Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.

Príspevok od používateľa hojko »

Ta letenka s tym odletom 13:20 bola tiez v ponuke, ale vravim si, ze 7 hodin cakat na letisku nebudem, hoci som predpokladal, ze za hodinu prestupit nestihnem. Ved uvidim. Z Hong Kongu je to 777-300ER, takze ten pojde urcite k tunelu. Kufor ma zaujimat nebude, ten nech mi donesu kludne o den ci dva domov kurierom.

beardie: To uz aby som sa zacal zaujimat o tu kompenzaciu a mal predvyplnene papiere :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ten let je železo air france? Alebo cathay?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

da sa za 75 minut stihnut transfer na Schiphol? oba lety mam KLM, no naposledy su mal furu casu a tak nebol dovod na paniku ani v rade na schengenskej pasovke, no teraz som si nie isty... na planiku letiska ani neviem najst odkial mi to leti (1A). jedine co si pamatam je touchdown niekde v poli a taxi dlhe a polovica letu z UK.
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

da sa, v marci som tak siel a to som musel ist v podstate z jedneho konca letiska na druhy. Akurat rataj s tym, ze ak mas checknutu batozinu tak ju nestihnu prehodit.

// mal som 50 minut na prestup
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

beardie: Air France.

jackb: Schiphol je velky, ale nebol tam problem. V pohode som sa dokazal ani nie za pol hodinu presunut hadam cez cele letisko.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

beardie napísal:Vzhľadom na špecifickosť požiadavky bolo zvolene adekvátne riešenie...
Mozno adekvatne, ale kedze to ma byt "sluzobka", tak podlieha schvaleniu, a len hovorim, ze mne by to nikto nikdy neschvalil :)
hojko napísal:Co hovorite na 60min prestup na CDG v Parizi??? Je to prilet mimo Europy a potom smer Budapest. Predpokladam, ze to nestihnem, ci??? :D
...
beardie napísal:ak nestihnes 6:50AM, tak poletis o 1:20PM, prijemne to nebude, ale ratat sa s tym musi a ako bonus este dostanes 250 euro kompenzaciu
Pozeram ze z nejakeho dovodu je 2E-2F MCT iba hodina, co sa mi zda divne, mam pocit ze este nedavno to bolo v CDG vsade viac (okrem 2F-2F).
Kazdopadne ja by som sa na to urcite nedal, na CDG sa ti kludne stane, ze na hodinu skysnes len na pasovke a bezp. kontrole, nieto este samotny prestup. (hlavne bez pristupu na prioritne prepazky) A otazka kompenzacie je osemetna, ak by priamo ten let z HKG nemeskal, tak to zamietnu. Ale ak by to vyslo, bolo by to 600 - pocita sa z celej dlzky letu vzdy (cize HKG-BUD)

Na tvojom mieste by som skusil navrat do VIE (ak je to logisticky realne), pripadne mozno pozriet, kolko by vysiel nejaky dayroom v hoteli na CDG a dospat cestu.
jackb napísal:da sa za 75 minut stihnut transfer na Schiphol? oba lety mam KLM, no naposledy su mal furu casu a tak nebol dovod na paniku ani v rade na schengenskej pasovke, no teraz som si nie isty... na planiku letiska ani neviem najst odkial mi to leti (1A). jedine co si pamatam je touchdown niekde v poli a taxi dlhe a polovica letu z UK.
Da, ale ak to mas s KLM Cityhopper (Embraery) tak je prakticky iste, ze to zastavi v poli, co znamena zdrzanie, ani nemusis pristat na Polderbaan (odkial to trva tak 20 minut jazdy k terminalu)
Napis sem, ake mas lety, a ja ti na to pozriem.
btw, ked uz tam budes - pozri sa ci sa nevies nejak bokom pretlacit k biometrickym branam. Ak mas SK biometricky pas, prejdes nimi, a castokrat byvaju pomerne prazdne (jednak funguju len pre obcasnov EU, jednak sa k nim ludia casto sami od seba nejak boja ist... to inak plati na vsetkych moznych letiskach. Raz v ZRH som takto predbehol asi 50m rad, ked ludia videli ze sa tamade da prejst, okamzite sa za mnou vytvoril dalsi rad)
jackb
Redeemer
Redeemer

V septembri, ked som tam bol naposledy, boli prave biometricke brany zavrete. Takze som bol v slimakovi, ale ked som videl ludi mavat vo vzduchu EU pasmi a boli pusteni do prazdneho EU radu, tak som siel za nimi, aj ked som letel na obciansky. Teraz letim na pas, radsej. Dokonca snad vtedy pustali bokom ludi, ktori to mali na tesno s odletom. Trochu ma ale zaskocila ta batozina. Prave som ratal, ze ja ostanem v Amsterdame a kufor odleti do cielovej destinacie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Fabo: Navrat do Viedne ma nezaujima, kedze uz mam letenky kupene. Mohol som si kupit rovno aj s tym prestupom kde to bolo 7 hodin alebo dokonca okolo 15-20 hodin, takze by som mohol ist na vylet do Pariza, ale kedze som uz v Parizi bol, tak ma to nelakalo. Preto som sa rozhodol to skor risknut s hodinovym prestupom a ak by nie, tak ta kompenzacia by potesila.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

jackb napísal:V septembri, ked som tam bol naposledy, boli prave biometricke brany zavrete. Takze som bol v slimakovi, ale ked som videl ludi mavat vo vzduchu EU pasmi a boli pusteni do prazdneho EU radu, tak som siel za nimi, aj ked som letel na obciansky. Teraz letim na pas, radsej. Dokonca snad vtedy pustali bokom ludi, ktori to mali na tesno s odletom. Trochu ma ale zaskocila ta batozina. Prave som ratal, ze ja ostanem v Amsterdame a kufor odleti do cielovej destinacie.
EU rad plati pre EU obcanov nezavisle na doklade.

Biometrika funguju len na pasy, ale z technickych dovodov. Az raz budu biometricke OP, bude sa cez to dat ist aj s OP.
jackb
Redeemer
Redeemer

Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.

Ten rad sa stal dako divne. A viem, ze s OP by mi bola biometricka brana na nic. Len boli ohradene paskou, takze tam nesiel nikto

\\aj napriek odletu o 30 minut neskor, tak som mal este cas na par bafnuti z ecigy a este si posediet v gate. Ale pravidelne to robit nemusim :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

potrebujem letiet 31 z Viedne do Manchestru cez Austrian

Vsetky search engines mi najdu let za 69eur a este pred par dnami sa dal booknut aj priamo cez Austrian. Dnes som to chcel ist kupit, no cez austrian mi ten let uz nenajde, aj ked lietat by mal. Pise ze sa neda booknut online, volal som na helpdesk kde mi tipek povedal ze on ho tiez online nevidi, ze mam skusit pockat mozno to je technicka chyba, alebo mi ho moze booknut "offline" za skoro 3x vacsiu cenu...

Stale mam moznost booknut to cez tretiu stranu, o trochu vacsiu cenu .. expedia, lucky2go atd, mate s tym niekto skusenosti? Tieto agentury maju pristup k tym lacnejsim online cenam, aj ked mne sa to uz online booknut neda?
beardie
Redeemer
Redeemer

normalne sa viem preklikat az k platbe na webe austrianu za 69 eur, asi mali len nejaky kratkodoby problem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nechce niekto poukazku do salonika na letisku v Prahe??? Vyprsia mi buduci mesiac dake mile, takze mozem vziat 2 poukazky na vstup do salonika a niekomu darovat. Platnost je 3 mesiace, trebar tam vsak uviest datum a cislo letu. Takze ak niekto leti najblizsie 3 mesiac z Prahy, tak mu venujem 2x salonik.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

ahojte

najblizsie dni letim Ryanairom do Londyna. Bez prioritneho nastupu takze iba s batohom. Rozmery 40x20x25 cm splnam ak ho stlacim (je plny na polovicu, idem iba na 4 dni).

Kedze som este neletel a nemam s tym skusenosti tak som zistoval ze sa to dava do nejakej odmerky.. ak tam ten batoh vlozim a trochu stlacim bude to OK ? :D

dik
beardie
Redeemer
Redeemer

kedze mas v profile napisane, ze si z BA, tak predpokladam, ze z BA aj poletis a to na Stansted
pri gate su taketo kontrolne boxy
fr.jpg
ruksak sa ti musi dat vopchat do toho mensieho

ak mas pas, zober si ho, usetris si na STN hodinu stania v rade, ak pojdes cez automaticke brany:
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

Mne to nikto nikdy nemeral. Pri boardingu ho maj na chrbte a tvar sa nenapadne. Prinajhorsom ho tam vtisnes a ked vravis, ze sa zmesti, nebues mat absolutne ziadny problem.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

zalezi od kontroly. keby chceli, tak s tym zacnu robit problemy, ale na 99% nebudu. casto to len zbehnu ocami a ak ta batozina nie je fakt privelka, tak to ani do toho kontrolneho ramu nedavaju.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

dakujem Vam za odpovede :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Mne tiež nikto nikdy nemeral, ale s Raynarom som ešte neletel . Už sa mi však stalo, že mi pri boardingu vzali tú priručnú s tým, že ju musia dať do podpalubia. Žiadne dodatočné poplatky som k tomu ale nemal, proste som si len po lete počkal pri páse a vzal si batožinu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mne cez WizzAir chceli merat na letisku v Budapesti. Ale ked videli, ze mi tam kufrik nevojde, ale mal som tendenciu to tam zmestit, tak ma s usmevom pustili. Zrejme sa bali, ze by im tu kovovu konstrukciu roztrhlo od tlaku, pretoze som mal odhodlanie to tam vopchat, hoci neviem, ci by to islo von. Ale nerobili problemy a len sa zasmiali na mne.
Napísať odpoveď