Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Príspevok od používateľa jackb »

gogo chcel zdroj od kaliho, ktory pise o navadzani MH17 na zostrel - Carlosovi

https://www.theguardian.com/world/2014/ ... space-mh17
Eurocontrol, which manages the European air transport network, said MH17 was flying at approximately 33,000ft, 1,000ft above closed airspace.
...
The European Aviation Safety Agency issued a safety bulletin in conjunction with Eurocontrol and the UN's International Civil Aviation Organisation (ICAO) on 3 April, advising that Crimean airspace in southern Ukraine should be avoided. However, the directive did not apply to the airspace over Ukraine being used by flight MH17 when it was brought down.
...
Around 200-300 of the daily flights on the route had diverted elsewhere in recent months, according to FlightRadar24 data. However, about 100 aircraft a day from more than 60 different airlines were seen in the region over the past week. A Singapore Airlines jet from Copenhagen to Singapore was flying within 20 miles of flight MH17 at the time of the crash, according to the FlightRadar24 data. Philip Plantholt, of FlightRadar24, said: "There were for sure commercial aircraft within a 25km radius."
~300m nad uzveretou zonou
eMPiko napísal: tu mas napriklad spravu z konca juna (teda niekolko tyzdnov pred MH17), kedy Americania hovoria o dodavkach "heavy anti-aircraft" zbraniach z Ruska
wiki pripomina, ze povstalci BUK ukradli a zostrelili nim AN 26 v 6,5km. Ilijushin a Su 25, ktore zostrelili boli z rucnych kompletov. v tom pripade: ano, priomnost BUKu, ci ho ukradli alebo im ho pozicali uz mal byt dovod tam nelietat. aj tak sa ale nepotvrdzuje teoria o dispecerovi, ktory ho naviedol na zostrel.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

O tom Carlosovi nic neviem, ale znie to ako nejaky hoax. Reagoval som cisto na ten vyrok, ze tam to lietadlo (a mnohe dalsie) nemali co robit. Nechapem ako je mozne, ze Eurocontrol dokazal len tak z hecu zavriet priestor nad Krymom, aj ked sa tam vobec nebojovalo, ale v oblasti kde padaju lietadla to nechali tak. A ano, ten Antonov zostrelili tyzden pred MH17, aj ked myslim ze 6.5km sa da este aj MANPAD-om dosiahnut.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

eMPiko
jackb to uz napisal: vojenske letadla aby mohli plnit svoje ulohy castokrat lietaju v pomerne nizkej vyske preto su zranitelne voci jednoduchym systemom zem - vzduch. Civilne lietadla ale maju letovu vysku cca 10km kde sa zasiahnut lietadlo da iba pokrocilym raketovym systemom.

Porovnavas neporovnatelne: male prenosne systemy ktore ovlada jeden alebo dvaja ludia a komplexny system BUK ktory obsahuje dokopy cca 5vozidiel /vratane podpory/.

Apropoten Buk nikto neukradol, bol vyslany z ruskej zakladne v Kursku a ked to prasklo tak ho tam zase potichu vratili.
eMPiko
Addict
Addict

Este raz, niekolko tyzdnov pred zostrelenim uz USA hovorili o heavy anti-aircraft zbraniach, t.j. o zbraniach, ktore su schopne zasiahnut aj ciele v 10km, v rukach povstalcov. A teda povstalci dokazali zostrelit aj Antonova v 6.5km.
gogo956
Redeemer
Redeemer

To ci oblast mala alebo nemala byt uzatvorena pre letecku dopravu ale vobec nic nemeni na podstate a tou je, ze ruska armada pozicala rebelom ten system ktorym oni zostrelili civilne lietadlo.
Osobne dokonca velmi silno pochybjem ze to spravili rebeli, pretoze je to zlozity system ktory musi ovladat skuseni personal,nie nejaki pobehajovia s kalasnikovmi. To by som chcel vidiet, ze rusi len tak daju do ruk drahy sofistikovany system amaterom,pri ktorych jeden nevie co s nim nakoniec urobia.
Im bolo uplne jedno ci zostrelia civilne lietadlo, len sa preratali v tom, ze nebolo ukrajinske.
Rusi klamu nonstop, rovnako ako tvrdili ze nevedia o ziadnych svojich vojakoch na Kryme, pritom neskor tych vojakov Putin za ten Krym verejne vyznamenaval.
Alebo ze neposielaju ziadnu techniku na Vychodnu Ukrajinu, pritom na namesti v Kyjeve su vystavene vraky znicenej tankovej techniky ktoru ukrajinska armada nema ani vo vyzbroji- asi rebelom spadla z mesiaca.
jackb
Redeemer
Redeemer

ano, Carlos je hoax a MO RF sa ho snazilo podkladat.

Il 26 pocas pristavania v Luhansku mohol byt MANPAD, ale na An 26 ma claim prave BUK, ktory si tweetovali (a zmazali) povstalci.

ten BUK, ktory zostrelil MH17 mal potvrdeny dovoz z Ruska.

takze ani malajske ani ine lietadlo tam byt nemuseli ak tam bola (aj kvoli An 26 s paraganmi) potvrdena technika s dosahom do 10km.
podla wiki maju MANPADy sovietskej/ruskej produkcie dosah do 3,5. resp. 4,5km (v Strela a Igla) a prave 6,5km Verba

a prave o An 26 pise DSB, o ktory spomenul eMPiko
tu: https://www.onderzoeksraad.nl/en/media/ ... _crash.pdf
strany 9 - 11, tak ako na anglickej wiki o MH17
eMPiko
Addict
Addict

gogo956 napísal:To ci oblast mala alebo nemala byt uzatvorena pre letecku dopravu ale vobec nic nemeni na podstate a tou je, ze ruska armada pozicala rebelom ten system ktorym oni zostrelili civilne lietadlo.
Nic to nemeni, ale mozeme urcit za spoluvinnika nestastia Ukrajinu, ktora nezvladla zarucit bezpecnost leteckej prepravy na svojom uzemi.
Osobne dokonca velmi silno pochybjem ze to spravili rebeli, pretoze je to zlozity system ktory musi ovladat skuseni personal,nie nejaki pobehajovia s kalasnikovmi. To by som chcel vidiet, ze rusi len tak daju do ruk drahy sofistikovany system amaterom,pri ktorych jeden nevie co s nim nakoniec urobia.
Im bolo uplne jedno ci zostrelia civilne lietadlo, len sa preratali v tom, ze nebolo ukrajinske.
Ten fakt ze si pomylili civilne lietadlo s vojenskym skor napoveda, ze to operovali nejaki amateri. Vsak sa im to podarilo pocas prvych par tyzdnov, kedy mali ten system k dispozicii. Vycvicena posadka by takuto elementarnu chybu nemala spravit. Zaroven si nemyslim, ze by chceli civilne lietadlo zostrelit narocky. Aky by na to mali dovod? Ja viem ze si Rusov predstavujes ako zlocinnych hrdlorezov, ale tu by si mohol trochu zauvazovat. MH17 je collateral damage.
jackb napísal:takze ani malajske ani ine lietadlo tam byt nemuseli ak tam bola (aj kvoli An 26 s paraganmi) potvrdena technika s dosahom do 10km.
podla wiki maju MANPADy sovietskej/ruskej produkcie dosah do 3,5. resp. 4,5km (v Strela a Igla) a prave 6,5km Verba
Ukrajina myslim najprv za zostrelenie toho Antonova vinila rusku air-to-air akciu. Myslim, ze doteraz nikto poriadne nepotvrdil, ako a v akej vyske to lietadlo vobec zostrelili.
gogo956
Redeemer
Redeemer

"Malajzijské lietadlo zostrelili Rusi a klamali. Teraz ich stíhajú za vraždu

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22149225/let-mh17 ... z5rQ751XHH"
https://svet.sme.sk/c/22149225/let-mh17 ... ref=njctse
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

https://www.artforum.sk/katalog/123584/ ... teli-vojna

odporucam, som cca v polovici, ale suvislosti su genialne vysvetlene z viacerych perspektiv - o tejto knihe este bude pocut.
jackb
Redeemer
Redeemer

na Nku maju cez letne mesiace prestavku od dennych spravodajskych podcastov a namiesto nich maju citanie z knih. citane boli aj pasaze prave minuly tyzden (8. - 13.7.) to bola vyssie spominana kniha.
tesim sa, ako si ju precitam celu
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tiez si ju planujem kupit, momentalne je ale vypredana, podcasty boli super

Pripravujeme dotlač knihy, posielame hneď ako bude k dispozícii (okolo 23. júla 2019).
jackb
Redeemer
Redeemer

maju ale v elektoronickej verzii, ak staci :)
https://obchod.dennikn.sk/show/106/donbas-ekniha
eMPiko
Addict
Addict

V suvislosti s Ukrajinou, co hovorite na Zelenskeho jednoznacne vitazstvo? Mne sa to javi ako dalsia babka s oligarchom v pozadi a za 4 roky ho budu mat Ukrajinci opat plne zuby a zvolia su nejaky novy ksicht. V porovnani s UA my mozeme byt este za nasu politicku reprezentaciu vdacni.
Tarapin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Tarapin »

eMPiko napísal:V suvislosti s Ukrajinou, co hovorite na Zelenskeho jednoznacne vitazstvo? Mne sa to javi ako dalsia babka s oligarchom v pozadi a za 4 roky ho budu mat Ukrajinci opat plne zuby a zvolia su nejaky novy ksicht. V porovnani s UA my mozeme byt este za nasu politicku reprezentaciu vdacni.
Dalsi eurohujer, co chce vstupit do NATO a EU. Absolutne neprijatelne pre mna. On chce vstupit do NATO ale neuvedomuje si, ze NATO tak blizko ruskych hranic by vyvolalo okamzite druhu studenu vojnu. A ak by Ukrajina otvorila svoj trh zapadu, okamzite by sa vsetky ich podniky sprivatizovali a rozpredali na zapad (tomu zabranit nejde, kedze zapadne konglomeraty vedia dat taku financnu ponuku, ktorej nejde odmietnut).

Taktiez by sa Ukrajina stala Vietnamom zapadu, teda vsetky fasisticko-kapitalisticke firmy ako Volkswagen, Samsung, Kia, Land Rover-Jaguar a pod. by okamzite vyuzili sialene nizke minimalne mzdy na Ukrajine a vsetky svoje zavody zo Slovenska, Polska, Madarska atd by presunuli na Ukrajinu a my by sme tu mohli tak pokapat od hladu.

Vnimam ako ho ako babku zapadu a deep-statu v USA, nic viac nic menej.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukrajina je v takom zlom stave, ze najblizsie roky ziaden vstup Ukrajiny do Eu nehrozi, to az tak najskor za 10 a viac rokov a to uz moze byt uplne niekto iny pri moci v Rusku.

Na Zelenskeho som sa pytal aj par Ukrajincov ale nevedeli vysvetlit preco ma taku podporu, iba ze je popularny..
jackb
Redeemer
Redeemer

Ludia pred 5 a pol rokom dali po sebe strielat a liat vodu v mrazoch, lebo chcu do EU. Preto to bol Euromajdan. Takze ziadne babkove divadlo ale vox populi.

Co za oligarchu by ale chovalo 5 rokov komedianta a cakalo, ze hned ako ho inavguruju, tak rozpusti Verchovnu radu a vyhra do nej nasledne volby? Je to cele nejasne.

Kolko poslancov ma po vcerajsku Pravy sektor, kedze fasizmus ma zmietat Ukrajinou?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukrajinci, bezni ludia, by velmi chceli do Eu, ale zaroven vyjadrovali silne pochybnosti o tom ci je to v dohladnom case realne a ako dovod uvadzali obrovsku korupciu vsade /co vsetci vieme/
eMPiko
Addict
Addict

Ludia pred 5 a pol rokom dali po sebe strielat a liat vodu v mrazoch, lebo chcu do EU. Preto to bol Euromajdan. Takze ziadne babkove divadlo ale vox populi.
A to ze po sebe strielali ze nechcu do EU uz nie je vox populi? :D
Co za oligarchu by ale chovalo 5 rokov komedianta a cakalo, ze hned ako ho inavguruju, tak rozpusti Verchovnu radu a vyhra do nej nasledne volby? Je to cele nejasne.
Kolomojskyj
Kolko poslancov ma po vcerajsku Pravy sektor, kedze fasizmus ma zmietat Ukrajinou?
Nastastie Svoboda ziskala len jedneho. Zaujimave je vsak, kolko hlasov ziskala pro-ruska opozicia, ktora mala byt najvacsim porazenym. A to este miliony ludi z Donecku a Luhanska nehlasovali.
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo, to bola moja a prva posledna reakcia na dovolenkara, ktory je pripojeny cez hoaxialny kabel. je jasne, ze cez korupciu cesta do EU nepojde.

eMPiko, ok v tom som stratil. nie je to prioriotna tema mojho zaujmu a mal som pocit, ze Kolomojskyj tiez kandidoval na prezidenta a tam prehral. preto mi spojenie medzi nim ako majitelom televizie kde hviezdil prezident nevyskocilo ako samozrejme.
ucast bola nizsia, preto Pravy Sektor ziskal viac percent, no pri menej hlasoch. ale aj tak poslanca stratil. prave o Sektore sa hovorilo ako najviac fasistickej strane a kedze Porosenko si podal ruku s Jarosom, a s Porosenkom si ruku podal Kiska, "Kiska sa stal fasistom".
ano, Opozicny blok ma vzhladom na situaciu privela hlasov
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

eMPiko napísal: Nastastie Svoboda ziskala len jedneho. Zaujimave je vsak, kolko hlasov ziskala pro-ruska opozicia, ktora mala byt najvacsim porazenym. A to este miliony ludi z Donecku a Luhanska nehlasovali.
podla mna na tom nie je nic zvlastne, rusov je tam dost aj mimo tychto oblasti+ samozrejme nie kazdy ukrajinec je prozapadny, ale stavil by som sa, ze vacsina hlasov isla prave od ruskej mensiny.
Napísať odpoveď