neporovnavam, pisal som svoju osobnu skusenost. keby som chcel nieco objektivne porovnavat tak to vyzera inac a na to nemam ani cas ani chut.aacid napísal:preco porovnavas sucasnu iteraciu javascriptu so starymi b2b java projektami?
Na tom nevidim nic zle, ani to ze je v mode (co je tiez subjektivne), a uz vobec nie to ze ludia na tej platforme vyvivaju. Prave naopak cim je komunita vecsia tym lepsie. Angular sa paralelne nevyvija, vyvija sa najnovsia verzia angularu a stare verzie su supportovane na urovni bugfixov a security fixov. React je tu uz tiez vyse 5 rokov a nevyzera ze by bol na ustupe. Expressjs nema 1000 dependencies ani zdaleka. Ma velmi jednoduchu architekturu a security issues sa vyskytuju vsade. Kazdy si moze forknut co chce a kolko chce a ked sa ti nejaka library nepaci tak ju nemusis pouzivat.problem javascriptu je ze je aktualne strasne v mode. ludia bezhlavo vyvijaju frameworky, kniznice, platformy... nemozes sa spolahnut na to ze ked si dnes vyberies jeden framework, tak ze nebude za rok a pol opusteny, 4x forknuty a budu vedla seba existovat 3 verzie ktore sa paralelne vyvijaju a menia (vid angular).
ani na tie zabehnute frameworky sa nemozes spolahnut, lebo si zoberies taky expressjs (co je vpodstate zaklad akehokolvek nodejs vyvoju) a zistis ze sa sklada z 1000 modulov a security je uplne v p-cku (kazdy samostatny modul je bezpecnostne riziko).
Mas pravdu, tym ze je javascript vyvojarov stale viac a viac, tak sa vzdy najde stale viac a viac vyvojarov, ktori budu k niecomu zvolavat. Ale samozrejme je to uplna absurdita, keby si clovek vsetko robil sam tak jednoducho nebude schopni konkurovat, pretoze akykolvek vyvoj mu bude trvat ukrutne dlho.stale viac a viac javascript vyvojarov zvolava k tomu vyvijat vsetko od zakladu sam, nespoliehat sa kadejake kniznice a frameworky.
Proste tento vas nazor ze omg vsetky JS kniznice su nahovno je stupidny. Jednak nikto nema skusenost so vsetkymi JS kniznicami pretoze ich je tolko ze to nie je absolutne mozne a velka cast z nich je vyvijana ludmi vo svojom volnom case a zadarmo (a mensia cast firmami). Tvrdit nieco take je ako tvrdit ze vsetci ostatni su debily len ja som lietadlo. Mozno trochu menej ega by to chcelo? Ale tak vy ste vlastne majstri svetla, som zabudol.