Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa beardie »

Môj osobný tip pre prvé kolo:
Čaputová sa vzdá v prospech Mistrika, ten bude mať okolo 30 %
Druhý skončí Sefcovic s asi 28 %
Tretí Harabin s 25 % (v jeho prospech sa vzdaju Kotleba a Dano)
Chmelar 5 %
Bugar 5 %
Krajniak 5 %
Miklosko 3 %

ostatní ma netrápia
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Po tom co danko ohlasil ze kandidovat definitivne nebude, kam pojdu jeho percenta? Ja si myslim ze hlavne Harabinovi. Takisto co som pozoroval tak okolo Kotlebu je momentalne rozruch a mobilizacia ohladom volieb do europskeho parlamentu, aj z kotlebovych kruhoch je casto pocut ze prezidentske miesto ma prenechat Harabinovi a sustredit sa radsej na EP.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tu treba dodať aj to, že posledný prieskum Focusu počítal aj s Dankom. Mal 7,8%. Jeho hlasy z veľkej časti prejdú k Šefčovičovi, niečo sa ujde Harabinovi. Čaputová 9%, to pôjde celé Mistríkovi, ak sa vzdá.

Ktohovie, možno sa vzdá ešte aj Béla, to by tiež posilnilo Šefčoviča.

Každopádne to bude tesné. Treba brať do úvahy aj to, že Mistrík teoreticky dosahuje strop, po dlhej kampani, Šefčovič sa ešte môže posunúť hore. Ale veľa spravia aj debaty + časť voličov sa rozhoduje naozaj až tesne pred voľbami, preto treba prieskumy brať s rezervou.

Posledná vec: Švec, Zábojník, Daňo... to sú drobné %, ale stále berú Harabinovi.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Neviem ci Mistrik uz dosahuje strop. Oproti takemu Harabinovi a Kotlebovi, ktori tu strasia uz roky, je to stale nova tvar. Ked sa kampan rozbehne naplno, tak Mistrik stale moze oslovit volicov, ktori o nom doteraz nepoculi. Na druhu stranu o Harabinovi pocul uz kazdy a pokial na dotycnom nebola v priebeho poslednych 20 rokoch vykonana lobotomia, tak ho dotycny volit nebude.

Harabinovi dost vo volbach pomaha, ze koalicia je v takom personalnom a politickom rozklade, ze nedokazala postavit silneho kandidata. Sefcovic je sice podla mna zaujimava volba, ale pre volicov koalicie nema az taky velky mobilizacny efekt. Plus aj samotna koalicia sa za neho nedokaze plno postavit a uz teraz vidim niekoho z SNS ako na neho bude kydat. Mistrik sa zda v druhom kole isty. Ten zozbiera vacsinu hlasov z tych skupin, ktore v minulych volbach volili Kisku alebo Radicovu. Nahrava mu aj to, ze jedina dalsia kandidatka opozicie Caputovu uz dopredu vyhlasila, ze sa vzda v jeho prospech. Sefcovic a Harabin sa pobiju o druhu miestenku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Mistrík si už ide dlhodobú intenzívnu kampaň, neviem čím takým by ešte vedel osloviť ľudí.

Pravda, Šefčovič nemá taký výtlak ako Lajčák, ale prakticky je to to isté.

Ak bude druhé kolo Mistrík / Šefčovič, tak Šefčovič môže počítať s časťou hlasov od Harabina.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

V debatách a osobnostne nemá nikto proti Harabinovi šancu, to čo môže rozhodnúť je manipulácia (anti-kampaň) zo strany (hlavne súkromných) médií.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ty by si ho teda volil?
hughito
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:V debatách a osobnostne nemá nikto proti Harabinovi šancu, to čo môže rozhodnúť je manipulácia (anti-kampaň) zo strany (hlavne súkromných) médií.
Na to budú slúžiť debaty. Každopádne, ani na jeho paktovanie s mečiarovským režimom nemá nikto.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

inak vtipna vec ... "antisystemovi" stale hovoria o akomsi upadku (ci uz moralnom, kulturnom alebo politickom), no ja vidim upadok hlavne v tychto komickych postavickach ktore maju sancu dostat relevantne percenta hlasov .. som jediny?
eMPiko
Addict
Addict

Ta antisystemovost je politicky kalkul na slaboduchych. Pozri sa na takeho Harabina. 20 rokov sa trtosi na najvyssich poziciach v tomto state - minister spravodlivosti, predseda najvyssieho sudu, paktovanie s HZDS aj Smerom. A teraz sa akoze ide hrat na antisystemoveho prezidenta. Najvtipnejsie je, ze ako jeden z predvolebnych slubov ma reformu sudnictva. To chce reformovat ten system, co tam 20 rokov pomahal budovat? A navyse ako prezident, co na take nieco ani nema vplyv. Ak chcel reformovat sudnictvo, mal na to prilezitosti dost.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Prieskum so Sevcovicom a Dankom:
Z rozhodnutých voličov. Zber údajov: 16.1 – 23.1. 2019. Počet respondentov: 1 013, rozhodnutých 613
https://dennikn.sk/1362236/prvy-priesku ... na-dohlad/

Robert Mistrík 16.5
Maroš Šefčovič 16.5
Štefan Harabin 11.7
Béla Bugár 10.1
Zuzana Čaputová 9
Marian Kotleba 8.2
Andrej Danko 7.8
Milan Krajniak 7
František Mikloško 6.7
Eduard Chmelár 2.3
József Menyhárt 1.5
Juraj Zábojník 1.5

Prieskum bez Danka:
28.1.2019, vzorka 1537
https://dennikn.sk/1364610/bleskovy-pre ... efcovicom/

Mistrik 16.3
Harabin 12.6
Sefcovic 12.5
Caputova 10.2
Kotleba 9.5
Bugar 7.8

Danko mozno pomoze paradoxne Mistrikovi, tym se posilnil Harabina, ak by sa dostal do druheho kola, tak Mistrik by mal asi vacsiu sancu, ak tam bude so Sefcovicom tak je tazke tipovat, Mistrik je viac nestranicky, Sefcovic znamejsi.

Mozu rozhodnut debaty, otazka bude urcite aj to, ci by Sefcovic vymenoval Fica za ustavneho sudcu, co ci povie ano, nie, alebo sa odpovedi vyhne, mu moze pridat alebo odobrat percenta a to moze rozhodnut. Taktiez koalicia moze postupom pri volbe ustavnych sudcov pomoct jednemu ci druhemu, ak to bude pretahovat, pomoze to Mistrikovi, ak by Fico nepresiel, pravicovy volic sa upokoji a ak nebude potrebne volit PROTI niekomu, tak volit mozno nepojde.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

beardie napísal:Ty by si ho teda volil?
Harabin má jediný šancu z opozície proti tzv. progresívne-globalisticky-vítačskej strane politického spektra, preto v skutočnosti nie je na výber.

Môj osobný názor je, že má najväčšiu charizmu z pomedzi všetkých kandidátov, v trhovej demokracii ale značne rozhodujú finančné zdroje a podpora štandardných médií, čiže ide o nerovný boj.

Pri teoretickej rovnej šanci na prezentáciu a obhajobu svojich postojov, predpokladám, že by dokázal presvedčiť väčšiu časť obyvateľstva na Slovensku.

//autoeditácia príspevku (29 Jan 2019, 22:20)
Mimochodom Harabin tvrdí, že Fica ako človeka žijúceho v byte daňového podvodníka, by za sudcu Ústavného súdu nevymenoval.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

eMPiko - mas pravdu, ale antisystemovy volic, ktory zije v bubline ktoru mu vytvoril FB, bude volit Harabina, ak mu to navyse poradi jeho oblubeny antisystemovy politik, lebo on protiargumenty nielen ze nevnima, ale si ich ani nevypocuje, neprecita, lebo jeho jedine "spravodajske medium" ich nezverejni.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

To, ze si pred troma rokmi Slovaci zvolili kotleby do Narodneh rady, neznamena to, ze su vsetci po lobotomii a presvedci ich niekto, kto klame vzdy ked otvori usta. Ci 10 tisic Africanov, Baki, prepustanie mafianov, alebo jeho majetkove priznanie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

-AA- napísal:Môj osobný názor je, že má najväčšiu charizmu z pomedzi všetkých kandidátov, v trhovej demokracii ale značne rozhodujú finančné zdroje a podpora štandardných médií, čiže ide o nerovný boj.

Pri teoretickej rovnej šanci na prezentáciu a obhajobu svojich postojov, predpokladám, že by dokázal presvedčiť väčšiu časť obyvateľstva na Slovensku.
Stavil by som sa ze v RTVS bude mat uplne rovnaky priestor v diskusiach a myslim ze aj v inych tv budu tie casomiery a inak v spravach - min. RTVS a TA3 ho vidim pomerne casto a hovori si tam svoje nazory, nemyslim si ze je to nerovny boj, normalne media davaju priestor vzdy aj protistrane, ale tie "alternativne" nie, navyse tie zverejnia cokolvek ak to ma sancu na vysoku navstevnost, overovat spravy podla nich tiez nie je potrebne.
-AA- napísal:Mimochodom Harabin tvrdí, že Fica ako človeka žijúceho v byte daňového podvodníka, by za sudcu Ústavného súdu nevymenoval.
Je rozdiel tvrdit ze "by" nevymenoval a tvrdit ze ho nevymenuje, ale ak sa zaviaze a parlament Fica posunie, tak mu to moze pomoct minimalne do druheho kola.

Inak videl som iny prieskum, kde Mistrik a Sefcovic mali rovnako, vyrazne za nimi bol Harabin a opat vyrazne za nim ostatni, ale Danko asi vyrazne pomohol Harabinovi, ak este Caputova a dalsi pravicovi odstupia, Mistrik tym ziska a Sefcovic s Harabinom si budu najviac konkurovat, takze do druheho kola moze postupit jeden z nich, uz teraz ma Harabin desatinu navyse a to este neodstupil ani Kotleba.

Vlastne kandidati nemusia ani odstupit, pokial budu mat v prieskumoch dve-tri percenta, tak sa mnohi volici rozhodnu dat hlas radsej inemu kandidatovi, ktory bude mat sancu na druhe kolo.
eMPiko
Addict
Addict

-AA- napísal:Mimochodom Harabin tvrdí, že Fica ako človeka žijúceho v byte daňového podvodníka, by za sudcu Ústavného súdu nevymenoval.
Ake dojemne, viac ako o Harabinovi to ale hovori o Ficovi. Netreba zabudat, ze Harabin bol este pred 5 rokmi s Ficom najlepsi kamarat a naruzivo ho pri stretnuti bozkaval na licka. Harabin ale dobre vytusil, ze Fico je uz na odstrel a nic mi uz nemoze priniest, tak si na neho teraz odvazuje vyskakovat. Napokon je to stary prevracac kabatov a tak ako dokazal vo vhodnej chvili opustit komunistov aj HZDS, tak teraz opusta Smer. To, ze vobec snazi o prezidentsku kandidaturu je podla mna prejavom zufalstva. Na sudoch sa uz pomaly stava persona non grata a jeho spojenci su vyhanani / vymieraju. Tieto volby su jeho posledna sanca ziskat nejaku moc.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:To, ze si pred troma rokmi Slovaci zvolili kotleby do Narodneh rady, neznamena to, ze su vsetci po lobotomii a presvedci ich niekto, kto klame vzdy ked otvori usta. Ci 10 tisic Africanov, Baki, prepustanie mafianov, alebo jeho majetkove priznanie.
Tak urcite nie vsetci, ale velka cast, podla mna vacsina vazne zije v bubline a normalne spravy nesleduju, takze sa o tych klamstvach nemaju ako dozvediet, FB zobrazuje podobne spravy ake sa uzivatelovi pacia a nezobrazuje ine, to je uzitocne pri beznych reklamach, ale pri politike je to skodlive (aj pre uzivatela).

Ved si pozri ten posledny prieskum, "odstupil" iba Danko a Harabin uz preskocil Sefcovica, len tesne, ale este odstupia dalsi. Tiez to, kolko percent ma Harabin v roznych prieskumoch nieco odraza, ved tie informacie o nom su pristupne a napriek tomu ma dlhodobo cez 10% a rastie.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

vie mi niekto vysvetliť aký typ človeka/voliča by volil vo voľbách za prezidenta A. Danka?
beardie
Redeemer
Redeemer

Taký istý, čo by ho volil do parlamentu - prospechar alebo debil.

Dreamer: Dankove odstúpenie sa prejavilo len v tom poslednom prieskume a aj ten mal veľmi špecifickú metodiku, neprikladal by som mu prevelky význam. O chvíľu začínajú diskusie v TV, potom budu prvé približné výsledky
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

- Sefcovic je bublina. Vysoké preferencie smeru boli vždy vďaka ficovi a smer je momentálne potapajúca sa loď bez neho. Nepostúpi do druhého kola.
- Focus agentúra je podvod. Jak môže mať daňo 0,1 percenta, keď jeho videa za posledný mesiac malo necelých milión zhliadnutí. Daňo sa nevzdá v prospech žiadneho kandidáta on ide ako baran za svojím cieľom. Kotleba sa možno vzdá v prospech harabina.
Napísať odpoveď