Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa CheZteR »

aha, tak nabuduce si mozem pustit cringe hudbu na spotify a neist do kina na film :D
ty si cital knizku?
lebo mna by to z filmu nenapadlo ze ide o trhlinu v casopriestore?
nemozes sa mi trosku rozpisat do spravy ako ten film chapes ty?

akoze naozaj teraz bez podpichovania, realne ma tie otazky zaujimaju a som zvedavy
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som knihu čítal, čiže som vo filme nelietal až tak, ako zjavne tí, čo ju nečítali. Film sa celkom uspokojil, na slovenské pomery fajn, ale kniha bola lepšia a aj tie "hororové" scény dokázal poňať oveľa lepšie = čo je inak dosť zaujímavé, ale to preto, že Karika má zvláštny štýl písania a v jeho knihách, ako aj v Trhline, absentuje nejaká konkrétny subjekt toho strachu/napätia.

CheZteR: Z tej sady otázok... už si knihu presne nepamätám, ale možno na polovicu z nich by si v nej našiel odpovede, alebo aspoň nejaké ďalšie náznaky. Ale na všetko určite nie. To ani nie je cieľom. Drvivá väčšina hororov zlyháva v závere a vtedy, keď sa konečne odhalí "to." Čiže v tomto prípade sú tie rôzne nejasnosti skôr plusové body ako mínus.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a nechce sa ti mi zhrnut do spravy aspon nieco?
co som sa dnes bavil s ludmi a kolegami co to videli, su na tom rovnako ako ja :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Aj by som, ale knihu som čítal, keď čerstvo vyšla, takže si naozaj už tieto detaily nepamätám. Ale napr. tá kľučka: v knihe to boli bezdomovci, ktorí prespával v budove. :)

A opakujem, väčšina z tých vecí nebola presne vysvetlená ani v knihe.
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

ohladom tej Trhliny, tak ako sa mne kniha velmi pacila, tak film je uplny protipol, za mna teda velka bieda
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

pozrel som si film Ve stínu kvoli tomu ze Mirka Spacilova tomu dala 90% ...co ona malokedy no a nebol to zly film takze preto to sem aj pisem ze sa to oplati aj ked ja by som hodnotil menej ...

potom som cekol film CREED 2 skoncil siel som cely namotivovany do posilky a je*ol som si novy osobny v tlakoch ..... takze dobry film !!:)
Edit 167.5 kg
hughito
Redeemer
Redeemer

Koľko kg?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Teraz som pozrel Dôverný nepriateľ a som veľmi milo prekvapený. Miestami som mal fakt pocit, že pozerám americké komorné sci-fi na úrovni. Určite pridávam hodnotenie, za to, že je to československé a je to konečné rozdiel oproti tuctovým krimi thrillerom, alebo komédiám založených na chlastaní, ku*vení a maďaroch... Za mňa slabších 8/10, nenudil som sa.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Suspiria - zaujimavy horror situovany v povojnovom berline o carodejniciach ktore caruju pomocou tancu :) Tilda Swinton tam hra trojrolu, ale taku ze pokial si neprecitate titulky tak by ste na to asi nikdy neprisli.

Hotel Artemis - toto bolo velke sklamanie pre mna. fakt zaujimave herecke obsadenie, prva polovica uplne super, vsetko smerovalo k velkemu vyvrcholeniu (ozaj som cakal nieco na styl Dredd alebo Raid), ktore zial nikdy neprislo.

//autoeditácia príspevku (22 Feb 2019, 11:41)
mam nejaku filmovu naladu, tak pridam dalsie 2:

Spider-Man: Into the Spider-Verse - paradna komixovka, velmi pekne graficky spravene, je to ako by si rozanimoval komix. pribehovo tomu tiez nic nechybalo, aj ked myslim ze to mohlo by o nejakych 20 minut kratsie. ale nebal by som sa to oznacit za najlepsi film o spidermanovi.

Happy Death Day - kedze do kin ide dvojka, tak som si pozrel jednotku a celkovo nelutujem. taky mix groundhog day, scream a generickej vysokoskolskej komedie.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Ženy v běhu 7/10

Videl som asi pred 3 týždňami v kine. Fajn komédia, veľa som sa nasmial. Samozrejme sú tam predvídateľné, klišé veci, ale dobrých komédií je ako šafránu.
Hensym
VIP
VIP

Včera som pozrel Green Book

Špica, perfektný scenár, špičkoví herci a atmosféra starých amerických krimináliek a filmov ako Forest Gump (ktorý sa pozerá doslova sám, a hodina sa zdá ako 20 minút). Viac takýchto filmov! Možno nie triezve hodnotenie, ale momentálne nemám čo vytknúť, takže v rámci zánru 10/10.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Za mňa taktiež Green Book, má to presne atmosféru ako píše Hensym, pozerá sa somo, super taliansko/mafiánska rodinná atmosféra, viac takých filmov.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Bohemian Rhapsody (2018) - 7.1 :smt020 :pizza: no ziada si to repro vysla aj slza 8/10
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Kapitánka Marvelová - 6,5/10 - neporaziteľná superhrdinka, ktorá prehne Thanosa cez koleno a dá mu na zadok. 10 rokov budovali postavy a teraz sa odrazu zjaví táto a všetkých spasí :(
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Instant Family - 7,5/10* - príjemne prekvapenie, inšpirované skutočnou udalosťou. Navyše s dobrou myšlienkou (adopcia). Trošku mi vadili tie typické americké vývojové línie, ale film ma zaujal, napriek tomu, že to nie je komerčne tlačený ani oskarový projekt.
Hensym
VIP
VIP

Summer of 84
https://www.csfd.cz/film/584401-leto-roku-84/komentare/

Perfektný thriller so špičkovou atmosférou. 8/10

Bohovo žerem túto atmosféru amerických 80-tych, neviete mi odporučiť nejaké filmy/seriály na to? Žánrovo veľmi nezáleží, len nech to nie je tuctová jednodielová detektívka ani lineárna dráma. Stranger Things som samozrejme videl - to som žral tiež. Summer of 84 má veľmi podobnú hudbu. A samozrejme aj v novom It sa to veľmi dobre podarilo, videl som tiež.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

hudobne sa jedna o synthwave a take podobne filmy (aj ked mozno nie uplne retro 80te) su napriklad it follows alebo driver.
podobne je aj super dark times ci babysitter.

no a samozrejme pokial chces 80te roky, tak treba pozriet filmy z 80tych rokov. gremlins, goonies, halloween (ostatne cokolvek od carpentera, ja mam velmi rad christine), teen wolf, back to the future, big trouble in little china...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

The Sound of Music (1965) - odohráva sa v Rakúsku, Salzburgu v rodine kapitána von Trappa, ktorý svoje deti vychováva prísne. Mária prichádza do rodiny ako vychovávateľka, mníška z kláštora, ktorá by chcela, aby sa deti cítili lepšie nie ako na vojenskom výcviku.
Je to príjemný rodinný film, akých nie je veľa.

Days of Wine and Roses (1962) - Jack Lemmon v úlohe PR pracovníka, ktorý sa postupne stáva alkoholikom. A do alkoholizmu vtiahne aj svoju manželku, ktorá bola pôvodne abstinentkou. Pokračuje to do úplného extrému, kde už sa dostáva do štádia, že pre neho už existuje už len alkohol a nič iné, keď nepije je mu zle, keď pije sa nevie ovládať až skončí na uzavretom oddelení psychiatrie. Film je šokujúci. Aspoň čo som ja videl toto je najdrsnejší film o alkoholizme a Jack Lemmon je vo filme fantastický, bez debaty 10/10.

R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Triple Frontier 2019 --------- jajaj tak toto je ina pecka !! ten napad !! clovek si povie ze toto videl uz xy krat
ale tu mate survival film ... plus akcny film kde sa striela potom nejaku tu pripravu ako to spravit zohnat ludi .... jaaaj nechcem viac pisat aby som nedal nejaky spojler :D
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

The Glass Room - 2/10 - žiadny dej, o ničom. Keby som chcel niečo spoilerovať, tak ani neviem čo mám napísať :D
Napísať odpoveď