Socializmus alebo demokracia?
A este si mal dopisat, ze 2 roky vojny v poriadnej pakarni na zapadnom okruhuLes napísal:Sranda by bola, keby si chcel odist do takeho Rakuska. Mohlo by ta to stáť totiž zivot.
Sranda bola, ked ta ako politickeho väzna mucili a potom dali do uránových baní do Jáchymova, aby si skapal.
Sranda bola, ked niekto z tvojich rodicov povedal, ze nema rad komunizmus a koli tomu ich deti nemohli navstevovat vysoku skolu.
Sranda bola, ked niekomu zhabali v roku 1948 cely majetok na ktory pracovali cele generacie.
Sranda bola, ked ta prislusnik VB alebo StB zmlatila pri vypocuvani.
Sranda bola, ked ludi nutili aj fyzickym nasilim, aby udavali na svojich blizkych. Niekedy rodic na dieta alebo naopak...
Sranda bola, ked som sa v roku 1964 presiel v nemenovanom malom mestecku a bol som obleceny v dzinsoch a len koli tomu ma predviedli na policiu, dostal som par faciek a musel som ist domov v spodkach.
A co sa tyka tych pasteliek, tie si komunisti mozu strcit tam, kde slnko nikdy nesvieti.
Dokonalý politický a spoločenský systém neexistuje - zatiaľ. Určite to nebol ten minulý - totalitný, ktorý s komunizmom nemal nič spoločné iba sa zaň schovával, alebo ten dnešný - vlčí systém (kto z koho) tzv. demokratický kapitalizmus. Ľudstvo hádam musí prejsť nejakým obrodením, ktoré mu otvorí oči a začne si vážiť úplne iné hodnoty ako doteraz a teraz.
Vtedy mali aspon ludia do toho rakuska ist ale teraz su NIEKTORI ludia v takej situacii (financnej) ze keby im aj neviem kde otvorili hanice tak tam nepojdu lebo nemaju preco a nacoLes napísal:Sranda by bola, keby si chcel odist do takeho Rakuska. Mohlo by ta to stáť totiž zivot.
Sranda bola, ked ta ako politickeho väzna mucili a potom dali do uránových baní do Jáchymova, aby si skapal.
Sranda bola, ked niekto z tvojich rodicov povedal, ze nema rad komunizmus a koli tomu ich deti nemohli navstevovat vysoku skolu.
Sranda bola, ked niekomu zhabali v roku 1948 cely majetok na ktory pracovali cele generacie.
Sranda bola, ked ta prislusnik VB alebo StB zmlatila pri vypocuvani.
Sranda bola, ked ludi nutili aj fyzickym nasilim, aby udavali na svojich blizkych. Niekedy rodic na dieta alebo naopak...
Sranda bola, ked som sa v roku 1964 presiel v nemenovanom malom mestecku a bol som obleceny v dzinsoch a len koli tomu ma predviedli na policiu, dostal som par faciek a musel som ist domov v spodkach.
A co sa tyka tych pasteliek, tie si komunisti mozu strcit tam, kde slnko nikdy nesvieti.
Ked vravim o uranovych baniach to sice pravda byt moze ale pozri co robia s ludmi na guantaname v amerike--> tam su proste ludia (vinni aj nevinni) ktori sa americanom nepacia a tajk ich mucia
a s tymi dzinsami to si zazil na vlastnej kozi???
urcite bolo vtedy vela minusov ale ekvivalenty najdes aj v dnesnej dobe
-
aquafresh1
Star
Tak tak pravdu hovoríš.. Ideálny politický systém totiž nielen že neexistuje on ani existovať nebude. JEdnoducho podstata žitia človeka to nedovoluje.. To by museli ludia žiť po dve rody na jednom ostrove.. a aj to by sa asi po čase vyzabíjali. Je to smutné ale je to tak. Človek je tvor vynaliezavý a podvodnícky. A to nezmení žiaden politický systém.stans napísal:Dokonalý politický a spoločenský systém neexistuje - zatiaľ. Určite to nebol ten minulý - totalitný, ktorý s komunizmom nemal nič spoločné iba sa zaň schovával, alebo ten dnešný - vlčí systém (kto z koho) tzv. demokratický kapitalizmus. Ľudstvo hádam musí prejsť nejakým obrodením, ktoré mu otvorí oči a začne si vážiť úplne iné hodnoty ako doteraz a teraz.
Komunisti boli strašné svine. Tá ich ideológia je síce pekná, ale nezrealizovateľná. Ja sa divím ľuďom, že ich volia ešte aj dnes. Môjho pradeda napríklad v 48 zavreli za to, že bol živnostníkom- mal stavebnú firmu a vraj vykorisťoval svojich zamestnancov. Výsledok? Po znárodnení firma ešte chvíľu fungovala, ale potom ju zavreli, že je zbytočná. "Vykorisťavaní" zamestnanci ešte dlho nadávali, lebo za pradeda mali vyššie platy, než čo dostávali od komunistov. Po niekoľkých mesiacoch pradeda pustili, ale slobodu si moc neužil, pre nesúhlas s režimom putoval do basy zas, tentokrát na niekoľko rokov. Ale na pokoji nenechali ani deda, z gymnázia ho vyhodili, behom jedného roka sa jeho prospech zhoršil z výborného až chválitebného na nedostatočný. Po prepade teda skončil na učňovke, po jej skončení putoval rovno do bane. Toto je troška vysoká cena za lacné mlieko.
-
mastermind
VIP
ja nejsom anarchistamastermind napísal:ano ty by si bol asi najradsej keby sa vratila anarchia a keby sme vsetci fajcili marihuanu ze?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
a komu to vlastne hovoris o tej nasej (?) demokracii. Ake politicke zriadenie by tebe vyhovovalo? Konstitucna monarchia?sacek napísal:ja nejsom anarchistaale tu nie je fakt ziadna demokracia a travu nefajcim...mozno zacnem ked odidem na jamajku ale to tiez neviem..btw. anarchia tu nikdy nebola a anrchisticky stat neexistuje..
ja to myslim tak, ze hovoria ze je tu demokracia ale nevyzera to tak kazdy nemoze povedat svoj nazor....napr. mas svoj nazor za ktorym si stojis a automaticky sa stanes odpadom spolocnosti, ktory nevyhovuje statu lebo s nim nesuhlasis...t0m4s3 napísal:a komu to vlastne hovoris o tej nasej (?) demokracii. Ake politicke zriadenie by tebe vyhovovalo? Konstitucna monarchia?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
S nicim takym som sa za poslednych 10 rokov na Slovensku nestretol, ani v svojom blizkom okoli.sacek napísal:ja to myslim tak, ze hovoria ze je tu demokracia ale nevyzera to tak kazdy nemoze povedat svoj nazor....napr. mas svoj nazor za ktorym si stojis a automaticky sa stanes odpadom spolocnosti, ktory nevyhovuje statu lebo s nim nesuhlasis...