Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
na tej stránke sú 3 g = 3000 mg. To nie je desatinná čiarka, nedávalo by to zmysel.
Nezmysel. Kreatín je asi najpreskúmanejší (a jeden z najúčinnejších) suplementov.
https://examine.com/nutrition/can-creat ... se-cancer/
https://examine.com/nutrition/can-creat ... se-cancer/
s rakovinou to nesuvisi, ale v minulosti, ked som braval kreatin, tak po urcitom case mi to vzdy rozhodilo travenie. Proste som mal po nom taky cudny pocit v zaludku. Bral som ho s prestavkami niekolko rokov, preto som ho nakoniec aj uplne prestal, lebo uz ked som si dal len jeden hlt tak sa mi zdvihal zaludok. Zazil niekto nieco podobne?
Vôbec. Beriem ho s krátkymi prestávkami asi 10 rokov.
Rok cvicenia mi priniesol ake take prinosy, najma o sa tyka siloveho rozvoja... Maxky : Bench 105kg, drep 200 kg, mrtvola 200 kg ... Tyzden som na deloade ktory bol viac menej uz nutny , mal som bolesti v krizoch a pod. a teraz ma napadlo, ze by som zmenil treningovy plan a prestal by som sa tolko orientovat na silu a zacal sa viac sustredit na objem. Navyse aj ide leto a nie je to na skodu. Som v diete, stravu mam poriesenu (momentalne 2300kcal) a dodrzujem ju striktne a preto ma aj mrzi, ze nie je na mne az tolko vidiet, ze cvicim .
Neviete mi poradit nejaky dobry objemovy trening?
Doteraz som chodieval ten zo stranky body-test kde bolo kazdy druhy den fullbody trening a predtym som mal tiez z tej stranky a ten bol 4x za tyzden pricom prve tri dni boli splity a posledny fullbody.
Mam chut ale tera skusit nieco ciso objemove.. neporadite mi?
Neviete mi poradit nejaky dobry objemovy trening?
Doteraz som chodieval ten zo stranky body-test kde bolo kazdy druhy den fullbody trening a predtym som mal tiez z tej stranky a ten bol 4x za tyzden pricom prve tri dni boli splity a posledny fullbody.
Mam chut ale tera skusit nieco ciso objemove.. neporadite mi?
Dosť dobré silové výsledky. 
Čo sa týka kvalitného objemového tréningu... určte neexistuje jeden najlepší.
Treba skúšať. Bodytest ti už radiť nebudem, keďže ho zjavne poznáš.
Čo sa týka kvalitného objemového tréningu... určte neexistuje jeden najlepší.
Aby sme sa chapali
Ta stranka je super (a som ti za nu aj nesmierne vdacny), kludne moze byt aj odtial nejaky objemovy plan ak mas odskusane, popripade ak si myslis, ze by mohol fungovať 
Ja som to nemyslel útočne, ale nesledujem nejaké prípadné aktuálne trendy, naozaj som posledných 5 rokov, možno aj viac, čerpal tréningy výhradne odtiaľ. Len sa zopakujem, aj tak neexistuje nič revolučné/prevratné/jedinečné, proste keď tak obmieňaj typy tréningov, meň intenzitu alebo si nájdi systém, ktorí ti najviac sedí a aj ťa baví.
sano456 napísal:Mam chut ale tera skusit nieco ciso objemove.. neporadite mi?
Tak neviem teraz či píšeš o tom že si začal cvičiť rok dokopy alebo si cvičil tú silovku rok
Každopádne, poradil by som ti rozdeliť si telo na split trening (2+1 alebo 3+1, veľké partie s malými). Aj keď veľa ľudí to odsudzuje pre naturála. Ale ak ťa cvičenie baví, chceš byť aktívny tak to určite skús. Pre svaly to bude nový impulz. Dal by som si bacha na to že už možno nebudeš dvíhať také veľké váhy ako v silovom tréningu. Čo ti môže spôsobiť ďalšie bolesti. Kĺbovka nebude na škodu.
Konkrétny typ tréningu nemám. Ja split cvičím od začiatku. A stále niečo vymieňam. Ako už kolega nadomňou poznamenal.
-
Point
Professional
fildinko..korte a za pol roka si tam kde on..ten benc..to je na zaplakanie
a sano .. ziadne speci treningy nemusis vymyslat ..2300kcal je teda asi malo ked nepriberas.. neviem kolko vazis...ale tak pridaj kcal a hotovo .. to ze zacnes cvicit peck deck a horne prsa po 8 opakovani..ti aj tak ziadny objem neprida ..
a sano .. ziadne speci treningy nemusis vymyslat ..2300kcal je teda asi malo ked nepriberas.. neviem kolko vazis...ale tak pridaj kcal a hotovo .. to ze zacnes cvicit peck deck a horne prsa po 8 opakovani..ti aj tak ziadny objem neprida ..
samozrejme tam je rozdiel, tie supermarketove bicykle za vela nestoja, mozno tak bwin ale to je tiez hop alebo trop
Inak, aké pred tréningové doplnky používate ? Ja idem dlhodobo na arginíne, kofeíne a kreatíne 
Vazim 93 kg a mam snahu zhodit tuk.. preto ten deficit kaloricky (ano viem, objemovka ... protireci si to .. ale zhadzujem a chcem zmenu treningu) ... a rok cvicim dokopy ... mozno rok a pol nech neklamem ... neviem presne ...
a nemal som nejake ze dlhodobe bolesti, sem tam ma pobolelo v krizoch co ale preslo vzdy do dalsieho dna, ale verim, ze vkuse ist vahy nie je zdrave pre klby ... preto mam aj chut na zmenu...
A na margo dvoch postov ... Beriem klbovku (obcas dava pocit nesmrtelnosti no ked dostanem bolest rychlo sa spamatam), protein v kcal deficite beriem viac ked sa snazim nahrabat makra bez narastu sacharidov / tuku ... a moj zlozvyk.. predtreningovka... priznam sa.. beriem ju skoro stale... drzi ma pri zivote hlavne po celom dni v skole alebo na stavbe ...
A hughito.. pekna forma ... par stran dozadu si to postol ... pri tej vahe musis byt fakt velky ako monstrum (v najlepsom zmysle slova)
Ziadal som ta o foto a postol si to sem a zvozili ta
mrzi ma to... neviem preco sa navazaju do formy ked silove vysledky su u teba smerodajne ... a vela ludi si neuvedomuje, ze aj udrzat vysledky stoji vela namahy, neda sa stale napredovat .. vidim to aj na sebe .. kazdopadne viem ako fotka skresluje a mas tam fakt dobru formu
// a nieco teda vyskusam z bodytestu asi ... nejaky novy trening.. snad mi to zapasuje
a nemal som nejake ze dlhodobe bolesti, sem tam ma pobolelo v krizoch co ale preslo vzdy do dalsieho dna, ale verim, ze vkuse ist vahy nie je zdrave pre klby ... preto mam aj chut na zmenu...
A na margo dvoch postov ... Beriem klbovku (obcas dava pocit nesmrtelnosti no ked dostanem bolest rychlo sa spamatam), protein v kcal deficite beriem viac ked sa snazim nahrabat makra bez narastu sacharidov / tuku ... a moj zlozvyk.. predtreningovka... priznam sa.. beriem ju skoro stale... drzi ma pri zivote hlavne po celom dni v skole alebo na stavbe ...
A hughito.. pekna forma ... par stran dozadu si to postol ... pri tej vahe musis byt fakt velky ako monstrum (v najlepsom zmysle slova)
// a nieco teda vyskusam z bodytestu asi ... nejaky novy trening.. snad mi to zapasuje
-
Point
Professional
objemovy trening bez kcal nebude fungovat..tomu asi rozumies .. s 200kg na drepy sa tiez rozluc ked budes sekat ...preto su diety naprt
.. tskze je ti zbytocne spekulovat superny objemovy trening ked chudnes..presne ako si napisal..prorireci si to
najviac su vychvalovane teraz push pull legs ..alebo vrch spodok .. na tu hypertrofiu sa odporuca 8-12 opak..ale mne tie opakovania nikdy nefungovali... tak ked si isiel doteraz silovku..rob to iste len zmen opakovania.tym.padom uberes vahu..skratis prestavky a zmena treningu ako vysita..
najviac su vychvalovane teraz push pull legs ..alebo vrch spodok .. na tu hypertrofiu sa odporuca 8-12 opak..ale mne tie opakovania nikdy nefungovali... tak ked si isiel doteraz silovku..rob to iste len zmen opakovania.tym.padom uberes vahu..skratis prestavky a zmena treningu ako vysita..
sano456 ak naozaj cvičíš len rok a pol, tak tie tvoje silové výkony sú naozaj veľmi dobré. Ale zase pokiaľ si zase cvičil silový tréning a možno máš aj dobrú genetiku, dá sa tomu uveriť. Otázne je ešte technika (prípadne vybavenie, či si použil opasok, bandáže, trhačky, dres atď.) - či ten drep nie je taký štvrtinový a pod.
To len taká skepsa, lebo som sa za život napočúval toľko výkonov, čo ľudia akože dávali, ale potom vo fitku som to nikdy nevidel v praxi.
Keď tak skús hodiť videá.
Ohľadom fotky... tie útoky nestoja za komentár.
Na tej fotke nemám, prirodzene, vôbec dobrú formu, hodil som to sem len tak. Už teraz to vyzerá lepšie, podarilo sa mi zhodiť 2-3 kg. Ale chcem to potiahnuť ešte viac a potom nahodím foto až v lete.
Point: Keď chce ísť človek objem, je dobré mať aspoň jeden deň, resp. aspoň niektoré cviky trochu viac objem (série x opakovania). Čisto na silovke človek nejako nenaberie.
Ja idem teraz už dlhšie toto, dávam si pauzu so silovkami. Mám teraz špecifický stav, nie vždy dokážem dodržiavať pravidelnosť tréningu, mávam viac dňové pauzy, málo spánku. Silovka by vôbec nemala zmysel.
https://body-test.cz/cs/clanky/227-optimalni-program/
Napr. dnes som šiel prvý deň, pošlem váhy:
Silové přemístění s velkou činkou nebo jednoruč s kettlebellem – 5x2-3 (+ 3-5 rozcvičných sérií; platí u všech cviků, kdy je potřeba nakládat větší váhu; tento komplexní cvik nepárovat s ostatními) = 75 kg
Dřep – 3x5 + 3x10 (celkem 6 pracovních sérií. Lze jet nejprve série po 5 a pak 10 opakováních, nebo naopak. V případě, že se dělají nejprve série po 10 opakováních, není nutné se dále rozcvičovat na série s 5 opakováními s těžší vahou) = 105 a 135 kg
Tlak vestoje - 3x5 + 3x10 = 70 a 55 kg
Shyby na hrazdě – 3x5 + 3x10 (se zátěží, bez zátěže, s dopomocí, různými úchopy, s pauzami nebo pomalým spouštěním; zkrátka tak, aby se daly dělat produktivně série s 5 i 10 opakováními) = robím koľko vládzem
Tyto tři cviky se stejnými parametry sérií, co jsou napsány za sebou, nemusí mít neměnné pořadí a je možné je v různých trénincích prohazovat nebo je řadit do supesérií či trojsérií.
Kliky na zemi (případně horizontální na kruzích) – 2x15-20
Horizontální (neboli obrácené) přítahy na kruzích/TRX nebo k tyči – 2x15-20
Farmářská chůze – 2x 30-60 sekund (Opět je možné 2-3 cviky se stejným množstvím sérií spojovat za sebe bez přestávek a různě měnit jejich pořadí)
Podotýkam, že tie váhy sú nastavené tak (na začiatku podseknuté), aby som ich dal viac menej v pohode. Nemal by som ísť do zlyhania a treba dodržiavať aj istý progres, postupne prihadzovať vlády. Ale ako som napísal, stalo sa mi aj také, že jeden týždeň som 3 x 5 MT (180 kg) dal v pohode a teraz pred pár dňami som to po 4 hodinovom spánku proste nedával...
Keď tak skús hodiť videá.
Ohľadom fotky... tie útoky nestoja za komentár.
Point: Keď chce ísť človek objem, je dobré mať aspoň jeden deň, resp. aspoň niektoré cviky trochu viac objem (série x opakovania). Čisto na silovke človek nejako nenaberie.
Ja idem teraz už dlhšie toto, dávam si pauzu so silovkami. Mám teraz špecifický stav, nie vždy dokážem dodržiavať pravidelnosť tréningu, mávam viac dňové pauzy, málo spánku. Silovka by vôbec nemala zmysel.
https://body-test.cz/cs/clanky/227-optimalni-program/
Napr. dnes som šiel prvý deň, pošlem váhy:
Silové přemístění s velkou činkou nebo jednoruč s kettlebellem – 5x2-3 (+ 3-5 rozcvičných sérií; platí u všech cviků, kdy je potřeba nakládat větší váhu; tento komplexní cvik nepárovat s ostatními) = 75 kg
Dřep – 3x5 + 3x10 (celkem 6 pracovních sérií. Lze jet nejprve série po 5 a pak 10 opakováních, nebo naopak. V případě, že se dělají nejprve série po 10 opakováních, není nutné se dále rozcvičovat na série s 5 opakováními s těžší vahou) = 105 a 135 kg
Tlak vestoje - 3x5 + 3x10 = 70 a 55 kg
Shyby na hrazdě – 3x5 + 3x10 (se zátěží, bez zátěže, s dopomocí, různými úchopy, s pauzami nebo pomalým spouštěním; zkrátka tak, aby se daly dělat produktivně série s 5 i 10 opakováními) = robím koľko vládzem
Tyto tři cviky se stejnými parametry sérií, co jsou napsány za sebou, nemusí mít neměnné pořadí a je možné je v různých trénincích prohazovat nebo je řadit do supesérií či trojsérií.
Kliky na zemi (případně horizontální na kruzích) – 2x15-20
Horizontální (neboli obrácené) přítahy na kruzích/TRX nebo k tyči – 2x15-20
Farmářská chůze – 2x 30-60 sekund (Opět je možné 2-3 cviky se stejným množstvím sérií spojovat za sebe bez přestávek a různě měnit jejich pořadí)
Podotýkam, že tie váhy sú nastavené tak (na začiatku podseknuté), aby som ich dal viac menej v pohode. Nemal by som ísť do zlyhania a treba dodržiavať aj istý progres, postupne prihadzovať vlády. Ale ako som napísal, stalo sa mi aj také, že jeden týždeň som 3 x 5 MT (180 kg) dal v pohode a teraz pred pár dňami som to po 4 hodinovom spánku proste nedával...
-
Point
Professional
hughito .. ja som vzdy nabral len pri silovych treningoch ..mozno ma to viac vycerpalo a viac som jedol.. neviem .. ale mam na sebe odpozorovane .. ze pri 6kach ..4kach..sem tam 1kach rastiem a silniem
Zaujímavé... ako jasné, že človek neschudne.
Ale všeobecný úzus je, že klasická objemovka vyžaduje aj viac objemu. Ale každému môže, samozrejme, sedieť niečo iné.
Ale ako môže to aj klamať... ja som jedol citrulín a beta alanín aj pri objemovke, ale až teraz keď idem hento vyššie to viac pociťujem. Bývam brutálne napumpovaný po tréningu a človeku sa zdá, aký je veľký.
Ale ako môže to aj klamať... ja som jedol citrulín a beta alanín aj pri objemovke, ale až teraz keď idem hento vyššie to viac pociťujem. Bývam brutálne napumpovaný po tréningu a človeku sa zdá, aký je veľký.
Zial maximalky nemam na videu . Mam len box drep 190 kg a deadlift 190 kg .
a kedze to nechcem hadzat na svoj yt kanal tak takto sprosto to hodim sem
https://files.fm/u/cvg47rms
a kedze to nechcem hadzat na svoj yt kanal tak takto sprosto to hodim sem
https://files.fm/u/cvg47rms
-
R1k1nko
Darca
hm ten deadlift velmi pekne si to dal skoda ze ja tak pekne neviem 
Super, konečne aj nejaké videá (už niečo nahodím aj ja, vie niekto poradiť, ako nastaviť niektoré videá na kanáli youtube ako verejné a ostatné ako súkromné?).
Technicky to vyzerá fajn, pri MT by sa mi možno žiadali ramená ešte trocha stiahnuť/napnúť, ale je to sumo, ktoré ja vôbec necvičím, takže moc do toho kecať nechcem.
A na to, že cvičíš rok a pol veľmi slušná forma.
Technicky to vyzerá fajn, pri MT by sa mi možno žiadali ramená ešte trocha stiahnuť/napnúť, ale je to sumo, ktoré ja vôbec necvičím, takže moc do toho kecať nechcem.
A na to, že cvičíš rok a pol veľmi slušná forma.