Game of Thrones - Seriál
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Re: Game of Thrones - Seriál
Ja sa bojim , ze dokoncenia knih sa ani nedockame . Mne to pride, ze uz ani Martin nevie ako to ma ukoncit a ked ho vidim tak uz mi pripomina white walkera. Tak ci to vobec aj stihne.
Podľa mňa to ešte dá. Šiesta kniha je na spadnutie (hoci už tomu tak je nejaký ten rôčik
) a k siedmej má tiež plno materiálov, hoci samozrejme to ešte pár rokov potrvá. Každopádne si myslím, že keby sa to nepodarilo jemu, tak má pripravený záložný plán, že by to dokončil ktosi za neho. Hlavné dejové linky určite má dávno premyslené. Ono je tam problém, že je tam toľko dejových liniek, postáv atď., že sa v tom asi ťažko orientuje aj jemu samotnému, je to perfekcionista, tak to aj dlho trvá. Nie je to však tuctová detektívka s rozsahom 300 strán, že sa dá napísať a vydať za pol roka, takže treba byť trpezlivý
Aby som nebol OT - som zvedavý, čím vyplnia tie tri zvyšné epizódy. Ale keďže sa už dá všetko predvídať, jedna bude zrejme kde sa budú zliepať a zasa vymýšľať ďalšie "chytré" plány, ďalšia bitka s Cersei a posledná kde sa rozhodne, kto posadí zadok na trón a zavŕšia osobné príbehy všetkých zvyšných postáv.
Aby som nebol OT - som zvedavý, čím vyplnia tie tri zvyšné epizódy. Ale keďže sa už dá všetko predvídať, jedna bude zrejme kde sa budú zliepať a zasa vymýšľať ďalšie "chytré" plány, ďalšia bitka s Cersei a posledná kde sa rozhodne, kto posadí zadok na trón a zavŕšia osobné príbehy všetkých zvyšných postáv.
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
G.R.R.M sa vyjadril, že si nepraje aby niekto písal knihy z jeho univerza.
Trvá mu to. Sám povedal, že to nie je román, ale niekoľko románov v jednej knihe.
Trvá mu to. Sám povedal, že to nie je román, ale niekoľko románov v jednej knihe.
O tom viem, že sa tak vyjadril, taktiež nemá rád fanfiction z rovnakých dôvodov, sú to proste jeho nápady (a v súvislosti týmto by ma fakt zaujímalo, čo si myslí on o tejto najnovšej časti GoT
) a zle sa mu díva na to, ako ho vykrádajú.
Avšak ak ubehne 10 rokov, siedma kniha bude stále v nedohľadne a on sám bude vidieť, že ju už nezvládne dokončiť, možno to prehodnotí... Predsa len je to jeho životné dielo, isto by bol rád, keby uzrelo finalizáciu. Otázne je, nakoľko by kniha dokončená iným autorom bola relevantná (keďže aj na tv show sa dá vidieť, že iní to proste tak dobre nezvládajú).
Avšak ak ubehne 10 rokov, siedma kniha bude stále v nedohľadne a on sám bude vidieť, že ju už nezvládne dokončiť, možno to prehodnotí... Predsa len je to jeho životné dielo, isto by bol rád, keby uzrelo finalizáciu. Otázne je, nakoľko by kniha dokončená iným autorom bola relevantná (keďže aj na tv show sa dá vidieť, že iní to proste tak dobre nezvládajú).
Spoiler
diel ako taky sa mi pacil, ale co sa tyka deju, tak lacne. to ze night king zomrel je asi ocakavane, ako by bojovali zvysky civilizacie proti takej sile, to by uz nevymyslel nikto. ale to, ze nepadla jedina hlavna postava, to je take..negotovske
ten teleport arye mi tiez neprisiel koser.
Teleporty nelogickosti a pod., toho zase bolo neúrekom... ale ako efektnosť to malo v istých momentoch značnú, to sa nedá zobrať. Ten úvod bol brutálny, zrejme najlepší.
Muffi to opisuje celkom fajn, aj keď zase netvrdil by som, že najhoršia časť vôbec, to je prehnané. Ale v istom momente som si už myslel, že to skonči nečakane - že Night Kinga nezabijú, naopak, zomrie značná časť hlavných postáv, časť sa ešte nejak zachráni a bude to pokračovať smerom, kde naozaj nikto neodhadne, čo a ako. Teraz sa to skončilo očakávane.
Muffi to opisuje celkom fajn, aj keď zase netvrdil by som, že najhoršia časť vôbec, to je prehnané. Ale v istom momente som si už myslel, že to skonči nečakane - že Night Kinga nezabijú, naopak, zomrie značná časť hlavných postáv, časť sa ešte nejak zachráni a bude to pokračovať smerom, kde naozaj nikto neodhadne, čo a ako. Teraz sa to skončilo očakávane.
Spoiler
ono to v podstate bolo necakane, pretoze kazdy cakal premakany dej plny zvratov a dostali sme beckove fantasy klise 
Na to, že sa jedná o GOT celý ten príbeh je teraz až príliš pozitívny, predtým minimálne polovica pozitívnych hrdín bolo zabitých len tak zrazu a celý dej je teraz úplne predvídateľný, predtým to tak nebolo.
Zlé to nebolo ale dalo sa vedieť čo bude a ako sa to skončí, boje boli veľké, efekty, všetko.
Zlé to nebolo ale dalo sa vedieť čo bude a ako sa to skončí, boje boli veľké, efekty, všetko.
Spoiler
A aj tento boj načo by naťahovali na 2 celé dlhé časti, to by už bolo fakt veľa čo by to tom toľko ukazovali,bolo to akurát.
Ďalej tipujem, že v ďalšej časti sa pozbierajú, a časť sa skoncí tým, že dorazia do hlavného mesta, a potom v nasledujúcej bude boj, ktorý zrejme vyhrajú a v poslednej časti padne Cersei a happy end.
A aj keď boli skoro všetci vojaci zabití v boji proti NK majú dvoch drakov a Cersei môže mať hocikoľko vojakov proti nim sú na nič.
Ďalej tipujem, že v ďalšej časti sa pozbierajú, a časť sa skoncí tým, že dorazia do hlavného mesta, a potom v nasledujúcej bude boj, ktorý zrejme vyhrajú a v poslednej časti padne Cersei a happy end.
A aj keď boli skoro všetci vojaci zabití v boji proti NK majú dvoch drakov a Cersei môže mať hocikoľko vojakov proti nim sú na nič.
-
guess.whoo
Redeemer
jedneho uz len tusim
-
Ba-Yo
Light Professional
obaja sú v uputávke na 4. diel
-
guess.whoo
Redeemer
okej, nevidel som uputavku..dedikoval som z toho tvrdsieho pristatia s Jonom
Co hovorite na Brana? Nechapem to troska. Dolezity bol pre White Walkera, super schopnost ma ale stale len sedi na kresle a cumi na ludi. Pri boji si zalietal v havranovi a tym to haslo. wtf
Najviac sa bojim ze smrtou NK sa uzatvara jeho linia a už ho nebudu dalej ani rozoberať pritom mu venovali kopec priestoru v kazdej serii aby sme sa vlastne dozvedeli čo. NK stravil 1000 rokov budovanim armady, namahavo skladal ludkse tela do symbolov, prešiel polku sveta len aby pri prvej bitke padol skor ako stihol vobec vytasit svoj meč. Budem nasratý ak sa k danej veci už nijako nevrátia lebo by Bran bol dobry akurat tak nato aby sme vedeli kto je vlastne Jon. Cele to poletovanie s vranami totalne zbytočne, ani nevieme načo sa za nim NK vlastne trepal. A čo je horšie už mame len 3 epizody kde aj ked to budu nejak rozoberať tak par minutami.
Samozrejme, že nič ďalšie k tomu nebude. Žiadny Azor Ahai sa nekoná, žiadny prince that was promised, žiadny zmysel armády mŕtvych a toho, že im tam obetovali deti a že robili tie symboly. Žiadny motív pre white walkerov dostať sa na juh, žiadny zmysel Brana... Scenáristi nevedeli, čo si s tým počať, tak tam šupli to najlenivejšie riešenie, že vlastne nič z toho nebolo a *POZOR SPOILER* armády mŕtvych sa zbavili bez napätia, deja, zmyslu, zvratu alebo akéhokoľvek pokusu o originalitu jedným skokom Arye Batman Stark odnikadiaľ
Ale dali tam efektné CGI draky a armádu samovražednej ľahkej jazdy s planúcimi mečmi, tak sa to všetko prepáči...
Ale dali tam efektné CGI draky a armádu samovražednej ľahkej jazdy s planúcimi mečmi, tak sa to všetko prepáči...
Budú tam spoilery: Nuž, aj mne to príde brutálne smutné, akým smerom sa ten seriál ubral. Všetko musí končiť šťastne, Jon musí prežiť, lebo 50% publika seriálu sú ženy, čo ho ľúbia,... Efekty super (aj keď časť lenivo tmavá). Moment s Aryou nebol zlý, veď ten jej tréning nebola žiadna prechádzka, ale bolo to neskutočné klišé a pripomenulo mi to, keď Neville presekol mečom Nagini v Harry Potterovi a zrazu všetko vyriešené.
8 rokov nás pripravujú na "zimu" a white walkerov, a potom stačí zapichnúť jednu dýku do hlavného čáva a problém odvrátený. Celých 8 sérií mi teraz príde ako umelé strašenie. O absolútne nelogických veciach ani nehovorím... Dothraci sa ako je*nutí rozbehnú do tmy, Jon a Dany pália nepriateľov zo zadnej línie, pričom predná stojí meter a pol od hradieb. Mŕtvoly stoja pri priepasti kým horí oheň a nikto nevystrelí ani jeden šíp, až kým nie je neskoro. Jon tam neskutočne dlho sedel na drakovi pri hrade a ko*ot robil. NK na to, akú armádu vybudoval a aký teda je asi inteligentný, by si mohol uvedomiť že stačí, že sa ho DOTKNE dračie sklo, alebo tá oceľ a je po všetkom, ale aj tak si vykračuje ako po kúpalisku, sám...
Proste, z tohto hľadiska celé zle. Stále ma to veľmi baví a narozdiel od iných seriálov si myslím, že toto za 3 časti proste nemajú šancu správne ukončiť, ale štve ma, aké boli prvé série namakané (budovanie postáv, línií, každý dialóg na ocenienie...) a teraz je to doslova, ako keby scenáristi Marvelu písali Fantasy. Doslova, od vtípkov, cez klišé momenty a drsné postavy.
8 rokov nás pripravujú na "zimu" a white walkerov, a potom stačí zapichnúť jednu dýku do hlavného čáva a problém odvrátený. Celých 8 sérií mi teraz príde ako umelé strašenie. O absolútne nelogických veciach ani nehovorím... Dothraci sa ako je*nutí rozbehnú do tmy, Jon a Dany pália nepriateľov zo zadnej línie, pričom predná stojí meter a pol od hradieb. Mŕtvoly stoja pri priepasti kým horí oheň a nikto nevystrelí ani jeden šíp, až kým nie je neskoro. Jon tam neskutočne dlho sedel na drakovi pri hrade a ko*ot robil. NK na to, akú armádu vybudoval a aký teda je asi inteligentný, by si mohol uvedomiť že stačí, že sa ho DOTKNE dračie sklo, alebo tá oceľ a je po všetkom, ale aj tak si vykračuje ako po kúpalisku, sám...
Proste, z tohto hľadiska celé zle. Stále ma to veľmi baví a narozdiel od iných seriálov si myslím, že toto za 3 časti proste nemajú šancu správne ukončiť, ale štve ma, aké boli prvé série namakané (budovanie postáv, línií, každý dialóg na ocenienie...) a teraz je to doslova, ako keby scenáristi Marvelu písali Fantasy. Doslova, od vtípkov, cez klišé momenty a drsné postavy.
No a k ak mam napisat niečo k epizode tak za mna tiež totalne sklamanie, 2 roky počuvame aku epicku bitku budeme vidieť no ked dojde na vec tak tak som to najprv musel stopnut a pridať na telke jas lebo som videl uplne hovno, nasledne 2oj sekudové prestrihy ktoré z toho robili ešte väčší chaos len aby vyroba CGI nebola taká nákladná a zložitá. Na stratégiií sa podielali Jaime, čo vyhral nejednu vojnu alebo mozog Tyrion a začne to ako ? Pošlu nelogicky na smrť najsilnejšiu armádu sveta dothrakov, ktorí všetci pokapú až na Joraha, ktory sa vrati akoby nič. Už tam si vravim WTF. Dalej akcie s drakami taktiež absurdné, suboj drakov a lietanie na nich neskončilo nijak lebo prežili všetky tri a vratili sa každy k svojim veciam. Hlavne postavy hodinu vkuse zatlačovali k muru a nikomu sa nič nakoniec nestalo, prežili len oni, zvyšok armady padol, pravdepodobnost tak jedna k miliarde 
Niesom hater čo hlada všade chyby ale tu ich bolo už strašne vela a zo super serialu spravili marvelovku so štastným nelogickým koncom. Kludne by som som cely ten boj skratil do pol hodiny a viac sa venoval pribehu okolo NK a nejak epicky to cele jeho posobenie uzavrel.
Niesom hater čo hlada všade chyby ale tu ich bolo už strašne vela a zo super serialu spravili marvelovku so štastným nelogickým koncom. Kludne by som som cely ten boj skratil do pol hodiny a viac sa venoval pribehu okolo NK a nejak epicky to cele jeho posobenie uzavrel.
Hensym, Dothraci do teraz nepoznali strach. Preto vyrazili nebojacne do tmy. To nepouzitie drakov sa mi ale tiez nepacilo, no rozumiem tomu, preco nikto nestrielal cez horiacu priekopu: dopadli by ako Theon a jeho partia.
A tie vtipky, ktore tu boli minuly tyzden kritizovane boli v knihach aj v serialy: uz v Battle of Blackwater "hlodil", a este viac na Essose - ci uz pri plavbe po rieke kde ho kazdy miestny skrabal po hlave pre stasite, alebo "That's what I do. I drink, and I know things." O vtipkoch Dolorous Edda ci Tormunda ani nehovoriac. Nikto sa nad nimi specialne nerozpakoval
A tie vtipky, ktore tu boli minuly tyzden kritizovane boli v knihach aj v serialy: uz v Battle of Blackwater "hlodil", a este viac na Essose - ci uz pri plavbe po rieke kde ho kazdy miestny skrabal po hlave pre stasite, alebo "That's what I do. I drink, and I know things." O vtipkoch Dolorous Edda ci Tormunda ani nehovoriac. Nikto sa nad nimi specialne nerozpakoval
-
R1k1nko
Darca
jj bolo by mega EPIC kebyze NK povie ze cau som tvoj brat or otec alebo nieco proste povie ze preco tolko po nom ide !!! hold nestalo sa ... ale ja mam citak ze Bran ked mal tak dlho oci a letel s vranami tak nepozeral len NK ale ze siel volade uplne do pi*e na sever hladal povod NK a jeho hrad napr... a POZOR spoiler v ukazke na 4 cast je John a ten stary typek .. plus v zadu je ta Samova zena zo severu .... cize on je*e na cely iron tron ale ide zistit ze kde kto a preco a hlavne co Bran este dokaze podla mna to len pride !!! ......chalani uplne s vami suhlasim v niektorych veciach !!! ( jj dotraky idu jak fasy ,.,.. ale si spomente na 7 seriu 4 ci 5 ,6 cast kde idu proti lanisterom ... a henten zadre ze tyto zmrdy nas rozjebu !! a do toho zvuk draka.... ) im je jedno vsetko !! je*u na strategiu ..... samozrejme to nasere Danny ....
inac kto videl LOTR tak tie hlasky a vykriky z davu armady su presne aj tam !! ( ale ze vraj je nejaka inspiracia ... )
dalsia kur*a podstatna vec je ze :
serete ma !!! ja ako alkoholik plus som zavisli na pozerani serialov a to nie jadnom ani na 10 tich ale asi 60 serialov co som videl dopozeral !!! prezil pi*e
a tento vas Hate ach ....
inac kto videl LOTR tak tie hlasky a vykriky z davu armady su presne aj tam !! ( ale ze vraj je nejaka inspiracia ... )
dalsia kur*a podstatna vec je ze :
serete ma !!! ja ako alkoholik plus som zavisli na pozerani serialov a to nie jadnom ani na 10 tich ale asi 60 serialov co som videl dopozeral !!! prezil pi*e
a tento vas Hate ach ....
Však relax
Nie je to hate, ale obyčajná kritika... Proste to už nie je tak dobré, ako bolo, resp. by mohlo byť. Je tam toho, je to len seriál 
Chystaný spin off ale už pozerať nebudem, ak za tým budú rovnakí ľudia.
Chystaný spin off ale už pozerať nebudem, ak za tým budú rovnakí ľudia.
Všetko to súvisí s tým, že sa nejde podľa knihy... resp. má niekto info, ako to vlastne je? Bol som v tom, že starý white walker Martin im prezradil, ako to má skončiť, ten hlavný dej a ostatok nejako zlepili. Ale ktosi tu písal, ako sa od toho Martin dištancuje či čo? Vie niekto k tomu viac, resp. na odkázať niekam? Toto ma celkom zaujíma, že napr., či bude mať zmysel ešte čítať knihu. Lebo patrím k tým, čo čítali aj knihu.