Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

Catlover napísal:kedze ta mam v ingore liste, az teraz som si vsimol co za blbosti sem pises... aj tak som vobec o nic neprisiel...

ty si totalny nabozensky fanatik!!!! Len tak nahodou, nemas nieco s polocne s tymto tu :arrow: http://eden-x.cz/topic_files/info/grano/join_us.mp3 ?

Rozumny dovod... si akoze myslis, ze tu je nejaky 2000 rocny deges, co vsetko stvoril a na vsetko dozera??? Preber sa uz konecne zo sna!!! a pozri sa co nabozenstvo s "bohom" sposobilo!!! Stale su niekde vojny len a len kvoli nabozenstvu. V Europe sa 2000 rokov nerobilo nic ine, len sa stavali kostoly, upalovali "carodejnice" a zabijali neveriaci. Vsetko co cirkev nedokazala vysvetlit bolo nieco od satana a muselo sa to nicit (napr. aj taky skorpion, kedze je nocny tvor). Si myslis, ze kebyze nejaky ten "boh" je, dovolil by to???

Do kosotolov chodilo a stale chodi vela obeti trapneho vyplodu chorej mysle. Ved ako inak sa da ovladat velka masa ludi, nez im nahovorit ze je nejaky "boh" ktory ich strazi a pod....

to do 21.sotorocia vobec nepatri... mame obdobie vedy a techniky, obdobie temneho stredoveku, ked neveriaci musel byt odstraneny, je podla mna uz davno prec...
jedine vek ta ospravedlnuje :).
1. dat si do ignore listu niekoho len preto ze ma iny nazor o tebe nieco napoveda.
2. sa panterom2005 vo vela veciach nesuhlasim ale nemyslim si ze je nab. fanatik. videl si ty uz nejakeho takeho fanatika? skus pozriet na tych samovrazednych atentatnikov. to su fanatici.
3. to ze tvrdis ze je to nejaky 2000rocny "deges" iba ukazuje, ze ani len netusis co sa v biblii pise a ako sa to vyklada.
4. boom techniky neznamena ze by mala otupiet aj tvoja duchovna stranka
Molo napísal:Za to ze som nevzdelanec (co sa viery a krestanstva tyka) sa nehanbim, neopak skor som na to hrdy, lebo do mna take blbosti ked som bol maly nedostali. Co si myslis ze biblia je preco tak pisana? Asi preto aby vsetkych ludi na to namotali.
Nad bibliou som sa nezamyslal lebo som ju necital, necitam a nikdy ju citat nebudem. Mna na to nikdo nenamota.
heh nepoznas to a uz si to odsudil. to je ako user windowsu povie ze linux je hovadina bez toho aby vobec videl ako linux vyzera.
rioXt napísal:cirkev je len obycajna sekta nic viac, ziaden boh tu nikdy nebol ani nebude..
neviem ci sa mi to len zdalo ale stotoznujes boha s cirkvou. ak nie tak sorry, ale potom ako mozes povedat ze neexistuje boh, ked kazdy clovek ma vlastnu predstavu boha
Molo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Molo »

A to si ako zistil ze to nepoznam? Ked som bol maly chodil som na nabozenstvo a hned ma to preslo. A odsudil som to preto lebo to je........to sa neda ani vyjadrit aky je to nezmysel, ved to je totalny zhod.
Ten co to vymyslel to asi v hlave nemal v poriadku.
mastermind
VIP
VIP

Molo napísal:A to si ako zistil ze to nepoznam? Ked som bol maly chodil som na nabozenstvo a hned ma to preslo. A odsudil som to preto lebo to je........to sa neda ani vyjadrit aky je to nezmysel, ved to je totalny zhod.
Ten co to vymyslel to asi v hlave nemal v poriadku.
sam si povedal ze si nevzdelanec co sa tyka viery. skus mi povedat co presne si myslis ze je take chore? povedz co presne
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

fakt co je na tom chore? to by zaujimalo aj mna.
ja som veriaci ale do kostola nechodim,lebo som z dediny a tu neide dohromady ze clovek ide s partiou na pivko,alebo sa len tak nealko bavi v jednej z dvoch krciem co tu mame a zaroven chodi do kostola. a aj farara mame divneho-ked som chodil s babou od nas vzdy sa pytal ci som s nou mal sex, a pred tyzdnom ho nacapali fizli s jednou holkou o 2 v noci v aute...
kym tento chlap bude knazom ja do kostola nevstupim!
Molo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:sam si povedal ze si nevzdelanec co sa tyka viery. skus mi povedat co presne si myslis ze je take chore? povedz co presne
Nechaj radsej tak. Nema vyznam sa o tom bavit, k nicomu dobremu by sme nedospeli. Nechcem sa zbytocne hadat kôli blbostiam.
Molo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:fakt co je na tom chore? to by zaujimalo aj mna.
ja som veriaci ale do kostola nechodim,lebo som z dediny a tu neide dohromady ze clovek ide s partiou na pivko,alebo sa len tak nealko bavi v jednej z dvoch krciem co tu mame a zaroven chodi do kostola. a aj farara mame divneho-ked som chodil s babou od nas vzdy sa pytal ci som s nou mal sex, a pred tyzdnom ho nacapali fizli s jednou holkou o 2 v noci v aute...
aj farary potrebuju sex :lol: :lol: :lol:
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Molo napísal:Nechaj radsej tak. Nema vyznam sa o tom bavit, k nicomu dobremu by sme nedospeli. Nechcem sa zbytocne hadat kôli blbostiam.
No vidis... ked mas prist k detailom ani nevies co vlastne na tom je odveci, lebo to absolutne nepoznas... Kiez by si raz dosiel do stadia, ked budes pisat o veciach o ktorych mas paru...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:fakt co je na tom chore? to by zaujimalo aj mna.
Mno, poznam knazov ktory sem tam chodia tiez na pivko a ludom to nevadi... (on nie je clovek?). Co sa sexu tyka, musi sa na to pytat lebo Cirkev uci ze je to hriech (ak to robis pred manzelstvom...). A ta posledna vec je zrejme jedna babka povedala... to ze ich nacapali fizli este neznamena ze s nou nieco mal. Mohol ju zviest autom... trebars... Ale netvrdim ze to nemohla byt pravda... vsetci sme ludia... aj MOLO :?
mastermind
VIP
VIP

Molo napísal:Nechaj radsej tak. Nema vyznam sa o tom bavit, k nicomu dobremu by sme nedospeli. Nechcem sa zbytocne hadat kôli blbostiam.
ano mas pravdu nema vyznam sa o tom bavit. ale iba v tom pripade ak nemas argumenty. ak argumenty tak rad o tom s tebou budem diskutovat.
jackb
Redeemer
Redeemer

no-to auto stalo na lesnej ceste....
sex-ta baba mala vtedy 14-nechcelo sa mi za mreze, a kazdy den bola v kostole...ta by s tym dobrovolne nesuhlasila,a mal som ju tak rad ze by som sa na nu len tak vrhol... :?
ten farar je aj bez tak dost cudny-vyhlasil ze napalovanie je hriech proti "Nepokradnes".... to sme potom vsetci zatrateni?? :cry:
a aj tak sa mi zda,ze skoro vsetkym mladym knazom ide az velmi o materialne statky... :roll:
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:no-to auto stalo na lesnej ceste....
sex-ta baba mala vtedy 14-nechcelo sa mi za mreze, a kazdy den bola v kostole...ta by s tym dobrovolne nesuhlasila,a mal som ju tak rad ze by som sa na nu len tak vrhol... :?
ten farar je aj bez tak dost cudny-vyhlasil ze napalovanie je hriech proti "Nepokradnes".... to sme potom vsetci zatrateni?? :cry:
a aj tak sa mi zda,ze skoro vsetkym mladym knazom ide az velmi o materialne statky... :roll:
Ma v podstate pravdu... je to hriech ak sa tym zivis, alebo ak si to mozes dovolit kupit a predsa palis... Tu kde zijem su CD ci DVD neuveritelne lacne... A este ked priratas rozdiel v mzdach tak si tunajsi ludia ani nespomenu na napalovanie... Co sa tyka knazov... pozri sa Tvoj otec ma rodinu... deti... dom... urcite mate doma pocitac... telku... techniku... Knaz rodinu nema, nema zenu, deti. Cely den je zvecsa sam v "cudzom" dome respektive na cirkevnej fare. Mnohy sa ohanaju ze knazi maju majetky... poviem Ti len tolko ze zo 6500 korun mesacne si velke majetky kupit nemozes... K svojmu remeslu potrebuju auto, v dnesnej dobe aj pocitac a telku... Skus ist na nejake fary - po dedinkach a zistis v akych podmienkach si ziju... A to maju za 6 - 7 rokov studia na univerzitach...
jackb
Redeemer
Redeemer

duchovny spravca mojej skoly (chodim na cirkevny gympel) ma: nadupane PC, PDA,nadupany mobil, celkom fajn auto,dobry bicykel,fajn lyze... a byva v byte vramci skoly-asi tam nemusi platit najom atd. ... myslim ze vacsinu veci pre svoj job nepotrebuje...a to je vacsinou prec,alebo na nikoho nema cas....
ale to je vlastne jedno....
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:duchovny spravca mojej skoly (chodim na cirkevny gympel) ma: nadupane PC, PDA,nadupany mobil, celkom fajn auto,dobry bicykel,fajn lyze... a byva v byte vramci skoly-asi tam nemusi platit najom atd. ... myslim ze vacsinu veci pre svoj job nepotrebuje...a to je vacsinou prec,alebo na nikoho nema cas....
ale to je vlastne jedno....
Este raz sa pytam: Ty nemas lyze, bicykel, mobil, pc, auto atd...??? To ze su nadupane alebo dobre neznamena nic Nema rodinu - nemusi nikoho zivit ... Kedze je spravca, tak je nieco ako riaditel... a ja som este nikde nevidel vysedavat riaditela len tak a popijat kavicky... V skole byva lebo budova je cirkevna a cirkev ako zamestnavatel je povinna zabezpecit mu byvanie kedze ziadne nema... S nami ludmi je to bohuzial tak ze na tych druhych vidime iba tu jednu stranku veci.
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Neobhajujem ho lebo ho nepoznam, ale snazim sa na to pozriet aj z tej druhej strany...
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Problem je v tom, ze s tebou sa ani neni o com bavit, lebo nevies o dom rozpravas... A hadat sa? To ze si chodil ako maly na nabozenstvo kde ta katechetka ucila modlit a ako-tak ste preberali casti biblie, nic neznamena... Tu ide o pochopenie... A hlavne akceptovanie druhych...
jackb
Redeemer
Redeemer

mas prvadu-nech robi s prachmi co len chce,ale zda sa mi pritiahnute za vlasy,ze ked daky knaz prachy ma tak ich este aj pyta-aj za to ze dojde na omsu,ale pripravovat mladez na birmovku-ako ten s tou frajerkou...
to podla mna nieje spravne...dostava mzdu,a este aj pyta za plnenie svojich povinnosti...
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

jackb napísal:mas prvadu-nech robi s prachmi co len chce,ale zda sa mi pritiahnute za vlasy,ze ked daky knaz prachy ma tak ich este aj pyta-aj za to ze dojde na omsu,ale pripravovat mladez na birmovku-ako ten s tou frajerkou...
to podla mna nieje spravne...dostava mzdu,a este aj pyta za plnenie svojich povinnosti...
Pytat by nemal, lebo obrady ako svatby, pohreby,... maju byt vykonavane zadar. Ale je zauzivane, ze ludia im daju nejake $, vtedy ich moze prijat. Ved koniec koncov bol by hlupy keby ich neprijal. Ale ak naozaj pyta, ze ti povie, ze za dany obrad berie xxx$, inac to nespravi, je to nespravne a nemal by to robit...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Preboha :) jasne, ze Boh existuje!! Ale len v hlavach tych, ktori v neho veria, nikde inde!
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

Aryan Angel napísal:Preboha :) jasne, ze Boh existuje!! Ale len v hlavach tych, ktori v neho veria, nikde inde!
Vies co? teraz s tebou po prvy raz suhlasim ze ti ktory v neho veria su normalny ale trosku divny ludia :?
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Pytat by nemal, lebo obrady ako svatby, pohreby,... maju byt vykonavane zadar. Ale je zauzivane, ze ludia im daju nejake $, vtedy ich moze prijat. Ved koniec koncov bol by hlupy keby ich neprijal. Ale ak naozaj pyta, ze ti povie, ze za dany obrad berie xxx$, inac to nespravi, je to nespravne a nemal by to robit...
Kludne to moze robit. Na niektorych farach uz maju aj cennik. TOtizto na takom pohrebe musi vyplatit kantora, kostolnika, vyzvananie a ine vydaje a co im ma dat zo svojho? Nemoze sa spoliehat na to ze mu rodinka da 10 korun a opyta si vydat... Ak dojde na omsu ktora je mimo jeho fary ma narok na preplatenie cesty z farskych penazi, to neplati ak pouziva farske auto. Rovnako berie za odsluzenie sv. omse - intencie. Ma urcene maximum z biskupskeho uradu + niekolko sv. omsi za mesiac musi odsluzit na umysly ludi...
Napísať odpoveď