Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu
Uber - preprava osob
Na nieco take ako uber nemame sancu sa dockat v tych stredne velkych slovenskych mestach... Taxiky su vsade minimalne 2,50 aj v malych mestach.
-
yoggy
Re: Uber - preprava osob
Hmm podla mojich info v Trnave mate uz Taxify a Uber na slovensku (uz) nie je
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Cez zimu bikesharing nefunguje, preto som pridal aj tú časť s taxíkmi. Máme tu aj taxify, raz som uvažoval, že ho využijem, ale vychádzal o pár centov drahšie ako taxík.
taka viac menej teoreticka uvaha, ako to funguje s taxify ked chces robit sofera? uber zrusili lebo ludia jazdili bez taxi licencie, na taxify to treba? nikde na ich stranke som si nic take neprecital.
mne to prislo ako fajn kratochvila, vecer chces nejak rozumnejsie vyuzit cas nez kukanim telky, tak ked mas naladu, sadnes do auta a 2 hodinky sa budes hrat na taxikara. ale pokial treba taxi licenciu a zivnost tak to asi nema zmysel.
mne to prislo ako fajn kratochvila, vecer chces nejak rozumnejsie vyuzit cas nez kukanim telky, tak ked mas naladu, sadnes do auta a 2 hodinky sa budes hrat na taxikara. ale pokial treba taxi licenciu a zivnost tak to asi nema zmysel.
Samozrejme ze netreba. Uber ale skoncil dobrovolne. Taxifi neriesi.
uber sa nechcel tahat po sudoch tak sa na to vysral - zevraj docasne.. Taxify islo na sud a zo supy hned vyhrali, takze pokracuju dalej.. keby tak spravil aj uber, tak tiez by mohol pokracovat dalej.. vyhrat sud nad dementmi nie je tazke asi..
-
yoggy
konretne na taxify potrebujes len OP, VP, TP a Vypis z evidencie vodica (kolo si dostal pokut, nehody atd.) a ked im toto vsetko naskenujes/odfotis, tak cca na dalsi den jazdisaacid napísal:taka viac menej teoreticka uvaha, ako to funguje s taxify ked chces robit sofera? uber zrusili lebo ludia jazdili bez taxi licencie, na taxify to treba? nikde na ich stranke som si nic take neprecital.
pravidelne s kolegami a kamaratmi riesime side joby. sposob ako si privyrobit popri daily praci. robit nejake weby ci appky po veceroch ma nelaka (prilis velky commitment) a toto mi prislo ako zaujimava alternativa. asi to teda nehodi vela penazi, ale zaroven je tam minimum zavazkov. robis to len ked mas chut, iba tak dlho ako ty chces, kedy chces (nemusim nic robit na ukor rodiny). soferujem rad, takze to moze byt ciastocne aj hobby.
otazne je teda ci ma bude niekto nahanat ak z toho zarobim 100-200 eur mesacne "na cierno" a potom teda ci je realne ze zarobim tych 100-200 eur mesacne ak to budem robit iba obcasne...
otazne je teda ci ma bude niekto nahanat ak z toho zarobim 100-200 eur mesacne "na cierno" a potom teda ci je realne ze zarobim tych 100-200 eur mesacne ak to budem robit iba obcasne...
-
yoggy
Praveze to hodi dost penazi, aspon co sa bratislavy tyka, ako je to v ke netusim. Ale na novom aute by so rozhodne nejazdil. Idealna je nejaka zachovala Fabka za 3K a "vyštaviť" ju uplne alebo zobrat na operak nieco, ale potom musis jazdit aspon 8 hodin kazdy den. Ja sm si to skusil asi len na 3 dni a v cistom to bolo cez 200e.(to bolo este niekedy v maji, teraz by to malo byt ale lepsie) Ak by som nemal nieco lepsie na praci, tak by som rozhodne jazdil.
Ak by rozhodoval rovnaký súd, končí aj taxify. No rozhodovali rozdielne súdy s rozdielnymi verdiktmi.cinges napísal:uber sa nechcel tahat po sudoch tak sa na to vysral - zevraj docasne.. Taxify islo na sud a zo supy hned vyhrali, takze pokracuju dalej.. keby tak spravil aj uber, tak tiez by mohol pokracovat dalej.. vyhrat sud nad dementmi nie je tazke asi..
Btw novela zákona má riešiť mnoho vecí, ako to že dá na jednu úroveň služby ako uber s taxi, všetky autá budú musieť mať na streche tabuľku taxi, služby ako uber nebudú musieť mať taxameter.
Samozrejme živnosť bude treba. Založiť ju je záležitosť pár hodín a eur.
nejde o par hodin a par eur. ak si zalozim zivnost tak po prvom roku musim platit odvody. tie su fixne. takze ak by som chcel jazdit len "sviatocne", tak na tom nemam sancu nieco zarobit, naopak, prerobim.
Odvody by si platil až od príjmu cca 5700€, pod túto sumu by si platil iba daň z príjmu.
to som nevedel, to je ok suma.
Predpokladám že nezdaniteľnú čiastku základu dane si už uplatňuješ u zamestnávateľa, takže pri príjme cca 5500€ si môžeš uplatniť paušál 60% čo by bolo 3300€a teda základ dane 2200€ a daň 418€. Bez potreby robiť nejaké účtovníctvo a odkladať bločky, stačí len priznať príjmy a daňové máš za 5 minút hotové.
Môžeš si uplatniť samozrejme aj skutočné náklady, auto, PHM, mobil atď mať tak výdaje vyššie, za cenu odkladania dokladov a pravdepodobne ti daňové bude musieť urobiť účtovník, čo vo výsledku môže byť úspora pár 100€.
Môžeš si uplatniť samozrejme aj skutočné náklady, auto, PHM, mobil atď mať tak výdaje vyššie, za cenu odkladania dokladov a pravdepodobne ti daňové bude musieť urobiť účtovník, čo vo výsledku môže byť úspora pár 100€.
-
yoggy
Posledny mesiac pred zmenou zakona som si chcel trochu pojazdit a nejak ma to chytilo.
Takze som si podal ziadost na koncesiu a preukaz vodica taxi (3.4. resp 4.4.) - preukaz uz mam, ale koncesiu stale nie. Niekto kto podaval ziadosti ako ste na tom?
Osobne, pokial Uber rozbehne svoju cinnosti, tak budem jazdit uz len pre neho. (kedze ta aplikacia Taxify je fakt shit)
Co sa tyka zarobkov v Taxify, tak celkom v poho. (Samozrejme netreba jazdit na E-klase, ale napr. rapid je celkom v poho)
Za marec odjazdene 58hodin a zarobok 682e = 11.75e na hodinu. Pokial odratam naklady na auto (PHM a sevis), tak som na cca 7.2e
S prichodom uberu ocakam zarobok aspon 15e na hodinu. Pokial sa dostanem na 10e po odpocitani nakladov tak ppci.
Kedze je uz na 100% iste, ze sa Uber (zatial len do BA) vrati, planuje niekto jazdit?
Takze som si podal ziadost na koncesiu a preukaz vodica taxi (3.4. resp 4.4.) - preukaz uz mam, ale koncesiu stale nie. Niekto kto podaval ziadosti ako ste na tom?
Osobne, pokial Uber rozbehne svoju cinnosti, tak budem jazdit uz len pre neho. (kedze ta aplikacia Taxify je fakt shit)
Co sa tyka zarobkov v Taxify, tak celkom v poho. (Samozrejme netreba jazdit na E-klase, ale napr. rapid je celkom v poho)
Za marec odjazdene 58hodin a zarobok 682e = 11.75e na hodinu. Pokial odratam naklady na auto (PHM a sevis), tak som na cca 7.2e
S prichodom uberu ocakam zarobok aspon 15e na hodinu. Pokial sa dostanem na 10e po odpocitani nakladov tak ppci.
Kedze je uz na 100% iste, ze sa Uber (zatial len do BA) vrati, planuje niekto jazdit?
ja som nad tym vela krat rozmyslal, ale vzdy som cuvol, neviem...
mozno by ma to bavilo byt na podpore a do toho cele dni jazdit, ale popri tpp sa mi nechce
mozno by ma to bavilo byt na podpore a do toho cele dni jazdit, ale popri tpp sa mi nechce
Kamarát si to tiež pochvaľuje, ak má chuť tak ide po robote jazdiť ešte také 2 hodiny, keď nemá, nejde. Keď je cez víkend škaredo, tak namiesto toho aby bol doma a hral PS4, tak ide jazdiť na ako dlho chce. Finančne si veľmi pochvaľoval, tiež to skúšal posledný mesiac pred zmenou zákona. Či už má všetko vybavené neviem, aké chcel ísť do toho. Ešte niečo spomínal, že dočasne ho môže zastrešovať nejaká firma čo má koncesiu a akože pre tú by jazdil pod taxify - presný mechanizmus fungovania neviem.
-
yoggy
Typek sa pytal v skupine na facebooku a dostal ponuky za cca 4-10% zo zisku + odvody. Cize fakt je to uz len pre niekoho kto jazdi full time, aby si mohol zaplatit odvody.
Prvý rok sa odvody neplatia a suma od ktorej je povinnosť platiť odvody je cca 6000€.
Takže pre toho,kto to má ako vedľajšiu činnosť popri zamestnaní a ustráži si mesačné privyrobenie si 500€, tak sa ho týka iba daň z príjmu.
Takže pre toho,kto to má ako vedľajšiu činnosť popri zamestnaní a ustráži si mesačné privyrobenie si 500€, tak sa ho týka iba daň z príjmu.
-
yoggy
lenze pokial pojdes k niekomu pod koncesiu, tak si s nim vo pracovnopravnom vztahu