Prepadnuta STK
Prepadnuta STK
Zdravim, otec ma viac aut. Na jednom co nejazdil zabudol spravit STK a EK v decembri 2018, cize cca 5ty mesiac. Samozrejme v pondelok uz auto ma ist na stk. Otazka ale je: dostane pokutu, ak STK vybavi v pondelok? Druha otazka: kedze auto ide na STK treba ho tam priviest. Co za predpokladu, ze cestou na STK zastavia zeleni? Vyhovarat sa, ze prave ide auto na STK nema asi zmysel co? 
Re: Prepadnuta STK
Pokutu dostane urcite, maju na to automat. Viacero znamych dostalo pokuty aj ked zmeskali termin o 1-3 dni.
Ak nechces platit odtahovku, tak chodte dve auta - prve "prieskumne" a druhe to s prepadnutou STK.
Ak nechces platit odtahovku, tak chodte dve auta - prve "prieskumne" a druhe to s prepadnutou STK.
A v pripade, ze by bolo auto tahane na lane? Mozu tskto zastavit niekoho?
Zastaviť ťa môžu hocikedy a skontrolovať obidve autá. Ak auto nemá platnú technickú, tak dostane pokutu. Jediný 100%-ný spôsob, ako sa vyhnúť pokute, je odtiahnuť ho na vozíku/odťahovke.
Ja by som to ale spravil tak, ako ti písal miso03. Opatrne ísť na 2 autách za sebou, ak to teda STK nie je desiatky kilometrov ďaleko, ale len v rámci mesta. Šanca, že ťa zastavia zrovna počas tejto jazdy, je mizivá...
Treba si dať ale poriadny pozor na nejakú prípadnú nehodu. Ak by totiž poisťovňa pri vyšetrovaní prišla na to, že má auto prepadnutú technickú, mohla by odmietnuť poistné plnenie.
Ja by som to ale spravil tak, ako ti písal miso03. Opatrne ísť na 2 autách za sebou, ak to teda STK nie je desiatky kilometrov ďaleko, ale len v rámci mesta. Šanca, že ťa zastavia zrovna počas tejto jazdy, je mizivá...
Treba si dať ale poriadny pozor na nejakú prípadnú nehodu. Ak by totiž poisťovňa pri vyšetrovaní prišla na to, že má auto prepadnutú technickú, mohla by odmietnuť poistné plnenie.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
5 mesiacov nema STK a EK, no ty sa opytas, ze ci dostane pokutu, ak to spravi v pondelok???
Dostane, ale keby ju spravil v piatok, tak sa tomu vyhne
Ibaze v piatok pred piatimi mesiacmi 
Poprípade zaviesť auto pred budovu stk skoro ráno alebo neskoro večer.
No neskoro večer si napr. v BA policajti "libujú" zastavovať autá. Najlepšie je spraviť to tak, ako bolo poradené: dve autá.
A k tej pokute no... trochu vtipná otázka. Ja keď som sa pozabudol s STK, tak som riešil každú hodinu, práve preto, že už je na to automatický systém. Nakoniec som zohnal termín kapánek ďalej (v zmysle vzdialenosti), ale stále lepšie ako platiť pokutu.
A k tej pokute no... trochu vtipná otázka. Ja keď som sa pozabudol s STK, tak som riešil každú hodinu, práve preto, že už je na to automatický systém. Nakoniec som zohnal termín kapánek ďalej (v zmysle vzdialenosti), ale stále lepšie ako platiť pokutu.
hojko skôr som myslel tak, že ak už bude spravená, či ju dajú aj dodatočne
Auto sa nakoniec dalo na odtiahnuť a od 10.5 má auto STK aj EK. Pokuta stále neprišla
No neskôr tu napíšem, či pokuta vôbec prišla, ak by mal niekto rovnaký problém
Dokedy majú právo tu pokutu vôbec dať a od akého času je to vlastne už "premlčané" ? Za dialničnú známku si nechávajú 2 roky, platí o aj tu takto ?
-
CrazyJerry
Light Star
pokuta 165€ za STK a 165€ za Emisnu. + su tam nejake moznosti ako platit menej
ak to splatis do urciteho terminu tak pratis menej a
ak dovtedy spravis STK + Emisnu, tak platis este menej
ak to splatis do urciteho terminu tak pratis menej a
ak dovtedy spravis STK + Emisnu, tak platis este menej
Je mala sanca, ze budes mat stastie a pokutu neposlu. Aktualne totiz nestihaju posielat pokuty. Ten system totiz stale nie je plne automatizovany.
Pokuta ale myslim moze prist kedykolvek do 3 rokov, takze ta sanca, ze ju nedostanes akurat ty, je naozaj mala.
Pokuta ale myslim moze prist kedykolvek do 3 rokov, takze ta sanca, ze ju nedostanes akurat ty, je naozaj mala.
-
kukiak
Addict
Ja uz cakam rok a pol a zatial nic nedoslo. Prepadnuta bola 3 mesiace, tak dufam, ze uz nepride 
-
hojko
Site Admin
Ja som zmeskal mesiac a je to uz viac ako dva roky, zatial, nastastie nic. Ale prihlasil som sa aj na informacnu sms s upozornenim, ze mi STK konci. Samozrejme, teraz pred dalsou STK mi nic neprislo. Ale mal som to v hlave, ze nemozem zase zmeskat, takze som to v pohode zvladol.
-
starysomar
Hardcore addict
Mne chodí SMS aj mail včas vopred
Zdravím,
tak trošku aktualizujem tému. Pokuta žiadna stále neprišla. Takže ešte majú nato rok, otázne je či príde... Čo sa zasa vyskytlo ale...
Opäť 15.05.2021 prepadla STK aj EK
V pondelok sa bude volať do servisu, takže neviem.. Je to teraz cez koronu nejako posunuté, či už nie ? 
tak trošku aktualizujem tému. Pokuta žiadna stále neprišla. Takže ešte majú nato rok, otázne je či príde... Čo sa zasa vyskytlo ale...
-
daniel.daniel
Medium Star
ano stale je predlzena STK o 3 mesiace...netreba zabudat ze za hranicami SK tato vynimka neplati
-
starysomar
Hardcore addict
Isto?
Napríklad možnosť dať 2(3)% z daní nejakej neziskovke predĺžená tento rok nebola.
Napríklad možnosť dať 2(3)% z daní nejakej neziskovke predĺžená tento rok nebola.
Ministerstvo dopravy na FB zverejnilo, že to stále platí aj po ukončení núdzového stavu:
https://www.facebook.com/mindop.sk/phot ... 0210238278
https://www.facebook.com/mindop.sk/phot ... 0210238278
Len pre uprestnenie. Ak si idem robit dnes stk ktoru mam neplatnu tri mesiace tak mi tu pokutu daju len policajti ktory by ma mohli náhodou stopnuť alebo samotna technicka kontrola ma pokutuje, pripadne to je povinna nahlasit policii. Vdaka
-
guess.whoo
Redeemer
pokuty za stk chodia uz automaticky..ale teraz tazko povedat na kolko tyzdnov/mesiacov po prepadnuti maju nastaveny system.
a samozrejme ak by ta zastavili tak dostavas pokutu hned
a samozrejme ak by ta zastavili tak dostavas pokutu hned