Apple/Mac

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Apple/Mac

Príspevok od používateľa Shwollo »

viete mi poradit ako zistim kolko suborov mam v oznacenych priecinkoch? Ked ich oznacim viac ako jeden a chcem vediet kolko suborov je v nich dokopy
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Mozno by to bolo jednoduchsie cez terminal ?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

no jedine. Ja som zvyknuty z windowsu, ze to slo a na macu to tak nejde. Tak ma zaujimalo ci tam nie je nejaka moznost o ktorej neviem
tanetko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa tanetko »

zdravím! poškodili sa mi na macbooku pro dve klávesy na klávesnici a skúšal som ich aj čistiť ale nič nepomohlo a písal som na podporu a odpísali mi, že oprava by mohla vyjsť až na cenu okolo 500e - neviete niekto poradiť či sa viac oplatí nejaký NEapple servis alebo čokoľvek čo by mohlo pomôcť? ďakujem
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Zdravim, chystám sa kupovat iMac, no budem súčasne naďalej používať aj Win10 a nakolko sa jedna o rozdielne platformy, chcel by som vediet ci mám očakávať nejaké problemy s prístupom k NAS (synology ds416)? Budem vediet normalne pristupovať k suborom na NASku aj z mac OS cez finder, alebo bude nutne nejake formatovanie diskov v NAS aby sa tam dalo pristupovať z oboch systemov bez problemov? Pripadne ak je tu niekto, kto plnohodnotne vyuziva doma oba systémy, su tam nejake problemy s kompatibilitou okrem rozdielnych programov?
Dakujem za info
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

macOS pracuje s FAT32, preto budeš potrebovať nainštalovať program, ktorý ti umožní fungovať aj s NTFS
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Určite nie FAT32, to by si nemohol nahrať na disk súbor väčší ako 4GB (plus/mínus), používa "Mac OS Extended (Journaled)" (takto je to označené v informáciách o disku), tento systém nie je čitateľný na Windowse.
MacOS ako taký nevie pracovať s NTFS, ak je pripojený priamo napr. cez USB, vie ho len čítať, zapisovať nie. Ale ak je disk pripojený ako vzdialený cez sieť (čo predpokladám, že NAS bude), tak s ním je možné pracovať normálne (čítanie aj zápis)
Prílohy
Snímka obrazovky 2017-12-08 o 9.31.19.png
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Aktualne mam na NAS disky formatovane do ext4, s týmto dokaze Mac pracovat ?
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Tento formát nemám osobne odskúšaný, ale myslím si, že teoreticky by mohol tak ako aj s NTFS, ak bude pripojený ako vzdialená jednotka.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Zdravím, mám macbook pro 13" late 2016 s touch-barom, a chcel by som sa opýtať, ako to je s napájaním. Počas dňa, keď s macbookom pracujem, ho mám neustále v nabíjačke. Na noc ho od siete odpájam a macbook len "zaklapnem" - teda ho nevypínam úplne. Niekde som čítal, že v tomto prípade to nevadí ani keby bol v nabíjačke nonstop, že to na baterku nemá vplyv.

Mám už síce druhý macbook no vždy sa tie názory líšia a chcel by som sa dozvedieť niečo skutočne pravdivé a overené, ako to teda je. Či vadí skôr to zapájanie a odpájanie, alebo či vadí to nepretržité zapojenie, resp. či nevadí ani jedno ani druhé.

Málokedy používam macbook bez nabíjačky, veľmi ho neprenášam, pracujem s ním len doma na stole a len výnimočne si ho beriem niekam so sebou kde nemám k dispozícii zástrčku, takže ani neviem, ako na tom je baterka s kapacitou.

Ďakujem za každý postreh, skúsenosť, radu :) prajem ešte pekný deň
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

ja_som napísal:Tento formát nemám osobne odskúšaný, ale myslím si, že teoreticky by mohol tak ako aj s NTFS, ak bude pripojený ako vzdialená jednotka.
Asi 10 rokov existuje ntfs-3g k čítaniu a zapisovaniu do ntfs z unixových systémov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

software, ktory pouzivam vyzaduje plny Win, preto pouzivam bootcamp. Vsetko ide ako ma okrem Magic Mouse 2. Win tvrdi, ze je pripojene, ale kurzor sa nepohne. Mam mysku, na ktoru som zvyknuty a vyhovuje mi, no na druhu stranu chcem pouzivat vsetok HW, ktory mi krabici prisiel.

ako teda sparovat MM2 s Win 10, aby fungovala?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ved skus troska hladat..:D https://magicutilities.net/magic-mouse/download neviem ci je to ono, ale viem ze na to bol nejaky program..
jackb
Redeemer
Redeemer

keby som to nehladal niekolko tyzdnov tak sa nepytam tu.
tato appka pri instalacii tusim pise, ze ked bezim cez BC, tak ju nemam instalovat. uz som totiz podobnu videl :)

//ano je to ona, pri vybere "pouzivam Win na Macku" sa da instalacia iba ak zrusit
alfaomega
Expert
Expert

Príspevok od používateľa alfaomega »

Zdar, vie niekto, či je vôbec možné u nás (CZ/SK) zohnať mac s anglickou klávesnicou?
jackb
Redeemer
Redeemer

Je. Cez online obchod a vyberies si rozlozenie ake chces.

//autoeditácia príspevku (16 Feb 2019, 13:35)
pytal som sa tu na Win10 divere pre MagicMouse2. stacilo pockat na update WiFi diverov v BootCamp a MM2 konecne ide aj vo Windows.
japupko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa japupko »

Zdravím, hoc sa to tu už viac menej riešilo, ja si neviem poradiť - mám iMac s mac os Mojave a potreboval by som na ňom používať disky NTFS... návodov je veľam aj pluginov a podobne, avšak mne žiaden nefunguje... Skúšal som nainštalovať všetky, ale proste nejde ani jeden - aj trial verzie nefičia a nič na svoje ntfs disky neviem nahrať - proste sa ten Mac tvári, akoby som naň nič ani nenainštaloval... skúšal som paragon ntfs, tuxera, mounty, ntfs-3G... Trial verzie nefungovali a stiahnuté fullky sa na Mojave nedali ani nainštalovať a už som zúfalý, poradíte, prosím?
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja som si tuxeru zaplatil a ide :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

ja pouzivam paragon a nemam s nim jediny problem..
Napísať odpoveď