Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rufo
Medium Expert
Medium Expert

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa rufo »

Caute, zhanam do domacnosti NTB do cenovej urovne 600eur, hry sa na tom nebudu mastit. Na klasicke domace pouzitie s uhloprieckou tak okolo 15 palcov a idealne aj DVD mechanikou :roll:

tento je ok?

https://www.hej.sk/notebook-lenovo-idea ... y4zp0GTFf8

Dikicko za odporucania
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DropDead »

Skúsil by som aj ja. Dosť sa mi zíde k nejakým veciam (práca a učenie) mať NTB, kúpil som si Xiaomi Mi Air 2018 a akože je super ale batéria nie je až tak super, tak som rozmýšľal, že by som investoval viac (bol ochotný investovať), premýšľam aj nad sumou ako 1200-1300€ ale naozaj naozaj by som potreboval toto:

- 12-14" displej (skôr inklinujem k 13,3" ale pokojne aj 14, kedže neraz už konečne robia tenké okraje a tak v tele, do ktorého by sa inak zmestil 13,3" sa v pohode zmestí aj 14,1"...a tak, veď to poznáte)
- ľahké a tenké - v podstate ultrabook
- čo najlepšia výdrž batérie, v podstate 80% času robím toto, nerenderujem, nehrám sa (ale rád by som raz za čas zahral niečo menej náročné, žiadne AAA hry, no toto nie je podmienkou), workload je skôr otvorený prehliadač s 20 tabmi, textový editor - rozprestrené po 3 plochách vo Win10tke -- rád by som pri takejto prevádzke fungoval aj 10h bez toho, aby som musel stále pozerať, či mám ešte baterku
- dobrá klávesnica (nie je nič horšie ako oničom klávesnica)
- čo najväčšííííííííííííí touchpad
- dedikovaná grafika nemusí byť ale ak, tak niečo s rozumným pomerom cena/výkon, napríklad MX150, raz za čas by som to využil ale ak to má byť na úkor toho, že padne výdrž batérie na polovicu a bude to mať hlučnejšie chladenie, tak radšej integrovanú...či sú už dostupné napríklad nové Intel kúsky s Vega M grafikou??
- tiché chladenie pri mojom použití, nechcem, aby pri hlúpom prehliadači a editore ma rušil hluk ventilátora (kedže tie sú často buď vypnuté/na nízkych otáčkach a nepočuteľné alebo hlučné).

Vedeli by sme niečo vymyslieť v tejto cene? Či že by využitie, kde by konečne pasoval Macbook?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

tak pre to co si napisal by som ti odporucil nieco taketo... display je malinky ale zato ultrawide, co sa tyka vydrze tak 16hodin nieje ziaden problem, dedikovana grafika tiez nieje, takze pohoda, klavesnica je mechanicka, stara dobra klasika a co sa tyka hlucnosti - je nepocutelny, nakolko je to full pasiv...
Prílohy
hp110.jpg
hp110.jpg (32.28 KiB) 1779 zobrazení
DropDead
Addict
Addict

Pff, neni tačpet, neni instabaj.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DropDead: Ultrabook je jasna definicia, tam cenovo zacinas niekde okolo 900 eur. MX150 sa dava, ale musel by si zvysit rozpocet na 800-900 eur. Podla tvojich poziadaviek som vybral toto: https://www.alza.sk/asus-vivobook-s14-s ... 454662.htm
DropDead
Addict
Addict

Nóóóó rozpočet si dávam tak do 1200-1300€...číí si náhodou tak preklikukol medzi mojim a príspevkom od Rufa? On mal rozpočet do 600€.

Každopádne ma začal zaujímať pomer strán iný ako 16:9, niečo vyššie, čo celkom zúžilo možnosti, v podstate Surface Book/2, Macbook Air/Pro2017 a na počudovanie Huawei Matebook 13. Vyzerá to tak, že Matebook 13 by mal byť za cca 900€, čo je aj super cena, tak uvidím, že aké budú, keď to príde, vyzerá to na polovicu apríla. Chvíľku som sa nechal zlákavať Macbookom ale potom som vytriezvel a povedal si, že nie som ochotný riskovať problémy s ich hlúpou klávesnicou a Surface o 250€ drahší ako Matebook je s len 128GB a v tej ich sivej (škoda, že u nás nie je možné dostať tú čiernu verziu).

Je ešte niečo, na čo kuknúť?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skus Zenbook tretej generacie.
DropDead
Addict
Addict

Tretia generácia sú tieto nové s tým novým štýlom pántov? Respektíve napríklad tento
https://www.alza.sk/asus-zenbook-13-ux3 ... 535635.htm ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, pomylil som si ten rozpocet s prispevok vyssie. Odpoviem za neho. Tretiu generaciu oznacuju ako Zenbook 3, najdes to tak aj na Alze. Napr: https://www.alza.sk/asus-zenbook-3-delu ... 7.htm?o=10 Alebo Zenbook Pro s GTX1050: https://www.alza.sk/asus-zenbook-pro-ux ... 15118&o=14 Alebo to co si si vybral ty. Pripadne Envy od HP: https://www.alza.sk/hp-envy-13?dq=5536372

rufo: Ano, je OK, mal by mat aj IPS displej.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

DropDead
Addict
Addict

Hlavne Zenbook 3 Deluxe sa blíži k ideálu, ktorý hľadám ale aj po tom ako som uzrel 3:2 a iné ne-16:9 displeje, tak už sa mi ťažko rozmýšľa nad 16:9 displejmi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

DropDead: Nevidim zmysel kupovat 3:2 displeje, to mi pripomina notebook z roku 1996, ktore boli takmer stvorcove. Weby, obrazky, vsetko sa prisposobuje na 16:9, resp. 16:10.
DropDead
Addict
Addict

Pri vyššom rozlíšení je to skôr o benefite, že neťaháš len do šírky ale aj do výšky (záleží, ako na to pozeráš, či na 16:9 displej, ktorý je natiahnutý do výšky alebo 16:9 orezaný po zľava-zprava). Ja keď napríklad viem, že oproti môju MiAir dostanem ešte časť displeja na výšku navyše dostanem presne, čo chcem, robím s kódom, takže to, že môžem mať viac riadkov kódu mi vyhovuje, kedže ja to beriem z toho konca, že dostanem extra content na výšku (plus vyššie rozlíšenie a pri mojom 100% škálovaní to bude ešte viac contentu z každej strany).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

16:9 je z dovodu zorneho uhlu ludskych oci. Na sirku je to okolo 140 stupnov, na vysku okolo 90 stupnov. Pokial to potrebujes na kodenie a chces mat viac zdrojoveho kodu, tak ano, v takom pripade moze byt 3:2 vyhoda, ale myslim si, tych notebookov bude velmi malo a otazne su aj konfiguracie vzhladom na tvoje poziadavky. Mozno skoncis aj tak pri externom monitore, ktory vies otocit na vysku.
DropDead
Addict
Addict

Presne ako vravíš, v podstate to je výber medzi Matebookmi, Surface Laptopmi a i keď 16:10 nie je ončo, tak je to ešte ten kúsok navyše a tam spadajú Meky (ale tie naozaj minimálne, potenciálne problémy s klávesnicou, strach to vlastniť po dvoch rokoch, ak zomrie hocičo, tak sa k dátam už nedostanem, kedže rovno menia celé dosky a t.j. aj SSD, kedže ich teraz tí géniovia pájkujú na dosky).
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Ahojte, velmi rad si necham poradit, hladam 2 in 1 laptop tablet (podmienka) na cesty, aktualne mam Teclast F5 s ktorym som extremne spokojny vo vsetkych aspektoch ale bohuzial zivotnost baterky je extremne mizerna (max 2 hodiny +-) a preto ho musim vymenit, ako fajn alternativa sa mi zda Google Pixelbook ktory si viem kupit za nejakych 700-800 Eur, ale rad si necham poradit alternativy, dolezite body pre mna su
:plus: 2-in-1 s plnohodnotnou klavesicnou (takze Surface skor nie, Surface book ano, ale ten je mimo s cenou)
:plus: velkost max 12,5"
:plus: vydrz baterky 5+ hodin (cim viac tym lepsie)
:plus: minimalne 6GB RAM
:plus: co najlahsi a najtensi
:plus: nabijanie cez USB-C vyhodou (neni podmienka)
:plus: cena najviac cca 800 Eur

Diky moc
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

chlapec10: Obavam sa, ze problematickym kriteriom u teba je RAMka vzhladom na cenu. Pozri Acer Switch 5, ale zial len so 4GB RAM: https://www.alza.sk/acer-switch-5-celok ... 448566.htm

Inak ked sa divam na ten Acer, tak pri 12 palcovom displeji je rozmer 293x202mm. 14 palcove dotykovky ako je VivoBook, Inspirion14, Spin 3 alebo Yoga 530 maju v danom rozmere na sirku cca 3 cm viac. Alternativou by mohol byt 13,3 palcovy kusok v podobe Zenbooku od Asusu, avsak lacne kusky uz v ponuke nevidim, ale tam je sirka len 302mm, cize o centimeter viac ako 12 palcovy: https://www.alza.sk/asus-zenbook-ux333f ... 493617.htm Alebo 50 eur nad rozpocet, postaveny na Ryzene, s 8GB RAM a sirkou 307mm: https://www.alza.sk/hp-envy-x360-13-ag0 ... 452811.htm
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dakujem, ta RAMka by sa mozno dala zniest, ale pozeram ten Switch, a urcite nie, kvoli tej platenej klavesnici + tomu zadnemu drizaku...
A pozeram ten Asus a HP a pri tej cene mi uz fakt vychadza ten pixelbook lepsie a hlavne lacnejsie :(
DropDead
Addict
Addict

Uvedomuješ si, že to je Chromý OS? Aj Linux distribúcie v čisto terminálovom režime ponúknu viac možností ako ten Nič OS.

Za mňa Envy X360, ktorý spomína aj hojko, ten vyzerá fantasticky a nájdeš ho v obchodoch aj do 800€.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

DropDead napísal:Uvedomuješ si, že to je Chromý OS? Aj Linux distribúcie v čisto terminálovom režime ponúknu viac možností ako ten Nič OS.

Za mňa Envy X360, ktorý spomína aj hojko, ten vyzerá fantasticky a nájdeš ho v obchodoch aj do 800€.
Viem ze tam je chromeOS, ale priznam sa ze az do takych podrobnosti som to nestudoval, ako som povedal, potrebujem ho len na cesty, kde ho potrebujem hlavne na pracu v prehliadaci (naraz otvorenych 10+ tabov, takze preto ta RAMka), nejake zakladne textove prace, nejake lahke strihy videa z Gopro a Dronu a mozno raz za cas pozretie nejakeho filmu/serialu...
Vyslo mi to ze potrebujem hlavne vydrz baterky + co najvacsiu kompaktnost/spratnost, spominany Teclast F5 co mam teraz mi absolutne vyhovuje vo vsetkom co potrebujem + velkost je super, ale bohuzial ta vydrz baterie je absolutne tragicka
Ten Envy neni zly, ale podla mna je obrovsky oproti povodnemu Teclastu ale aj Pixelbooku, pozeral som aj na ASUS Chromebook Flip C434 ale odradila ma velkost :( mozno este Flip C302CA
Napísať odpoveď