Kontrola originality zaverecnych prac

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
marek372
Amateur
Amateur

Kontrola originality zaverecnych prac

Príspevok od používateľa marek372 »

ahoj.

vie mi niekto povedat ako to byva pri KO zaverecnych prac ? ak som na svk vysokej skole, porovnava ten system prace napisane len v slovenskom jazyku alebo vie si to nejak prelozit aj z CR ( CZ jazyk odovdzane v CR univerzite).

Dik.
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kontrola originality zaverecnych prac

Príspevok od používateľa Mek »

Pokial viem, je to izolovane iba na slovenske zaverecne prace odovzdane na slovenskej skole.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Len si daj pozor aby si neopisoval zo starsej prace ktoru uz mohol niekto sikovny prelozit a odovzdat..
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Lepšie zmeniť poradie oddielov, preformulovať, zmeniť slovosled, niečo vynechať, niečo pridať z kníh, niečo vlastnými slovami, z webu, zo štátnych publikácií, niečo vynechať a tak normálne ako by sa to malo. Technológie idú do predu, ja by som určite neriskol kópiu 1:1 ale je to aj neseriózne niečo celé to jednoducho skopírovať.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Celé diplomovky sú hlúposť. Písať o niečom čo už niekto písal 1000x. Čo tam majú akože ľudia nové vymyslieť? Diplomovka vôbec neukazuje vedomosti študenta.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som nepísal o niečom, o čom sa už niekto písal 1000x. Ani bakalárku. Bude to závisieť od úrovne fakúlt a aj samotného študenta. ;)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

hughito - ty nie, ale neaplikuj to globálne. Ak máš každý rok 15 000 študentov (neviem koľko študentov je v záverečných ročníkoch u nás, hrubý odhad) čo odovzdávajú bakalárky, diplomovky, doktorandské práce atď., tak sa nedá, aby všetci mali čosi vlastné, originálne, tvorivé a nové a aj z toho menšieho percenta, čo sú natoľko kreatívni a vynaliezaví študenti, aby si čosi také vymysleli a ešte im to školitelia odobrili je len časť práce vlastnej a zvyšok sa opisuje z literatúry a zdrojov.
Ja som na diplomovke pôvodne chcel mať len vlastnú časť výskumu, bolo tam veľa porovnávania, grafov, analýz, nejaké tie obrázky do toho, bohato by to rozsahovo stačilo, ale školiteľ ma aj tak prinútil mať cca 60% obsahu práce čisto teoretickej, správne citovanej z určitého množstva zdrojov :D Takže aj tí, čo chcú mať nekopírované práce musia časť z ich obsahu kopírovať a tiež som to robil tak, že som menil slovosledy a parafrázoval iné literatúry a čo ja viem, lebo veď nevycuciam si z prsta vedecké texty.
Som toho názoru, že systém prác je zbytočný a nanič, je to v podstate taký rozsiahlejší sloh pre mnohých, mne to nič nedalo.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Tak potom všetko je na nič, aj štátna skúška, veď si mal tie predmety, kde si už skúšku mal, tak potom načo? :D

Závisí to hlavne od skúšajúcich a hlavne predsedu komisie a tým je to vecou aj šťastia. Niktorý spraví ozaj veľký horror na štátniciach, iný to len ako nutný úkon a je to len formalita, ktorú absolvuje úspešne každý, kto zo seba vydá pár logicky súvisiacich viet viac-menej súvisiacich s témou. :D

Pravda je ale aj, že tí, čo len 5 rokov v kuse odpisovali z ťahákov (a takých je až až) tak mali ozaj veľký problém na konci a niektorí aj vyleteli aj z opravných termínov, čo už nie je žiadna sranda.

No ale dnes je to celé už iná káva, dnes majú niekde knihy ako letáky a brožúry, nechcem tu kydať na niektoré vš ale celé je to smiešne čo sa dnes deje, úroveň ako na základnej škole. :lol:
Muffi napísal:Takže aj tí, čo chcú mať nekopírované práce musia časť z ich obsahu kopírovať a tiež som to robil tak, že som menil slovosledy a parafrázoval iné literatúry a čo ja viem, lebo veď nevycuciam si z prsta vedecké texty.
Veď je to tak, zmeníš texty, upravíš, doplníš, použiješ rôzne zdroje, poskladáš to nejako a je to tak normálne ale iné je spraviť obyčajné ctrl+c a ctrl+v komplet len zmeníš meno a dátum. A potom sa poliehať na šťastie ... nie je práve najlepšia stratégia. :D
jojo44
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jojo44 »

Záleží aj od odboru... fakulty a pod.. Ja som napr. z STU Stavebnej fakulty a tam majú všetci bakalári cca 200-400 študentov rovnakú tému bakalarskej práce - Bytový dom a textová časť pozostáva z technickej správy a výpočtov... takže tam veľa tých možností nie je ako tie konštrukcie opísať, tak sa vie objaviť aj 50% + zhoda a pod. podstatná je výkresová časť a tú to skontrolovať samozrejme, že nevie :) A pri týchto prácach absolútne nerozumiem tomu systému lebo sú odseky, ktoré som mal s diplomovkou úplne zhodné a systém to nezobral... lebo DP je tiež technická správa len o inom druhu budovy a väčší rozsah výkresovej časti :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mne napriklad naslo zhodu s nejakou ruskou pracou pred 5-6 rokmi
marek372
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marek372 »

guess.whoo napísal:mne napriklad naslo zhodu s nejakou ruskou pracou pred 5-6 rokmi

to ako ze s ruskou ? ten system si to vie prelozit? ci ako nechapem
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som pisal zaverecnu pracu v AJ a naslo mi zhodu s pracou odovzdanou v Rusku
Napísať odpoveď