Ake mate auto?
Re: Ake mate auto?
Tie disky sú pekné, len mi trocha pripomínajú tvarom disky, aké už dlho používa Alfa Romeo.
Nejaké 19" disky budem kupovať určite, no išiel by som skôr do iného "tvaru". Napríklad do takých, ako sú v priloženom obrázku.
Nejaké 19" disky budem kupovať určite, no išiel by som skôr do iného "tvaru". Napríklad do takých, ako sú v priloženom obrázku.
- Prílohy
-
- skoda-octavia-3_rieger_2.jpg (40.69 KiB) 2787 zobrazení
Krásna je! Môj sen mať presne také. Ale veľmi často sa kradnú.
Tak ja na SVK trávim málo času. A v DE sa tak veľmi nekradne. Teda, aspoň mi nikto zo známych nespomínal, že by sa v ich okolí niekedy nejaké auto ukradlo. Ale pre istotu, som do auta nechal hneď na druhý deň po kúpe, nainštalovať VAM R1 a VAM Odťah.
To si spravil dobre. Kamarát mal to auto 3 dni.
Tak za dlhu dobu teda 3 roky čo som jazdil na felicii prišiel čas aby som vymenil auto. (musel som)
Začalo piskať ložisko v motoru a nemal som chuť zisťovať ktoré to je , keďže felicia mala cez 20r
Kupil som:
Mazda 3 BK ,2005rv, 110kw/150HP, 5°manual , GTA verzia (tu dobu to stalo cca 29 980€), červená metalíza, DOHC 16V
výbava:
Automatická klimatizácia, Centrálne uzamykanie, El. predné a zadné okná, El. zrkadlá, Diaľkové ovládanie, Rádio/CD , toto som dorobil cez reciever ktorý stal 65€ +MP3, Multifunkčný volant,
Lakťová opierka, Vonkajší teplomer, Klimatizovaná priehradka, Ostrekovače svetlometov
Disky z ľahkej zliatiny, Hmlové svetlomety, Imobilizér, Palubný počítač, Tónované sklá, Vyhrievané spätné zrkadlá,
Dažďový senzor, Svetelný senzor, Xenónové svetlomety
spotreba:
s kľudom angličana to v meste zje 7-8L naisto ale pri 58km/h sa v 5stupni da jazdiť za 5L
dlhodoba jazda teda 110 dialnica , mimo obce a cez obce v 80ke , to ma spotrebu 6,1L/100
pri 200km/h to žerie 22L
jazdné vlastnosti:
vzhľadom na to že som na aute spravil cez 2000km za ten mesiac , tak to ma dosť veľké problémy s priečnými nerovnosťami ale ako skusenejší vodič viem držať volant oboma rukami..
v zakrutach to drží dosť pevne aj napriek tomu že tam niesu SACHS tlmiče , hrubšie pružiny a podobne , tak to uplne stačí
čo sa týka ťahu , tak s tým viem obehnuť 2 kamiony za sebou iduce
servis ?
nefunkčný ESP snimač teda hlavna ABS jednotka cez vrakovisko 100e , nový diel stoji 1480,63€
zadne priečne tyč. stabilizatory 2ks 30e
ložisko do náboja 48€
sviečky 4 KS NGK 68€
vzduchový filter 12,22€
filter paliva 7,49€
kabinovy filter 10,51€
zadne dosticky 18€
Začalo piskať ložisko v motoru a nemal som chuť zisťovať ktoré to je , keďže felicia mala cez 20r
Kupil som:
Mazda 3 BK ,2005rv, 110kw/150HP, 5°manual , GTA verzia (tu dobu to stalo cca 29 980€), červená metalíza, DOHC 16V
výbava:
Automatická klimatizácia, Centrálne uzamykanie, El. predné a zadné okná, El. zrkadlá, Diaľkové ovládanie, Rádio/CD , toto som dorobil cez reciever ktorý stal 65€ +MP3, Multifunkčný volant,
Lakťová opierka, Vonkajší teplomer, Klimatizovaná priehradka, Ostrekovače svetlometov
Disky z ľahkej zliatiny, Hmlové svetlomety, Imobilizér, Palubný počítač, Tónované sklá, Vyhrievané spätné zrkadlá,
Dažďový senzor, Svetelný senzor, Xenónové svetlomety
spotreba:
s kľudom angličana to v meste zje 7-8L naisto ale pri 58km/h sa v 5stupni da jazdiť za 5L
dlhodoba jazda teda 110 dialnica , mimo obce a cez obce v 80ke , to ma spotrebu 6,1L/100
pri 200km/h to žerie 22L
jazdné vlastnosti:
vzhľadom na to že som na aute spravil cez 2000km za ten mesiac , tak to ma dosť veľké problémy s priečnými nerovnosťami ale ako skusenejší vodič viem držať volant oboma rukami..
v zakrutach to drží dosť pevne aj napriek tomu že tam niesu SACHS tlmiče , hrubšie pružiny a podobne , tak to uplne stačí
čo sa týka ťahu , tak s tým viem obehnuť 2 kamiony za sebou iduce
servis ?
nefunkčný ESP snimač teda hlavna ABS jednotka cez vrakovisko 100e , nový diel stoji 1480,63€
zadne priečne tyč. stabilizatory 2ks 30e
ložisko do náboja 48€
sviečky 4 KS NGK 68€
vzduchový filter 12,22€
filter paliva 7,49€
kabinovy filter 10,51€
zadne dosticky 18€
nech ti sluzi, kup si dialnicnu znamku a nezabi sa 
beardie napísal:nech ti sluzi, kup si dialnicnu znamku a nezabi sa
k tomu zabitiu , časom som si uvedomil že "ego" musi ostať doma , zatiaľ sa na tom učim jazdiť s rozvahou a bez ohrozovania alebo obmedzovania ostatných účastnikov cestnej premávky
snažiť sa prísť niekam o 15minut skôr môže skončiť že už neprídem vôbec
Ono stále je lepšie vyraziť o tých 15min skôr ako sa snažiť dohnať čas rýchlosťou... to sa málokedy podarí, keďže aj to najrýchlejšie auto furt dobehneš na najbližšom semafore! 
...a ešte, doporučujem chodiť po diaľnici 130 a cez obce max 60..
...a ešte, doporučujem chodiť po diaľnici 130 a cez obce max 60..
Zhodou okolnosti som aj ja nedavno vymenil auto za Mazdu 3 BK, ale s motorom 1.6 (105 k). Dovodov na vymenu bolo viac, predtym som mal Fabiu 1.4 Mpi (60 k) a tej chybalo uz asi vsetko - vykon, klima, elektricke okna, atd. 
Pre mna bol hlavny asi vykon, pretoze casto som sa "prichytil" pri tom, ze v snahe drzat tempo s mestskou premavkou som mal plyn na podlahe.
Dlho som rozmyslal aj nad novym autom, ale v mojej cenovej kategorii 10-15 tisic ma odradzali turbomotory. Chcel som atmosfericky benzin a na vyber toho bolo velmi malo, tak som vahal. Nakoniec sa kolega rozhodol predat tuto Mazdu a kedze som po nej dlhsie pokukoval, bola to jasna volba napriek tomu, ze ide o rocnik 2005 a z pohladu veku auta som si velmi nepolepsil. Uvidim ake budu dlhodobe skusenosti, zatial sa ako jediny problem javi hrdza na tradicnych miestach.
PS: po tyzdni mi niekto nacuval do naraznika a samozrejme sa nepriznal, tak ma caka vyrovnavanie a retus laku
Pre mna bol hlavny asi vykon, pretoze casto som sa "prichytil" pri tom, ze v snahe drzat tempo s mestskou premavkou som mal plyn na podlahe.
Dlho som rozmyslal aj nad novym autom, ale v mojej cenovej kategorii 10-15 tisic ma odradzali turbomotory. Chcel som atmosfericky benzin a na vyber toho bolo velmi malo, tak som vahal. Nakoniec sa kolega rozhodol predat tuto Mazdu a kedze som po nej dlhsie pokukoval, bola to jasna volba napriek tomu, ze ide o rocnik 2005 a z pohladu veku auta som si velmi nepolepsil. Uvidim ake budu dlhodobe skusenosti, zatial sa ako jediny problem javi hrdza na tradicnych miestach.
PS: po tyzdni mi niekto nacuval do naraznika a samozrejme sa nepriznal, tak ma caka vyrovnavanie a retus laku
krásne disky 
Novšie turbomotory odrádzajú mnohých, ale osobne si myslím, že sú úplne v pohode. Tiež som sa toho bál, keď som presadal z 1.4mpi 50kW do 1.2TSI 81kW/110k EA211, ale nakoniec som maximálne spokojný. Auto je vďaka turbu žívé hneď od nízkych otáčok a jazda so 6st. prevodovkou je príjemne komfortná aj po diaľnici... na rozdiel od nej je i30ka s atmosférou 1.6 93kW/126k lenivá jak voš... prebudia ju až vysoké otáčky. Navyše táto EA211ka sa zdá byť bezproblémová, čo sledujem komunity na sociálnych sietiach, mnohí majitelia už majú nabehané nad 100k a zatiaľ turbo nikomu neodišlo a nie sú mi známe ani žiadne iné problémy s týmto motorom. Tak uvidíme, ja som zatiaľ len v zábehu... nedávno som pokoril 36k. Auto používam prioritne ako mestské približovadlo, ale nedá sa zahanbiť ani keď občas vybehnem na diaľnicu, na okreskách sa zase spotrebou dokáže vyrovnať dízlu.
A aby som nebol veľmi OT, moja fešanda aktuálne vyzerá nejak takto.. navonok zmeny minimálne (pôvodné foto spred 2,5roka hneď po kúpe), ale tých úprav má už za sebou dosť a ešte kopec vecí ju čaká!
A aby som nebol veľmi OT, moja fešanda aktuálne vyzerá nejak takto.. navonok zmeny minimálne (pôvodné foto spred 2,5roka hneď po kúpe), ale tých úprav má už za sebou dosť a ešte kopec vecí ju čaká!
Spoiler
posledná letná foto:
aktuálny zimný setup už aj s ďalšou novou vychytávkou:
Tato konkretna farba a model sa mi vzdy pacili, pripomina mi to vyzor jednej starsej audiny.
Ano, tato generacia Fabie je jednym z mala aut ktore sa mi paci v striebornej farbe.
brm: co si menil? Vsimol som si iba nafarbenu listu pred chladicom, ale to si mal aj v lete a nejak nevidim zmenu na zimnej fotke
brm: co si menil? Vsimol som si iba nafarbenu listu pred chladicom, ale to si mal aj v lete a nejak nevidim zmenu na zimnej fotke
Gothar... na zimnej fotke už sú predsa ostrekovače svetiel a predné senzory!
Auto sa mi páči také aké je, takže vonkajšie dizajnové zmeny naozaj iba minimálne. Skôr sa zameriavam na nové funkcie, komfort a nejaké detaily, ktoré potešia hlavne moje oko.
Možno viac viditeľných zmien je po zotmení...
Možno viac viditeľných zmien je po zotmení...
Spoiler
....originálne zeleno-biele podsvietenie zmenené na čisto biele... a doplnené nejaké prvky výbavy z vyšších koncernových modelov..
-
Kok
Light Professional
Nemá mazda náhodou MPS označenie pre ostrú verziu ? GTA je alfa
Bola aj GTA, ale bol to skôr dizajnový paket ako výkonový.
MPS mala 2,3 turbo - 191kW.
MPS mala 2,3 turbo - 191kW.
Tak došiel na psa mráz a po troch rokoch som sa rozlúčil so svojou G4 1.9 TDI PD a nahradil ju novým vozítkom. Cesta k nemu bola náročnejšia a trošku zdlhavejšia ale nakoniec sa to podarilo. Najprv to mal byť tiež VW, Golf VII kombi 1.5 TSI Edition Comfortline, neskôr sa to zmenilo na Hyundai i30 Kombi 1.4 T-GDI Family a nakoniec ponuka a nadchnutie pre Kia ProCeed 1.4 T-GDI GTline s NaviPack a Smart Pack. Lepšiu foto som zatial nerobil, čakám ešte na prihlásenie a tie dočasné značky by aj tak kazili efekt z fotky.
S autom zatiaľ maximálna spokojnosť, aj keď si len zvykám a ešte dlho budem
S autom zatiaľ maximálna spokojnosť, aj keď si len zvykám a ešte dlho budem
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Pekne vozitko, veľmi sa im podarila táto nová prosidka
Fúha, ProCeedy sú aj 5dverové? :O Vyzerá super.
Nie je o čom, ten nový Proceed je pekný. Po pravde, teraz ho vidím po prvý krát (aj keď som už o ňom počul, ale nevidel ho).
A je fakt, že kolesa robia auto. Dnes som prezul to svoje, a hneď to vyzerá ďaleko lepšie. 8,5J x 19" 225/35 R19
A je fakt, že kolesa robia auto. Dnes som prezul to svoje, a hneď to vyzerá ďaleko lepšie. 8,5J x 19" 225/35 R19