Účet v českej banke
Re: Účet v českej banke
Unicredit
Pozeram nejake porovnanie a je tam 50 Kc za vedenie uctu.
Ak ti tam príde aspoň 12k czk, tak je zdarma - U konto
A v porovnani s mBank nevies? Vyhody, nevyhody
Hlavne si daj pozor na poplatky medzi CZ a SK bankou. Ak si budeš chcieť posielať z CZ na SK účet.
Ano to viem ze su vysoke. Aky je potom najlepsi sposob ako si to pripadne poslat?
Posielat v SEPA platbe. To znamena v €. Poplatok zaplatis len za kurzovu zmenu. Ten ma kazda banka iny.
slov. sporitelna do ceskej a naopak to ma zdarma
Zriaď si nejaký bezplatný účet bez podmienok v českej banke, napr. mBank, Air Bank či Equa Bank a na prevody do EUR použi Revolut. Na Revolute si vieš zameniť CZK na EUR za výborný kurz (lepší ako bežný bankový) a bezplatne poslať do Primabanky.
FIO, pouzivam ju len na Slovensku, ale myslim ze je to dobra, mozno najlepsia kombinacia aj pre CR, slovensky ucet ma aj cesku kombinaciu, teda sa da pouzivat akoby to bol cesky ucet, podrobnosti na strankach FIO.
Samotny ucet v SR aj v CR ma bezplatne zriadenie, vedenie, zrusenie, kartu, vklady a vybery (od 50€) na pobocke, vybery z akehokolvek bankomatu - v SR bol zvyseny na 2, v CR 1-5 (podla vyuzivania) + 10 z bankomatov FIO (mesacne)...
Hlavne je to vsetko bez podmienok, iba pri zalozeni uctu je potrebne vlozit minimalny zostatok, 10€ / 100Kc (pri zruseni sa vracia).
Samotny ucet v SR aj v CR ma bezplatne zriadenie, vedenie, zrusenie, kartu, vklady a vybery (od 50€) na pobocke, vybery z akehokolvek bankomatu - v SR bol zvyseny na 2, v CR 1-5 (podla vyuzivania) + 10 z bankomatov FIO (mesacne)...
Hlavne je to vsetko bez podmienok, iba pri zalozeni uctu je potrebne vlozit minimalny zostatok, 10€ / 100Kc (pri zruseni sa vracia).
Konverzie a prevody EUR-CZK / CZK-EUR cez akúkoľvek banku budú drahé. Pokiaľ vás "neskásne" za prevod, tak si to vykompenzuje na zlom kurze.
Ako som spomínal, odporúčam Revolut.
Ako som spomínal, odporúčam Revolut.
Najdu sa aj vynimky.
https://www.euro.cz/byznys/sepa-platba-poplatky-1420453
https://www.euro.cz/byznys/sepa-platba-poplatky-1420453
Máš 1000CZK na účte vo Fio banke ktoré chceš poslať na € účet.
Možnosti:
a) FIO Ti tvojich 1000 CZK zamení na € kurzom devíza predaj, podľa dnešného kurzu dostaneš 37,89€ a prevod bude bezplatne len na FIO SK účet.
b) Dobiješ si 1000 CZK na Revolut a na prevod použiješ ich medzibankový kurz, podľa dnešného kurzu dostaneš 38,76€ a peniaze môžeš previesť na akýkoľvek € účet bezplatne.
Rozdiel 2,3%, ktoré by si jednoducho "daroval" banke. Keby si si takto chcel previesť celú výplatu, tak to môže byť aj 20 a viac € rozdiel.
Možnosti:
a) FIO Ti tvojich 1000 CZK zamení na € kurzom devíza predaj, podľa dnešného kurzu dostaneš 37,89€ a prevod bude bezplatne len na FIO SK účet.
b) Dobiješ si 1000 CZK na Revolut a na prevod použiješ ich medzibankový kurz, podľa dnešného kurzu dostaneš 38,76€ a peniaze môžeš previesť na akýkoľvek € účet bezplatne.
Rozdiel 2,3%, ktoré by si jednoducho "daroval" banke. Keby si si takto chcel previesť celú výplatu, tak to môže byť aj 20 a viac € rozdiel.
Tak samozrejme. Ak ma revolut taky dobry kurz tak nieje o com.