Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Skayter díky idem to mrknúť

Chezter momentálne ešte študujem, takže popri škole (piatky, víkendy, atď. podľa času)
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

aha, tak potom predpokladam ze uplne vsetko si riesis samozrejme z vlastej penazenky a po vlastnej rezii
ine by bolo ak by si to mal ako tpp a niekto ta zamestnaval ako vodica pod taxify
NHISPVM
Star
Star

aha hmm, tak predpokladám, že sa to vôbec neoplatí... Až sa čudujem ako je možné, že niekto vôbec ptm. robí šoféra :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

pretoze si vies zarobit kludne aj 400€ za tyzden
samozrejme nesmies byt autickar a mat auto ako svojho milacika

pripadne sa ludia zamestnaju na tpp ako som spominal a jazdia, maju fix 1000+, auto je firemne a nic neriesia, ani phm ani poistky :)
samozrejme vychadzam z miest kde sa pohybujem, levoča alebo spišská nová ves na tom asi bude inak...

tu v BA som už 2x isiel s tou istou slecnou - vodickou, da sa s nou pokecat, robi to vyhradne po veceroch az do noci a v dnoch kedy vie ze sa jej to oplati :)
ked si naje*any v meste a je ti zima je ti jedno co za auto pride, hlavne ze ides domov, teda nemusis mat na taxify svoje primarne auto, kupis si druhe len na tento biznis..naposledy som isiel multiplou :D

//autoeditácia príspevku (02 Jan 2019, 15:52)
ale to bol hopin, ale to je asi jedno, podstata bude rovnaka
NHISPVM
Star
Star

Chápem, na výber mám 2 auta. 2018 Toyotu Corolla benzín, alebo 2 Oktavku 2004 diesel (ktorá nie je zasa zrovna najnovšia - s tou by som do toho ale išiel radšej)

Spravil som rýchle prepočty a:

Cena v Prešove je 36 centov za km. Ak som to vyrátal dobre, tak pri spotrebe 6l na 100 km miniem 0,06 l na 1 km. Z toho 1 liter nafty = 1,3€ ----> 0,078€ / km sú moje náklady. Čiže z 36 centov - 24% daň a províziu je 27 centov. Keď odrátam od toho ešte spomínaných 8 centov za naftu mám. 19 centov. Ďalej amortizácia auta neviem koľko je, ale čo som pogooglil, tak to je 6 centov na km, čiže mínus ďalších 6 centov = 13 centov / km. A to som tam nerátal ešte spomínané riziko... PZP, havarijne atď.

V priemere 1 km = 1,5 min. Za predpokladu, žeby som šoféroval 8 hodín, čiže 480 min. Prešiel by som 320km (opravené). Čiže: 320 * 0,13 = 41,6 €. A to úplne za najidealnejších podmienok, keby som vkuse len šoféroval :D Takže reálne to vidím tak na 20€ ?

BTW - Noo, tam kde brigádujem majú firemné auta, za ktoré si platia 120€ mesačne. Majú k tomu zadarmiko 2 plné nádrže a to je tak hádam všetko. Pochybujem, že niekde vo svete majú zadarmo phm. (Buď je to tak, že si to platia sami z výplaty, alebo majú gps a firma prepláca, len to čo reálne spotrebujú na firemné účely - aspoň moje skúsenosti sú takéto.) Z toho sa ale zasa dostávame na spomínaných 13 centov / km
CheZteR
Redeemer
Redeemer

veď ale tam máš tie multiplikátory ktoré ti ceny zvyšujú na základe dopytu, ja platím v noci bežne 4-6€ za 5km domov...
po meste ten benzin nemusi byt nutne zla volba
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tak ale si este platenny od casu, rozne bonusy a priplatky atd. S taxify chodim velmi casto a tymi co som sa rozpraval, tak za uberom smutia, ze boli vacsie zarobky atd.

Ked som niekedy jazdil uberom, tak sa mi to strasne pacilo, ludia tam boli uplne iny, teraz povacsine pri taxify pride po mna taxik. Sadnem do auta a sedim uz asi 1minutu a sa ma pyta, ze "ideme?" a ja ze "no tak asi ano :roll: " potom celu cestu nahlas premysla, ze kadial je to najrychlejsie a nakoniec ideme to najdlhsou trasou, lebo on necakal, ze tam bude zapcha, na nejaky waze a podobne sa ani nepozrie, vsak naco, on najlepsie pozna predsa mesto. :roll: Nehovoriac o tom, ze taxify doslova falsuje hodnotenie, niekto kto ma 3* ho ukazuje ako 5* a podobne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

NHISPVM - opravim ta
480 min / 1,5 min = 320km
CheZteR
Redeemer
Redeemer

jj to je presne pravda, to taxify su v prevaznej vacsine obycajne taxiky, ktore ta iba odnesu za inu taxu, minule som si sam otvaral kufor a nakladal kufre, typek ani nevystupil z auta, ze co by som chcel, je neskoro v noci on je unaveny, ma svoj vek a je zima, a to si nevymyslam :D
osobne mi tiez velmi chyba uber, hlavne ked casto chodim do prahy a tam s uberom bezne fungujem, potom pridem na stanicu, otvorim appku a poviem si AHA :D
NHISPVM
Star
Star

Chezter a aká je cena v tvojom meste ? (Predpokladám, že píšeš o BA, takže tam nebude tých 36 centov za km). Čo sa týka toho benzínu to hej, ale zasa je to nové auto. A mám ho rád :D

yoggy - 1 minúta je 1 cent :D Takže to nie je žiadna výhra trčať niekde na semafore, alebo v kolóne. S úberom mám osobne len 1 a aj to zlú skúsenosť. Bol som v Budapešti na stanici a chcel som si vziať úber, priebežne som sledoval appku a za celý deň nebolo ani 1 auto :D Tak buď len nejazdia v Budapešti, alebo je to bull shit, že v takom meste ako je Budapešť a ešte na stanici nie je nič. Taxify neviem akí sú šoféri, ja by som bol dobrý :D

Ak viete ako fungujú tie spomínané priplatky / bonusy, tak napíšte. Rád by som to prerátal aj s tým. Ale nikde som nič o tom nenašiel. Pretože momentálne to vyzerá tak, že bez spomínaných príplatkov sa to neoplatí

// Wladas - jj díky. No tak reálne bude suma ešte nižšia :cry:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vsak a nemozes to skusit na jeden vikend? v papuciach za pc naozaj na nic realne neprides, pochybujem ze tu ma niekto skusenost z jazdenia v presove
zase keby to nevynasalo tak to nikto nerobi, nie??
NHISPVM
Star
Star

Chezter nejde tak o skúsenosti s jazdením v PO (aj keď sa možno niekto nájde :D ) ale celkovo aj video, ktoré poslal Slayter o tom rozpráva, že zisky veľké sú, ale žiaľ len pre ľudí, ktorí nevedia odrátať správne všetky náklady. Čítal som tam aj X komentárov, ktoré súhlasili s tým videom. Preto som tu tak aj otvoril túto debatu, či to niekto nemá tiež reálne odskúšané ako šofér (v iných mestách). Skúsiť to pravdepodobne skúsim, len som rád ak viem čo od toho očakávať dopredu :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Realne to v BA vychadzalo v decembri 40-45€ / 100km v cistom (uz po odratani taxify provizie), na hodinu to bolo priemerne 12-15€
v cistom po odratani taxify provizie.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

CheZteR napísal:jj to je presne pravda, to taxify su v prevaznej vacsine obycajne taxiky, ktore ta iba odnesu za inu taxu, minule som si sam otvaral kufor a nakladal kufre, typek ani nevystupil z auta, ze co by som chcel, je neskoro v noci on je unaveny, ma svoj vek a je zima, a to si nevymyslam :D
osobne mi tiez velmi chyba uber, hlavne ked casto chodim do prahy a tam s uberom bezne fungujem, potom pridem na stanicu, otvorim appku a poviem si AHA :D
Zaslúži si úprimné hodnotenie v aplikácii.

O tretej ráno na letisku, veľké kufre, pán ich naložil aj vyložil bez problémov, mohol povedať to čo "tvoj" :), záleží na ľuďoch.

Ale čo som si všimol, aktuálne sa mi vyrovnala cena. Posledné 3-4 jazdy kontrolujem ceny hopin/liftago/taxify a konečná cena sa líši doslova v desiatkach centov.
Povedzme taxify 5.80€, hopin 6€. Pred pol rokom bol ten rozdiel citeľný.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

NHISPVM napísal:S úberom mám osobne len 1 a aj to zlú skúsenosť. Bol som v Budapešti na stanici a chcel som si vziať úber, priebežne som sledoval appku a za celý deň nebolo ani 1 auto :D Tak buď len nejazdia v Budapešti, alebo je to bull shit, že v takom meste ako je Budapešť a ešte na stanici nie je nič. Taxify neviem akí sú šoféri, ja by som bol dobrý :D
v Madarsku bol Uber zakazany, z nejakeho dovodu sa ale (na rozdiel od napr. Bratislavy) stale na webe tvaria, ze funguje. Neviem preco. Ale cenu nevypocita napriklad.
MayDaySK
Star
Star

Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Najjednuchsie by bolo nieco ako blablacar ze si ludia pozdialu auta cez aplikaciu ale bola nejaka rychloverzia lebo hento je skor na dlhe cesty ze niekto v pondelok zavesi hore ze v piatok rano ide do Ziliny a tak zaujemcovia maju tyzden. Ale leby fungovalo nieco ako car share ze kazdy kto ide v aute by sa nahlasil do aplikacie, tym padom by aplikacia ukazovala tie auta kde sa pohybuju a ked chces do nejakeho nastupit tak kliknes a soferovi najblizzsimu by sa to ukazalo ze ho cakas tam a tam a on by ta nabral aby by klikol na odmietnut a aplikacia by automaticky ohlasila najblizzsieho dalsieho. Napady ja mam len niesom IT zrucny ale vy ste sikovni vymyslite nieco. V Bratislave je dobre vybudovana siet MHD takze tam pouzivam hlavne MHD v Prahe hlavne metro v kombinacii s autobusmi. Ale uz v mensich velkych mestach (myslim mesta mensia ako BA, KE ale na pesichodzu moc rozlahle) ako Nitra, Trnava, Zilina, Banska Bystrica kde uz MHD nieje na urovni Bratislavy tam by sa mohlo chytit hento co hovorim. Bolo by to vlastne moderna forma stopovania.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

No pisem si, daj este nejake napady :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

V Trnave máme bikesharing, takže tam si riť v aute vyvážať nepotrebuješ. TT je veľmi dobre obslúžiteľná na bicykli. Ak máš väčší nákup, tak taxi po Trnave za 2,50€ kamkoľvek. Pochybujem, že by tomu dokázala akákoľvek aplikácia konkurovať. To by jazdné muselo stáť maximálne 1,50€.
MayDaySK
Star
Star

Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa MayDaySK »

a za 1,50 to nikto robit nebude... Trnava je v tom dobra ze centrum je ako na dlani, ale Nitra ci BB su uz roztahanejsie. Ako dopravu doporucujete v tychto mestach?
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Grim napísal:V Trnave máme bikesharing, takže tam si riť v aute vyvážať nepotrebuješ. TT je veľmi dobre obslúžiteľná na bicykli. Ak máš väčší nákup, tak taxi po Trnave za 2,50€ kamkoľvek. Pochybujem, že by tomu dokázala akákoľvek aplikácia konkurovať. To by jazdné muselo stáť maximálne 1,50€.
Teraz v -6 a po dazdi napriklad preferujes bike-sharing? Ci mi nieco unika a som jedina osoba, co nechce dostat zapal pluc?
Napísať odpoveď