Odborar Saktor
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Odborar Saktor
Zda sa vam spravne ze clovek ako Saktor vykrikuje ze ludia nedostavaju mzdu a nemaju pracu a pritom ma sam plat cez 40 000 ???
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Mozete zverejnit aky je vas mesacny plat aj s bonusmi a vsetkymi prispevkami a aky je priemerny mesacny plat ludi zdruzenych v odboroch (samozrejme, ako ktorych, ale aspon orientacne), ktore zastupujete?
( 06.04.2004 13:29 ) Môj mesačný plat je na úrovni platu ministra upravený smernicou. Je to 4,5-násobok priemernej mzdy vykazovaný dva roky dozadu a je to môj jediný príjem. Žiadne bonusy neexistujú. Priemerný mesačný plat v odboroch je príliš štatistická kategória, máme odorárov vo všetkých odvetviach, v niektorých sú priemerné platy nad 40 000 Sk. Máme však statistiky, ktoré ukazujú, že tam, kde pôsobia odbory je o 6 percent vyššia priemerná mzda, ako tam, kde nie sú odbory.
http://spravy.pravda.sk/odpovede.asp?t=SAKTOR
a co by sa tym vyriesilo!?test napísal:Samozrejme, ze je to divne. Preco neobetuje 10 000 zo svojho platu a neda to chudbnej rodine? Ale ved kto by to na Slovensku spravil
daj hladnemu rybu nakrmis ho na den, nauc ho chytat ryby nakrmis ho na cely zivot!
odhliadnuc od toho, odbory maju svoje opodstatnenie... pri podnikoch 500+ kde nie je fyzicky mozne s kazdym clovekom sediet a uzatvarat pracovnu zmluvu,
zial na slovensku to funguje tak ze si povacsinou firma dosadi "svojich" ludi do odborovej organizacie, ti prd vyjednaju, ale tvaria sa a vykazuju cinnosti, maju vysoko nadpriemerny plat, ktory maju "dotovany" z odborovej organizacie este... firma im da viac, pretoze sa jej vyplati "uplacat" odborarov ako vyplacat o 1000SK viac svojim napr. 700 zamestnancom...
takze ja osobne saktora neznasam, podla mna je to tlchuba ktora zatial neprisla s rozumnym konstruktivnym navrhom, krotizovat to ano, dat navrh na zlepsenie!? ani nahodou, musel by totiz to zacat pracovat, co mu robi uz problemy, kedze tolko dlho uz nic nerobil
ja mam stastie uz som sa z odborov odhlasil. Zbytocne tam islo mojich par percent. Ked trebalo nieco vybavit tak ani otcu a dovolenku aj pre svoju rodinu, kedykolvek. Zralo ma to, ale uz nie
Na slovensku su uz aj tak len sukromne firmy a tie se*u na zamestnancov a odbory.
To nie ako v amerike. Bol tam jeden odborovy predak a ten stale vyvolava strajky, bojoval za pracovnikov. Az jedneho dna sa niekde stratil a nikto ho viac nevidel. Len mozu asi hadat kde je.
Mozno niekde v betone zaliaty
Na slovensku je to tak, ale uz by sa mohli spamatat, ze vecne sa takto zit neda. Pracovat v strese a za minimalnu mzdu. 
To nie ako v amerike. Bol tam jeden odborovy predak a ten stale vyvolava strajky, bojoval za pracovnikov. Az jedneho dna sa niekde stratil a nikto ho viac nevidel. Len mozu asi hadat kde je.
troska odbocim od Saktora, mam na neho svoj nazor a myslim ze uz tu take nieco podobne padlo, takze nebudem opakovat,
myslite si aby sef policajnych odborov bol full-time zamestnany ako odborar? podla mna je to najvacsia somarina aka moze byt, nic nerobit sem-tam spravit politicke bububu a este brat za to peniaze
myslite si aby sef policajnych odborov bol full-time zamestnany ako odborar? podla mna je to najvacsia somarina aka moze byt, nic nerobit sem-tam spravit politicke bububu a este brat za to peniaze
Re: Odborar Saktor
Takmer vsade na svete poberaju odborarski predaci nadpriemerne platy, neviem preco by som sa mal nad tym pozastavovat v pripade Saktora. Ked uz, tak skor ako na jeho plat by sa bolo treba pozriet na to, co zan pre zamestnancov realne vyjednal...panter2005 napísal:Zda sa vam spravne ze clovek ako Saktor vykrikuje ze ludia nedostavaju mzdu a nemaju pracu a pritom ma sam plat cez 40 000 ???