Hladam knihy: Myslite v C++, Myslite v Java

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
mukel
Light Expert
Light Expert

Hladam knihy: Myslite v C++, Myslite v Java

Príspevok od používateľa mukel »

Ahojte.

Hľadám knihy Myslíte v Jave a Myslíte v C++. Našiel som obe v angličtine, ale moja úroveň angličtiny nie je taká, aby som všetkému rozumel. Čítanie by bolo viac utrpením.
Chcem sa preto opýtať Vás, či tieto knihy niekto nemá v pdf v češtine. V kníhkupectvách, keďže rok vydania je 2000, 2001, sú vypredané a dotlač sa nechystá. (Inak by som ich hneď kúpil.)

Ak nemáte, neexistuje nejaká kniha kvalitatívne rovnaká, alebo lepšia v porovnaní s Myslíte v C++ a Jave? Ak existuje, tak poraďte aké. Bol by som vďačný za tip na knihu o Jave a C++. Pokukoval som po knihách Mistrovství v C++ a Jave. Čo poviete? Prípadne poraďte lepšiu. Niekde som ale čítal, že tieto knihy nie sú vhodné pre začiatočníkov. Čo poviete?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Hladam knihy: Myslite v C++, Myslite v Java

Príspevok od používateľa harrison314 »

Este na vyske som Thinking in java cital v anglickej verzii, mozem povedat, ze mi nedala o moc viac ako par volne dostupnych tutorialov.

Co sa taky C++ skus sa poobzerat po "Mistrovstvi v C++" alebo "Naucte se c++ za 21 dni" obe sa daju este kupit v elektronickej forme.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Hladam knihy: Myslite v C++, Myslite v Java

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Ako sme ti uz radili pred par mesiacmi, najlepsie je zacat s nejakym online kurzom. Vacsina tychto knih je v podstate taktiez tutorialom, akurat drahsim a kvetnatejsie opisanim.
Ak mas takyto problem s anglictinou, tak by som zvazil ci je to pre teba. Vacsina dokumentacie, napriklad pre kniznice je v anglictine, a nejedna sa o ziadne slohove prace.

K literature ktoru chces najst(plati pre Javu, ++ ide mimo mna). Nieco sa najde aj v Slovencine/Cestine ale urcite by som nesiel po niecom starom 20 rokov. Programovacie jazyky sa vyvyjaju a za 20 rokov sa toho moze dost vela zmenit. V jave sa toho zmenilo dost a akosi pochybujem, ze ucebnica Javy spred 20 rokov ti nejako pomoze.
Stale aktualna je Java 8, takze ak nutne potrebujes knihu vyskusaj toto alebo sa porozhliadni tu.
Napísať odpoveď