Reklamácia Xbox One X v Datart

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Reklamácia Xbox One X v Datart

Príspevok od používateľa kestrel11 »

Ahojte,

má niekto skúsenosť s reklamáciou Xbox One X konzoly (alebo inej hernej konzoly) v Datarte? Rád by som ju tam odniesol, keďže sa prehrieva a následne vypína. Problém je v tom, že mesiac je dlhá doba a neviem ako by sa zachovali. Či by bola reklamácia úspešná.

Má niekto osobnú skúsenosť?
Prílohy
50498021_1006823766177691_4759720432880320512_n.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Reklamácia Xbox One X v Datart

Príspevok od používateľa wladas »

ten mesiac ako myslis? preco by nema byt uspesna?
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Lebo v Datarte som už reklamoval slúchadlá a po mesiaci mi ich vrátili s tým, že som im dal zlý bloček. Ide o princíp, že nikdy som od nich nedostal odpoveď skôr ako o mesiac. Teda preto by som rád vedel, či už niekto reklamoval hernú konzolu v Datarte.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Čo ideš teraz doma nariekať s nefunkčnou konzolou ? Choď tam opíš čo ti to robí a nech to pošlú do servisu. Keď sa ti to vráti a bude to robiť zas tak to dáš zas reklamovať. Si si za to zaplatil a nejde to tak na čo ešte čakáš ?
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Ok,
nerobí to nejako extra často, teda keď sa mi to bude hodiť pôjdem to odniesť. Asi im aj vytlačím ten screenshot, pre istotu :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To je super, takže v servise sa vada neprejaví a vrátia ti to :).
Asi by si mal presne popísať podmienky za ktorých to nastane, nech to môže technik nasimulovať...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zrejme v nej bude iba zaneseny prach a v servise ju vyfukaju, to nie je servisny ukon a ani zarucna reklamacia, takze sa to mozno vrati ako zavada sa neprejavila pripadne vycistene v ramci dobreho mena znacky, xbox sme naposledy posielali do anglicka takze ano, budes bez nej mesiac

ak nejde aj tak nemas na vyber, ked sa vrati prines si hru a trvaj na preskusani na pobocke
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

po mesiaci tam nemoze byt este ani zaneseny prach natolko aby sa to takto prehrievalo. normalne to treba reklamovat nech skotroluju ci tam nie je uvolneny nejaky heatsink alebo co ja viem co.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

po akom mesiaci???
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A čo tak obísť Datart a reklamovať to priamo? Ale ako pozerám, bude to trvať približne rovnako, keďže servisné stredisko pre Xbox asi bude niekde v prdeli, ako spomínal CheZteR. Je tam aj nejaká platená služba, že ti poskytnú náhradu.
https://support.xbox.com/sk-SK/my-accou ... structions

Ale ak to dáš cez Datart, máš šancu, že zmeškajú lehotu 30 dní a rovno ti vrátia peniaze. ;)
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Ďakuje za vecné komentáre. Skúsim to asi vážne cez Datart.
Konzolu mám už od konca roka 2017. Mám ju položenú na stole za ktorým je minimálne meter voľného miesta a teda priestor na cirkuláciu vzduchu. Nič v okolí neprodukuje teplo okrem samotnej konzoly.

Ako tak sledujem, tak sa to začína diať častejšie. Aktuálne pri hrách Red Dead Redemption 2, PUBG a Ace Combat 7. Teda pravdepodobne pri veľmi náročných tituloch (Red Dead 2) alebo zle optimalizovaných (PUBG a Ace 7).

Cieľ je taký, že im opíšem čo sa deje a pri akých hrách (všetky sú digitálne) a doložím aj fotku obrazovky, na ktorej je vidno "priznanie" Xboxu, že sa prehrial. Len si skutočne neviem predstaviť, ako to bude vyzerať v servise. Keďže to by museli technici hrať spomínané hry aspoň zopár hodín, keďže nedeje sa to každých 10 min. Možno max raz za 3 hodiny alebo pri "šťastí" aj 2x za hodinu.

Ideálne by bolo, ak by mi vrátili € alebo dali nový kus. Keďže, keď tam je závažnejší problem, tak neverím, že budu konzolu rozoberať a meniť poškodené diely.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

oni tam pustia benchmark a ked to nespadne tak ti to vratia ze sa zavada neprejavila, ked toho nebudu mat vela tak ho mozno ze vycistia

ak im to v servise nespadne tak si nemysli ze zi vymenia kus za kus, to sa nedeje pri vaznejsich reklamaciach ako toto
skus to najprv vycistit sam, priznam sa ze netusim ako je Xko skladane, ale ps4 sa da jednoducho vylupnut a povysavat ventilator, ziadne plomby to nema
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

To ze sa zavada neprejavi neznamena ze tam zavada nie je, hlavne ak sa teda jedna o prehrievanie, ktore sa moze prejavit az po niekolkych hodinach co je asi kazdemu jasne. Preco by mna ako zakaznika malo zaujimat ci sa niekde na predajni alebo v servise zavada prejavi alebo nie? Proste ked nieco nefunguje tak to zreklamujem a ocakavam ze zavada bude opravena a ak nie tak ich pekne vyp*cujem a dam to na reklamaciu znova a budem sirit moju skusenost dalej. Ale tak slovensko je narod holubici ktory si rad nechat sr*t na hlavu takze tu to mozno takto nefunguje.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

kamo, bud sa skusis najprv pozriet na ten zaprášený ventilator sam, alebo budes o mesiac riadne nasraty a smutny
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Tak určite by som to neodporúčal rozobrať a vyčistiť, lebo môže stratiť záruku u PS4 to je iné, takže jedine zobrať a reklamovať alebo potom skúsiť vyfúkať prach stlačeným vzduchom.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

aha, no pisem ze neviem, na ps4 staci vylupnut kryt a si tam, stlaceny vzduch je v tomto pripade onicom, nepomoze to, tam potrebujes otvoreny priestor aby to vyslo von
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Ďakujem za rady. Možno skúsim ešte použiť stlačený vzduch. Avšak, nie som si istý, či keď fuknem stlačený vzduch do otvoru, odkiaľ vychádza vzduch, či nespravím opačný efekt a ešte to viac zanesiem.

Pri klasických desktopoch (PC) som to tak robil až po rozobratí, teda vedel som, kam chcem prípadne špiny vyfukovať. V tomto prípade mám o tom pochybnosti.
Prílohy
back.jpg
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja by som tam nic nefukal, mozno to pomoze ale po par hraniach sa to vrati naspat, iba to rozfukas z rebier prec do priestoru konzole, ventilator to tam zas natlaci naspat

musel by si to otvorit a vyfukat do priestoru
kestrel11
Light Expert
Light Expert

Ok, plán je to ísť odniesť v polke februára, keďže aktuálne sa mi to nehodí. Budem informovať o procese :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak samozrejme najidealnejsie je to ist odniest 22. marca[emoji3] preco? lebo je to piatok, potom ide vikend, ak to dokonca odnesies reklamovat ku veceru, kurier pre to pride az v utorok, pripadne v stredu, co znamena ze do servisu sa to dostane v pondelok 1. aprila, no a kedze si to reklamoval 22., tak reklamacia bude musiet byt ukoncena do 30. dni, tebe ale nahrava fakt ze do 30 dni to uz musi byt fyzicky na pobocke-teda pripravene na vydaj, a kedze tento rok mame velku noc az 19 aprila co je piatok, tak ratajme ze servis si necha na dopravu cca 4 dni takze to musia poslat bud piatok 12.4 pripadne max v pondelok 15.4 co realne znamena max 15 dni na opravu, a ako poznam microsoft servis, kedze su jediny tak to bud nestihnu alebo odflaknu...no a ked to nestihnu, mas peniaze naspat, ake jednoduche co?[emoji3]
Napísať odpoveď