Fotografia - vaše fotky
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
Jedna ranna momentka. Asi nieje na tej foto nic specialne ale mne osobne sa paci 
neni to upravovane a je to fotene mobilom, ale celkom sa mi podarilo zaznamenat atmosferu jesene v Japonsku si myslim
az na ten prst v objektive
az na ten prst v objektive
Trošku to oživím.
Pridávam fotku z nového Sony a6400.
Pridávam fotku z nového Sony a6400.
Este ze je v prilohe 
Prečo? Ako takto. Ja som v tom úplný amatér. Mám v Chrome asi 30 otvorených kariet, kde čítam čo, ako a prečo funguje tak ako funguje. Takže som otvorený všetkej kritike. Foťák mám doma len 5 dní, takže nebuďte úplný zlý na mňa
.
ono heker narážal na to, že obrázky máš pridávať do prílohy nie do tagu IMG a inak, neviem jak ostatným, ale mne tú fotku ani neukázalo vidím len textový tag 
Ten tag sa snad zobrazi len Tapatalku
Aha, zaujímavé. Nahrával som to cez tapatalk. A mne to fotku normálne zobrazuje.
v Chrome na desktope ale nie.
daj si ju prosim do prilohy, lebo je to aj proti pravidlam, tak nech zbytocne neprovokujes vedenie.
daj si ju prosim do prilohy, lebo je to aj proti pravidlam, tak nech zbytocne neprovokujes vedenie.
Opravené, malo by to fungovať.
Inak, niekedy ale nebol problém z pridávaním obrázkov cez tapatalk nie? Alebo to bolo iné fórum?
Pre karmistu
: si myslíš, že keby som ju tam nevidel, tak by som písal že ju vidím? Fuck the logic 
//autoeditácia príspevku (15 Nov 2019, 16:59)
Sú to už nejake 3 mesiace čo používam Foťák od Sony. A musím povedať, že zatiaľ ma to stále baví. K 18-135-ke som si dokonca kúpil aj pevnú Sigmu 30mm 1.4f. Na úpravu používam len IOS verziu Lightroomu a iPad pro. Zistil som, že môj 5 ročný notebook to už nezvláda a aj monitor mám len z TN panelom, takže to zatiaľ musím vydržať s iPadom. Aj keď už narážam na nejaké limity mobilného Lightroomu, hlavne čo sa týka triedenia fotiek. Som samozrejme amatér a fotky sú v podstate len pre mňa. Ale chcel by som nejakú objektívnu kritiku ohľadom kompozície či samotného posprocesingu. A nie len že táto fotka je hrozna a už nikdy v živote nefot
Chcem sa v tom samozrejme zlepšovať.
Inak, niekedy ale nebol problém z pridávaním obrázkov cez tapatalk nie? Alebo to bolo iné fórum?
Pre karmistu
//autoeditácia príspevku (15 Nov 2019, 16:59)
Sú to už nejake 3 mesiace čo používam Foťák od Sony. A musím povedať, že zatiaľ ma to stále baví. K 18-135-ke som si dokonca kúpil aj pevnú Sigmu 30mm 1.4f. Na úpravu používam len IOS verziu Lightroomu a iPad pro. Zistil som, že môj 5 ročný notebook to už nezvláda a aj monitor mám len z TN panelom, takže to zatiaľ musím vydržať s iPadom. Aj keď už narážam na nejaké limity mobilného Lightroomu, hlavne čo sa týka triedenia fotiek. Som samozrejme amatér a fotky sú v podstate len pre mňa. Ale chcel by som nejakú objektívnu kritiku ohľadom kompozície či samotného posprocesingu. A nie len že táto fotka je hrozna a už nikdy v živote nefot
mne to príde príliš presaturovane, ale pozerám to na amolede Galaxy s10 tak môžem sa mýliť
Môže byť. Zo začiatku sa mi viac farieb páčilo. Odstupom času sa na niektore moje úpravy pozeram už trochu inak.
Mne ako laikovi sa tie fotky pacia, mas aj peknu modelku 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tie farby, co ja viem. Napriklad na fotka pri jazere a v pozadi zlte stromy - strasne mi to taha oci (aj cervena, aj zlta farba). A klasicky zhrniem, ze fotene na 3:2 format ci co to je, nie na 16:9, cize ked to dam na celu obrazovku, tak mam cierne pasy po bokoch. Modelka moze byt, ta je na jednotku 
Farby mi nevadia, jedine fotka s jazerom je doslova prepálená. Čo mi vadí na viacerých fotografiách je kompozícia:
- prvá fotka - useknutá budova a je v strede (horizont)
- tam kde vonia kvety - vpravo zbytočné "more" pozadia
- zámok - prečo je useknutý aj jeho obraz vo vode?
- alej - tu by sa viac hodila cesta v strede, na krajoch nie je nič zaujímavé, nie je dôvod mať tú cestu "nakrivo".
- prvá fotka - useknutá budova a je v strede (horizont)
- tam kde vonia kvety - vpravo zbytočné "more" pozadia
- zámok - prečo je useknutý aj jeho obraz vo vode?
- alej - tu by sa viac hodila cesta v strede, na krajoch nie je nič zaujímavé, nie je dôvod mať tú cestu "nakrivo".
Súhlasím s pripomienkami vyššie. Celkovo sa mi to ale páči. Tie fotky sú oproti tým, s ktorými sa stretávam denne dosť na úrovni. Určite by som sa pozastavil, ak by mi vyskočili niekde na FB a pozrel by som si ich. 
Ahojte mohli by ste mi skusit poradit?
som akvarista a chcem fotit hlavne ryby mam velke africke cichlidy
fotit ryby je celkom narocne a na co sa tyka fotenia nemam skusenosti..
vedeli by ste mi poradit nejaky fotak?
nadherne fotky robil isteho casu chalan s fujinou s9600 to viem kupit na bazosi a ked ma to prejde ani to nebude boliet... ale je to uz asi stare zelezo vsak?
date nejaky nazor?
Dakujem
som akvarista a chcem fotit hlavne ryby mam velke africke cichlidy
fotit ryby je celkom narocne a na co sa tyka fotenia nemam skusenosti..
vedeli by ste mi poradit nejaky fotak?
nadherne fotky robil isteho casu chalan s fujinou s9600 to viem kupit na bazosi a ked ma to prejde ani to nebude boliet... ale je to uz asi stare zelezo vsak?
date nejaky nazor?
Dakujem
Všetko záleží od rozpočtu. Ale osobne si myslím, že ten Fuji už dnes prekoná aj hocijaký mobil strednej triedy.
ked som cital kedysi debatu o tom porovnavali tu fuji s nejakym nikonom alebo cim a vzdy ten fuji robil vraj lepsie fotky.. hodnotil to ten isty uzivatel...
ake parametry by ma prosim mali zaujimat?
chcemnl fotit male objekty v pohybe.
dakujem
ake parametry by ma prosim mali zaujimat?
chcemnl fotit male objekty v pohybe.
dakujem