Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
kochones
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa kochones »

aacid napísal:Once upon a time in Hollywood, za mna 10/10

po pulp fiction druhy najlepsie tarantinov film, uplne klasicka tarantinovka, ziadne prevratne scenare, zapletky ci zvraty, v podstate len seria scenok, ale vsetko su to scenky ktore aj po 10tom raze ked uz budete poznat naspamat, tak vam vycaruju usmev na tvari kvoli svojej dokonalosti.
za mna tiez 10/10, bol som vcera v kine a kopu ludi po hodinke odislo, ale chapem ze nie kazdemu je Tarantino po chuti :-)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

https://en.wikipedia.org/wiki/Weathering_with_You

Tak konečne som to dal. Slušná haluz, aj v porovnaní s Your Name. Uvidíme, či dajú niečo u Oskarov. Vy v EÚ si počkajte zopár mesiacov...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kórejský Parasites: najprv nuda, potom lepšie, celkom psycho nakoniec. Ale ako dráma mi to moc neprišlo, skôr komédia. To brutálne vysoké hodnotenie nechápem.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Parasites -to hodnotenie nechapem ani ja.Chapem ten kontrast chudoba bohaty a triedne rozdiely ale ako film to nie je tak putave. Pozrel som a nelutujem ale celkovo 6.5/10
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Parasites, tiež mi to príde prehypovane, moc korejskych filmov som nevidel, ale ak niečo stoji za pozretie tak toto:
Castaway on the Moon
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Long Shot
Mne sa to riadne pacilo. Charlize je sexbomba a Rogenov humor mi v tomto filme sadol. Aj napad je fajn a bavil som sa cele 2 hodiny. 5/5
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

netflixácke The Perfection

Toto je typ filmu, že buď si poviete fajn, dobré alebo naopak, kravina. Ženská absolvovala ako premiantka najlepšiu hudobnú školu, ale na 10 rokov sa musela starať o chorú matku a keď sa vráti na jej mieste je samozrejme iná žena. Nejak sa zoznámia.. vo filme sú 2 (3) zvraty - očakávaný a neočakávaný a je to trochu psycho.

slušných 7/10
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Anna https://www.csfd.cz/film/564912-anna/prehled/ taky John Wick sem tam ... hlavne akcne sceny .... a velmi pekna herecka dal by som si :) samozrejme prespekulovane hore dole ... ale tak dalo sa ...
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Ad Astra 6/10 - nebolo to zlé, ale niečo tomu chýbalo, nejaká epická scéna, ktorá by stála za opakovanie. Porovnávajú to s Interstellarom, ale toto na to ani z ďaleka nemá.
hughito
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:netflixácke The Perfection

Toto je typ filmu, že buď si poviete fajn, dobré alebo naopak, kravina. Ženská absolvovala ako premiantka najlepšiu hudobnú školu, ale na 10 rokov sa musela starať o chorú matku a keď sa vráti na jej mieste je samozrejme iná žena. Nejak sa zoznámia.. vo filme sú 2 (3) zvraty - očakávaný a neočakávaný a je to trochu psycho.

slušných 7/10
Na tomto filme je fajn ten zvrat. A celkovo sa to dá. Nepredvídateľné. Ale nie je to žiaden horor.

No a k tým hororom... Bol som na To:2 v kine. Začnem takto: keď zbadám na čsfd v kolónke žáner komédia, skoro vždy ma to odradí. Nezvyknem cielene pozerať komédie. Naozaj. Komédiu si odbavím stokrát videnými baronmi či dedictvím a pod. No ale k veci. To:2... to bola dobrá komédia v zmysle, že som sa párkrát celkom zasmial. Boli tam dobré hlody. Z hľadiska hororu... tešil som po tých rečiach, že dvojka bude temná, strašidelnejšia a pod. No vôbec. Proste taká bláznivá komédia. Ale dalo sa.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ad Astra, páčil sa mi tam koncept cestovania na velké vzdialenosti, a bolo z toho cítiť aj tú velkú izolovanosť, no dejovo to bola bieda. 5/10

Slnovrat, fúú no co na to povedať, je to riadny mind fuck, páčilo sa mi to rozhodne viac než Hereditary, hlavne tá atmosféra okolo, pohanské zvyky a istá podobnosť s tými našimi. Po zhladnutí môžem konštatovať, že také niečo som ešte nevidel. Počas filmu som mal pocit, že sa strieda pozitívna emócia z negatívnou a na konci prevládla tá pozitívna, hoci som to nečakal. Treba to proste vidieť a urobiť si na to vlastný názor, trailer som videl dávnejšie, a myslím, že som urobil dobre. Za mňa 8/10.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Fú, ja tiež k Slnovratu

Je vidieť, že je to veľmi kontroverzný film, čo sa týka názorov, miluješ, alebo nenávidíš. Za mňa to bolo absolútne utrpenie. Mám rád mindfuck filmy, mám rád psycho filmy, mám rád filmy s ťažkou atmosférou, aj toto všetko. Ale toto pre mňa pozerať bolo neskutočné utrpenie a nuda. Doslova ma ubíjali neskutočne zdĺhavé scény, bez slova, bez zmyslu. Rozťahané to bolo celé, normálne som chytal nervy na scénu, keď 30 sekúnd záber na niečo (čítaj na nič), potom čakám, že čo do tej scény príde (smerodatné pre príbeh), a zrazu strih a iná scéna. Celý film som si proste myslel, že režisér je nasratý a iba si robí pi*u z diváka. Navyše mi to celé prišlo trochu predvídateľné, a ničím veľmi šokujúce. Len bežný survival film naivných ľudí, ale oohatený (čítaj ochudobnený), kvôli tým artovým prvkom, ktoré nenávidím, keď sú spravené takto a celé zabelené do nejakej metafory (čítaj drogového bad tripu režiséra). Doslova som mal nervy na seba, že som vybral tento film a zabil 2 a pol (no prisambohu!) hodiny filmom, ktorý by sa dal pustiť za 90 minút. Zmiatlo ma vysoké hodnotenie.

Po zhliadnutí filmu som si myslel, že som mal zlý večer. Niekedy totiž po takýchto filmoch pozriem "explanations" na internete, vidím tam vysvetlenie všetkých tých prirovnaní, odkazov a myšlienok autora, a zostanem paf, a poviem si, že to bolo geniálne. Čo som sa ale dočítal o tomto, že je to metafora režiséra na nejaký jeho rozchod. Wtf? Prvoplánovejšia vec ma ani nemohla napadnúť pred tým, než som sa snažil nájsť myšlienku.

PS: Toho režiséra som nepoznal, videl som od neho asi len 2 filmy (toto a spomínané Hereditary), ale Hereditary sa mi páčilo podstatne viac.

Na ČSFD som tomu dal jednu hviezdu, ale to len preto, že napr. výprava bola celkom v pohode, a podobne.
Spoiler
PS: pri scéne, keď ten chlap tr*kal tú červenú a tá blbka zavíjala s tou perepuťou ďalších žien som dal tichšie telku a šiel som si zohriať jedlo. To bolo podľa mňa absolútne dno, bez pointy, myšlienky a podľa mňa drogový abstinent nemôže mať (ne)dostatok mozgových kapacít, aby sa toto a tomuto podobné veci snažil pochopiť. :D
...ale som sa riadne opustil, idem spať. :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Bolo to fajn, ale predsa len trocha uťahaná a mohlo sa toho udiať viac. Ale ako "hororu" dávam takých slabších 7.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Toy Story 4 (2019) - 7,5/10
Anna (2019) - 6,5/10
FF Hobbs & Shaw (2019) - 3,5/10 tato saskaren nie je hodna nazvu FF
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Slnovrat 1/5 totalna strata casu :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ad Astra 5/10 - neviem, cakal som od toho nieco viac
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Yesterday
https://www.csfd.cz/film/654089-yesterday/prehled/

Veľmi príjemná odychovka. :) 7.5/10
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

pripajam sa k Yesterday :)

super som sa bavil, velmi prijemny herec

9/10
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Ja sa pripojim k Midsommar, za mna mozno 3/5, sam neviem. urcite viem ze hereditary sa mi pacilo podstatne viac. reziser vie paradne navodit atmosferu, a audiovizualne je to genialne, ale ozaj to bolo dlhe a malo sa tam toho udialo.
ono to iste sa da povedat aj o hereditary, oba filmy su viac o emociach ludi ako o nejakych vyvrazdovackach, ale hereditary vo mne zachovalo velmi divny pocit, ktory pretrvava doteraz (proste stale by som si ten film nepozrel znova aj ked sa mi velmi pacil), naopak midsommar vo mne zanechal prave ten pocit ze 2,5 hodiny a nic z toho.
videl som to vcera v noci, nemal som este moznost precitat si ziadne "vysvetlenia" k tomu ale dost by ma zaujimalo ako velmi to cerpa z nejakych ozajsnych svedskych paganskych tradicii. lebo ku koncu som mal pocit ze vsetky tie vrazdy a divoke sceny su take samoucelove, aby to sokovalo. ked si o tom nieco precitam mozno sa dozviem ze vsetko malo nejaky svoj vyznam. medved wtf?
Napísať odpoveď