Game of Thrones - Seriál
Re: Game of Thrones - Seriál
Reťaze boli na móle, na tom jazere.
toto fakt nechapem, aku vedecku/pseudovedecku teoriu??? preco by drak co zomrel a bol oziveny nemohol chrlit ohen? preco by nemohol chrlit lentilky?dudo64 napísal:P.S.Fakt by som strasne rad pocul akukolvek vedecku/pseudovedecku teoriu o tom ako moze lad znicit lad, resp. hypotezu o tom ako moze ladovy drak chrlit ohen
drak je fiktivne zviera, v skutocnosti draci neexistuju, tak na zaklade coho vyvodzujes ze ladovy drak nemoze chrlit ohen? keby najdes 10 tisic rocne cinske zvitky kde bude spomenuty drak co mal totalne derave kridla, miesto noh mal kolesa a chrlil ladovo vychladene pivo, tak sa budes stazovat ze jak mohli ci stari cinana taku blbost spravit, ved to neni nijak vedecky/pseudovedecky mozne???
ale ked chces pseudovedu, co je logickejsie, ze tvor co ma specialny organ ktory mu umoznuje chrlit ohen (najskor na baze palenia metanu alebo siry), ked zomrie a kral vsetkych nemrtvych ho ozivi, tak sa mu ten organ magicky premeni na novy organ co chrli lad...ostatne co je to chrlit lad? ako mozes chrlit lad? nie je potom z teba snezne delo. lebo vlastne len lad chrlis ako malicke ciastocky, teda vlastne ti z ust snezi.
Ale no ved..taketo emocionalne vzplanutie som nechcel sposobitaacid napísal: toto fakt nechapem, aku vedecku/pseudovedecku teoriu??? preco by drak co zomrel a bol oziveny nemohol chrlit ohen? preco by nemohol chrlit lentilky?
drak je fiktivne zviera, v skutocnosti draci neexistuju, tak na zaklade coho vyvodzujes ze ladovy drak nemoze chrlit ohen? keby najdes 10 tisic rocne cinske zvitky kde bude spomenuty drak co mal totalne derave kridla, miesto noh mal kolesa a chrlil ladovo vychladene pivo, tak sa budes stazovat ze jak mohli ci stari cinana taku blbost spravit, ved to neni nijak vedecky/pseudovedecky mozne???
ale ked chces pseudovedu, co je logickejsie, ze tvor co ma specialny organ ktory mu umoznuje chrlit ohen (najskor na baze palenia metanu alebo siry), ked zomrie a kral vsetkych nemrtvych ho ozivi, tak sa mu ten organ magicky premeni na novy organ co chrli lad...ostatne co je to chrlit lad? ako mozes chrlit lad? nie je potom z teba snezne delo. lebo vlastne len lad chrlis ako malicke ciastocky, teda vlastne ti z ust snezi.
P.S. Co sa tyka lietania s dierami v kridlach, zistil som na zaklade tejto "problematiky" (priznavam, ze to pre mna bola novinka
P.P.S. Ak by to nebolo stale jasne, nejde mi o to co je a nie je mozne vo fantasy svete, ale o to, že celou seriou sa nieslo niekolko scenaristickych chyb, ktorym sa dalo predist
Ale to nie sú chyby. Rovnako dĺžka a rýchlosť letu havrania... Westeros nie je Európa a náš svet, Ich havrany môžu byt úplne iné a funguje svet na iných princípoch.
toto proste neni problem serialu ale problem toto ako sa na to pozeras.
nejedna sa iba o GoT ale akykolvek serial ci film, vzdy mas dve moznosti, pozerat film a hladat akukolvek chybu v scenari, nelogickost ci nepresnost a potom sa nad tym rozculovat. alebo proste budes pozerat film a hladat tam tie dobre veci, dobru hudbu, dobre bojove sceny, zaujimave zvraty ci vtipne hlasky.
v jednom pripade si svoj zazitok zhrosis, v druhom zlepsis. lebo uprimne, nelogickost a derave scenare najdes v 80% filmoch ci serialoch.
nejedna sa iba o GoT ale akykolvek serial ci film, vzdy mas dve moznosti, pozerat film a hladat akukolvek chybu v scenari, nelogickost ci nepresnost a potom sa nad tym rozculovat. alebo proste budes pozerat film a hladat tam tie dobre veci, dobru hudbu, dobre bojove sceny, zaujimave zvraty ci vtipne hlasky.
v jednom pripade si svoj zazitok zhrosis, v druhom zlepsis. lebo uprimne, nelogickost a derave scenare najdes v 80% filmoch ci serialoch.
Samozrejme
Nikto necaka od filmu/serialu dokonalost. Prvy prklad co ma napdol - pri Hobbitovi (po predoslomsom sledovani LOTR) som uz len cakal kedy pride nejaka riadna, klasicka Jacksonovska hovadina a bum, Legolas skakal po padajucich kamenoch
tym momentom to normalne chytilo spravnu "iskru" a bol som za to vyslovene rad
Na druhej strane, ono ide celkovo fakt len o to, ze GoT bolo (podla mna) v predoslych seriach proste lepsie a hlavne premyslenejsie a tato seria nejak upadla (Ano plno chyb bolo aj v predoslych). Ale ze by osm nad tym vyslovene "hneval" a masochisticky si kazil zazitok to urcite nie

Budúci rok má GoT orchester turné po Európe 
Podľa všetkého bude pokračovanie až v roku 2019. Čakanie bude dlhšie ako sme si mysleli. Ešte stále viac ako rok.
https://www.hbo.com/game-of-thrones/sea ... rning-2019
https://www.theguardian.com/tv-and-radi ... s-air-2019
https://www.hbo.com/game-of-thrones/sea ... rning-2019
https://www.theguardian.com/tv-and-radi ... s-air-2019
-
Steven666
King
- Kontaktovať používateľa:
je to tu.
Budem si musieť pozrieť aspoň dva posledné diely z poslednej série, celkom výpadky už.
Trailer mi vyznel tak, že sa všetci spojili proti týpkom z ľadu.. blbosť nie?
Vytvorili alianciu ľudí proti zombie, samozrejme okrem Cersei.
Seriál bol alebo je dobrý ale fakt do nekonečna to už naťahovať nemôžu.
Ako pozerám tak 14. apríla bude prvá časť série a 19. mája už bude posledná časť, mesiac a niečo a bude po všetkom.
A dĺžka jednotlivých častí...
episode 1 (April 14): 54 minutes
episode 2 (April 21): 58 minutes
episode 3 (April 28): 1 hour, 22 minutes
episode 4 (May 5): 1 hour, 18 minutes
episode 5 (May 12): 1 hour, 20 minutes
episode 6 (May 19): 1 hour, 20 minutes
Z tohto typujem, že veľký boj sa začne v tretej časti a prehra mŕtvych bude vo štvrtej časti. Zostávajúce 2 časti budú asi boje o železný trón. Tipujem, že sa im nejako podarí zabiť Night Kinga a tak jednou ranou padne celá jeho armáda. Jasne, že všetko len špekulácie asi nikto nevie čo bude.
Prvé dve budú asi len také zohrievacie kolá.
Ako pozerám tak 14. apríla bude prvá časť série a 19. mája už bude posledná časť, mesiac a niečo a bude po všetkom.
A dĺžka jednotlivých častí...
episode 1 (April 14): 54 minutes
episode 2 (April 21): 58 minutes
episode 3 (April 28): 1 hour, 22 minutes
episode 4 (May 5): 1 hour, 18 minutes
episode 5 (May 12): 1 hour, 20 minutes
episode 6 (May 19): 1 hour, 20 minutes
Z tohto typujem, že veľký boj sa začne v tretej časti a prehra mŕtvych bude vo štvrtej časti. Zostávajúce 2 časti budú asi boje o železný trón. Tipujem, že sa im nejako podarí zabiť Night Kinga a tak jednou ranou padne celá jeho armáda. Jasne, že všetko len špekulácie asi nikto nevie čo bude.
Prvé dve budú asi len také zohrievacie kolá.
Ja si teraz dávam celý seriál od začiatku a som kdesi na šiestej sérii no a nedá mi to, ale opakovane musím povedať, že po vynikajúcich začiatočných sezónach kvalita išla postupne dole. Stále je to efektné a zábavné, ale scenár silno utrpel tým, že sa už nemohol inšpirovať knihami a taktiež rozvrhnutie deja do toho, koľko priestoru na to majú / budú mať je veľmi nerovnomerné. Mnohé dejové linky boli ukončené veľmi laxne, len aby sa ich tvorcovia už zbavili, mnohé scény točené naozaj akoby na základe fanfiction, hlavné postavy v závere celý čas chráni "plot armor", čo predtým neexistovalo a za prípadné chyby ťažko pykali (Ned Stark, Robb Stark, khal Drogo atď.) Ja to už určite dopozerám a istým spôsobom sa aj teším, bojové scény a bitky sú veľmi dobre zvládnuté, prostredia super a atmosféra graduje, len ma mrzí, že tvorcovia akoby stratili záujem produkovať čosi viac, než bežné fantasy boje kde HH prežije neprežiteľné.
Ja som si išiel zopakovať aspoň čosi... stiahol som si suverénne posledné dva diely 6. série. A potom som zistil, že ešte bola celá 7. Už si vôbec nepamätám, čo sa tam dialo. 
-
Satanic Warmaster
Amateur
Ja som zas toho názoru že kvalita išla každou sériou nahorMuffi napísal:Ja si teraz dávam celý seriál od začiatku a som kdesi na šiestej sérii no a nedá mi to, ale opakovane musím povedať, že po vynikajúcich začiatočných sezónach kvalita išla postupne dole ...
zalezi od cloveka, ja si najviac pamatam ze sa ludia pri novsich seriach stazovali ze sa tam nic nedeje, ze je to malo akcne. mne naopak vyhovuje viac liniek, zvratov a politiky ako ohromne bitky, ktore trvaju polovicu dielu.
Skutočne je v tomto menej politiky ako napr. v House of Cards.
Ja na začiatku som to pozeral, potom nejaký čas ani nie, zdalo sa mi to dosť pomalé, od siedmej série ako by sa to dosť zrýchlilo.
Ja na začiatku som to pozeral, potom nejaký čas ani nie, zdalo sa mi to dosť pomalé, od siedmej série ako by sa to dosť zrýchlilo.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Niektori operatori budu mat na buduci tyzden hbo zadarmo a pojde tam maraton game of thrones
https://zive.aktuality.sk/clanok/139290 ... y-o-trony/
https://zive.aktuality.sk/clanok/139290 ... y-o-trony/
-
guess.whoo
Redeemer
digi ma uz skoro mesiac hbo free
-
R1k1nko
Darca
no co nikto nic ? !
cast mala 54 min a mne to ubehlo ako 10 min !!! stiahol som si najlepsiu moznu kvalitu a tie scenerie ked sa lietalo boli peckove !
dalej asi za mna 10/10 tu neni o com a mozno dalsie casti budu ovela lepsie a viac jak 10 uz dat nemozem ale aspon vidno aky je toto SERIAL !
dalej asi
Spoiler
pohlady sansy a dany ... alebo Aria ked sa stretla s Johnom vazne dobre ... tak isto aj ten epicky prichod a tesi ma ze su konecne vsetci spolu nie kazdy zas niekde v pi*i daleko a a ukazili skoro vsetky postavy cize sme si to uzili .