Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa starysomar »

Moja nepozornosť - prehliadol som WIRELESS
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Môže mať kvalita(cena) BT adaptéru vyplyv na kvalitu zvuku v BT slúchadlách? Resp. oplatí sa priplatiť za ten drahší?

https://www.alza.cz/creative-bluetooth- ... 249200.htm
https://www.alza.cz/asus-usb-bt400-d510631.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Samozrejme môže, ale nie v zmysle samotneho vysielania, ale v zmysle podpory kodekov. Pokiaľ maš sluchadla s podporou nestratoveho kodeku (aptx, LDAC...) a ten drahši adapter podporuje tie nestratove kodeky tiež. Vtedy to samozrejme vplyv na kvalitu zvuku ma.

Pokiaľ tvoje sluchadla maju len podporu kodeku SBC, tak stači uplne ten najlacnejši adapter. Vtedy rozdiel medzi drahym a lacnym vo zvuku nie je.

Samozrejme na zvaženie je ten drahši s aptx... stale, lebo aj keď napr. tvoje aktualne sluchadla podporu aptx nemaju, v buducnosti ich môžeš vymeniť a nove aptx mať budu. To sa ti potom hodi, že nemusiš meniť adapter za lepši.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Dík, obávam sa, že práve QC 35 II nepodporujú tieto kodeky, jedine AAC, takže hádam bude stačiť ten lacný...
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Zdravim, niejaké tipy na sluchadla určené na šport resp. na cyklistiku okolo 60e?. Rozmýšlam aj nad týmto typom prevedenia (za uši) nie len nad štuplovými.
https://www.alza.sk/koss-bt221i-sive-d5508437.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vela moznosti s takouto konstrukciou ako ti Kossy na trhu nie je. Ak to teda ma byt zaroven aj BT. Tak to mas asi vybrate. Kazdopadne spunty zahraju lepsie. A henta konstrukcia neviem ci je najidealnejsia na sport. On sa clovek na tom bicykli dost poti, a to im asi velmi prijemne nebude.

Steju napísal:Dík, obávam sa, že práve QC 35 II nepodporujú tieto kodeky, jedine AAC, takže hádam bude stačiť ten lacný...
QC 35 II bezstratove kodeky nepodporuju. Pre nich ti staci ten lacny.
Professional
Professional

Jn kvoli poteniu asi do štuplových. Pozerám že tieto majú dobré ohlasy ale je tam absencia bassov https://www.alza.sk/nuforce-be2-black-d ... tm#recenze. Niejaká alternatíva okolo 60eur aj s basmi?
Ryan Giggs
VIP
VIP

1More Stylish, 1MORE iBFree 2.0, MEE audio X6.
Paradejk
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Paradejk »

noo ja používam Panasonic :) Som spokojny, maju rozne farebne variacie, kupujem v Okay elektro
Roiko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Roiko »

Vedel by mi niekto prosim poradit kvalitne sluchadla k PC-kablove/uzavrete,ktore su komfortne-neboli hlava/usi ani pri dlhsom pouzivani-niekolko hodin,na pocuvanie hudby,pozeranie filmov a obcasne hranie hier? Ak budu mat mikrak,tak urcite potesi.
Nieco take univerzalne,urcite nechcem nic audiofilne,ale zase nech si mozem vychutnat hudbu-Spotify//,Filmy a obcas tie hry,preto ten mikrak by nebol od veci,stale sa naklanat k externemu je obcas vopruz,hlavne ked treba zmacknut push to talk a potom sa este nahnut..

Zatial som rozmyslal nad: HyperX Cloud II ,ktore su vraj komfortne aj po dlhom pouzivani a zvuk vraj tiez nieje uplne najhorsi.

Mala by to byt zaroven nahrada za BOSE QC25 pri ktorych mi zacal vadit paradoxne prave noise canceling,ale kvalita zvuku mi vyhovovala,tak ak by bola kvalita zvuku podobna,to by bolo fajn.
Ak teda niekoho nieco napada,kludne dajte aj viac druhov,nech to mozem pozriet a nastudovat.. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Cloud II urcite nebrat, tie su predrazene o zvukovku, ktora za nic nestoji. Ak to musi mat nutne mikrofon, tak Cooler Master MasterPulse MH751. Pripadne niektory model s mikrofonom od Superluxu (Superlux HMD660E, Superlux HMC631, Superlux HMC 660 X). Cena nech ta nematie, vsetko to je zvukovo na kvalitativnej urovni Cloudov atd.

Ohladom pohodlia je kazda rada zbytocna, to je vysoko individualny parameter.
Roiko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Roiko »

Tie Cloud II stoja o 10e viac/90e ako tie MH751-80e.

Lepsie zvukovo pri pocuvani hudby su podla teba ktore ?
Pokial ide o zvuk,je priblizne na tej urovni tych BOSE QC25 ? - Tie by som totizto potom rad predal a nahradil prave tymi novymi.

Vopred vdaka za pripadnu odpoved.
Ryan Giggs
VIP
VIP

MH751 su lepsie ako Cloud II.
Nebudu mat problem ani s Bose.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hľadám nové špunty do uší ako náhradu za Sennheiser CX 175, ktoré sú síce fajn, ale u niektorých pesničiek je počuť že to proste nedávajú (a to idem tak na 60 - 70% hlasitosť).

Použitie je na cestu do a z práce, počas ktorej chodím aj metrom, takže by som rád niečo čo ho dokáže odizolovať (CX s tým problém nemajú).
Ako zdroj používám mobil (OnePlus 6) a YT Music v max kvalite (takže IMO nič extra :D ).
Z divne špecifických požiadaviek asi len to, že pokiaľ nie som v buse/metre, ale niekde na chodníku, tak používam iba jedno slúchadlo (aby som počul okolie).
Preferujem skôr menšie špunty než niečo obrovské za uši (štýl KZ ZS10 fakt nie) a skôr gumové než penové nástavce.
Nechcem wireless, a ideálne asi rovný konektor než zahnutý (na tých Sennoch sa mi pri častom vyberaní a vkladaní mobilu do vrecka keď odpisujem na správy zamotáva kábel).
Hudba je celkom slušný mix, ale väčšinou niečo živšie (Electro, Dance, Trance, DnB, Hardstyle, Metal, Power metal, Electro swing atď.).

Preferujem vyvážený až teplejší zvuk. Doma používam Topping DX7 + Senneheiser HD 6XX a v práci mám SMSL VMV V2 + Audio-Technica ATH-T500.
Odpojiteľný kábel by bol nice bonus, možno aj mikrofon na kábli, ten by som ale použil možno tak 5x do roka, takže rozhodne nie nutnosť.

Cena okolo 100€, pokiaľ by bolo poznať obrovský skok, som ochotný si priplatiť, no max strop asi tak 150€, keďže mi naozaj nejde o pravidelné počúvanie HQ hudby ale skôr o spríjemnenie 30-40min. cesty 2x denne.
Celkom sa mi páčia napr. Sennheiser IE 60.

Vďaka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Sennheiser dobre spunty nerobi, to nie su dobre minute peniaze.
V cene okolo 100€ napr. iBasso IT01. To je tak o 10 galaxii inde nez IE 60.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak nehovoril som ze by som ich kupil, ale ze sa mi celkom pacia stylom a velkostou :)
Tie iBasso mi pridu celkom velke... ale asi ak chcem nieco kvalitne, tak sa mozem rozlucit s tym ze to bude aj relativne male? Lebo take KZ ZS10 sa mi naozaj nepacia...
Professional
Professional

Ryan Giggs
VIP
VIP

Koss dobre spunty nerobi.

Michaelo napísal:Tak nehovoril som ze by som ich kupil, ale ze sa mi celkom pacia stylom a velkostou :)
Tie iBasso mi pridu celkom velke... ale asi ak chcem nieco kvalitne, tak sa mozem rozlucit s tym ze to bude aj relativne male? Lebo take KZ ZS10 sa mi naozaj nepacia...
Velkost vobec nicomu nevadi. Moderne spunty tejto kategorie uz maju zvycajne viacmenicovu konstrukciu. A na viac menicov potrebujes viac priestoru. Plus sa pouzivaju rozne rezonancne komory atd. co pomaha kvalite zvuku.
V konecnom dosledku ide o to ako sedia a nie ako velke su. Male spunty ti nezarucia lepsie pohodlie.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tjn, tak tie CX 175 mi sedia dobre a takmer o nich ani neviem a skor nieco take i hladam, no povedal by som ze tie IT01 su velkostou mozno este prijatelne, co pozeram tak ich ma Audigo v Prahe na predajni, tka by som ich mozno mohol skusit.
Napadaju ta pripadne este nejake ine sluchadla, alebo su tie IT01 za tu cenu to naj co by som mohol najst? Mozno rovno nieco z ponuky Audigo, ze by som to mohol aj vyskusat na predajni?

Este raz vdaka :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z audiga okrem IT01 snad jedine One More Triple driver.
A uz ked tam budes, tak skus aj Audio-Technica ATH-E40, ktore by som ti normalne neodporucil, ale za skusku nic nedas.

Dalsie porovnatelne (aj lepsie) sluchadla uz potom iny obchod alebo Cina.
Napísať odpoveď