Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
baldorex
Addict
Addict

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa baldorex »

marek372 napísal:
napis kontretne cast mojho textu na zaklade coho si to napisal. bud konkretny a pis fakty ked chces o niecom diskutovat
konkrétne všetky tvoje príspevky, od prvého po posledný. Pozri sa ako sa tu správaš, ako rozmaznané decko, dávaš hlúpe otázky, dávaš otázky ktoré sa máš pýtať podpory a obchodníka.
Nevieš opísať problém v jednom príspevku, na 10x sa ťa budeme pýtať čo si kúpil a či to nemôže byť problém atď.

Akosi už nemám chuť ti poradiť, takže seriem na teba :)
marek372
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marek372 »

baldorex napísal: konkrétne všetky tvoje príspevky, od prvého po posledný. Pozri sa ako sa tu správaš, ako rozmaznané decko, dávaš hlúpe otázky, dávaš otázky ktoré sa máš pýtať podpory a obchodníka.
Nevieš opísať problém v jednom príspevku, na 10x sa ťa budeme pýtať čo si kúpil a či to nemôže byť problém atď.

Akosi už nemám chuť ti poradiť, takže seriem na teba :)
okej takze ak to zhrniem:
1. nedokazal si napisat ani jednu konkretnu cast textu ktora podla teba je nejaka problematicka
2. podpory som sa pytal uz davno , vyjadrenie stale nemam a preco som to dal tu ma jednoduchy dovod a to ten ze je to popularna stranka a urcite niekto z cz/sk komunity celil rovnakemu problemu
3. vsak na to som hned v prvej odpovedi napisal ze co som kupil takze tvoje 10* je odveci ..vid hned moja prva odpoved "su tam rukavice na motorku z latky"

mas nejaky dalsi logicky argument ?
baldorex
Addict
Addict

Rukavice + ďalšie tri veci. Si naozaj pripečený? :)
Čo môže byť problém ti už písal hojko, tvoja reakcia 0.

Takže mi to vychádza tak, že číňan pochopil čo si za debila a rozhodol sa ti nič neposlať :).
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa test »

Chalan ty si mimo. Takto som sa spraval ked som mal 11 rokov a hovori: Mamaaaa, to ja nie, to bola sestraaaa!
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

marek372 napísal: ano som pripeceny preto som v zivote tam kde som moj internetovy hrdina ;)
naozaj? a kde si? kupujes is veci na Aliexpress za $5 ci $10, to si fakt daleko!
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

zdravim , co znamena pri fedexe:
In clearance process
Recommended action: No action required at this time.

Prisiel mi mail aj telefonat o tom ze sa mam zaregistrovať poslať udaje kvôli nejakemu konaniu minuly tyždeň mi došiel tovar bez problemov a nikto ma s ničim neotravoval až teraz.
na mail som odpovedal s dvoma obrazkami o uhrade 2usd..

v suvislosti s Vasou TNT zasielkou (doklady v prilohe) Vam v prilohe zasielame Zmluvu o poskytovani colnych sluzieb, ktora nam umozni zastupovat Vas v colnom konani pre tuto i vsetky dalsie zasielky dorucovane nasou spolocnostou. Vyplnenu a podpisanu zmluvu nam poslite, prosim, mailom na [email protected] aj s nasledovnymi dokumentami:
- EORI registracia - doklad o Vasej registracii v centralom APV registri.
- kopiu Vasho obcianskeho preukazu*
- vypis z uctu, ktorym preukazete celkovu hodnotu uhradenu odosielatelovi, vratanie nakladov za prepravu
- kopiu Vasej objednavky (eBay, PayPal a pod.), na ktorej je uvedene Vase meno a priezvisko
- dovozne prehlasenie (formular v prilohe)
- registracia do systemu elektronickej fakturacie (vyplneny a podpisany formular)

*Zahranicne osoby s prechodnym/ trvalym pobytom na uzemi SR – povolenie na pobyt.
Zahranicne osoby z tretich krajin a obcania EU – doklad totoznosti s uvedenim adresy trvaleho bydliska v zahranici (napriklad ID Card).

Po obdrzani vsetkych vyssie pozadovanych dokladov Vam zasleme zalohovu fakturu za colny dlh a nase colne sluzby. Na zaklade potvrdenia o jej uhrade predlozime colnemu uradu colne vyhlasenie a po vycleni Vam zasielku dorucime.

Nezabudnite prosim! Neskora odpoved, chybajuce dokumenty ci dokumnety zaslane s nespravnymi a nepresnymi udajmi, mozu zmenit rychle preclenie na zdlhavy colny proces a oneskorit tak dorucenie Vasej zasielky.

V pripade otazok nas nevahajte kontaktovat.

Dakujeme vopred za Vasu spolupracu.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Ja som to riesil minuly tyzden. V podstate ide o to ze na FA co je k tomu bude deklarovana vyssia suma a tym padom to treba preclit. To co oni chcu potrebuju na to, aby ta mohli zastupovat v colnom konani. EORI registracia - das do googlu a pekne ta odnaviguje, to mas jeden mail a do 10 minut si registrovany. Mne zasielku preclili za 2 dni a dnes mi ju dorucili.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Inak náhodou som zistil, že teraz má aliexpress nový vzhľad stránky a majú tam chybu. Ak si kupujete niečo malé s poštovným zadarmo, ale chcete viac kusov, tak si väčšinou predajca od určitého počtu už účtuje poštovné. Ak si ale tovar hodíte do košíka a až tam naklikáte viac kusov, tak to poštovné nepriráta a stále je zadarmo.
:wink:
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Ja som to robil zas tak, ze som napisal priamo na stranke s produktom pocet kusov a hned klikol na vlozit do kosika, lebo tam bolo oneskorenie mozno 0,5 - 1 sekundy po zadani poctu kusov kym to "preratalo" cenu postovneho a v kosiku bol free shipping. :D
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Mám otázku,platí sa CLO aj na telefony ? alebo tam je výnimka aj ak je hodnota cez 150€
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Telefony maju vynimku. Len DPH.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

btw ked nakupujete vyuzivate aj cashback ? mam otestovany len "plna penazenka" ak chce niekto skusit moze cez --- Ale hladam aj inu alternativu ktora mozno da viac percent..
baldorex
Addict
Addict

Využívam 4% cashback na Aliexpress cez svoju banku 365. Funguje spoľahlivo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim, kupil som na ebayi jeden tovar za 200usd, predajca 96perc ok hodnotenie. Cez dhl som zistil ze 10.1. Vytvoril listok s podacim cislom ale relane ziadnu zasielku nepodal, ani neodpoveda. Co stym? Dik
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ebay support, otvorit dispute
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Podobné sa mi stalo na Gerbeste s objednávkou z Číny, sledovanie zásielky veľa dní zobrazovalo len vytvorenie a potom zrazu to už bolo na Slovensku.

2019-11-26 05:22:00
DPD data centre, Order information has been transmitted to DPD.
2019-12-13 01:19:00
Dolny Hricov (SK), In transit.
2019-12-13 04:57:00
Vlkanova (SK), At parcel delivery centre.

Ak máš ešte čas, tak počkaj, na ebayi si chránený, ak ti to nedoručia do dátumu uvedeného v objednávke, vrátia ti peniaze.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ja_som
mam cakat aj ked v dhl mi napisali ze ziaden balik zatial nedostali? Ok pockam dam vediet ako to dopadlo.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Ja som DPD nekontaktoval, neviem, ako to medzi predajcom a nimi chodí, ale tovar sa po dlhšom čase nakoniec zjavil na Slovensku a dorazil do dátumu, do ktorého mal.
Neviem tiež ako, či, ebay bude jednať ak ešte stanovený čas na doručenie neuplynul. Ak máš pocit, že ťa predajca obtiahol o 200, tak to skús.
Niekedy predajcovia ani nekomunikujú so zákazníkom, nedávno som na ebayi kupoval MS Office, predajca nemal zrovna najlepšie hodnotenie, ale za 1,20€ (cca) som to riskol. V popise doručenie ihneď, keď mi do hodiny nič neprišlo, kontaktoval som predajcu, žiadna odpoveď. Nakoniec mi to poslal o 4 dni.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

gogo956 asi najprv z akej krajiny si to objednával a podla toho by som postupoval. Kontaktoval by som predajcu a ak nič, otvoril by som dispute na PayPal a peniaze sú späť.
ja_som ako môžeš porovnávať eBay s gearbestom? Pri gearbeste a zvolení ich všelijakých priority doručení, si oni nájdu najlepšie doručenie do Európy a až potom to prevezme kuriér a doručí ti to. A to doručenie do Európy môže trvať aj cez 2 mesiace a vtedy počas tohto času sa trasovacie číslo u kuriéra nemení, lebo on ma tu zásielku len oznámenu a nemá ju fyzicky.
Kdezto u ebay pochybujem, žeby si malý predajca hľadal cestičky ako dostať do Európy tovar aby neplatil clo a DPH a potom cez prostredníka v Európe to preposlal kuriérom zákazníkovi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mikioko
Platil som to kartou priamo cez ebay. Ten predajca ma na stranke info ze posiela z Ciny ale podacie cislo ktore vyplnil zacina na letisku v Uk.
Napísať odpoveď