Koncesionarske poplatky - ako to funguje?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koncesionarske poplatky - ako to funguje?

Príspevok od používateľa javatar »

guess.whoo napísal:ja si myslim, ze by si toto prihlasovanie mala sledovat RTVS. ved ak chcem aby mi niekto za nieco zaplatil tak mu v provom rade poslem fakturu a nie ze cakam kedy sa sam prihlasi
RTVS je statna, tu podmienky trhu neplatia. Obdobne ako s danovym priznanim, namiesto toho aby stat sledoval vsetky mozne financne toky dava obcanovi povinnost sa priznat.

Ja som tusim s prihlasenim meskal mesiac a slo to bez pokuty. Takisto som omeskal asi polovicu platieb (poslali mi email, ze som nezaplatil (platim polrocne)), teraz mi uz posielaju email dopredu takze uz nemeskam. Zatial ziadne pokuty.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Zdravim, zmenilo sa nieco za tie 2 roky?

Tiez som kupil byt, nedavno sa nastahoval (asi 2 mesiace), no ale elektriku mam na seba pisanu uz asi rok a tiez mi nic neprislo, tak teraz neviem ci si pockam kym mi to pride alebo sa mam prihlasit, niekde som cital, ze pokuta je okolo 17-18 euro, tak neviem ci to je pravda.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Musis sa prihlasit, ide to aj cisto elektronicky na strankach RTVS.
Meken
King
King

Musim len zomriet... Pytam sa na to, ako to za tie dva roky "dotiahla" RTVS , ci novych uzivatelov kontaktuje sama, alebo caka ze sa stale ludia prihlasia samy od seba. Realne ci posiela momentalne rovno nedoplatok aj s pokutami, alebo stale len nedoplatky atd. Dake osobne skusenosti po tom, co sa uzivatel sam automaticky neprihlasi
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

casom na teba pridu a potom poslu nedoplatok co zrovna nemusi byt mala suma za par rokov
Meken
King
King

za rok je to dakych 50 euro, za par rokov som ani nerozmyslal :D ... za par rokov jedine ak sa uz zmeni ten debilny zakon
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kamosovi na to prisli po vyse 2 rokoch a poslali mu to 20.12.
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ja sa pýtam akým právom vyberajú poplatky za službu ktorú človek nemôže využívať? Totižto som v minulosti riešil panelák ktorý nemá spoločnú anténu (pre nezáujem obyvateľov), kde montáž vonkajšej vlastnej antény je nemožná keďže byt je na nižššom poschodí a okolo sú iné činžiaky čo tienia signál, a izbová anténa je nepoužiteľná keďže vysielače sú ďalej ako ich dosah, a nechcú platiť súkromníkovi (operátorovi) za distribúciu signálu t.j. nechcú žiadnu káblovku čo sú extra peniaze ku koncesionárskemu. Jedným slovom domácnosť kde je nemožný príjem signálu, prečo má mať povinnosť platiť za službu ktorá je neprístupná???

Veď to je ako keby som nemohol využívať mobil, tým pádom by som ho ani nemal ale Orange by mi nariadil ajtak platiť mesačný poplatok. Inde som čítal že v bytovkách to nenariaďuje žiaden zákon aby spoločná anténa fungovala. Proste ak to 20 obyvteľov nechce a 10 chce, tak tí desiati majú smolu buď budú pltiť káblovku operátora alebo nebudú mať signál žiadny ale koncesionárske budú musieť platiť.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zivot nie je fer
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja vzdy zasnem nad tym, ako ludom vadi zaplatit necelych 5€ za sluzbu a nevadi im, ze platia s kazdym nakupom 20% DPH za sluzby, z ktorych vacsinu nevyuziju (pri spotrebe 500€ mesacne to je 100€!), alebo zdravotne poistenie, minimum je necelych 70€, realne ovela viac, ak clovek nie je cely rok chory, tak zaplati takmer 1000€ (minimum) a dostane NIC a este si musi zaplatit za lieky na chripku v plnej vyske, ak ju ma raz rocne (navyse, ak ma vaznejsiu chorobu, musi robit zbierky aby sa vobec mohol liecit).

MayDaySK - kedze mas internet, mozes sledovat minimalne cast vysielania RTVS cez internet, potom je tu bezplatna karta pre RTVS na satelite a (nechcem tu robit reklamu) minimalne jedna internetova sluzba ma balik (aj) s kanalmi RTVS (HD) s nulovymi mesacnymi poplatkami.

Aj keby si mal velmi pomaly internet a skutocne nemal moznost sledovat RTVS, tak preco ta trapi necelych 5€, ked platis mesacne stovky eur za sluzby ktore nevyuzivas? Uz pri nakupe za 100€ zaplatis za sluzby ktore nevyuzivas 20€, co je 4x viac ako koncesie.

Inak ja som za zrusenie koncesii a systemove financovanie, ktore nebude zavisle na aktualnej vlade, pretoze aj teraz je RTVS zavisle na vlade, napriek financovaniu z koncesii - ktore nestacia.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja som na to tiež nemyslel a prišiel mi sek po 3 rokoch [emoji1]
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

MayDaySK, mozno mas nemozny prijem TV, ale verim, ze rozhlasove okruhy RTVS mozes prijimat na radio bez problemov :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dreamer: Koncesionarske poplatky a zdravotne poistenie su dve uplne odlisne veci. Koncesionarske poplatky musis platit pretoze vzdy mas moznost nejakym sposobom prijimat vysielanie RTVS, ale zdravotne poistenie je proste poistenie. V mladosti ho vyuzivas minimalne, ale ocenis ho ked budes mat neskor nejaku vaznejsiu alebo dlhodobu chorobu - naklady na jednu beznu operaciu idu do tisicov, inzulin mozes ratat v stovkach € na mesiac a keby si si mal platit chemoterapiu tak mozes rovno predat byt/dom.
Sluzby z DPH tiez vyuzivas, ale vacsinou nepriamo. Vsetko v state je riadene nejakym uradom, o efektivite mozeme polemizovat, ale faktom ostava, ze stat ako taky este celkom funguje.
Ale to je uz na inu debatu, chcel som poukazat hlavne na to, ze koncesionarske poplatky su uplne o inom, je to jednoucelova platba za sluzbu (ktoru nevyuzivas, ale statny podnik ti ju poskytuje) a nie dan alebo poistenie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Gothar napísal:a keby si si mal platit chemoterapiu tak mozes rovno predat byt/dom.
Toto vypichnem. Pretože u nás je množstvo prípadov pacientov s rakovinou, a vôbec sa nejedná o výnimky, ktorým poisťovňa odmietla hradiť liečbu a celá rodina sa musela strašne zadĺžiť, aj popredávať nehnuteľosti. Preto nikdy nebudem súhlasiť s týmto systémom zdravotného poistenia, ktorý máme na Slovensku. Celý život platíme obrovské sumy do zdravotníctva a keď potrebujeme pomoc, tak to vyjde len na nejakú plesnivú nemocnicu s treťotriednym lekárom a znechuteným personálom. Kebyže rodina s onkologickým pacientom nedáva peniaze štátu ale rovnaké % zo mzdy celý život "pchá do vankúša", tak si môžu dovoliť zaplatiť tú najkvalitnejšiu liečbu v top nemocnici v USA.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tak. A preto hovorim, ze treba sa zamestnat pod vlastnu sro a dat si minimalne odvody a k tomu nejaku rizikove poistenie. (Postenie v pripade invalidity) Daju sa tak usetrit tisicky rocne...

Je zaujimave, ze v holandsku platia mensie zdravotne a maju kvalitnejsie sluzby a vsetci maju o dost vyssie platy. :smt033 (doslova ten smajlik)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ephramko napísal:Toto vypichnem. Pretože u nás je množstvo prípadov pacientov s rakovinou, a vôbec sa nejedná o výnimky, ktorým poisťovňa odmietla hradiť liečbu a celá rodina sa musela strašne zadĺžiť, aj popredávať nehnuteľosti.
rakovina je rozsirena, takze poznam ludi, ktori si nou presli/prechadzaju, ale v zivote som nepocul o tom, ze by boli odmietnuti. ako je to mozne, ze im to odmietli preplacat?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Áno, ponúknu ti liečbu, ktorá sa používa 20-30-40 rokov. A aj pri tej ti ponúknu len určitú spoluúčasť a nezaplatia ti 100%. Lenže čo keď ti už tu na Slovensku lekári narovinu povedia, že pri takejto liečbe máš minimálnu šancu na vyliečenie? Ale že v zahraničí na ten tvoj typ rakoviny už niekoľko rokov používajú úplne iné postupy, pri ktorých majú vyššiu úspešnosť liečby? Nechceme všetci ten najlepší možný spôsob liečby, najmä ak čelíme smrteľnému ochoreniu?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zaujimave, prave na RTVS uz bolo viacero reportazi, kde spominali presne to co ephramko, pacient uz mohol davno zomriet, ak by si nezaplatil tu lepsiu liecbu, casto su dvaja pacienti, rovnaka diagnoza a jednemu to preplatia, druhemu nie, to je cista diskriminacia a poda pre korupciu, alebo clovek na voziku bez nohy a nepreplatia mu postel s tym "zdvihatkom" aby mohol vstat z postele. To neznamena ze vsetko je len zle, no tych problemov je vela.

Dalo by sa o tomto viac diskutovat, ale je to uplne OT, takze pripadne v inej teme.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Dreamer napísal:Zaujimave, prave na RTVS uz bolo viacero reportazi, kde spominali presne to co ephramko, pacient uz mohol davno zomriet, ak by si nezaplatil tu lepsiu liecbu, casto su dvaja pacienti, rovnaka diagnoza a jednemu to preplatia, druhemu nie, to je cista diskriminacia a poda pre korupciu, alebo clovek na voziku bez nohy a nepreplatia mu postel s tym "zdvihatkom" aby mohol vstat z postele. To neznamena ze vsetko je len zle, no tych problemov je vela.

Dalo by sa o tomto viac diskutovat, ale je to uplne OT, takze pripadne v inej teme.
Poprosím zdroj tvrdenia kde chlapík bez nohy nedostal elektr. Polohovatelnu posteľ.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ephramko napísal:Áno, ponúknu ti liečbu, ktorá sa používa 20-30-40 rokov. A aj pri tej ti ponúknu len určitú spoluúčasť a nezaplatia ti 100%. Lenže čo keď ti už tu na Slovensku lekári narovinu povedia, že pri takejto liečbe máš minimálnu šancu na vyliečenie? Ale že v zahraničí na ten tvoj typ rakoviny už niekoľko rokov používajú úplne iné postupy, pri ktorých majú vyššiu úspešnosť liečby? Nechceme všetci ten najlepší možný spôsob liečby, najmä ak čelíme smrteľnému ochoreniu?
jaj takto..ok, to je zle, ale urcite to nie je dovod na to aby sa prestupilo na nieco podobne ako je v us. podobny system s mensimi obmenami je skoro v celej zapadnej europe a funguje to.
Napísať odpoveď