Socializmus alebo demokracia?

Diskusie na politické témy...

Chceli by ste, aby sa sem vratil PRESNE taky politicky rezim, aky bol pred r. 1989?

ano
82
14%
nie
459
80%
je mi to jedno
33
6%

Celkom hlasov: 574

jjhacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

to co sa deje u nas nie je ani demokracia ani socializmus... Iny system - Bordel :)
Beznicku
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Beznicku »

Predstavte si, ze teraz by tu bol socializmus. tak prva vec co by skoncila by bol asi internet, satelity avsetko kde je pristup k informaciam.
Beznicku
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Beznicku »

Les napísal:Sranda by bola, keby si chcel odist do takeho Rakuska. Mohlo by ta to stáť totiž zivot.
Sranda bola, ked ta ako politickeho väzna mucili a potom dali do uránových baní do Jáchymova, aby si skapal.
Sranda bola, ked niekto z tvojich rodicov povedal, ze nema rad komunizmus a koli tomu ich deti nemohli navstevovat vysoku skolu.
Sranda bola, ked niekomu zhabali v roku 1948 cely majetok na ktory pracovali cele generacie.
Sranda bola, ked ta prislusnik VB alebo StB zmlatila pri vypocuvani.
Sranda bola, ked ludi nutili aj fyzickym nasilim, aby udavali na svojich blizkych. Niekedy rodic na dieta alebo naopak...
Sranda bola, ked som sa v roku 1964 presiel v nemenovanom malom mestecku a bol som obleceny v dzinsoch a len koli tomu ma predviedli na policiu, dostal som par faciek a musel som ist domov v spodkach.
A co sa tyka tych pasteliek, tie si komunisti mozu strcit tam, kde slnko nikdy nesvieti. :)
A este si mal dopisat, ze 2 roky vojny v poriadnej pakarni na zapadnom okruhu
T.o.m
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa T.o.m »

Ja som to nezažil ale z toho čo počúvam a čítam, si myslím,že komunizmus bolo treba len "trocha" doladiť....proste vytvoriť niečo medzi demokraciov a komunizmom....
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Dokonalý politický a spoločenský systém neexistuje - zatiaľ. Určite to nebol ten minulý - totalitný, ktorý s komunizmom nemal nič spoločné iba sa zaň schovával, alebo ten dnešný - vlčí systém (kto z koho) tzv. demokratický kapitalizmus. Ľudstvo hádam musí prejsť nejakým obrodením, ktoré mu otvorí oči a začne si vážiť úplne iné hodnoty ako doteraz a teraz.
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

Les napísal:Sranda by bola, keby si chcel odist do takeho Rakuska. Mohlo by ta to stáť totiž zivot.
Sranda bola, ked ta ako politickeho väzna mucili a potom dali do uránových baní do Jáchymova, aby si skapal.
Sranda bola, ked niekto z tvojich rodicov povedal, ze nema rad komunizmus a koli tomu ich deti nemohli navstevovat vysoku skolu.
Sranda bola, ked niekomu zhabali v roku 1948 cely majetok na ktory pracovali cele generacie.
Sranda bola, ked ta prislusnik VB alebo StB zmlatila pri vypocuvani.
Sranda bola, ked ludi nutili aj fyzickym nasilim, aby udavali na svojich blizkych. Niekedy rodic na dieta alebo naopak...
Sranda bola, ked som sa v roku 1964 presiel v nemenovanom malom mestecku a bol som obleceny v dzinsoch a len koli tomu ma predviedli na policiu, dostal som par faciek a musel som ist domov v spodkach.
A co sa tyka tych pasteliek, tie si komunisti mozu strcit tam, kde slnko nikdy nesvieti. :)
Vtedy mali aspon ludia do toho rakuska ist ale teraz su NIEKTORI ludia v takej situacii (financnej) ze keby im aj neviem kde otvorili hanice tak tam nepojdu lebo nemaju preco a naco
Ked vravim o uranovych baniach to sice pravda byt moze ale pozri co robia s ludmi na guantaname v amerike--> tam su proste ludia (vinni aj nevinni) ktori sa americanom nepacia a tajk ich mucia
a s tymi dzinsami to si zazil na vlastnej kozi???

urcite bolo vtedy vela minusov ale ekvivalenty najdes aj v dnesnej dobe
Rewler
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rewler »

Socializmus by som nechcel tie ich nazory hmm.. asi by som zakupil AK-47 a vystrielal ich :lol:
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

to co je za otazku,jasne ze nie...
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

stans napísal:Dokonalý politický a spoločenský systém neexistuje - zatiaľ. Určite to nebol ten minulý - totalitný, ktorý s komunizmom nemal nič spoločné iba sa zaň schovával, alebo ten dnešný - vlčí systém (kto z koho) tzv. demokratický kapitalizmus. Ľudstvo hádam musí prejsť nejakým obrodením, ktoré mu otvorí oči a začne si vážiť úplne iné hodnoty ako doteraz a teraz.
Tak tak pravdu hovoríš.. Ideálny politický systém totiž nielen že neexistuje on ani existovať nebude. JEdnoducho podstata žitia človeka to nedovoluje.. To by museli ludia žiť po dve rody na jednom ostrove.. a aj to by sa asi po čase vyzabíjali. Je to smutné ale je to tak. Človek je tvor vynaliezavý a podvodnícky. A to nezmení žiaden politický systém.
hodurovec
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa hodurovec »

Komunisti boli strašné svine. Tá ich ideológia je síce pekná, ale nezrealizovateľná. Ja sa divím ľuďom, že ich volia ešte aj dnes. Môjho pradeda napríklad v 48 zavreli za to, že bol živnostníkom- mal stavebnú firmu a vraj vykorisťoval svojich zamestnancov. Výsledok? Po znárodnení firma ešte chvíľu fungovala, ale potom ju zavreli, že je zbytočná. "Vykorisťavaní" zamestnanci ešte dlho nadávali, lebo za pradeda mali vyššie platy, než čo dostávali od komunistov. Po niekoľkých mesiacoch pradeda pustili, ale slobodu si moc neužil, pre nesúhlas s režimom putoval do basy zas, tentokrát na niekoľko rokov. Ale na pokoji nenechali ani deda, z gymnázia ho vyhodili, behom jedného roka sa jeho prospech zhoršil z výborného až chválitebného na nedostatočný. Po prepade teda skončil na učňovke, po jej skončení putoval rovno do bane. Toto je troška vysoká cena za lacné mlieko.
doher
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa doher »

uz mam plne zuby vasej demokracie ktora vobec nexistuje
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

sacek napísal:uz mam plne zuby vasej demokracie ktora vobec nexistuje
ano ty by si bol asi najradsej keby sa vratila anarchia a keby sme vsetci fajcili marihuanu ze?
doher
Medium Star
Medium Star

mastermind napísal:ano ty by si bol asi najradsej keby sa vratila anarchia a keby sme vsetci fajcili marihuanu ze?
ja nejsom anarchista :x ale tu nie je fakt ziadna demokracia a travu nefajcim...mozno zacnem ked odidem na jamajku ale to tiez neviem..btw. anarchia tu nikdy nebola a anrchisticky stat neexistuje..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

sacek napísal:ja nejsom anarchista :x ale tu nie je fakt ziadna demokracia a travu nefajcim...mozno zacnem ked odidem na jamajku ale to tiez neviem..btw. anarchia tu nikdy nebola a anrchisticky stat neexistuje..
a komu to vlastne hovoris o tej nasej (?) demokracii. Ake politicke zriadenie by tebe vyhovovalo? Konstitucna monarchia?
doher
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal:a komu to vlastne hovoris o tej nasej (?) demokracii. Ake politicke zriadenie by tebe vyhovovalo? Konstitucna monarchia?
ja to myslim tak, ze hovoria ze je tu demokracia ale nevyzera to tak kazdy nemoze povedat svoj nazor....napr. mas svoj nazor za ktorym si stojis a automaticky sa stanes odpadom spolocnosti, ktory nevyhovuje statu lebo s nim nesuhlasis...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

sacek napísal:ja to myslim tak, ze hovoria ze je tu demokracia ale nevyzera to tak kazdy nemoze povedat svoj nazor....napr. mas svoj nazor za ktorym si stojis a automaticky sa stanes odpadom spolocnosti, ktory nevyhovuje statu lebo s nim nesuhlasis...
S nicim takym som sa za poslednych 10 rokov na Slovensku nestretol, ani v svojom blizkom okoli.
doher
Medium Star
Medium Star

t0m4s3 napísal:S nicim takym som sa za poslednych 10 rokov na Slovensku nestretol, ani v svojom blizkom okoli.
ty mozno nie ale ja ano :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

sacek napísal:ty mozno nie ale ja ano :wink:
a samozrejme tychto pripadov si zazil tak 2 miliony? Vyved ma z omylu. Rozpis sa o tom. Moc ma to zaujima.
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Falcoxxx »

Nam to moze byt jedno, stejne pri moci bude par ludi ktory budu vsetko robit preto aby sa iba oni mali dobre. A mi budeme stale tam kde sme...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

sacek napísal:ja nejsom anarchista :x
Uz nie? Este pred tyzdnom (08 Jan 2006, 13:20) to vyzeralo inak... Na otazku Traktoristu, ci si antifak tvoja odpoved znela:
sacek napísal: no taky mensi antifak a aj anrachista ale to tu neriesme lebo je to OT
Napísať odpoveď