Romovia na Slovensku
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ak by mal nejake problemy s kradezami aut ci s priestupkami alebo havarky tak vodicom by som ho neurobil. Ak by chcel byt kuchar tak by som zistoval kde byva, poslal by som ho na prehliadku aby doniesol hygienicky preukaz ktory musi mat kazdy v gastronomii a casnik rovnako. Hovorim neje problem... Viem lahko je pisat ale myslim ze by som s tym nemal problem. Aj medzi degesmi su rozumny ludiahojko napísal:No prinsiel som by ti zivotopis, mal by maturitu, nejake drobne problemy so zakonom..., nevyzeral by prilis extra. Dal by si mu pracu napr. ako vodic auta, kuchar, casnik...???
Suhlasim s tvojim nazorom. A ten clovek, ktory postrelil toho Roma do basy ist nemal. Ja si vsak myslim, ze uz plati tzv. farmarsky zakon a ked na teba polakto zautoci, tak ho podla mna mozes postrelit trebars do nohy a do basy by si ist nemal.panter2005 napísal:S tym okradanim mas pravdu ale treba zacat od seba a este je tu jedna vec - ked kradnu statne je mi to fuk aj ked aj ja platim dane. Ale ak kradnu na mojom poli ci zahrade tak mi to fuk nebude. But slovenske zakony su ake su a nic si nepomozes. Udries ho a si v base. jednemu majitelovi obchodu v dedine kde som byval na slovensku vykradli zlodeji obchod. V noci sa zobudil na hukanie poplasneho. Nastartoval auto, prisiel k obchodu a nacapal dvoch ciganov. Zautocili nanho a on jedneho postrelil do nohy legalne drzanou zbranou. Zavreli ho. Tak tu mas zakony slavneho Slovenskeho demokratickeho statu. Samozrejme ciganov pustili a majitel mu musel este zaplatit urazne, nemocenske... Vidis to su cigani. K majskemu, ruskovi a spol len tolko ze je to ako s komunizmom. Tiez hladame knazov, ktory su vo zvazkoch, bezvyznamnych ludi a nikto sa nepyta na velke zvierata ktore sedia este aj dnes v matici slovenskej ... Roma by som zamestnal - ale nie cudzieho.
-
panter2005
Light Star
Keby sa strielanie povolilo na Slovensku na ludi co kradnu, tak by bolo nepomerne viac "bielych" ako Romov... Rom ti ukradne penazenku alebo krabicku cigariet a taky Rezes vytuneluje VSZ a tisice ludi moznoze aj vasi rodicia sa ocitnu na Socialnom urade. Je to len moj osobny dojem, ale mne sa zda, ze vacsina ludi tu nekritizuje tzv. "privatizerov" ktori vytunelovali miliardy len preto, ze im vo vnutri svojej duse zavidia, lebo oni by tiez presne to robili, keby na to mali....sundevil napísal:potom by sa cely Martin a okolie mal zlozit na napalm a vypalit Bambusky
takze, teraz sa bavime o romoch a nie tych co privatizovali, rozdiel je v tom, ze ti co privatizovali robili to v sulade s pokrutenymi paragrafmi, zatial to co robia cigani bolo trestane vzdyLes napísal:Keby sa strielanie povolilo na Slovensku na ludi co kradnu, tak by bolo nepomerne viac "bielych" ako Romov... Rom ti ukradne penazenku alebo krabicku cigariet a taky Rezes vytuneluje VSZ a tisice ludi moznoze aj vasi rodicia sa ocitnu na Socialnom urade. Je to len moj osobny dojem, ale mne sa zda, ze vacsina ludi tu nekritizuje tzv. "privatizerov" ktori vytunelovali miliardy len preto, ze im vo vnutri svojej duse zavidia, lebo oni by tiez presne to robili, keby na to mali....
Problém Cigáňov je všeobecne problémom celej Európy nielen Slovenska. Je tú kultúra, ktorá má koreňe v Indii - preto ten konflikt s kultúrou európskou. Jednoducho spôsob ich života je nám cudzí - hlavne neakceptovanie spôsobu života majoritnej väčšiny. Smola, ale s nimi budú vždy problémy, vždy budú "parazitovať" na úkor ostatných ľudí. Je to v nich, je to ich spôsob života. Komunisti ich navyše naučili na sociálne dávky t.j. žiť bez práce na úkor svojích detí.
Ja by som mu pracu dal, trosku by som mu poradil s tym "vyzorom" ale samozrejme dolezite by bolo, ze za aky trestny cin bol odsudeny. Keby to bolo trebars za bitku, tak by som sa pozrel, ze pred kolkymi rokmi to bolo a ked by to bolo len prednedavnom, tak by som ho do prace nevzal. Zial na Slovensku sa povazuju uz aj take trestne ciny za "male" akou je kradez, vlamanie sa do chaty, bitie manzelky, vandalstvo a pod...hojko napísal:No prinsiel som by ti zivotopis, mal by maturitu, nejake drobne problemy so zakonom..., nevyzeral by prilis extra. Dal by si mu pracu napr. ako vodic auta, kuchar, casnik...???
-
psycho
Medium Star
Mas problem s tym ze sa tu diskutuje k teme? Nevidim tam rezes na slovesnku ani tunelari na slovensku ale cuduj sa svete romovia. Keby sa strielanie povolilo tak sa minimalne viac boja liez ti na pole atdLes napísal:Keby sa strielanie povolilo na Slovensku na ludi co kradnu, tak by bolo nepomerne viac "bielych" ako Romov... Rom ti ukradne penazenku alebo krabicku cigariet a taky Rezes vytuneluje VSZ a tisice ludi moznoze aj vasi rodicia sa ocitnu na Socialnom urade. Je to len moj osobny dojem, ale mne sa zda, ze vacsina ludi tu nekritizuje tzv. "privatizerov" ktori vytunelovali miliardy len preto, ze im vo vnutri svojej duse zavidia, lebo oni by tiez presne to robili, keby na to mali....
Akoze v sulade s prekrutenymi paragrafmi? Vsak vsetci do jedneho su dodnes trestne stihani ! Nieje to svinstvo, ze vacsina z nich je stihana na slobode?sundevil napísal:takze, teraz sa bavime o romoch a nie tych co privatizovali, rozdiel je v tom, ze ti co privatizovali robili to v sulade s pokrutenymi paragrafmi, zatial to co robia cigani bolo trestane vzdy
za komunistov museli aj makat, takze na toto pozor, stari cigani si este dobre pamataju ze museli robit, potom prislo obdobie ked boli neprimerane socialne vyhody, ktore oni hned vyuzili a toto sa vlecie doteraz
zial, aj teraz sa deje nieco take, ze socialna davka je "usita" priamo na toho komu je urcena namiesto toho, aby nutila, toho socialne odkazeneho k nejakej aktivite, aby sa jeho zivotna situacia zmenila
zial, aj teraz sa deje nieco take, ze socialna davka je "usita" priamo na toho komu je urcena namiesto toho, aby nutila, toho socialne odkazeneho k nejakej aktivite, aby sa jeho zivotna situacia zmenila
Zial musim s tebou suhlasit. Neverim vsak, ze ich potomkovia trebars o 100 rokov hlavne v Europe budu na niekom "parazitovat". A potom ako je to mozne, ze ti ktori odidu do Zapadnej Europy pekne ziju a vacsina z nich nepacha ziadnu trestnu cinnost. O takej rodine som pred par mesiacmi aj cital, su v Holandsku.stans napísal:Problém Cigáňov je všeobecne problémom celej Európy nielen Slovenska. Je tú kultúra, ktorá má koreňe v Indii - preto ten konflikt s kultúrou európskou. Jednoducho spôsob ich života je nám cudzí - hlavne neakceptovanie spôsobu života majoritnej väčšiny. Smola, ale s nimi budú vždy problémy, vždy budú "parazitovať" na úkor ostatných ľudí. Je to v nich, je to ich spôsob života. Komunisti ich navyše naučili na sociálne dávky t.j. žiť bez práce na úkor svojích detí.
Rezes, Por, .... atd...nikto nie je stihany, iba Majsky, aj to iba tak mimochodom, lebo BMG a podobne institucie skoncili pomerne nedavno, nie ked bol premierom Vladko. Ak si dobre pamatam, tak na markize, relacia PALBA, kazdy tyzden v rokoch 95-96-97-98 informovala o kadejakych netransparentnych privatizaciach institucii za smiesne sumy, atd, nikto nebol za taketo podvody odsudenyLes napísal:Akoze v sulade s prekrutenymi paragrafmi? Vsak vsetci do jedneho su dodnes trestne stihani ! Nieje to svinstvo, ze vacsina z nich je stihana na slobode?
edit> sano rezes uz ani stihany nemoze byt
ale napr. take veci sa diali, napr. predaj Neografie Martin Matici slovenskej za 1Sk a pod.
-
t0m4s3
Admin
jedna lastovicka leto nerobi ..Les napísal:Zial musim s tebou suhlasit. Neverim vsak, ze ich potomkovia trebars o 100 rokov hlavne v Europe budu na niekom "parazitovat". A potom ako je to mozne, ze ti ktori odidu do Zapadnej Europy pekne ziju a vacsina z nich nepacha ziadnu trestnu cinnost. O takej rodine som pred par mesiacmi aj cital, su v Holandsku.
Prečo "žiaľ"?Les napísal:Zial musim s tebou suhlasit. Neverim vsak, ze ich potomkovia trebars o 100 rokov hlavne v Europe budu na niekom "parazitovat". A potom ako je to mozne, ze ti ktori odidu do Zapadnej Europy pekne ziju a vacsina z nich nepacha ziadnu trestnu cinnost. O takej rodine som pred par mesiacmi aj cital, su v Holandsku.