Odborar Saktor

Diskusie na politické témy...
panter2005
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Odborar Saktor

Príspevok od používateľa panter2005 »

Zda sa vam spravne ze clovek ako Saktor vykrikuje ze ludia nedostavaju mzdu a nemaju pracu a pritom ma sam plat cez 40 000 ???
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Mozete zverejnit aky je vas mesacny plat aj s bonusmi a vsetkymi prispevkami a aky je priemerny mesacny plat ludi zdruzenych v odboroch (samozrejme, ako ktorych, ale aspon orientacne), ktore zastupujete?
( 06.04.2004 13:29 ) Môj mesačný plat je na úrovni platu ministra upravený smernicou. Je to 4,5-násobok priemernej mzdy vykazovaný dva roky dozadu a je to môj jediný príjem. Žiadne bonusy neexistujú. Priemerný mesačný plat v odboroch je príliš štatistická kategória, máme odorárov vo všetkých odvetviach, v niektorých sú priemerné platy nad 40 000 Sk. Máme však statistiky, ktoré ukazujú, že tam, kde pôsobia odbory je o 6 percent vyššia priemerná mzda, ako tam, kde nie sú odbory.
http://spravy.pravda.sk/odpovede.asp?t=SAKTOR
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Samozrejme, ze je to divne. Preco neobetuje 10 000 zo svojho platu a neda to chudbnej rodine? Ale ved kto by to na Slovensku spravil :(
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

test napísal:Samozrejme, ze je to divne. Preco neobetuje 10 000 zo svojho platu a neda to chudbnej rodine? Ale ved kto by to na Slovensku spravil :(
a co by sa tym vyriesilo!?
daj hladnemu rybu nakrmis ho na den, nauc ho chytat ryby nakrmis ho na cely zivot!

odhliadnuc od toho, odbory maju svoje opodstatnenie... pri podnikoch 500+ kde nie je fyzicky mozne s kazdym clovekom sediet a uzatvarat pracovnu zmluvu,
zial na slovensku to funguje tak ze si povacsinou firma dosadi "svojich" ludi do odborovej organizacie, ti prd vyjednaju, ale tvaria sa a vykazuju cinnosti, maju vysoko nadpriemerny plat, ktory maju "dotovany" z odborovej organizacie este... firma im da viac, pretoze sa jej vyplati "uplacat" odborarov ako vyplacat o 1000SK viac svojim napr. 700 zamestnancom...

takze ja osobne saktora neznasam, podla mna je to tlchuba ktora zatial neprisla s rozumnym konstruktivnym navrhom, krotizovat to ano, dat navrh na zlepsenie!? ani nahodou, musel by totiz to zacat pracovat, co mu robi uz problemy, kedze tolko dlho uz nic nerobil :D
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

ja mam stastie uz som sa z odborov odhlasil. Zbytocne tam islo mojich par percent. Ked trebalo nieco vybavit tak ani otcu a dovolenku aj pre svoju rodinu, kedykolvek. Zralo ma to, ale uz nie :) Na slovensku su uz aj tak len sukromne firmy a tie se*u na zamestnancov a odbory.
To nie ako v amerike. Bol tam jeden odborovy predak a ten stale vyvolava strajky, bojoval za pracovnikov. Az jedneho dna sa niekde stratil a nikto ho viac nevidel. Len mozu asi hadat kde je. :? Mozno niekde v betone zaliaty :) Na slovensku je to tak, ale uz by sa mohli spamatat, ze vecne sa takto zit neda. Pracovat v strese a za minimalnu mzdu. :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

troska odbocim od Saktora, mam na neho svoj nazor a myslim ze uz tu take nieco podobne padlo, takze nebudem opakovat,
myslite si aby sef policajnych odborov bol full-time zamestnany ako odborar? podla mna je to najvacsia somarina aka moze byt, nic nerobit sem-tam spravit politicke bububu a este brat za to peniaze
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Odbory - všeobecne vo svete - boli vždy v záujme mafie, myslím že na Slovensku je to podobne...
Tomasito
VIP
VIP

Re: Odborar Saktor

Príspevok od používateľa Tomasito »

panter2005 napísal:Zda sa vam spravne ze clovek ako Saktor vykrikuje ze ludia nedostavaju mzdu a nemaju pracu a pritom ma sam plat cez 40 000 ???
Takmer vsade na svete poberaju odborarski predaci nadpriemerne platy, neviem preco by som sa mal nad tym pozastavovat v pripade Saktora. Ked uz, tak skor ako na jeho plat by sa bolo treba pozriet na to, co zan pre zamestnancov realne vyjednal...
pepek5
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pepek5 »

Nepowiem keby si ten plat aspon zasluzil, ale on nehne ani prstom.... :x
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Falcoxxx »

pepek5 napísal:Nepowiem keby si ten plat aspon zasluzil, ale on nehne ani prstom.... :x
A ty mu pri jeho praci svietis baterkou ked vies co robi? Ja mam sice rovnaky nazor ale stejne keby tam bol hocikto iny bolo by vsetko rovnake. A my to bohuzial neovplyvnime
Napísať odpoveď