strany na tebou spomenuté osoby.
To, že sa každý deň k tebe nevyjadrujem neznamená, že to tu každý deň nečítam. Len občas svoj čas využijem lepšie ako písaním postu, tak to nechám prehrmieť. Tvoja kritika na mnou spomenuté osoby je "slabučkáá" (ako si mi raz ráčil napísať, keď som ti ukazoval, že aj Sulíka viem kritizovať za veci, ktoré fakt zbytočne hrotí).
hughito
Redeemer
Redeemer

A ty máš aké dôkazy o tom, že to o odporúčaní lietať Kalim je len rozprávočka a trápne vysvetlenie PR kancelárie prezidenta? Nemáš žiadne, takže rovnako len vyslovene klameš a zavádzaš. Dvojaký meter, ty klamať, zavádzať, vymýšľať môžeš, iní nie.
:roll: Ja som reagoval na to, že si mi vkladal akési postoje, čo by som urobil/čo robím, ktoré si si však vycucal z prstu.

Ohľadom Kisku, tam je dôkazné bremeno na vašej strane, faktom je, že Kiska lietal lietadlom. Protiargument vašej strany bol len v tom, že mu to vlastne navrhol Kali. Už si to presne nepamätám, ale MV to tuším poprelo. Ako som však písal, tam ide aj o ten aspekt, že prezident by sa mal zdržiavať v hlavnom meste. To je ako s politikmi, ktorí majú funkciu, berú plat a do parlamentu páchnu len raz za čas. Tiež sa to vníma negatívne. U Kisku je to zrazu v poriadku, že si sedká doma v Poprade za stolom. Odtiaľ prezidentuje?
To, že sa každý deň k tebe nevyjadrujem neznamená, že to tu každý deň nečítam. Len občas svoj čas využijem lepšie ako písaním postu, tak to nechám prehrmieť. Tvoja kritika na mnou spomenuté osoby je "slabučkáá" (ako si mi raz ráčil napísať, keď som ti ukazoval, že aj Sulíka viem kritizovať za veci, ktoré fakt zbytočne hrotí).
Fajn, tak to čítaš. Potom ale vedome klameš o tej vyššie spomenutej pasáži. Lebo ja tu kritizujem aj SMER, aj Fica, aj Blahu, aj Rusko. Akurát kvôli tomu "rybníku" sa viac zameriavam na kritiku opozície, pretože na vyššie spomenuté osoby a krajiny sa tu zameriavajú pravidelne aj iní. Čo na tom nedokážeš pochopiť? Plus samozrejme to, že som ľavičiar a nie pravičiar. SMER síce za ľavicu v podstate nepovažujem, ale isté veci, aspoň v zmysle principiálnosti, mám tendenciu obhajovať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Ohľadom Kisku, tam je dôkazné bremeno na vašej strane, faktom je, že Kiska lietal lietadlom. Protiargument vašej strany bol len v tom, že mu to vlastne navrhol Kali. Už si to presne nepamätám, ale MV to tuším poprelo. Ako som však písal, tam ide aj o ten aspekt, že prezident by sa mal zdržiavať v hlavnom meste. To je ako s politikmi, ktorí majú funkciu, berú plat a do parlamentu páchnu len raz za čas. Tiež sa to vníma negatívne. U Kisku je to zrazu v poriadku, že si sedká doma v Poprade za stolom. Odtiaľ prezidentuje?
Ehm...prezident sa ráno nepodpíše na prezenčku (alebo ho nepodpíšu kolegovia) a nezdrhne domov, ako niektorí poslanci a europoslanci. Kiska chodieval do PP iba na víkend, ak cez víkend nemal pracovné povinnosti. Písalo sa aj o tom, že mal možnosť si celu rodinku nasačkovať do BA a platili by sme to my všetci. Neurobili tak. Rovnako sa písalo aj o tom, že keď je v BA, tak spáva niekde, kde sú diplomati, takže sa ušetrí, lebo nie je potrebné zabezpečovať ochranu inému objektu. A na záver, aj tvojou povinnosťou ako študenta bolo zdržiavať sa na univerzite/intrákoch a venovať sa štúdiu...a predsa si jazdil za peniaze daňových poplatníkov za frajerkou a rodinou. :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Na víkend? Trávil tam väčšinu času, ak sa dalo, tak sa "len víkend" preťahoval na dobré 4-5 dní. Samotný aspekt lietania v rámci Slovenska je papalášstvo ako vyšité. Mnohí politici žijú aj na východe, ale nikdy sme takéto nič nepočuli.

A ak piloti musia čakať len na Kisku a nato, aby ho mohli vyvážať a mať hodiny, potom je otázne aj to, že na čo sú SK vlastne lietadlá, resp. toľko lietadiel. Že? ;)

Áno, mal sa presťahovať do BA aj s rodinou. Ako veľký filantrop a miliónar si mohol pokojne hradiť ubytovanie + veď má plat - nemusel ho populisticky "darovať." Čisté PR. Ale to, že jeden let vyšiel na takmer 5000 litrov, to už zostalo bokom. Kiskovi zjavne nič nehovorí ani to, že lietadlo je najmenej ekologické, preto prvotne reagoval na kauzu arogantným spôsobom, že však on si bude lietať vlastným lietadlom. ;) Čistý človek z ľudu.

Prezident je prezident, je to najvyššia ústavná funkcia. Prezident nie je CP-čkár. Má úradovať v hlavnom meste a ako sa hovorí, byť v centre diania.
A na záver, aj tvojou povinnosťou ako študenta bolo zdržiavať sa na univerzite/intrákoch a venovať sa štúdiu...a predsa si jazdil za peniaze daňových poplatníkov za frajerkou a rodinou.
:D Ak si tento trápny osobný útok myslel naozaj vážne a napísal si ho za plne príčetného stavu, tak naozaj klesáš čím ďalej tým hlbšie. Tuším sa inšpiruješ u jackb.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Čiže mu vyčítaš, že si ubytovanie, ochranku...skrátka "život prezidenta" neplatí sám, lebo je milionár, ale zároveň mu vyčítaš to, že si štátny plat nenechá pre seba a každý mesiac ho rozdelí ľuďom, ktorí to potrebujú. Ach bože. :slap:
jackb
Redeemer
Redeemer

jaj, si zabudol, ze danovi poplanici platia premierovi byvanie. on si ale za plat prenajima byt. aj Fico aj Pellegrini. no premierkse byvanie je stale platene. ale Kiska je diablov syn, nechcel deti a zenu tahat do BA a naopak zahranicne navstevy brava do Tatier.
a tuto je zoznam kazdej jednej pracovnej cesty, ak ti opat napadne ze sa v Ovalnej pracovni ku Obamovcom dophotoshopoval:
https://www.prezident.sk/page/oficialne ... vne-cesty/

a kedze si si nedal pracu s vyhladavnim a len stale ides podla blahoveho manualu:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... loti-dost/
K letke ministerstva vnútra však podľa informácií nemenovaného pilota často nastupujú aj mladí piloti s malým počtom nalietaných hodín. Musia si preto umelo vytvárať skúsenosti, mnohokrát aj výcvikovými letmi, čo znamená zvýšené náklady.

„V predpise sa píše, že každý pilot by nemal mať väčšiu prestávku ako 90 dní a počas týchto 90 dní by mal absolvovať aspoň tri pristátia. Ale to berme už ako minimum. Povedal by som, až prehnané minimum. U iných komerčných spoločností piloti lietajú priemerne okolo 50 hodín mesačne a ich skúsenosti sú, povedal by som, trvalejšie,“ zhodnotil pilot. Podľa jeho slov je zdravé, keď takýto pilot nalieta mesačne okolo 30 hodín.

„To postačuje na trvalé udržanie skúseností,“ ozrejmil. Po prekročení maximálne povolenej prestávky v lietaní by podľa neho pilot nemal riadiť lietadlo v komerčnej leteckej doprave bez toho, aby mal let s inštruktorom. Minimálny počet nalietaných hodín predpis nestanovuje. Nedostatok hodín vo vzduchu môže podľa skúseného pilota spomaliť reakcie či viesť k vynechaniu niektorých z povinných úkonov.

„Človek sa necíti komfortne, to je prvá vec. Môže urobiť chyby, zabudnúť na nejaké úkony, nehovorím, že to musí byť hneď fatálne, pretože v kabíne je nás viac. Okrem toho vždy, keď niekto letí po dlhej prestávke, tak letí s kolegom, ktorý tú prestávku nemal, ale nikto nemôže povedať jednoznačne, že aj toto nemôže byť dôvod na väčšiu fatálnu chybu,“ uvažuje.
no a pri cene za let si teraz vypocitaj, kolko stoji presun autom, kedy okrem jeho limizuin musia policajti z kazdeho okresu odstavovat dopravu a tak... lebo aj tovar meskajuci v dodavke nieco stoji...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

To lietadlo nie je len pre Kisku, hodiny si môžu nalietať aj inak, tak ako v prípade, že by sa do BA presťahoval.

Environmentálny faktor podnikateľa Kisku asi tiež netrápi, tak mohol lietať na svojom..
Napísať odpoveď