Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa sano456 »

Tiež mam odpozorované, že tie predtreningovky prestavaju slapat cim viac ich clovek berie. Nedostavuje sa ten "wau" efekt, ale taktiez nie som ospaly. Aj to je nieco. Kompenzujem to tak, ze obcas si predtreningovku nedam (aj ked takych dni je malo, priznavam, ze bez nej uz som dlho nemal trening) ale hlavne tak, ze ked uz kava doma tak bezkofeinova. Hlavne ked som tesne pred / po treningu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Chcel by som trochu otvorit diskusiu ohladom Tribulusu, porovnat vzajomne skusenosti. Vedie ma k tomu niekolko skutocnosti: tribulus je v sporte pouzivany uz minimalne 40rokov, je siroko dostupny v roznych formach a kvalite a je lacny. Zaroven mam s nim skusenosti cca 10rokov. Takze stoji za to trosku zosumarizovat ci je na nieco pouzitelny alebo nie, pretoze vo vseobecnosti sa hovori ze prakticky
ziaden ucinok nema.
Napisem svoje skusenosti: do cca 30tky som pri uzivani tribulusu necitil ziadne ucinky, neskor ale sa dalo nieco vypozorovat: vecsia chut do cvicenia, vecsia chut na sex a s vekom tie ucinky su stale vyraznejsie.
To znie fajn, ale preco potom drviva vecsina ludi tvrdi ze nefunguje, kde je chyba? Problem je, ze uzivanie tribulusu je tak trochu nešikovné. Idealne funguje jeho vstrebavanie na lačno, akonahle už je konzumovany s nejakym jedlom ci inym suplementom, tak ich vstrebavanie sa navzajom negativne ovplyvnuje a celkovy ucinok vzajomne znizuje. Najhorsie su na tom potraviny ktore obsahuju vela mineralov ako vapnik,draslik, horcik,ci tuku, typicky vyrobky z mlieka. Dalsia vec je, ze davkovanie, pretoze rozne suplementy maju rozdielny obsah saponinov takze potom pochopitelne uplne inac funguje ak ma povedzme 40percent alebo 80 ucinnej latky. V kazdom pripade ucinna davka by mala byt aspon tych 4g a viac.
Dajte svoje skusenosti ak mate, mozno to bude niekomu dobre ako informacia do buducna.
Filip87
Medium Star
Medium Star

Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa Filip87 »

Ja beriem Tribulus ráno hneď ako sa zobudím na lačno a zapijem vodou. Dávam si tabletku a pól. Nezistil som ešte dobré dávkovanie pre mňa. Ale zmeny som spozoroval ako píšeš ty.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

u mňa tribulus 0 bodov .. mal som od stillmasu ..tych 99.4% saponinov ci kolko to bolo ..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tribulus môže zaúčinkovať nejakému 45 ročnému chlapovi alebo človeku, ktorý má problém s tvorbou TST. Nič účinné pre mladých športovcov. Vyhodené peniaze.

Ja ešte idem dať šancu hádam poslednému suplementu, ktorý som neskúsal: DHEA. Tam to vychádza pod. ako pri Tribuluse, akurát, že je spravených málo štúdií pri mladých športovcoch... takisto dávkovanie nie je úplne jasné. Ale veľa si od toho nesľubujem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dhea som skusal, 100mg denne. Pre mladych to ziaden vyznam nema, az od cca 40rokov. Ale pokial niekto caka ze od toho zacnu rast svaly tak to je omyl- maximalne tak trochu lepsie rege. Pre starsich chlapov to ale moze byt zaujimavy suplement, planujem v najblizsej dobe zase objednat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Na examine píšu, že aspoň 200 mg denne - čo aj dám. Ale ako nesľubujem si od toho veľa. Do kategórie starších chlapov ešte nepatrím. :D Skôr musím vyskúšať všetko aj na sebe. Ale toto je asi posledný suplement, ktorý som ešte nedával, inak už všetko.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Treba si uvedomiť pre akých ľudí je aké dávkovanie. Asi inak zaberie niečo niekomu kto má 35% bodyfat a 100kg a inak niekomu kto má 85kg a 5% tuku. Treba brať ohľad aj na to.
hughito
Redeemer
Redeemer

No niečo môže zohrať aj to, niečo zase, že na obaloch sa uvádza spravidla podhodnotené dávkovanie, ale sú aj prípady (kreatín), že je to fakt jedno a nič nezohráva rolu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hughito
To je sice vseobecne pri suplementoch pravda ale dhea je hormon, takze tych 200mg denne je pre mladeho muza nie prilis dobry napad, ono to pri dlhodom vysokom davkovani zvykne robit okrem oneho neplechu na prostate/hyperplazia a pod/
hughito
Redeemer
Redeemer

Veľa som o tom teraz čítal, sú aj názory, že prakticky síce to je hormón, ale akoby to "navyše" telo jednoducho neprijme, vylúči. Čo sú štúdie, brali sa aj oveľa vyššie dávky a žiadne negatívne účinky sa nezaznamenali. A zase dlhodobo to jesť nemienim, balenie mi vyjde tak na 6 týždňov.

Ešte som čítal, že podaktorí k tomu brali blokátory estrogénu, ale to je podľa všetkého zbytočné. Ono to naozaj nefunguje priamo tak, že to samo o sebe zvyšuje TST zvonka (ako keď si pichneš ihlu TST do riti), ale pomáha to naštartovať, resp. držať v kvalitnom chode vlastné, vnútorné procesy.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nie je v eu zakazany?
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to aj zakázané, dováža sa z USA.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

preco sa rovno nenasypat?
hughito
Redeemer
Redeemer

Lebo DHEA nie je žiadny steroid, popravde, tomu zákazu nechápem. Ono je to najskôr tak, že platí už dlhšie a vyšiel z nejakej jednej štúdie, ktorá naznačila nejaké zlepšenie výkonu alebo čosi pod., ale ako žiadny super suplement to nebude. A ako som písal, sám o sebe ani externe nezdvíha TST napr. DHEA je telu prirodzený hormón, ktorý sa v tele nachádza, ale po určitom veku ho má človek stále menej a menej. Vraj už po 25 začne klesať, ale významne až v neskoršom veku. KeĎ človek zomiera, už ho vraj človek nemá vôbec. Aj preto sa DHEA vo forme aj mastičiek a iných používa aj na rôzne veci, na "omladnutie" a pod.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

aj tst je telu prirodzeny hormon ktory sa casom vytraca.. dhea je hormon ktory telo ma..ty ho ides davat "umelo" teda upravujes hornony v tele .. a to je to iste ako sypanie .. vsak to dhea len hodim do guglu a v prvom linku mi vyhodi ze ma androgenne ucinky :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie som biochemik, neviem to teraz z hlavy vysvetliť tak, ako som si včera napozeral, ale funguje na inej báze ako priamo TST dodávaný zvonka. DHEA by malo len podporiť, aby telo fungovalo ako má, teda aj sa tvoril riadne TST atď. Priamo ti ho nezvýši. Preto je tu aj to riziko, že mladí ľudia žiadne účinky nespozorujú. V podstate môžeme použiť analógiu na tribulus v tomto zmysle.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nemusis byt biochemik aby si videl rozdiel medzi drvenym korenom (ci co ten tribulus je) a umelym hormonom chapes..ja to neodsudzujem .. sypanie je podla mna prirodzeny vývin .. len nerozumiem tomu ospravedlnovaniu toho dhea .. ak je to v eu zakazane.. tak to nebude len tak podla nejakej 50 rocnej studie ..
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito
nemam vyhrady voci uzivaniu Dhea v starsom veku v rozumnom davkovani, ale ak to berie niekto dlhodobo vo vysokom davkovani co 200mg/den je pred 30tkou, tak to uz rizikove je, precital som o tom vela, tu je jeden kratky jednoducho spisany clanok:
https://healthfully.com/403304-dhea-ris ... efits.html

Short-Term Risks of DHEA
The cons of taking DHEA involve the supplement's adverse or unwanted side effects in both men and women. MedlinePlus reports that these risks increase with DHEA doses of more than 50 to 100 mg per day. For both men and women, DHEA may cause irregular heartbeat and elevated blood pressure and bring about insomnia. Men must watch out for certain DHEA-related risks such as testicular wasting, gynecomastia -- the development of breasts due to too much estrogen produced in the body -- and feelings of aggression. Women taking DHEA risk side effects such as hair loss, body hair growth, deepening of the voice and disturbances in the menstrual cycle. Women who are pregnant or breastfeeding should not take DHEA.

Potential Long-Term Risks
Since DHEA supplementation affects the body's balance of hormones -- especially at high doses over a prolonged period of time -- certain serious long-term risks are crucial to examine. DHEA may increase the chances of heart disease later in life, as well as potentially raise the risk of prostate cancer, ovarian cancer and breast cancer. These risks of DHEA, like its benefits, still require more research to establish.

-cela podstata je v tom, ze pri vysokom davkovani ma Dhea velmi podobne vedlajsie ucinky ako pri zneuzivani steroidov, co je pochopitelne, pretoze Dhea je hormon ktory telo nasledne premiena na dalsie hormony ako tst ci estrogen. Takze teoreticky by sa dalo cyklovat, ze vysoke davky Dhea a nasledne povedzme mesiac nebrat a to opakovat. Ale nevidim v tom zmysel, lepsie budu asi primerane davky a dlhodobo, samozrejme od urciteho veku. Vo vseobecnosti telu trva pomerne dlho pokym hormony dokaze rozlozit, takze ak z nejakeho dovodu hladina ktorehokolvek z nich je vyssia ako je optimalne, tak to ma z dlhodobeho hladiska negativne dosledky, ktore sa mozu prejavit az po mnohych rokoch.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ake podobne ucinky ako zneuzivanie steroidov..ved to je cista sypacka :D
Napísať odpoveď