Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Jose13 napísal:
Myslene tie, ktore su sucastou balenia sluchadiel...
Aha, tak ale to je trochu o inom. Externe zvukovky su siroky pojem.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Jose13 napísal:ctj DAC? :) Pojdem asi do tych Cooler master len neviem ktoru verziu. Externe zvukovky pri sluchadlach vraj niesu bohvieco
Daj mi deň-dva, vyskúšam tú pribalenú k MH752 (tie mám), zatiaľ som sa k tomu nedostal, rovno mi prišli aj Philips SHP9500 a troje IEM).
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

Uz som ich objednal, tie MH752 .)
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Daj mi deň-dva, vyskúšam tú pribalenú k MH752 (tie mám), zatiaľ som sa k tomu nedostal, rovno mi prišli aj Philips SHP9500 a troje IEM).
Potom hod feedback na tie Philipsy,dost ma to zaujima.
DropDead
Addict
Addict

MH752 som otestoval s mikrofónom aj zvukovkou:
- mikrofón je dobrý, nesnaží sa potlačovať šum za každú cenu (ale ak je tam nejaký konštantný šum, tak po pár sekundách je počuť, že sa stíši, takže potlačuje ale nemal som problém, keď som mal k sebe monológ),
- zvukovka nie je vôbec špatná - nie je to náhrada audio riešenia, pri výškach bude mať pri frekvenčnej odozve spád, takže frekvencie od, tipujem, 10-12kHz a vyššie sú o pár dB potlačené, je proste cítiť teplejší prejav ako moja hifi krabička (tá krabička stála skoro 400€, takže to je zrejmé, že sa dalo o trošičku viac peniažkov do implementácie prevodníka a zosíku) ale na to, na čo slúži bude slúžiť poctivo - mne určite, ak by som sa chcel hrať a aj komunikovať, tak MH752 vyberám a použijem ako celé kombo; a ako vôbec by som sa nehanbil ju niekomu odporučiť...in fact, mal som také dve návody pre herné sny za 85€ a zmení sa to, a MH752 budú základ ako AiO kombo,
- 7.1 je proste echo-simulátor ale má to divnú krivku pre ten ekvalizér - je to, úprimne hnůj, naozaj, skúsil som kolo v CS:GO a bol som doslova zmätený, totálne to zničilo akúkoľvek schopnosť separácie zvukov - na hudbu detto, mal som skladbu, kde šiel zvuk zprava doľava a so 7.1 som mal zvuk v krku a tam sa to nejako krútilo.

SHP9500 sú ako Fidelio X2 proste príjemné slúchadlá, X2 sú o úroveň vyššie ale SHP9500 sú výborné, pohodlné, "basujú", kde basovať majú. Pokojne by som sa riadil recenziami na nete, za tú sumu vynikajúce - osobne mi k ním už cestujú dve BT adaptéry, budem ich používať pri práci, keď sa potrebujem hýbať a chcel by som, aby mi niečo hralo ale neťahal som so sebou kábel. Za tých 74€ výborná kúpa (ak náhodou, tak odporúčam odtiaľto, jedna z najlacnejších ponúk, rýchla doprava a je to EE, teda prelepia štítok v EU, takže to necvaknú colníci). Každý, kto by tieto slúchadlá mal ako prvé dostane sakramentský nádherný úvod do hifi.

Rovnaký názor mám aj na Fidelio X2, doteraz na ne s láskou spomínam, aj keď hlúpy Philips, rovnako ako s SHP9500 už skončil. Robia obrovskú chybu. Najhoršie na tom je, že narozdiel od SHP9500, X2 už človek nenájde, vrátane Číny, nič, ninšen, koniec. Mal som tie svoje nepredávať, keď som ich kúpil pred rokom od nemčúrov z Amazonu za smiešnych 188€. :nono:
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

tiphardware.sk neodporúčam. Možno majú najlepšie ceny, ale ozvú sa Vám až o 3 dni, že vôbec nejakú objednávku registrujú a nechcú posielať tovar na firmu bez DPH ak nemáte dodaciu adresu rovnakú ako adresu firmy LOL... Objednávku som stornoval a objednal inde...

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2019, 12:01)
Btw ma niekto tip ako mat zapojene MH752 cez USB a aj repraky a aby zvuk isiel z oboch vystupov?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Len taký postreh:
Meizu ep51 sú fajn, ale vonku počas chôdze začali vypadávať z ucha.

Tak som sa dokopal ku kúpe BT modulu pre KZ ZS5 a musím povedať že paráda, v uchu drží slúchadlo aj pri pohybe a ten zvuk je o level vyššie, taký plnší.

Takže meizu asi posuniem ďalej...
DropDead
Addict
Addict

Jose13 napísal:Btw ma niekto tip ako mat zapojene MH752 cez USB a aj repraky a aby zvuk isiel z oboch vystupov?
Nijako, musíš to prepínať vo Windowse medzi výstupmi alebo zistiť, či niečo ako autohotkey dokáže spraviť na to klávesovú skratku.
Natro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natro »

Nazdar,
vedeli by ste mi doporucit nejake sluchadla do 50e budgetu? rozmyslal som nad marshall major 3 kedze milujem rock/metal ale casto si popocuvam aj elektro hudbu a pocul som ze na elektro sa to velmi nehodi. Dakujem za kazdu radu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Marshally nie su zvukovo nicim zaujimave sluchadla.

To chces prenosne na von?
Natro
Medium Star
Medium Star

@Ryan Giggs - tak na doma ale aby som v nich siel aj do prace a v praci ich pouzivam tiez nonstop. Cez cele ucho by nevadili ale ked v nich pojdem von nechcem vyzerat ako satelit :D. Rozmyslal som nad JBL Tune 500BT co si myslis/myslite o zvuku ludia chvalia ale vzdy co som cital napr povedali ze aj marshall je zasa lepsi tak neviem. Kludne mozte nech sa to toci okolo 50e +- aj drotove poradit
Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Take univerzalne sluchadla, ktore by boli dobre prenosne a zaroven pohodlne na domace pouzitie velmi v tej to cene nie su.

Kazdopadne ak to maju byt BT sluchadla, tak Ausdom M05/M06.
Natro
Medium Star
Medium Star

cize tie od JBL su blbost podla teba?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano je.
Natro
Medium Star
Medium Star

A nieco solidne co viem objednat z heureky aspon vies poradit?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To čo sa da kupiť u nas v ramci BT za 50€ sa solidnym nazvať neda. Jedine že maš na zvuk veľmi nizke naroky. To je proste malo peňazi na slušne BT sluchadla. Oni tie Ausdomy sa tu predavaju pod nazvom MEE Audio Matrix 3, je to ale za 2-nasobnu cenu.

Snaď jedine niečo od Bluedio sa da kupiť aj tu. Len to su trochu rozmernejšie sluchadla.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

aj som to spravne pochopil tak ausdom m05 su kopie mee matrix2. este maju aj tu hnusty (subjektivne) karbonovy povrch.
tie m06 uz budu asi nieco ine, nikde na stranke nepisu ze by mali aptx. skoda, keby mali tak ich objednavam za tu cenu.
Natro
Medium Star
Medium Star

nemusia byt BT to len bolo myslene skor ze som rozmyslal nad JBL BT
Penguin
Star
Star