Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

M4jk1:-)
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Marián Leško - pred aj po roku 1989 novinár, komentátor, publicista, vyštudoval marxizmus a vedecký komunizmus, ktorý niekoľko rokov prednášal ako odborný asistent, od roku 1982 redaktor týždenníka Ústredného výboru KSS pre politiku, hospodárstvo a kultúru Nové slovo, po roku 1989 prešiel školením v USA, po ktorom sa z neho stal politický komentátor v službách antikomunizmu - pôsobil v denníku Pravda, kde bol mesiac aj šéfredaktorom, od roku 1996 je redaktorom a komentátorom denníka SME, svoju ponovembrovú pravicovosť pravidelne predvádza aj na televíznej obrazovke
http://archiv.extraplus.sk/886/topgaler ... ov-kabatov

Ešte pár hrejivých slov od ľuboša blahu na tohto židaka
Spoiler
Poradcom Čaputovej bude Marián Leško. A hovorcom Martin Strižinec. Neviem sa prestať smiať.

VITAJ V PREZIDENTSKOM PALÁCI, SÚDRUH LEŠKO

Ja som samozrejme rád, že Čaputovej poradca bude kovaný komunista, ktorý v rokoch 1982-1987 písal pre orgán ústredného výboru komunistickej strany Nové Slovo.

Po roku 1989 som pre tento ľavicový týždenník písal aj ja, takže som rád, že sme s Leškom vlastne súdruhovia.

Rozdiel je len jeden - Leško sa najnovšie za svoju komunistickú minulosť hanbí a predstiera, že už nie je kovaný komunista, ale kovaný kapitalista a ešte kovanejší liberál. A ja som žiadnu starorežimovú minulosť nemal, ak nerátam, že som bol iskrička. Ale som celý život hrdý ľavičiar a neprezliekam kabáty.

Nebuď ako Marián. Neprezliekaj kabáty.

NA VEČNÉ ČASY SO ZSSR VYSTRIEDALO NA VEČNÉ ČASY S AMERIKOU

V roku 1994 síce Leško kandidoval za Spoločnú voľbu, čo bola postkomunistická koalícia, ktorú vytvorila Weissova SDĽ - ale aj za to sa náš drahý súdruh Marián už hanbí. Dnes už je ľavica pfuj-pfuj, dnes je Marián veľký liberál.

Súdruh už stihol slávnostne vymeniť kabát - už nie Karl Marx, už Adam Smith, už nie ZSSR, už USA. A Mariánko píše zúrivé antikomunistické články, vysmieva sa na Markíze ľavičiarom, opovrhuje Ruskom. Z Che Guevaru je Ronald Reagan. Salto mortale.

Leško je smutným svedectvom doby. Niečo ako Kiska - tá istá krvná skupina. Oportunista bez názoru. Raz komunista, raz liberál a keby na Slovensku došiel k moci Kotleba, tak bude písať ódy na Jozefa Tisa. Proste súdruh, ktorý sa nevydaril.

VRAJ NEZÁVISLÝ ANALYTIK

Ale najvtipnejšie je, ako sa stal Čaputovej poradcom. V predvolebnej kampani ako "nestranný analytik" hejtoval protikandidáta Šefčoviča a dnes ide čírou náhodičkou slúžiť Čaputovej. Toto sú tí naši "nestranní" analytici.

Ale takto to funguje celé. Novinári a analytici slúžia pravicovým politikom a tí im potom podarujú teplé miestečka. Na tomto operačnom kóde fungujú všetky médiá Penty a Esetu.

Nazvime to pracovne analytická korupcia, tzv. analo-korupcia. Nech žije slušné Slovensko, liberalizmus, progresivizmus, ach!
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Je realne v rovnakom poste plakat, ze niekto studoval marxizmus a zdielat marxistu a zaroven byt volic fasistickych stran? A toto sa minule pohorsovalo, ze kotleby su povazovane za jednobunkovce...

//autoeditácia príspevku (04 Jún 2019, 20:00)
myslite, ze Harabin a Daňoi pojdu na inauguraciu? sposobia aj daky skandal?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

podla mna sa harabin nedostavi, lebo "neuznava prezidentku" a dano tam na 100% pride aj keby jeho pozvanie stiahli a bude tropit neprijemnosti. to bolo od danka strasne trapne, on doslova ocakava, ze to pokazi.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Urobil to Danko Čaputovej úmyselne? Na inauguráciu pozval jej súperov

Takto Danko bojuje proti extremizmu, nechapem ho, na tomto nemoze nic ziskat, ak tam pride Harabin, tak mu len spravi kampan zadarmo a ten mu zoberie aj posledne percenta ktore mu este zostali, absolutne kontraproduktivny krok.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ale bude tam zadarmo chlast, takže by som sa nečudoval, keby tam Baki prišiel.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Zdá sa, že Danko robí naprieky, hoci to ani nedáva zmysel (preňho). Ale Čaputová to vzala dobre. Načo sa rozčuľovať nad idiotom.
jackb
Redeemer
Redeemer

ale Edo odmietol. mozno sa spolu so svojimi kultistami "dogracal" z toho, ze sucastou programu je aj slavnostna omsa Te Deum. lebo "grcanie" bolo vyjadrenie hugo a Chmelara na to, ze sa prezident opovazil stretavat s katolickym klerom.

//autoeditácia príspevku (13 Jún 2019, 10:50)
Štefan Harabin spochybňuje blížiacu sa inauguráciu prezidentky Zuzany Čaputovej. „Pýtam sa, ako je možné, že pri neukončenom volebnom procese ideme vymenovať prezidenta?“ Odvoláva sa na svoje podania na Ústavný súd, kde napadol výsledok volieb.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niekomu by bolo treba dobrého psychiatra...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

ONLINE: Slovensko má novú prezidentku

Cakal som ci sa nieco neocakavane stane a stalo sa, postaral sa o to kapitan, inak na Markize spominali aj to, ze ten prejav bol navyse nevhodny...

Slovensko nemalo 7 minút prezidenta, môže za to Andrej Danko

Protokolista Ladislav Špaček v živom vysielaní Markízy ale povedal, že počas inaugurácie nastala neočakávaná situácia. Slovensko totiž nemalo 7 minút prezidenta. V čase, keď mala Zuzana Čaputová skladať sľub, mal svoj prejav predseda parlamentu Andrej Danko, čím jej zloženie sľubu znemožnil.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

To by nebol človek s narcistickou poruchou osobnosti, keby nevyužil príležitosť si ukradnúť kúsok pozornosti a vyčítať ostatným v prejave niečo, čo sám robí. A potom, keď mal už sedieť a počúvať prejav prezidentky, tak tam sedel vyvalený ako tučná ropucha a hrajkal sa so svojimi manžetovými gombíkmi a hodinkami. Proste sedlák.

Vôbec sa jeho správanie nedalo porovnať s predsedom ÚS, ktorý pôsobil profesionálne a zároveň prirodzene (nekŕčovito), ako keby takéto najvyššie štáticke ceremónie vykonával denne. Pritom to bola jeho premiéra. Narozdiel od Danka.
jackb
Redeemer
Redeemer

a co Socha? zatkol toho Kisku?
hughito
Redeemer
Redeemer

Inak k téme mimo, nejde mi o "útok" na Čaputovú (podľa mňa oveľa lepší prípad ako Kiska, v podstate neporovnateľné), ale ako je to s tou ceremóniou a celým tým protokolom? Príde mi to ako v podstate dané a sú nejaké mantinely. Avšak príde mi to akoby nejaký monarchistický prežitok, aj keď takú vlastnú tradíciu ani ako "Slováci" nemáme.

Čo by sa stalo, keby bol zvolený nejaký nový prezident a povedal by, že on tú celú maškarádu nechce absolvovať? Že len zložiť sľub a do telky povedať nejaký prejav, koniec?

Kto a kedy vlastne určil všetky tieto protokoly ohľadom toho čo a ako prezident musí robiť? Plus všetci tí ochrankári... veď to je otrasné, mať za riťou 24/7 niekoho. Z akého titulu je to záväzné? Prečo napr. ten uruguajský týpek prezident žije (žil) v rozpadnutej chajde a mal na háku?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ale ako je to s tou ceremóniou a celým tým protokolom? Príde mi to ako v podstate dané a sú nejaké mantinely. Avšak príde mi to akoby nejaký monarchistický prežitok, aj keď takú vlastnú tradíciu ani ako "Slováci" nemáme.

Čo by sa stalo, keby bol zvolený nejaký nový prezident a povedal by, že on tú celú maškarádu nechce absolvovať? Že len zložiť sľub a do telky povedať nejaký prejav, koniec?

Kto a kedy vlastne určil všetky tieto protokoly ohľadom toho čo a ako prezident musí robiť? Plus všetci tí ochrankári... veď to je otrasné, mať za riťou 24/7 niekoho. Z akého titulu je to záväzné? Prečo napr. ten uruguajský týpek prezident žije (žil) v rozpadnutej chajde a mal na háku?
Podla mňa je to len dôkaz toho ako slováci nie sú naučení dodržiavať nejaký protokol a nastavené pravidlá, načo sú potom stanovené nejaké pravidlá a protokol, keď sa nedodržujú. A nie je to len ukážkou dankovej kancelárie, ale aj ostatných médii, takáto udalosť sa deje raz za 5 rokov a na markíze počas celého ceremoniálu nič nekomentovali, ohladom štandard, piesní, postupu, neviem či nemali k dispozícii harmonogram, ale jediné čo ich zaujímalo bolo čo mal kto na sebe, keby tam nemali toho odborníka na etiketu z česka, tak by si všetko užili ako keby sa ani nič nestalo, škoda len že tam nebol nikto za sk stranu a komentoval aj to dianie okolo, ako napr. čo držali za štandardy tí vojaci z prezidentskej stráže, keď kráčali do vnútra.

Ak by chceli bývať prezidenti na nejakom salaši na samote, ako napr. Uruguajský prezidnet, stačí povedať, nemyslím si však, že by to z nich niekto chcel, takže dodržovať protokol je asi to najmenej čo by mohli urobiť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Nikto by na teba nič nemal, nikomu si neublížil a už by sa ti srdeční a dobrotiví Slováci vyhrážali smrťou...tak by si akože odmietol ochranku? Mimochodom prezident má doživotnú ochranku, ak si všimneš, tak so Schusterom chodí stále aspoň 1 bodyguard. Podľa mňa celkom fajn práca, vzhľadom na to, že Schuster behá len po večierkoch a cestuje. Ale zase s Gašparovičom chodiť na polovačky musí byť riadne psycho.
:mrgreen:

A tie ostatné veci, buď určuje priamo Ústava SR (že predseda parlamentu zvolá mimoriadnu schôdzu NRSR, kde prezident zloží slub do rúk predsedu ÚS), alebo sú to veci, ktoré sa zaužívali za prvej republiky (hlavne tie rôzne pochodovania s armádou, pozdravy) a potom sú to veci, ktoré sú "nová tradícia", čiže sa prvýkrát použili, keď vznikla SR a pri inaugurácii Kováča a odvtedy sa to tak robí (Eugen Suchoň žil iba pár mesiacov po vzniku SR, ale výslovne súhlasil s tým, aby sa jeho hudba používala pri tomto slávnostnom akte)...

Následne po slávnostnom akte už je viacmenej na novom prezidentovi, ako si čo zariadi. To, že Čaputovej prvý úkon vo funkcii bol, že servírovala obed náhodne vybraným seniorom z celého Slovenska a následne s nimi obedovala a pokecala o problémoch, bolo jej rozhodnutie a je to novinka. Máme tam iba také pravidlo, že by sa prvý týždeň mal prezident najprv stretnúť s ďalšími najvyššími činiteľmi štátu a potom ísť do Prahy.

Ja osobne by som napríklad určite nemal omšu, pretože osobne som za odluku cirkvi od štátu, nie som veriaci a SR je predsa štát, ktorý je nezávislý na akomkoľvek náboženstve. Zároveň mi príde zcestné chodiť do kostola ako Mária Terézia, keď je prezident predsa zvolený ľudmi a nenarodil sa prezidentom.

Cirkev, ktorá proti Čaputovej bojovala všetkými silami, dokonca strašila svoje ovečky tým, že voliť Čaputovú je ťažký hriech, potom po jej zvolení celebruje omšu, kde prosí Ježiška, aby sa jej darilo vo funkcii. Proste klasika. Cirkevné farizejstvo par excellence. Presne to, z čoho sa mi chce vždy najviac grcať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tá ochranka je "povinná"? Neriešme teraz jej opodstatnenosť. Viem si takúto vec personifikovať len cez seba - neviem si predstaviť, že keby som sa stal politikom, tak by mi zrazu mali za riťou behať ochrankári.

Príklad: Fico je jasný, ten sa aj bojí. Ale teraz som pred pár dňami videl v centre na kávičke Trubana. Pohodka. Teraz, stane sa premiérom. Už tam bude vedľa neho sedieť aj SBS, lebo "premiér"? Už si Truban nevyjde na kávičku? Slobodne?

Tie ústavné záväzky, ako som napísal, chápem. To je v pohode. Omša ma inak dojala tiež.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pri 3 najvyšších ústavných činiteľoch áno, lebo pod "bezpečnosťou" sa nemyslí len bezpečnosť tej konkrétnej osoby, ale v hre je bezpečnosť celej republiky. Čo keby nám prezidentku uniesla tajná služba neprateľského štátu alebo nejakí teroristi a vydierali by republiku? Alebo si spomeň na to, čo stváral Mečiar vo funkcii premiéra. Kebyže Kováč nemá ochranku, tak by ho dal Mečiar podľa mňa zabiť a možno by sme dnes ani nikoho nevolili, lebo by v Európe boli dva diktátorské štáty...Bielorusko a Slovensko.

Ale ak by si sa náhodou stal ministrom, tak tí môžu odmietnuť aj ochranku a aj limuzínu. Pokojne môžeš chodiť do práce vlakom. Ale už vidím ten titulok v zahraničných médiách: Škandál. Dohoda so Slovenskom padla. Slovenský minister XY zmeškal stretnutie so zahraničnou delegáciou XY kvôli zhorenému vlaku.
jackb
Redeemer
Redeemer

Uruguajsky prezident zil v chatrci. "Macher". Slovensky prozdal pol mega, tym ktori potrebuju - "PR kapitalistickej sivne".
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

hughito napísal: Kto a kedy vlastne určil všetky tieto protokoly ohľadom toho čo a ako prezident musí robiť? Plus všetci tí ochrankári... veď to je otrasné, mať za riťou 24/7 niekoho. Z akého titulu je to záväzné? Prečo napr. ten uruguajský týpek prezident žije (žil) v rozpadnutej chajde a mal na háku?
btw mujica ma nonstop ochranku taktiez, zakon o bezpecnosti prezidenta bude hadam v kazdej krajine.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Čo je novinka na tom že servirovala obedy pre seniorov? Klasické hratie na city ala kiska style že pomaha dochôdcom, rómom a iným menšinám ale najdôležitejšia vec, nech je počas toho zviditeľnená. Veď aj Monika beňová servirovala guľaš pred voľbami do plastových jednorazovych tanierov a bojuje za výbor pre životné prostredie to je tiež chvalihodne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Videl som dnes na nete diskusiu aj mimo zomri a bolo to plné módnych guru, ktorí pi*****, že je dogabaná a škaredá. Kebyže má Čaputová dnes nahodené extravagantné šaty luxusných značiek, tak by tí istí ľudia nadávali, že koľkým ľuďom mohla za tie prachy pomôcť a blabla. Rovnaké to je s obedom s dôchodcami, keď sa o nich zaujíma, tak je to propaganda a hrá na city, kebyže si spraví párty s VIP a prácháčmi, tak zase napíšu, že je snob a serie na obyčajných ľudí.

Proste niektorým frustrovaným Slovákom sa nezavďačíš, ani keby si modré z neba zniesol. Ja vždy vravím, že takí ľudia majú presne toľko, koľko si zaslúžia. Aj keď oni sami si o sebe myslia, že sú niečo extra.
Napísať odpoveď