Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa hughito »

wladas napísal:hughito - usudzujes podla? nie ze by som tvrdil ze klames, len som zvedavy
.. klamem?? Bavíme sa o osobných subjektívnych odhadoch. Usudzujem na základe toho, že od prieskumov verejnej mienky pribudla rada debát, kde sa zúčastnili všetci kandidáti. Dovtedy panoval dosť výrazný nepomer a mediálne pretláčanie istých kandidátov a kandidátky.

No a pokiaľ ide o debaty, Čaputovej nie je čo výrazne vytknúť, ale inak mi jej výkony prišli nevýrazné, nedominovala v diskusiách, ľuďom, ktorí ich sledovali, nemala prečo extra utkvieť v pamäti. Skrátka si myslím, že ostatní kandidáti dokázali viac mobilizovať voličov, ale samozrejme, Čaputová má a bude mať aj tak značnú podporu. Ale určite nie žiadnych 50%.

Ešte by som dodal, že ani jej fanboys nemohli nepostrehnúť, ako sa snažila postupne vyvliecť z hodnotových tém, bolo to evidentné. Byť takým ephramkom, tak mi to vadí. Jemu to však zrejme moc vadiť nebude, obľubuje nekriticky obhajovať aktuálnych hrdinov a hrdinky. Ale tento aspekt možno nájsť u takmer všetkých, čiže to je len logický dôsledok politického systému - teda až na Daňa, ten sa nechal obmedziť len tým, že si roxor nechal vzadu v šatni a nezval ho do štúdia.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Troska pozornejsie citat porosim. Len ma to zaujimalo a nechcel som aby to vizeralo ze si myslim ze klames.
Ale musim suhlasit ze je po poslednom prieskume menej vyrazna. Je to ale hlavne preto lebo ostatni kandidati nabrali na priebojnosti a su viac ukecanejsi. Hlavne to hasterenie troch hned po Caputovej.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

hughito napísal:Ešte by som dodal, že ani jej fanboys nemohli nepostrehnúť, ako sa snažila postupne vyvliecť z hodnotových tém, bolo to evidentné.
ake temy myslis konkretne? ja tie debaty skoro nepozeram.
hughito
Redeemer
Redeemer

M142 napísal: ake temy myslis konkretne? ja tie debaty skoro nepozeram.
No odkedy sa Harabin, fašisti a spol. snažili z nej vytvoriť LGBTI homo interupčnú aktivistku, tak sa začala implicitne dištancovať od týchto tém. Ale ako som napísal, takéto obrusovanie hrán možno badať takmer u všetkých, čiže je to dôsledok mantinelov parlamentnej demokracie a volieb ako takých, prezidentských ešte výraznejšie.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Debaty v tv už sleduje podľa mňa málokto, dnes už sú voľby len obyčajnou marketingovou a reklamnou kampaňou nie pracích práškov ale kandidátov, ktorých treba "predať".

Ľudia dnes už celý deň pozerajú do telefónov nie na telku a preto sa kampane sústreďujú na sociálne médiá na ovplyvňovanie ľudí.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tapatalk_1552669007300.jpeg
Jedna fotka miesto viacerých slov
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

hughito napísal:No odkedy sa Harabin, fašisti a spol. snažili z nej vytvoriť LGBTI homo interupčnú aktivistku, tak sa začala implicitne dištancovať od týchto tém.
Čo konkrétne pod tým myslíš? To, že sa stretla s tým českým kňazom, ktorý síce v roku 2006 bol proti RP v ČR, ale dnes už je za plné zrovnoprávnenie, len by sa podľa neho mala viesť polemika, či ten zväzok (a zákon) nazývať manželstvom alebo nejako inak?

To, že Čaputová odmietla hrať s kartou práva LGBT ľudí, ktorú začali vyťahovať jej protikandidáti, predsa automaticky neznamená, že obrátila kabát a teraz už je proti gejom a lesbám.

Veľmi negatívne vnímam to, že sa zase v týchto voľbách vytiahla karta LGBT ľudí, aj napriek tomu, že prezident nemá zákonodarnú moc. Kampaň síce skončí, ale v našej spoločnosti zostane nechutná pachuť nenávisti voči ľuďom z tejto minority. Rovnako ako tomu bolo po poslednom neúspešnom referende. A vinníci samozrejme zostanú bez trestu, pretože oni sú hetero, takže sa im nemôže stať, že by im nejakí hejslovák rozbil na ulici papulu.

Je veľmi smutné, že časť tejto krajiny dokáže pritiahnuť k voľbám vždy len nenávisť...proti Čechom, Maďarom, Rómom, Židom a v súčasti proti gejom a lesbám. Radšej by malo tých voličov zaujímať, čo daný kandidát v živote dokázal, či vedie čestný život, či má skúsenosti a kompetencie uspieť vo funkcii o ktorú sa ucháza a spraviť niečo prospešné pre všetkých občanov. Lenže ich zaujíma len to, koho ten človek nenávidí a čo chce zakázať.
hughito
Redeemer
Redeemer

K "tomu najlepšiemu, akého sme kedy mali." ;)

Kiska z tých sračiek už trčí len hlava.

VIDEO: Polícia koná v kauzách pozemkov aj daní. Kiska nehovorí pravdu, tvrdí

https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clan ... HuAEmc7sI4
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ok, ok a teraz ti ide o co prosim ta? podla mna musis sam vidiet, ze si postol dalsi recyklat bez novych zasadnych informacii. ci to tu posielas aby osadenstvo nezabudlo?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Veru, Gasparovic nas lepsie reprezentoval. Takeho si zasluzime.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty si vedel o pani Repelovej?
jackb
Redeemer
Redeemer

Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa jackb »

Co ma Kiska zo zajtrajsou volbou? Na UV KSS nezaznamenalo, ze nekandiduje?

Ale je vtipne, ze ked cervenym zavru dvoch sponzorov a predseda sa spamatava na psychiatrii a oni pisu kraviny o Kiskovi...
hughito
Redeemer
Redeemer

wladas napísal:Veru, Gasparovic nas lepsie reprezentoval. Takeho si zasluzime.
Ičko nie, ale Kiska tú latku po ňom nezdvihol ani o piaď. ;) Uvidíme po týchto voľbách.

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2019, 23:33)
V prenesenom význame mala Čaputová na kampaň cez milión €. Chmelár niečo cez 30 tisíc. Vitajte vo férovej demokracii (prirátajte si k tomu ešte mediálne pokrytie). :)
Prílohy
54279122_2321639257867953_3513280280305598464_n.png
jackb
Redeemer
Redeemer

Skutocne. Chlap, ktory sposoboval diplomaticke skandaly kde chodil, zastrelil cloveka je to iste, ako ked Uže pred rokom odpovedal bez naznaku pripravy zahranicnym novinarom...
Co ti cerveni vlastne chcu?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Na to mediálne pokrytie by som sa nespoliehal. Krajniakovi tam tiež svieti cez 300 litrov a viem o ňom akurát toľko, že je za "tradičné hodnoty", ale zároveň je v strane predsedu, ktorý má 10 detí s 9 ženami. To ale v kampani určite nemal. :lol: jáj a že je za exekučnú amnestiu, ale akosi zabudol, že prezident nemá kompetencie navrhovať zákony...naopak Krajniak má teraz mandát poslanca, čiže má možnosť pripraviť zákon, ktorý bude amnestovať exekúcie.

A keď sa na mňa zo schránky usmieval Adolf, skončil hneď v kôpke papieru "vymeniť za toaleťák". Bez toho, aby som čo i len vetu z toho letáku prečítal.
hughito
Redeemer
Redeemer

No Krajniak svojsky interpretuje možnosti prezidenta. :) Chmelár to naposledy v debate označil za sprostosti. A celkom sa trafil. Ale Jean Reno nasadí ten vážny štátnický výraz a všetko na porádku.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Pozor, este dolezita informacia k volbam (nie pre miestnych slnieckarov) - Cesar a ostatni pozrite - Sulik vo videu vysvetluje, co sa chysta, Caputova podporuje tieto riesenia v "spolupraci s EU", niekolko krat sa vyslovila. Sefcovic bol Eurokomisar a traja poslanci Smeru hlasovali za. Tymto sa Smer pochoval, nemaju gule na nasu obranu - ano, potrebujeme dnes Slovenskeho prezidenta, vladu aj parlament viac ako kedykolvek predtym, nie babky kopuce za EU migracne riesenia, zdvihnite zadky a chodte volit :)

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Tie "európske riešenia" migrácie sú preto väčšinou blokované právom veta (kde veto možné je od krajín), lebo tie vždy obsahujú aj nejakú formu prerozdeľovania migrantov a plus k tomu ešte by aj urýchlili príliv cudzincov. No ale zlé východné krajiny eu kde už demokracia zanikla a funguje tvrdá diktatúra odmietajú takéto normy.

A EU chce chrániť hranice, prísne strážiť, uzavrieť aby sa sem dostalo z cudziny čim menej ľudí - vraj. A to je len Orbánova propaganda (toho diktátora a klamára), že EU chce zlegalizovať prílev cudzincov a ich prerozdeliť.

Smeráci sú falošné potkany aj s tým Šefčovičom. Oni za dobré peniaze zahlasujú za hocičo. Plnia si domáce úlohy, za ktoré ich platia.
jackb
Redeemer
Redeemer

Posielajte si nezmysly, ktore su urcene len pre jedneho uzivatela, cez sukromne spravy, prosim.
Napísať odpoveď