Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa gogo956 »

ci tomu spravnem chapem: beries iba v den treningu? kolko krat denne kolko? vo volny den nic?

//autoeditácia príspevku (02 Sep 2019, 14:31)
Je zaujimave ze sa tvrdi, ze Hmb najviac zabera u zacinajucich cvicencov a u pokrocilych je zanedbatelny. Ja som ho v minulosti tiez skusal a je pravda ze som mal pocit ze cas potrebny na rege sa skratil- ale je otazne ci to za tie peniaze stoji.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja cvičím na lačno, čiže preto to dávkujem len v ten deň a pred tréningom. Inak sa udávajú v podstate dva dôvody na užívanie HMB, pričom však v tom druhom je vraj lepšie brať samostatný leucín.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hughito, ako presne nalacno? Ja cvicim rano o siedmej, predtym si davam iba banan a bcaa+ vlastna predtreningovka, plus v priebehu cvicenia pijem dalsie bcaa, potom protak + banan. Ako to mas presne ty? Apropo od vcera beriem znovu po dlhych rokoch hmb, tak dam vediet aka bude skusenost.
hughito
Redeemer
Redeemer

Načo prosím ťa banán pred cvičením? :D

Cca 30-45 minút pred tréningom šupnem 5 g spolu s citrulínom d-malate. Potom 10 m pred tréningom ide beta alanín a 600 mg kofeínu. Po tréningu dávam do 40 g proťáku a zväčša aj kreatín (ale to je jedno, pokiaľ ide o kreatín). Až potom do 2 hodín cca normálne jedlo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

600mg kofeinu naraz? To je sila.. Preco banan? Lebo som tesne po zobudeni a neviem si predstavit tvrdo cvicit uplne nalacno. Som tak nastaveny ze hned rano musim nieco aspon male zjest, inac mam pocit ze sa mi toci hlava. Ale mozno je to iba zvyk.

//autoeditácia príspevku (06 Sep 2019, 9:24)
Tak zatial beriem hmb treti den a pri cviceni je to jednoznacne citit- kratsi cas medzi seriami na oddych, chut do vecsich vah. Ziaden zazrak, ale nieco to robi.. Predpokladam ze na svalovy objem to nebude mat ziaden viditelny vplyv ale sila by trochu hore mala ist, stoji to za vyskusanie. Kreatin neberiem vobec, nemam rad ked svaly maju natahanu vodu a nerobi mi to ani dobre na travenie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som rezistentný voči všetkým látkam, čiže aj kofeín dávam takto, odporúča sa dávať okolo 500, ale mám tablety po 200 mg tak to šúpem takto. Viac už netreba, zase má to svoj strop. Ale je pravda, že väčšina ľudí by nedala ani 400. Preto sa vždy smejem, keď niekto poobeded povie, že už mal dve kávy ráno, nechce ďalšiu. :D

To bude zvyk a najmä, pred tréningom sú sacharidy nevhodné. Keď už, tak B+T. Ale ako to je len o zvyku, resp. o tom, komu čo vyhovuje. Sú ľudia, ktorí to nedávajú a radi cvičia poobede navečer. Ja už zase nedávam takýto štýl (kedysi som tak roky cvičil, proste po škole).

K tomu kreatínu = pokiaľ máš problém s trávením, fajn, niektorí ľudia to môžu mať. Inak je ale kreatín najviac preskúmaný a najviac účinný suplement, bez vedľajších účinkov (navyše lacný). Ono naťahá nejakú vodu, ale nie je to nič "masové" a nikdy som nechápal tento argument, že "nechcem byť zavodnený." Ja po kreatíne naberiem tak max. 1 až 1,5 a to sa pri mojich 105+ kg stratí (ja mám pocit, ako keby si niekto myslel, že priberie 10 kg. Najviac mi to bolo vždy vtipné, keď to hovorili 60 kg kostry). Podstatné je, že stúpne sila, ale je aj lepšia regenerácia a nejaké tie menšie anabolické účinky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Podla mna je kreatin najlepsi suplement- extremne lacny a skutocne ucinny. Ale pre moje travenie nie je. Mozno by bol lepsi niektori z tych novsich druhov ako krealkalin, phx ci ako to je, tie mozu fungovat trochu inac. No mne sa to "nafuknutie" nepaci, cvicim kvoli sile, nie aby som vyzeral ako hulk. Ale kto chce nabrat rychlo objem pre toho je kreatin super riesenie.
hughito
Redeemer
Redeemer

No ale najväčšie plus kreatínu je práve sila. Ale ak máš tráviace ťažkosti (môže sa stať u malého % ľudí), tak jasné.

//autoeditácia príspevku (06 Sep 2019, 10:53)
No ale najväčšie plus kreatínu je práve sila. Ale ak máš tráviace ťažkosti (môže sa stať u malého % ľudí), tak jasné.
measter
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa measter »

Ahojte keďže, potraviny sa rozdeľujú na sacharidy, bielkoviny, tuky, vitaminy/minerály a vlákninu. Na obrázku v prílohe je jeden výrobok a jeho zloženie. Nejde mi do hlavy co jeho obsahu tvorí ďalších skoro 85 gramov? :D
Prílohy
ww.JPG
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

voda?
measter
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa measter »

aacid napísal:voda?
Ako logicky to tak vychadza len sa mi tomu nechcelo verit :D preto, ze sa opytam :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Je to mliecny vyrobok takze pochopitelne voda :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

tí čo robite mrtvé ťahy a nešaškujete s malymi bicepsami pri drepovacom stojane , mam na vas otazku
keď ľava ruka je podhmat a prava nadhmat , existuje nejaký dôvod prečo ma bolí ľava slabina ? Robim nejaku chybu ktoru si neuvedomujem a nevnimam ju ? prava strana teda "trieslo" nič skusil som vymeniť uchop ale som pravak a takto mi to vyhovuje viac než naoapk :|
hughito
Redeemer
Redeemer

Pri striedavom úchope tam je rotácia, čiže niečo tam môže byť, ale ja osobne som sa s týmto nikdy nestretol. Pointa je v tom, že úchop treba striedať, práve preto, aby si sa "nekrivil" do jednej strany. Prípadne, ak ti to fakt robí problém, skús trhačky a normálny úchop, prípadne posilni úchop/predklaktia, aby si nemusel riešiť striedavý - neviem o akých váhach sa bavíme. Existuje ešte aj zámkový úchop, ale to je pre fajnšmekrov.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

vďaka za vysvetlenie čiže je dosť možné že ma točí a zapieram sa o ľavu stranu viac než o pravu , najbližšie skusim naopak uchop že ako to pojde ide o 70kg
hughito
Redeemer
Redeemer

No tak jasné, ono to treba striedať! Čiže ak si to robil len na jednu stranu, vytváralo ti to disbalans a mohol si to pocítiť na tom triesle. Inak, 70 kg je nič, to cvič normálnym úchopom. Snaž sa ho posilniť. Zameraj sa aj na predlaktie, treba osobitne cvičiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

zaujimalo by ma ci pouzivate rukavice pri cviceni s tazkymi vahami. Vsimol som si, ze cca 90percent osadenstva posilnovni ich nemava, pritom z vlastnej skusenosti viem ze s nimi je uchop neporovnatelne pevnejsi a preto ich pouzivam skoro vzdy. Aky mate na to pohlad?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja som dlhé roky používal rukavice, potom som si kúpil nové, ktoré mali bohužiaľ hrubšiu časť na dlani a mal som z toho menej istý úchop, tak som to skúsil bez rukavíc a odvtedy len bez nich.... Ale samozrejme magnézium dávam, tekuté.
hughito
Redeemer
Redeemer

Rukavice si chobotina. ;) Ako začínajúci násťročný "badybilder" som ich samozrejme kedysi chvíľu nosil (povinná výbava), ale to sú časy dávno minulé.

Neexistuje lepší úchop, ako na holej dlani + magnézium (ale zas netreba byť vkuse zaprášený, niektorí to tiež preháňajú: v podstate dlaň sa nepotí, ale človek si zvykne utierať vlasy a xicht, prípade vo veľkých horúčavách začne stekať pot z predlaktia na dlane atď., ale väčšinu času netreba ani magnézium, určite nie pri menších váhach). Rukavice sú na príťaž, pretože sa tam pchajú kusy látky navyše.

Ja som však odhadoval, že ľudia nosia rukavice ani tak pre úchop, ale buď skôr preto, že po prvé: "povinná výbava" a niekde to videli a myslia si, že to tak má byť a bude to lepšie; po druhé: majú hebké jemné rúčky a nechcú mozole atď., resp. "bolí ich to."

Treba začať bez rukavíc (to isté platí aj pre fyzickú prácu), človek si veľmi rýchlo zvykne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

rukavice mierne zvecsuju plochu ktora sa dotyka cinky co je vyhoda. Ja som skusal aj vyse mesiaca uplne bez nich ale bolo to horsie. Ono to mozno zavisi aj od toho kto ma aku velku dlan a ti s mensou /ako napr ja/ su potom v nevyhode ktoru im rukavica dokaze nahradit.
Pre mna je napr dolezite aby rukavice neboli prilis hrube to potom tiez nie je dobre.
Napísať odpoveď